By:Larm 2016

5:05 6 Mar 2016

rebecca-fiona-dolorez-hazeRebecca & Fiona (som även passade på att besöka Skavlan), samt lite Dolores Haze på Sentrum Scen. Notera att de sjunger live!

Den 28:e upplagan av den norska långköraren till festival By:Larm har precis gått av stapeln. Festivalen, som sedan en tid tillbaka håller till i Oslo, samlar mer eller mindre etablerade band från hela Norden, plus Storbritannien, under tre dagar i mars varje år. 

På en imponerande mängd klubbscener och ett par tält modell större uppträder de allra flesta artister åtminstone två gånger, och nästan ingen spelning är längre än 30 minuter. Detta gör att du hinner se en jäkla massa band. Här är ett urval.

baio

Baio, soundcheckar på Gamle – där Bob Hund också gjorde ett framträdande med sin stumfilmsspelning. En längre intervju med Baio finns här.

mavrick

Mavrick, gör en förspelning på hotellet innan kvällens gig på en av tältscenerna. Även Mavrick finns i längre intervjuformat här.

kriget

Kriget (uppbackade av Dida) ägde Rockefeller – kanske den mäktigaste klubbscenen – under fredagen, följt av en miniliten klubbspelning på lördagen.

Det samlade intrycket överlag av By:Larm är att det är en utomordentlig plats för både promoters och besökare att upptäcka nya band – samt se några mer kända. Men det i särklass starkaste intrycket är ändå vilket imponerande utbud av spelställen som Oslo har. Knappt att vi kommer upp i det även om vi skulle slå ihop Stockholm, Göteborgs och Malmös här hemma.

Med dagens Vasalopp i åtanke är det alltså två områden vi svenskar behöver steppa upp inom – längskidor och musikscener.

/Pelle Tamleht

4 kommentarer | “By:Larm 2016”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ameliabran skriver:

    ”Thankful for your support! I’m committed to consistently crafting compelling content for effective backlink building.”
    barbie jacket

  2. james smith skriver:

    Your writing is a celebration of intellect, a grand ball where ideas dance in the ballroom of readers’ minds.I Love La Hoodie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg