Nio år sedan.

19:52 2014-03-04

Den fjärde mars för nio år sedan hämtade du mig i din mammas blå peugeot. Bara att du hade bil var ju typ det coolaste någonsin. Vi åkte hem till dina föräldrars lägenhet och kollade på VHS-filmer du hyrt på bibilioteket. De handlade om Woodstockfestivalen. Jag visste inte vad det var, men visste att Rolling Stones hade något med det att göra. Och de gillade jag ju. I alla fall hade jag utgett mig för att göra det på msn. Hela kvällen låtsades att jag fattade precis lika mycket som dig. För du kunde ju så mycket. Om allt. Utan att någonsin egentligen säga det.

Istället lyssnade du mycket på mig. Skrattade med mig, ibland åt mig. Som när jag använde ord helt fel eller gled omrking på ert hala parkettgolv i ett försök till armhävning. Även om det var du som kunde allt, var jag i dina ögon den bästa någonsin. I dina ögon kände jag mig intressant, härlig, underbar och befriande. Som något du aldrig haft, men alltid längtat efter. Utan att någonsin behöva göra mig till.

Vi visste inte att den där kvällen för nio år sedan skulle bli starten på något sånt här. Att det var den kvällen som våra hjärnor och hjärtan började ta nya vägar och riktlinjer. Att den kvällen blev en början på så mycket känslor. Att kommande åren skulle handla så mycket om oss.

Nio år. Och tänk att jag fortfarande känner mig bäst i dina ögon. Där vill jag alltid finnas.

32 kommentarer | “Nio år sedan.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. agnes skriver:

  gråti gråti och rys på benen. Förstår och känner igen. Så fint. Puss! Ps. tack för att du är så avväpnande och ångestbefriande!

 2. Therese skriver:

  Underbart! Grattis!

 3. lisa skriver:

  First comment!!!!!!!! Elit!!!! Mitt liv är fullbordat!!!!! …….. Typ
  Nä men blev sådär gråtig i magen när jag läste dedär. Mer ”åh vad fint”-gråtig än ledsen alltså. Vill också ha någon som tycker jag är bäst oavsett vad. Vill också ha en pojkvän snart. Grejen är ju att hitta någon som tycker jag är lika awesome som jag är. Aja Hanna, du är så bra!!!

 4. lisa skriver:

  Åh NAJ så var det inte första kommentaren!!! Ingen pojkvän och ingen första kommentar, livet var visst inte så fullbordat iallafall

 5. Emelie skriver:

  ORKAR INTE ENS VAD FINT!!!!!!!!! Vill också känna mig bäst i någons ögon!

 6. Frida skriver:

  Men åh jag får ont i hjärtat vad fint, Hannaaaaaaa.

 7. Catrina skriver:

  men gue<3333

 8. amandaaa skriver:

  åh så fiiiiint. så underbart det är att en faktiskt inte vet någonting när det är på väg att skapas historia, tihi. att se tillbaka på sådana minnen alltså… grattis till er <3

 9. Cornelia skriver:

  Alltså Hanna så fint! Är så himla glad för att du finns, för att du är en ”känd” person som har ett sånt bra förhållande och som man kan relatera till! Du behövs!
  Är precis i början på mitt nuvarande förhållande, en månad har gått ganska precis och jag är så himla kär. Om nio år vill jag kunna skriva en liknande text, om första gången han kom hem till mig och åt lussebullar och såg på tv, och hur jag kände när han klev på pendeln hem på kvällen att jag ville krama honom lite mer.
  Som sagt, tack för att du finns och inspirerar!!

 10. Fragancia skriver:

  Fan vad jag beundrar dig och Anton. Ni bägge måste vara såna kloka människor för att få er relation att fungera så ärligt som du i varje fall utgett det för att göra, och dessutom under så lång tid. Jag hoppas jag någon gång kan komma dit med en partner jag också.

 11. Maya skriver:

  Gullisar, jag kommer ihåg ditt åttaårs inlägg. Känns som igår ju! GULLISAR

 12. Anna skriver:

  Så fint, nä fy blir helt gråtig! Jag träffar en sen några månader tillbaka och tycker det kan kännas så himla otryggt att tycka om någon. Men nu har det släppt och det känns så ärligt, så sjukt härligt och lyxigt att det inte känns ångestfullt att tycka om någon jättemycket!!

 13. Ellen Lindberg skriver:

  Fantastiskt fint skrivet!
  <3

 14. EMMAWHO skriver:

  Nääää vad fint! Blir tårögd over here. Firar tre år med min karl idag, snart ikapp typ. HEHE.

 15. Sara skriver:

  Alltså vad fint <3 gör en supervilsen tonårssjäl att vilja våga satsa på det där kallat kärlek

 16. Lisa skriver:

  Här sitter jag och gråter. Jag känner igen mig så mycket i texten. Ett långt förhållande och han är den som är väldigt högutbildad och pratar med fina ord. Och jag är precis i starten på högskolan men aldrig har han skrattat åt mig. Bara med mig. Lyssnar på mig. Han tycker jag är bäst oavsett. Åh, fin text <3 <3 <3 GRATTIS!

 17. Erica skriver:

  Ååååååh va fint :’) grattis grattis grattis!!!

 18. mimmi skriver:

  :’) så himlans fint!!

 19. Klara skriver:

  Hej Hanna! Mycket fint skrivet, hoppas att ni firar ordentligt! Jag lyssnade precis på er podcast och vill tipsa dig om att köpa sesamolja på apoteket som är mot torr näsa. Det har hjälpt mig. Stor kram till dig!

 20. Emily skriver:

  SNUTTISAR! Grattis! ♥

 21. keo skriver:

  åh tårarna rinner.

 22. Jennifer skriver:

  Börjar alltid rysa och lipa av dina kärlekstexter till Anton, så himla fint <3

 23. Jennie skriver:

  Åh så fint. Grattis till er!

 24. Josephine skriver:

  KALGJAGAWLJGA orkar inte. <3 <3 <3 <3 <3

 25. Hanna skriver:

  kan va första gången jag skriver en kommentar på en blogg(!) Va tvungen för det va så fint, tårögd. Tycker himla mkt om din blogg! Kram

 26. El skriver:

  Jag ryser över hela kroppen. Herregud vad fint!

 27. Pelin skriver:

  Åh vad du är härlig Hanna, du är bäst

 28. johannisen skriver:

  åh fick tårar i lillögonen mina! du lyckas sätta ord på känslor så himla bra! <3

 29. Lovisa skriver:

  Åååh rysning så fint och mysigt <3

 30. Olivia skriver:

  Blir fan kär i er två. Och er kärlek. Och dig för du skriver så vackert och så äkta. Blir så glad!!! Puss

 31. Vilde skriver:

  For et nydelig innlegg! (Bortsett fra at Stones ikke var på woodstock ;) ) Dere er heldige som har hverandre. Fininger :)

 32. Emelie skriver:

  ÅH vad fint!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla