Putte i Parken – dag 2

5:14 4 Jul 2013

Ni vet scenen i julkalendern som borde ingå i någon slags kanon – Sunes sommar – där Sune måste viska fram till en bibliotekarie att det brinner? Och hon hyschar? Precis så känns det i detta presscenter. En skål med frukt och total tystnad. Här inne är det andakt för de stora rockjournalistiska gärningar som bedrivs. 

Som tidigare nämt, så är Putte i Parken ingen dagsfestival. Alls. Visst, det spelar band från och med kl. 16 men de som kommer hit vid den tiden verkar mest göra det i brist på annat. Eller för att spela beach volleyboll i ett gråmulet väder. Dock, Tove-Lo och Miriam Bryant gjorde två korta gig under P3-fanan som var mer än kompetenta. De båda är två låtskrivare som som kan skriva hits, och utan för den skull tappa någon identitet eller uttryck. 

Tove-Lo framförde en fantastisk cover på Bon Iver och Kanyes Lost in the World. Spelade in allt, men Soundcloud vill mig ont. Lägger in det här senare om jag lyckas få rätt på mitt datakörkort (som OBS OBS de pratar om här i presscentret som om det vore en faktisk sak idag??).

Tove-Lo under Habits. 

Andra spelningar: Svenska Akademins. Vill inte förminska deras performance men. Har man hört en låt av Akademin, har man hört inte alla, men nära. Till deras försvar – vädret är lika mulet som Grumpy Cats uppsyn och festivalbesökarna är (grovt generaliserat) i regel sådana som tycker att rock fortfarande är den genre som för musiken framåt. A for effort. 

Urban Cone = gulliga. Straight out of Rythmus med frisyrer och allt vad det innebär. Tror att deras hitmakeri kan gå ännu längre. 

Tills dess att Stor, La Roux, Maskinen och R&F går på så bjuder yours truly blogg på ett bildregn från ungdomsförbuden/föreningars tält: 

LO med quiz.

Pins in the making hos Miljöpartiet. 

Feministiskt självförsvar och Twister hos Ung Vänster. 

 

Påsar och grejer hos Centern. 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp