En del av mig är borta

3:21 16 Feb 2016

Hej bloggen. Det har hänt något sjukt.

Jag har tappat en bit av min tand.

image

Eller ja. För att ta allt från början: jag hade räls mellan åren 2009-2012. När de tog ur tandställningen limmade de fast en ståltråd bakom tänderna för att hålla dem på plats, som de sa skulle sitta där i 30 år.

Limmet och tråden går att känna tydligt med tungan, och de senaste dagarna har limmet på en av tänderna i underkäken känts lite konstigt. Och idag… föll det ut. En bit av limmet. Som suttit på min tand i ganska exakt fyra år.  Som därför, med viss fantasi, går att räkna som en del av min tand.

Jag sörjer limbiten. Vi har varit med om så mycket ihop. Som förra året, när jag bet mig i underläppen så många gånger samma kväll att hela läppen svullnade upp och det rann asmycket blod över limmet. Eller i Filippinerna i december, när jag åt mitt livs godaste vegetariska middag – då var limbiten med.

Vi har haft fyra magiska år tillsammans. Du lämnade mig alldeles för tidigt. Resten av limmet saknar dig.

R.I.P. Limmet.

image

11 kommentarer | “En del av mig är borta”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Signe Strimdberg skriver:

    Älskar dig Clara, du är min största förebild och idol❤️❤️❤️❤️❤️

  2. Pixy❤ skriver:

    En tyst minut för limmet❤

  3. Isabella skriver:

    Dom trådarna är ju hemska!
    Jag tog ut min förra våren för jag hade konstant tandköttsinflammation i cirkus 5 år och kom äntligen till en tandläkare som sa att såklart ska dom ta ut den om den är till besvär. Jag lärde mig även då hur man gör en tandläkare överlycklig, jag sa ”jag är fett taggad på att åka hem och tandtråda”. Vilket också var typ första jag gjorde när jag kom hem – dat feeling.

    1. Clara Henry skriver:

      MEN WHAT. Jag har tandkött som blöder hela jävla tiden. Har fått höra att det är för att jag lätt får tandsten. Vilket jag antagit att jag får för att jag inte kommer åt att borsta tänderna under tråden. Och nu kommer du och bara bekräftar min teori. Holy fuck. Jag blev plötsligt väldigt taggad på att ta bort min tråd.

      1. Elvira skriver:

        Om du inte kommer åt så finns ju alltid såna picks som också fungerar som tandtråd. Fick såna gratis av min tandis för typ ett år sedan :)) Det finns flera sorter men jag gillar GUMs mest, den minsta sorten.

        Får massa beröm när jag går till tandis nu ;))

  4. Alice skriver:

    När är begravningen?

  5. elsa skriver:

    Asså hahahah, pallar inte med dig

  6. Fredrik skriver:

    Stackare ;.-( då får du beställa kista till limbiten då

  7. Jill Lockman-Lundgren skriver:

    Får alla gummiplommon komma på begravningen?

  8. Gud vilken Flashback jag fick till trean helt plötsligt. Kommer ihåg på idrotten en dag så fick vi göra lite det vi själva ville, och alla tjejer i min klass gick mer er mindre osams gymnastikgrupp så vi började göra volter och saker i den stilen. Och sen när jag skulle hjälpa en tjej göra handvolt så faller hon ihop och börjar gråta, bara för att sedan KUBBA ned till omklädningrummet. Jag, och alla tjejer, springer efter. Och på toaletten står hon och spottar blod och gråter, och pekar på en bit av hennes tunga som hon hade bitit av när hon voltade!! Det värsta var att vi hade klassfest på kvällen och hon fick bara äta banan när vi andra åt pizza :((

  9. Nerdy Geek Gurl skriver:

    Vila i frid Limmet<3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp