Dans Dakar: Dagen innan

3:07 31 Maj 2013

Tufft. 

 

Hej Festivalbloggen!

Än-tli-gen känns sommaren och det tillhörande prefixet festival, nära. Först ut, innan stora mer och mindre medvetna bjässar som Way Out West och Bråvalla ska dominera nästan all bevakning, är Dans Dakar-festivalen.

Det känns liksom tryggt att börja årets festivalande inne i stan, som en mjukstart. Att festivalen känns någorlunda eldsjälsbetonad, till skillnad från andra arrangörer (I’m looking at you, FKP scorpio) är också skönt.

Helt ärligt, jag har inga förväntingar på hårda ljud och tung bas, även om det är en festival för elektronisk dansmusik jag ska till i morgon. Bokningar som Rebecca & Fiona och Röykopp känns väldigt safe, om än roligt. Personer (jag) kommer att stå där och hoppa.

Om the Prodigy fortfarande är relevanta 2013 återstår att se (nja). Och om Justice dj-set kommer leverera något utöver lite extra fickpengar till sig själva innan de spelar in en ny platta vet jag inte.

I morgon ska jag i alla fall tillbaka till det område där jag en gång uppriktigt trodde på idén om att bli jurist. Men istället för att få skolios av tunga böcker och allmän omunter uppsyn ska jag ha det jävligt kul. Hoppas att dessa Plapla Pinky (bilden ovan) lever upp till hypen.
 

//Vendela Lundberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG