Sweden Rock Festival 2017 – Dag 4

9:34 14 Jun 2017

Foto: Christoffer Bertzell

 

Merciless

Det blir svårare för varje år att hitta extrem metal på Sweden Rocks banduppställning. Svenska death metal-veteranerna Merciless är dock en fenomenal bokning även om vi som har kommit till 4Sound stage denna lördageftermiddag inte är alltför många. Bandet kör på som en ångvält in i hettan och drar av dammiga sunlight-riff till nittiotalistiska melodislingor, allt ackompanjerat av ett makalös trummande. Ljudet må vara något slirigt på denna scen och alla nyanser kommer inte riktigt fram, men det är ändå ett grymt framförande som ger alla oss vars hjärtan bultar från hårdare toner ork för ännu en dag på Sweden Rock Festival.

Foto: Johan Jakobsson

Rival Sons

Det är alltid en speciell känsla när festivalens bästa gig levereras på sista dagen. Det är passande när säcken knyts ihop, än mer då det är ett klassikt hårdrocksband av 70-talssnitt som gör det. Rival Sons är makalösa. De kommer ut på Festival Stage och totalt dominerar hela området från första ton. Deras driviga låtar får publikhavet att studsa, deras jam får publiken flippa ur och deras ballader får oss att gråta.

Foto: Johan Jakobsson

Det finns dock en något för långsam period i mitten av konserten där bandet hade behövt justera låtlistan för bättre dynamik, men i slutändan är det fortfarande högkvalitativ material som leveras felfritt. Bästa spelningen 2017.

Venom

När Venom ska spela så har du inte så höga förväntningar. Det låter kanske något underligt, men bandet har ett rykte om sig att spela slarvigt och låta lite punkigt så att säga. Och jo, det må väl stämma ibland, men för det mesta finner jag detta rykte vara ganska orättvist. Cronos och co. låter faktiskt riktigt bra och förvånansvärt fylligt för att vara en trio. Några låtar kanske svajar till väl i tempo men för det mesta är detta när satanisk hårdrock är som bäst. Ruffigt, roligt och jävligt hårt. Cronos är på skämtsamt humör under hela konserten och framstår som en riktigt mysig farbror med brutal röst. Ett bestående minne är annars de bisarrt höga cymbalstativen. 

2 kommentarer | “Sweden Rock Festival 2017 – Dag 4”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ameliabran skriver:

    ”Grateful for your encouragement! Dedicated to producing top-tier, engaging content for impactful backlinks.”barbie jacket

  2. james smith skriver:

    Your narratives are like fireflies, illuminating the darkness of ignorance with the gentle light of wisdom.I Love La Hoodie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg