Filmsverige hatar nu mig, sorry

12:16 2015-02-23

Älskade ni!

För knappt en månad sen fick jag frågan av SVT Flow om jag vill programleda Uppesittarkvällen av Oscarsgalan eftersom de ville köra en ”bred sändning” (dvs ta in en ung HÄRLIG programledare, haha ja hörrni, här syftar jag på mig själv ogenerat nog) som kunde vara en kontrast mot exempelvis personer som verkligen KAN film som SVT:s Agneta Perman. 

Jag tänkte att ”jamen det är väl kul?” och tackade ja. Att jag kunde funka lite som den delen av publiken som gillar film, men inte har stenkoll och vågar ställa de dumma frågorna till Agneta och Petra (en annan expert som togs in). 

Det skulle jag inte gjort. Alltså missförstå mig rätt, jag vet att ni är många som uppskattar min humor och ”förstår mig”. Men övriga filmsverige gjorde VERKLIGEN INTE det. Herregud vad de hatar mig.

Fick alltså läsa följande saker i sändning:

”Jävla slyna som inte kan något om film”
”Vad äre för fula kärringar som inte kan ngt om film???”
”LÄS PÅ INNAN DU SÄTTER DIG DÄR!!!!”
”Sämsta jag sett”
”Dö” (!)

Etc etc etc.

Det jobbiga var att jag igår ca 5 timmar innan sändning fick jag så otroligt jävla mycket ångest och satt med mamma i telefonen och sa att jag inte skulle palla det här. Jag som har livesänt från samma studio i snitt 1 h i veckan det senaste året kände plötsligt att det inte gick längre. Fick en sån stark känsla av att jag ville gömma mig.

Så hände detta efteråt. Vet inte om min kropp är synsk, eller om jag någonstans där började förstå hur HELIGT Oscarsgalan är – att om jag inte sett en del filmer (där för övrigt inte alla haft sverigepremiär än) så kommer jag bli lynchad.  

…Såhär i efterhand kanske det inte var rätt av SVT att vilja ”bredda sändningen”. Jag vet inte. Men det jag vet är att det inte är redaktörer, producenter eller andra som får hatmejl (det är på riktigt sant att detta rullar in just nu), det är alltså jag. 

Men! Tv är ju trots allt bara tv. Och har jag tur så dog (hoppas inte) ju ingen av att jag tyckte det var ”sköj” att prata nonsens under den minuten många tittare tyckte jag borde lett samtalet in på filmdetaljer.

Men, till nästa gång (tja, lär inte bli någon) skulle jag göra saker annorlunda som att absolut inte ”förlita” mig på att enbart vara en härlig moderator, utan också göra mer research. Absolut. Det måste jag verkligen vara ärlig med. Plus ha lite mer förståelse och respekt för hur jävla tungt det kan vara att köra 9 h livesänd tv under en helg (sände ju ett melloprogram under lördagen också). 

Till alla er tjejer (sjukt att uppdelningen i det stora hela ser ut såhär) som skrivit att jag var rolig/härlig etc så vill jag verkligen skriva tack och puss och älskar er.

Till er killar (ja, det här är nästan inte en generalisering ens) som kallat mig slyna, hora, kärring, osmart, outbildad, dum i huvet etc vill jag poängtera att min roll i sändningen inte var en expert, snarare tvärtom. Jag ber om ursäkt till er som framför saklig kritik och en önskan om expertis, och hoppas ni hade en skön kväll ändå trots min existens.

…Men oavsett hur usel jag må vara i era ögon är det otroligt sårande att nu på nära håll känna hur riktigt kass kvinnosyn drabbar en rakt in i själen. Hur ord som ”slyna”, ”hora” och ”kärring” gång på gång används för att förminska och sätta dit kvinnor. Hur min sexualitet blir föremål för att sänka min värdighet. Hur mitt kön plötsligt hamnar i fokus när det är tal om min kompetens.

Det är så fruktansvärt deprimerande.

KRAM och kärlek. Nu vänder jag blad………. och äter en bulle och lägger mig och ser en film (…)

283 kommentarer | “Filmsverige hatar nu mig, sorry”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Isabella skriver:

  Förstår inte varför dessa killar känner ett sånt behov av att kommentera elaka idiotiska SEXISTISKA saker. Dom kan ju bara skita i att titta om det är så jäävla jobbigt. Du va jätte bra på uppesittarkvällen, och kan inte ens tänka mig hur jobbigt det måste vart att sitta i 6 timmar i sändning och försöka ge allt man har för att göra bra tv. Jag skulle iallafall aldrig klarat av det. Du är bäst. Kramis

 2. Catrina skriver:

  Världens bästa Hanapee i hela världen, jag kollade tyvärr inte på det du sände MEN är 500% övertygad att du var samma härliga Hanna som skriver bloggen, sänder andra program på SVT, skriver krönikor, inspirerar oändligt många att vilja bli lite bättre och samma Hanna som alla gånger jag stött på i olika sammanhang är hur härlig som helst. Du är en av mina största förebilder, för de oändligt många kvaliteer du har. Vet inte vad jag ska skriva men vill bara ÖSA MED KÄRLEK så det kanske känns lite bättre. Jag hoppas de människor som skrev vidriga kommentarer till dig eller vidriga mail en dag kan växa några mm och inte vara fastvuxna i skiten. Men det är deras förlust, tänk att ha en sån människosyn/kvinnosyn som dom. Fyfan. Kramar pussar kärlek hyllningar DU ÄR SKIIIIITBRA <3 /Catrina

 3. Maria skriver:

  Blir så sjukt provocerad och ledsen nåt jag såg alla dessa kommentarer igår som kom från majoriteten män. (obs! Att för det mesta var det samma återkommande personer som inte kunde sluta klanka ner på mellansnacket, vilket gjorde att det säkert såg ut att vara mer än det var dock). Att de klagade på att det pratades om annat än film, i mun på varandra och kanske inte helt förberett i alla lägen, skulle om ni var av annat kön räknas till ett ”gäng sköna killar” ex. Filip och Fredrik har väl haft exakt den inställningen när de gjort liknade saker. Men tydligen blir det andra reaktioner när det är kvinnor som gör samma sak. Jag tyckte iallafall att ni var jätte bra och att det var uppfriskande att det inte bara var dödsseriöst filmsnack i studion.

 4. Alexandra skriver:

  men alltså förlåt mitt språk men fuck u Elin här ovanför.

  jag tyckte helt uppriktigt att du var jätteduktig?! absolut enda himla anledningen till att jag tvingade mina ögon att vara öppna till halv 3 var på grund av att du var med Hanna! (psst du och Johanna var ju förövrigt sånt himla bra team? ok att de andra damerna var mer ”pålästa” men dom var ju inte så skojiga som ni = det var inte dom som fick mig att vilja fortsätta titta)

  älskar programledare som man inte riktigt VET vad dom kommer göra. som är otippade.
  från mitt djupaste hjärta: du var bra hanna.

  dom andra har obviously inte fattat grejen?? är min spontana tanke.

 5. Hmmm skriver:

  Detta är fruktansvärt. Du är en väldigt kompetent perso i den roll du hade. Hoppas att din text når de killar som kallade dig slyna osv.

  Har en fråga ang en annan grej: Hur får du ihop falukorv med feminism? Alltså köttindustrin (inkl mjölkindustrin, som orsakar nästan mer lidande i många fall) är mostatsen till feminism: Att utnyttja djurhonor som livmodermaskiner, låsa in dem (ja, 99 % av grisarna är inlåsta hela sina liv och kossorna 90 % av sina liv, med ett krav på ännu mindre bete från pengapressade bönder). Att insiminera dem (en arm i rumpan, ett stålrör i slidan).Låta dem vara dräktiga största delen av deras korta liv (de slits ut fort) och sen ta ifrån dem deras nyfödda (= varekda svensk mjölkgård och därmed även majoriteten av allt nötkött). Att döda hankalvarna för kött, att utnyttja deras systrar som nya mjölkmaskiner. Att låsa fast suggor i golvet. Ja även i Sverige. Alltså: Ok att du äter kött, men förstår verkligen inte hur du kan ha det i din header som en stolt grej ihop med ordet feminist… Då tänker jag att du nog inte känner till hur den där korven produceras. Och bara dräför vill jag berätta hur stor krocken är mellan kött (och mjölk) och korv. <3

 6. alexandra skriver:

  oj haha såg nu att elin tagit bort sin kommentar! (så inget fuck u till henne, tar tillbaka) <3

 7. Sofia skriver:

  Vill bara krama OM!
  Tittade inte ens på galan men är hundra på att du var lika bra och fin och skön som vanligt.
  Fokus på styrkan och sisterhood och framåt. Men först bulle och film!

  KRAM

 8. lova skriver:

  Att dessa MÄNniskor tar sig friheten att skriva dessa saker får mig fan att tro att hela halva befolkningen med något annat än en pussy mellan benen har grova empatistörningar. Och jag vill ASAP se dom sitta där och leda ett program om Oscarsgalan så genialt och klockrent och roligt som du alltid lyckas göra vad du än rör vid. Fram tills dom ens fått förfrågan om jobbet, vilket dom aldrig kmr få, så vill jag be alla dom vara tysta och byta kanal om det ej passar.
  [img]https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1227009/images/2012/grynet_5040cd54ddf2b356ca00029f.jpg[/img]

 9. Rebecca skriver:

  Hanna<3 vill bara säga att jag är trött som fan idag. Varför? Jo för att jag verkligen ville se programmet igår FÖR ATT DU VAR PROGRAMLEDARE. Och jag såg det! Och du var, i vanlig ordning, härligast ever. Jag BEUNDRAR dig som klarade av att ha en livesändning i så många timmar???? Mitt i natten??? Hade aldrig pallat. Hade aldrig ens vågat. Och du bara gör det, helt cool och avslappnad. Jag tyckte det var skönt att det inte blev en massa stelt prat om filmerna hit och dit, utan lite mer mys-tv... Precis som jag vill ha det! Så en sådan här sändning kanske inte passar alla... Men låt bli att titta då? Jag tyckte det var perfekt som sällskaps-tv, och jag tycker du gjorde ett grymt jobb. Ta åt dig. PUSS

 10. Bella skriver:

  Det här var direkt plågsamt att läsa. Jag känner sådant ENORMT medlidande med dig Hanna. Nu såg jag inte sändningen i natt, men jag har sett dig programleda en himla massa timmar innan och har SVÅRT att tänka mig att du skulle vara katastrofal. Vem ÄR ens det? Jag tror att det i grund och botten handlar om avundsjuka, och att dessa sorgliga själar gärna hade varit i din ställning. Det är en sak att ge sig på en halvkass produktion, men att ge sig på dig som person (och som kvinna) är direkt tragiskt och ledsamt. Usch. Jag hoppas innerligt att du inte hakar upp dig på det här, utan fortsätter kämpa på som den fantastiska person DU är! Heja dig, din härliga blogg, podcast och dina Tv-program. Jag kommer i alla fall alltid att vara på din sida. Puss!

 11. Jonna skriver:

  Blev mest irriterad över Petras och Agnetas stiffness, det gjorde att ni inte passade ihop alls. Hade velat se fyra ashärliga roliga tjejer som kunde mycket mycket om film och speciellt de som blivit nominerade. Tyvärr ser studion väldigt B ut också men detta är ju inte ditt fel herreguu!!!!

  Kul grej av dig att få göra detta, tycker ändå att du har tagit till dig bra om den konstruktiva kritiken att du skulle gjort mer research. Och du är fortfarande by far den bästa Hannan jag vet! <3

 12. Emelie skriver:

  Men alltså VA?!?! Du var helt ärligt SÅ JÄVLA BRA! Jag kan inte alls relatera till alla dom där filmmänniskorna som kan allt om all filmhistoria och detaljer osv! Jag tänker att programledaren ska vara den mindre vetande, mer vanliga människan och att experterna är där för att experta! Det är ju därför det är uppdelat i programledare/expert! DU VAR FAN I MIG BÄST HANNA <3 <3 <3

 13. Anna skriver:

  Nej!!! Tack som fan för att det inte satt någon tråkig filmexpert och kommentera filmerna. Visst Oscarsgalan handlar om film MEN den handlar ju lika mycket om kändisar, deras stil på röda mattan och i princip marknadsföringen av sig själva. Så klart det ska täckas med. Men jag antar att eftersom sånt ”tråkigt” hamnar under ”tjejgrejer” och då är det inte lika viktigt.
  Ang. Kommentaren här uppe. Lyssna inte ens på den. Hur ofta sitter inte det 5 eller fler snubbar i samtal eller whatevs i TV och bara tar plats? Typ hela tiden? Dessutom tycker jag verkligen inte du skyller ifrån dig. Du uppmärksammat ett mönster om jag också märkte igår och märker så ofta det handlar om kvinnor de inte tycker gör en bra insats. Direkt är det utseende och skit som ska påpekas för om man är FUL och HORA då är man som kvinna inget värd. Det kanske inte blev en jättebredd på det men frågan är om det alltid måste va så jävla brett? Hur mycket bredd blir det på TV när typ Andre Pops sitter i varenda jävla sportstudio under vareeeenda sportevenemang? Jag tyckte ni gjorde en bra insats av det jag såg. Kram

 14. Anna skriver:

  <3 <3 <3 !!!

 15. Hanna skriver:

  Älskar dig Hanna!! Nu skiter vi i alla tramsiga jävla killar. Stor KRAM

 16. Jennifer skriver:

  Det är tragiskt att det så ofta blir såhär när kvinnor får leda något och synas, och jag har enorm respekt för alla som orkar (och de som inte orkar) med det. Jag hoppas att de aldrig får bryta ned dig och att du känner hur mycket andra kvinnor uppskattar dig.

 17. erica skriver:

  VARFÖR ska alla pretantiösa jävla GUBBAR ha ensamrätt på att tycka om film?? Blir så FRUKTANSVÄRT JÄVLA ARG! Det är precis samma sak vid lunchbordet i skolmatsalen när killarna ska sitta och diskutera djupt om någon detalj och tittar på en som om man vore dum i huvvet när man ställer minsta lilla fråga. NEJ VET DU VAD!!! Jag brukar aldrig titta på Oscars men stannade uppe hela natten trots att jag skulle upp kl 8 imorse – till stor del pga dig och alla andra ROLIGA HÄRLIGA KVINNOR som förgyllde reklampausen. Tycker det var HELT RÄTT av SVT att bredda sändningen – äntligen kan vi som inte vigt våra liv åt att se på film men ändå tycker att det är ganska kul också få vara med och känna igen oss i någon på TV. Äntligen är det någon som ställer de frågor vi inte kan fråga vid lunchen.

  Du var bäst, SVT var bäst, pretantiösa gubbslem (där inberäknas även unga män som beter sig som gubbslem) var SÄMST. Lyssna inte på dem.

 18. Julia skriver:

  Du var bäst Hanna, och jag får så ont i mitt hjärta när jag läser vilken typ av kommentarer du fick. Fy fan.
  Förresten, har du sett att det finns ett instagramkonto som heter ”Annabookcamp”? Om inte så är det ett konto där vinnaren av Biggest Loser 2014 (även Annas svärson…) hjälper Anna att träna inför Tjejmilen. Tänkte bara tipsa, om du behöver din dos av Anna.
  Ser fram emot podden i veckan. STORA KRAMAR

 19. Lina skriver:

  Jag passar nog in direkt i den tänka målgruppen. Gillar film, galor, tv-snack och härlig tv (men är inte GALEN i det). Och jag tyckte att du och ni gav exakt det!! Du var BRA! Skulle gärna se dig och johanna jobba mer ihop, ni är ett härligt team :)

 20. Axel skriver:

  Det är mycket tråkigt och beklämmande att se hur du resonerar. Det är direkt intellektuellt ohederligt. Du har för massiv kritik av både tjejer och killar i olika forum. Du kan tex tilla på SVTs tittarservice, twittee, Facebook osv. Men du väger att lyfta de idioter som fäller kommentarer kring ditt kön/genus. Du väljer att flytta fokus från det faktum att du på inget sätt skötte ditt jobb, att du kastade papperna med upplägget och bara flammande på, att du inte såg till att vara utsövd inför jobbet, ar du inte ens tittat på filmerna, att du bara ville prata skvaller och inte film, att du var mer intressant på att visa upp sig och dona kläder än att leverera bra tv. Du väljer att ignorera den massiva kritiken och få det att handla om en kön/genus grej. Det är sant, det finns massor av idioter som angriper dig pga ditt kön, men det är lika idiotiskt att så bort all kritik som inte är knyten till ditt kön genom att bara lyfta idioternas usla kommentarer och sedan vifta bort den adekvata kritiken du fått av alla andra. Eftersom du gör en grej av vilket kön folk har så blir jag säga att jag är en kille, men jag hoppas att du är så jämställd att du inte bryr dig i det utan bara tar till dig av att jag tycker att att inte skötte ditt jobb som programledare, att du bör inse att man inte bara kan flamsa och flumma på, utan att man måste förbereda. Kan du tänka dig att jag, och många med mig, faktisk skulle vara missnöjd med dig, oavsett ditt kön? . . . Nattens stora besvikelse är alla idioter som fällt köns relaterade kommentarer, och du.

  Svar: Hej Axel! Vad är det du inte förstår med ” Jag ber om ursäkt till er som framför saklig kritik och en önskan om expertis, och hoppas ni hade en skön kväll ändå tror min existens.” eller ”Men, till nästa gång kanske jag skulle göra saker annorlunda är absolut att inte ”förlita” mig på att enbart vara en härlig moderator, utan också göra mer research. Absolut. Det måste jag verkligen vara ärlig med. Plus ha lite mer förståelse och respekt för hur jävla tungt det kan vara att köra 9 h livesänd tv under en helg (sände ju ett melloprogram under lördagen också). ”

  ….?

 21. tess skriver:

  hanna du är GRYM. svt visste vad som gjorde när du fick uppdraget som du fullföljde med bravur och om det inte tillfredsställde vissa penisägare därute som väntade sig nåt annat- WHOs gives a fuck. det var så här svt ville ha det den här gången! kanske sitter det nån expert som programledare nästa år, eller i n t e, för vill man ha den delen av det hele så finns det typ 427974230 internationella för/mellan snack att ta del av. så trist att du känner så här efter din exemplariska insats, men vi är fler som supportar dig (än dom där andra jönsarna som gnäller) ba så ru vet. BAM! puss.

 22. Anna skriver:

  Jag är tjej och filmstudent. Problemet ät att du flamsade bort sändningen. Du visade dig ointresserad och ringde din pappa mitt i natten i sändning. Jag följde Aftonbladets chatt, många där var missnöjda och det var inte bara ”otrevliga män” utan vanliga, besvikna tittare som hade sett fram emot en seriös sändning. Med förhoppning om bättring till nästa gång.

  SVAR: trodde det var en ”kul grej” att göra så, sorry om det inte gick fram! Trodde jag försökte ”lätta upp” galan i jämförelse med experterna, det som var min ”tänkta roll”. Hoppas du hade en trevlig kväll ändå.

 23. emma skriver:

  du är grym!!!!!!!

 24. Matilda F skriver:

  Jag såg inte programmet igår (jag sov..zzz) men vill bara säga att oavsett om någon är skitdålig eller skitbra på att Oscarskommentera så förtjänar ingen människa att få utstå det du fått göra!

 25. Linnéa skriver:

  Blir så himla ledsen när jag läser det här. Sjävklart är det aldrig aldrig aldrig okej att kalla någon så vidriga saker men är framför allt så chockad av att folk tar en himla gala så jääääkla seriöst? Sinnes. Du var superbra Hanna och jag är superimponerad av hur naturlig och rolig är i direktsändningar, grymt jobbat.

 26. Alexander skriver:

  Varför ska Oscarsgalan behandlas olika gentemot andra stora evenemang? Hade SVT någonsin fått för sig att ”köra en bred sändning” vid en OS-final i hockey? Tror inte heller det. Det här är ju egentligen inte ditt fel Hanna utan ett haveri på SVT-redaktionen som har behandlat Oscarsgalan (något för många heligt) som ett program ”om egentligen ingenting” mer än en massa kändisar som visar upp sig, vilket det verkligen inte är.

  Det är så oerhört olyckligt att du ska få så mycket skit kastad på dig och männen som kommenterar sin ”kritik” i form av nedsättande glåpord – de har långt mycket större problem – och du behöver verkligen inte bry dig om vad de säger, för de har samma syn om alla kvinnor i samhället. De behöver hjälp.

  Du gjorde säkert så gott du kunde men detta är verkligen inte ditt fel utan de som valt att producera programmet på detta sättet. Avgå.

 27. Anna skriver:

  Åh, jag satt verkligen och sa att jag tyckte att det var för seriöst! Jag ville att det skulle vara du och Johanna som satt där och var roliga och pratade om kändisar. Vad tråkigt att det blev en så besk eftersmak av det här för dig, när ni var så taggade. Jag beundrar alla som vågar visa sitt nylle i tv, folk är vidriga. Kram!

 28. Linda skriver:

  Visst. Jag håller med om att du var nog inte den rätta personen att sätta i direktsänd oscarsbevakning men precis som du skriver så ligger ansvaret på SVT att välja vilka personer som ska synas i tv. Jag tror säkert att du gjorde det bästa du kunde med dom förutsättningarna du hade. Sedan blir men ju skittrött på snubbar vars ordförråd inte sträcker sig längre än till att fälla sexistiska kommentarer. Please!!

 29. Emma skriver:

  Du är bäst Hanna!! puss :*

 30. ANNA RÖD - Nörd & Filmskapare skriver:

  Hej Hanna!
  Jag hoppas jag stod ut bland alla, ärligt talat gnälliga skitstövlar på twitter igår (Anna Tjernström).
  Att se skiten ni alla fick gjorde mig grymt ledsen, för det första så är jag ju en fan av mastern och vet hur nervös och pepp du varit och även sjuk och sovit dåligt, så satt både och sympatiserade med dig (hade också jobbat på dagen och sovit dåligt) och var sjukt stolt!

  Sen så jäkla pepp på att kompetenta filmer i branschen sitter där och tillika filmfans! Att ni inte verkade klicka skitbra var ju synd, vet själv hur det är som är lite lik dig och gärna bjuder på mig själv och skämtar medan många inom filmbranschen kan vara lite mer pretto och seriösa :P haha inget ont mot dem, de var jätteduktiga också och hade mycket bra att säga, vet bara hur det känns att vara den personen.

  Därför gjorde det mig så sjukt ledsen att läsa hur (Ja var du på twitter så var det framförallt män) skrev hur ni var tjejer, kärringar och kvinnor som inte kunde något om film och inte hade någon kompetens när det satt en duktig programledare med frågor och som ville sätta sig in där med 3 i branschen, blev även så nedslagen själv då det inte kan vara annat än att det var kvinnor. Filip och Fredrik i all ära men de saknade ju mer kompetens än någon av de branschfolket som satt där!?

  Jag hoppas inte att du blir nedslagen av detta, du förtjänade ärligt inte en enda uns av skiten folk kom med – vissa är fan aldrig nöjda och de flesta visste helt ärligt inte vad de snackade om heller och märkte på minsta skit. Så jävla förbannad idag.

  Jag tror inte alls att filmsverige hatar dig, tror de uppskattar att saker som genus och mångfald tog upp då det är en ständig fråga i branschen. Skit i alla haters som inte hade bättre för sig. Jag hoppas på att få se dig i liknande forum i framtiden :D tycker du var en stjärna på hollywood filmen då galan alltid är skitstel haha och det var skönt att ha någon att relatera till i studion som var allt annat än stel <3

  SUPERKRAM!

 31. ANNA RÖD - Nörd & Filmskapare skriver:

  Haha ursäkta, lagom stavfe ”kompetenta kvinnor i branschen” inte filmer xD

 32. Elvira skriver:

  Du är alltid så bra, inspirerande, pepp, ärlig och rolig!!

 33. ANNA RÖD - Nörd & Filmskapare skriver:

  Och stjärna på hollywoodhimlen,, inte filmen, herre hur ska jag orka jobba ikväll xD

 34. Ellen skriver:

  Du är bäst! <3 <3 <3

 35. Linnea skriver:

  Jag är inte insatt alls och kollade inte på sändningen. Men finns det inte andra sändningar om Oscarsgalan, både svenska och utländska, som var mer seriösa om folk ville ha det mer seriöst? Är det inte så att man helt enkelt byter kanal om man är missnöjd? Jag har ingen förståelse alls för att man har mage att kasta så mycket skit på någon som valdes ut till jobbet för att fylla ett syfte (bredda sändningen). Jag är övertygad om att du var fantastisk, och att du gjorde precis det som SVT ville att du skulle göra och passade inte det vissa hade dom garanterat all möjlighet i världen att välja en annan kanal (eller hemsida) för att få en sändning som passade dom bättre. Du är grymt bra och sjukt modig som tog dig an sändningen, riktigt riktigt modig! Förhoppningsvis släpper folk detta snart så att slipper få massa negativa kommentarer, det är ju trots allt bara ett tv-program!

 36. Hanna K skriver:

  Haters gonna hate, ni var underbara och du är bäst!!! <3

 37. Axel skriver:

  För att svara på din fråga om vad jag inte förstod med ”jag ber om…..”.
  Jag såg och förstod. Men det är som en brasklapp. Fokus i ditt inlägg är inte på hur du misslyckades eller på hur du inte skötte din uppgift. Du lägger skulden på SVT och deras val av dig som programledare och sedan lägger du den osakliga kritiken av dig i fokus. Du slänger in några rader om den sakliga kritiken och om att du tar till dig av den, sedan släpper du det ämnet för att fokusera på de sexistiska osmakliga kommentarena. Kort och gott, du smiter undan ansvar för floppen, även om du som hastigast berör att du ”kanske” (!) borde göra annorlunda nästa gång. Sedan beklagar du dig om att det är tungt med 9 timmar, men inte ett ord om att du, DU, själv var ansvarig för att fullständigt missköta din sömn inför programmet. Oavsett om SVT tänkt fel och oavsett alla kränkande kommentarer så har du ett eget ansvar. Du skötte inte din uppgift och du framstod som en övertrött fjortonåring.

 38. Majko skriver:

  Jag tyckte det var asbra av SVT att ha med dig! Alltså det som är då tröttsamt tycker jag är att det inte finns någon mångfald (åtminstone verkar det inte så) i hur man får prata om creddiga saker,bryr Oscarsgalan. Ungefär som om det bara finns ett sätt och ett språk stt använda när man pratar om film. Alltså jo, alla filmkunniga och filmstudenter som övat i terminer på att uttrycka sig med rätt termer, pluggat på årtal och har en lagom stor packning med referenser om filmvärlden, kanske inte var supernöjda men å andra sidan, den där supernöjdheten kommer väl från att de harjust övat och löst på. Man ska väl kunna ta del av film,å och Oscarsgalan utan att behöva se alla creddiga filmer i hela världen? (Sen kan man fråga sig vem det egentligen är som bestämmer vilka filmer som är creddiga överhuvudtaget…). Nej, du var fan bäst. Och nej, det finns inte ”ett sätt” att prata film och Oscarsgalan på. <3

 39. Julia skriver:

  Du är bäst Hanna! Blir så ledsen av att det finns så många idioter som tror att de vet bäst och skriver sårande kommentarer till dig. Men blir så glad att du är så bra att du vet att du inte ska ta åt dig. Brukar inte kommentera så ofta (varför känner man alltid att man måste skriva det?…) men nu kände jag verkligen att jag ville göra det för att du ska veta att du har en till på din sida som också älskar dig och din blogg! Kram

 40. emma b skriver:

  Du är fucking awesome, så äre. Fortsätt med det <3<3<3<3<3

 41. Daniel skriver:

  Det är naturligtvis fruktansvärt att du ska behöva ta sån skit, alldeles oavsett din prestation. Jag såg bara en del av sändningen och tycker att du gjorde det väldigt bra i den roll du hade, sedan kan man säkert fundera på hur den rollen kan förändras eller slipas på till nästa gång. Men jag ser dig i alla fall gärna i rutan igen, både vad gäller Oscarsgalan och i andra sammanhang.

  Minns att Filip och Fredrik fick samma typ av kritik (i kommentarerna stod sådant som att de pratade alldeles för mycket, inte tog saker på allvar och att de borde avrättas) när de för några år sedan gjorde Oscarsgalan på 5:an, och att de reflekterat över det i sin podcast. Säkert samma personer (eller typer) som kritiserat dig. Tänk på att idioterna är högljudda men få, för de flesta av oss var det en bra kväll!

 42. olivia skriver:

  FINA HANNA! Kanske hade det passat bättre med en annan mer filmälskande programledare, kanske inte, men jag måste säga att det var vidriga åsikter som uttrycktes på bland annat twitter igår, och oavsett vad är det verkligen inte ok att gå till personagrepp, vilket jag förövrigt hoppas att ni (svt?) anmäler.. Dessutom verkade det vara väldigt viktigt att påpeka att ni var kvinnor – som vanligt! Jag fattar inte hur du orkade sitta där och försöka leda ett program samtidigt som du läste vad som skrevs på alla sociala medier, jag hade förmodligen börjat gråta. Men du gjorde det superbra, det gjorde ni alla!

  Sedan att ni kanske borde ha förberett er lite mer är en helt annan sak, men det är väl bara att titta på en annan sändning om en inte vill se er?? Eller stänga av eller jag vet inte vad…

  Oavsett vad – du äger, och vad filmsverige tycker är liksom deras problem.

  PUUUUUUUUUSSSSSSS!!!!!!!

 43. hanna skriver:

  gud, det här var ju deppigt på så många plan. att man kan bli så förbannad över din insats? herregud, MÄN ASSÅ. skickar tusen virtuella kramar till dig bästa namne <3

 44. malin skriver:

  Hej Hanna!

  Hoppas inte du är för hård mot dig själv nu! Blev sviingla när jag hörde att du skulle hålla i nått snack i samband med Oscars och kan säga att du som alltid gör jobbet som en master.

  Det är jävligt synd att vi är så styrda av ”perfektion” och att få flänga med smarta kommentarer om regissörer och designers. Den härliga inställningen du hade igår till Oscars är precis det jag vill se mer av!!!!! För låt oss påminnas av att detta är ett program av filmeliten för filmeliten! Där de kan hylla sig själva och sitt yrke!! ITS. NOT THE MOST IMPORTANT EVENT OF THE YEAR.

  Hanna du är en pärla!!!!

  Pusspuss

 45. Kajsa skriver:

  Fina Hanna! Jag satt och kollade nu idag på reprisen av Oscarsgalan tillsammans med min pojkvän och det första vi sa var: ”Jävlar vad stelt det ser ut att vara i TV-studion?” Vi båda tyckte att du var härlig och skön och att du försökte skapa så trevlig stämning som möjligt, men dom andra du satt med såg ut som att dom inte alls ville vara med? Det var superkonstigt, som att ingen brydde sig om vad du eller någon annan sa :S Men du var jätteduktig och härlig, tro inget annat! Det var dom andra som var tråkiga och stela ^^

 46. Makein skriver:

  Jag såg hela försnacket igår och blev väldigt besviken. Inte på att det enbart var kvinnor i studion eller att du ringde din far eller vad folk nu kritiserar utan enbart det faktum att 90 % av tiden spenderades till att prata smink och klänningar. I ett program som handlar om en FILMgala? Obegripligt. Fine att du inte sett alla filmer. Inga problem då du enbart ska leda programmet och inte tycka-till, men varför hade det inte bjudits in fler personer till studion som faktiskt hade sett filmerna som var nominerade och var intresserade av att prata om dessa och inte mode?? Jättejättekonstigt!

 47. Karin skriver:

  Fy tusan vad ledsen jag blir. Hade velat se sändningen men kunde ej då jag började jobba svintidigt i morse. Så himla dumt att du ska behöva känna såhär. Du gav dina arbetsgivare det som de efterfrågade och gjorde antagligen ett svinbra jobb. Att du hade ångest innan är ju illa nog, och sen får du massa oförtjänt skit efteråt. Fy. Du är bäst, fortsätt göra allt bra och jag ska kolla i efterhand eftersom jag gillar film och OCKSÅ gillar humor och opretentiösa samtal. Kram!

 48. Madde skriver:

  Hej!

  Jag har följt dig länge, läser din blogg och lyssnar på din och Martins podd. Har aldrig kommenterat tidigare men blev ledsen för din skull när jag läste folks reaktioner, och tänkte att nu får det väl fasen vara dags att göra något slags avtryck här och låta dig veta att jag tycker du är himla bra på alla sätt och vis. Jag såg inte galan inatt jag är helt säker på att du var grym. Skit i alla dumma kommentarer! KRAM

 49. emma skriver:

  <3<3<3<3<3

 50. Cissi skriver:

  Hanna, mastermind. I’ve got your back. Tycker att du LEVERERADE ljuvligt, som den svan du är.

 51. julia skriver:

  haha ååååhhhhh vill skrika av stör FUCK THOSE GUYS helt på riktigt!!!!!!!!!!!!! spyr på alla äckliga kulturkillar, snabb fråga VARFÖR skulle du/jag som tjejer bemöda oss med att va insatta i denna gala när den brister så ENORMT i KVALITET pga nominerar/belönar bara vita killar? VARFÖR ska vi ta denna fattiga KILLGALA seriöst?? så fucking tragiskt att detta pris e de som e högst ansett i branschen när det uppenbart är extremt intellektuellt begränsade människor som sitter i akademin????? som inte vet vad genus är, postkolonialism, platser som ej e västerländska etc etc. HATAR att de ska sitta på högsta konstnärliga/intelligensmässiga tronen som finns när de har noll koll på/intresse av saker som är skitviktiga för oss vanliga peasants… ok du hade ett jobb blablabla – se din vägran att göra research på detta bajs som ett politiskt statement!!!!!!!!!!!1
  Love u Hanna stå på dig!!!!!!!!!<333333333333

 52. Hannah skriver:

  AXEL: Hanna skriver själv att den ”kritiken” (som jag tycker är ett alldeles för milt ord för det hon citerar) hon tar upp i inlägget trillar in TILL HENNE PERSONLIGEN just nu. Hon snackar inte om twitter, eller om nåt kommentarsfält på aftonbladet, eller ens en hattråd på flashback. Hanna bemöter det hon får i sin personliga inkorg. Att kalla det för ”tråkigt och beklämmande att se hur du resonerar. Det är direkt intellektuellt ohederligt”, DET är intellektuellt ohederligt, gubbe lilla. DET är beklämmande. Du har inte sett hennes inkorg, du har inte sett någon offentlig kvinnas inkorg. Det är inte konstruktiv kritik att skriva ”hora” till någon. Och du borde fatta bättre än att spä på det här hatet med dina mansplaining-kommentarer. Nä, skaffa en riktig hobby som att snickra eller gymma, det passar dig som kille mycket bättre än att sitta och tycka saker på nätet.

  HANAPEE: Du äger. Kram & kärlek till dig.

 53. Carin skriver:

  Åh Hanna. Vill bara ge dig en kram. Folk är så himla himla elaka mot varandra.

  Du misslyckades inte. Du skämde inte ut dig. Du var inte en skam för någon. Du var inte ful, äcklig eller dum. Du var MODIG. SÅ MODIG!! Och rolig! Och snygg! Och härlig! Du är du, du gjorde vad du gjorde och nu är det gjort. Tänk att du genomförde sändningen trots att du hade en ångestattack innan?? Trots att du knappt hade sovit, trots att du hade ögonproblem, trots att du var supernervös och inte är filmkunnig. Helt sjukt. Vilken jävla grej!? Inte många skulle klarat av det, jag får typ ont i magen bara av tanken. Du är stark, du är cool. God damn gurl!!

  Se bara hur långt du kommit i din karriär på ett år. Hanna, du jobbar med tv och får det ena häftiga uppdraget efter det andra. Om dina chefer inte var nöjda med ditt jobb skulle du blivit sparkat på dirren. Uppenbarligen gör du exakt det de vill att du ska göra, och lite till.

  Du är en riktig förebild! Du kämpar mot din vardagsångest och står upp emot den, gör det du drömmer om fast det känns jobbigt och bär emot. Du har kommit så långt!! Du har haft såna himla häftiga jobb de senaste åren, OCH du har hunnit med att plugga dessutom!? Och du hjälper så många unga (tjejer) genom att prata om din ångest och dina upplevelser av patriarkatet. Du är smart, du har djup och du är en bra människa. Att du dessutom gillar att skämta, flamsa och klarar av att släppa loss och bjuda på dig själv förändrar inte det. Du är äkta, ärlig och alldeles fantastisk.

  Du förtjänar inte alla dessa elaka ord, dessa know-it-alls som ska tala om för dig vems fel vad var och hur nåt borde varit. Vad fan vet de? Vad ger dem rätten? Ingen och ingenting. De är bara avundsjuka och har förmodligen ont nånstans (man blir ju så gnällig då :/). Lägg inte tid och energi på att läsa deras hat. Stäng av telefonen. Be nån annan läsa igenom dina kommentarer. Låt det blåsa över. Om några dagar har de hittat ett nytt hatobjekt att projicera sin egen olycka på (sorgligt nog). Laga lite makaroner och köttbullar, bjud hem en kompis och kolla på en riktigt dålig jävla film. Gosa med Bo. Kolla på kattvideor. Plåstra om dig själv. Och inte för att du har skämt ut dig och att du misslyckats, utan för att folk har varit så elaka mot dig helt oprovocerat. Be inte om ursäkt.

  Ta hand om dig, stå på dig och håll huvudet högt. Du är SÅ bra. SÅ BRA.

  *Föreställ dig en kram som är sådär nästan lite för hård och varar lite längre än vad som är socialt accepterat.*

 54. KICKANWICKSELL | Ovanligt liten systemkritisk temissbrukande skriver:

  KRAM Hanna. Du är fantastisk och världen är hemsk.

 55. Angelica skriver:

  Alltså ÅÅH jag blir så arg av det här – vill bara säga snabbt att du har rätt och idioterna har fel. Kram!

 56. Marcus skriver:

  Jag tillhör en av de kritiska, inte som en av idioterna som du citerar ovan, men en som bytte till en okommenterad livesändning från USA istället, men…

  Det är inte ditt fel. Överhuvudtaget.

  Det är de som har valt programformatet och tagit en helig kossa och gjort ett skämt av det – d.v.s. SVT och de som tog beslutet. Du gjorde det du skulle och OM det är så att kravet för programformatet var att du skulle vara påläst om filmerna så är det också SVT’s uppdrag att försäkra sig om det. Inte att utgå från att du förstår det.

  Som Alexander skrev ovan – ingen skulle någonsin få för sig att sätta en random Hollywoodfru på att kommentera Fotbolls-VM eller sätta en pretentiös musikälskare som Per-Sinding Larsen att recensera Melodifestivalen för att ”bredda” sändningarna. För att de fattar att folk hade gått bananas.

  Grejen är, vilket du nog inte insåg innan, att Oscarsgalan är den viktigaste kvällen på året för filmälskare. Det är heligt för en del, inklusive mig och man vill att de som kommenterar skall vara insatta (och den kritiken gäller för 3/4 av er, inte bara dig). Problemet som sagt är inte att du inte insåg det, det är att SVT som har jobbat med Oscars tidigare inte har insett det – trots att just tidigare nämnda Filip och Fredrik också fick sjukt mycket kritik för att de flamsade till det. Speciellt borde de inse att folk som sitter uppe hela natten och tar ledigt från sitt jobb för att titta på något, tar seriöst på det. Visst kanske t.ex. Fredrik Sahlin eller Emma Grey Munthe är ”tråkiga” för majoriteten av de som kollar på film då och då, men de kan extremt mycket och de hade varit 100 gånger bättre att låta någon dem kommentera ensamma. Eller Orvar Säfström om man nu skall hitta en mittpunkt mellan skämtsam och kunnig.

  Ärligt talat – hur kommer man ens på idén att tro att man kan bredda ett program som går mitt i natten? :)

  Så det är direkt oansvarigt av SVT att göra detta mot dig – det är inte du som skall bära hundhuvudet för det här, utan producenten. Och ingen skall få den skit du öppenbarligen fått kastat på dig – det är direkt skrämmande att det finns personer som inte kan se skillnad på person och arbetsroll, samt personer som är så förblindade av sitt eget könshat (99% av dem har samma sak hängas mellan benen som mig av någon jävla anledning).

 57. Alexandranana skriver:

  Hanna – all kärlek åt dig. Du är kompetent, smart, rolig och allmänt fabulös. Punkt.

 58. Jennifer skriver:

  Axel, fokuset i detta inlägg är ju den orimliga ”kritiken” Hanna fick, som gick ut på att hon var värdelös och borde dö. Hon säger att hon tar till sig av det som var rimlig kritik, och förklarar varför det blev som det blev, hon skjuter inte ifrån sig något av det men det är inte fokuset här. Det här inlägget handlar om vad som sker när en kvinna gör något folk inte tycker om, och skillnaden i ”kritiken” hon får utstå jämfört med män. Ingen förtjänar det hon får ta emot nu, och varje vettig människa inser att vid såna här tillfällen ställer man sig bakom den får ta emot sånt här orimligt hat.

 59. mikaela skriver:

  Jag förstår att det känns hårt. Men det är faktiskt märkligt hur du kan försvara din insats inför oscarsgalan. Även om svt valde dig och det finns en producent som har ansvar så betedde du dig så otroligt oproffsigt. Hur kan du säga att de ville ha en rolig härlig tjej? Vad är det som är kul med att sitta och kommentera att man är trött hela tiden? Är det en skön och rolig tjej?

 60. Elin skriver:

  Varför tror du att du har rätt att kalla en människa (i detta fall en kvinna) för slyna, hora och be henne att dö bara för hon inte är lika insatt i film som du verkar vara!? Googla synonymer till slyna och hora så får du fram vilken jävla idiot du är. Ursäkta mig men jag blir så förbannad!

 61. Signe skriver:

  Hej! Jag såg inte galan och har aldrig sett den, men jag vet att du alldeles säkert skötte din ”roll” galant. Experter är experter, programledare är programledare – det är ju just därför det fanns både och? Vill de klaga på filmexpertisen borde de gå på experterna och inte den som är där för att programleda ett tvprogram. Ta inte åt dig, fina du! Du gjorde ditt jobb så som du fått det beskrivet, och mer än så kan ingen kräva :)

 62. Per skriver:

  Först vill jag säga att det var bra gjort att våga göra en livesändning under 6h! Däremot var livesändningen inte bra, det beror på att ni inte var tillräckligt pålästa eller förberedda samtidigt som det bara pratades skvaller och smink. Och precis som att en paneldiskussion kan bli allt för maskulint (vilket jag hatar) så blev det här för feminint. Jag hade önskat mer genustänk. Om du inte vill att folk ska reagera på vilket kön en tillhör så behöver du inte reagera på filmtitlarna Birdman och Boyhood som du gjorde. Eller prata om manliga skådespelare som ”köttig” vilket jag störde mig på, precis lika mycket som jag stör mig på när någon beskriver tjejer på ett objektifierande sätt.
  /Könsneutral kritiker

 63. Matilda skriver:

  Men va!?!? Jag satt uppe halva natten och kollade och din närvaro var ju det enda som gjorde mellansnacket värt att se! No offense mot dom andra brudarna men var inte de jävligt… Tråkiga? Och pretto. Led ju fan med dig hela natten, tråkigt company du fick! Film ska inte va elitistiskt och tråkigt det ska va skööööj! Puss du är fan Queen

 64. Charlie skriver:

  Du var så bra Hanna!!! Jag satt uppe hela natten och tittade mer er. Jag tycker ni var en härligt och bra team, alla med sin relation med Oscars, fungerade kanon!
  Du är duktig och gjorde ett jättebra jobb, så bra att jag tittade på hela sändningen en gång till idag :D

 65. Anan skriver:

  Tycker du är så otroligt modig som vågar ta dig an sådana här uppdrag,som många inte ens skulle våga testa med risk för att få skit. Låt inte de kritiska rösterna trycka ner dig! Killar har fått misslyckas om och om igen utan sådana här vansinniga hatkommentarer. (Obs, säger inte att du misslyckats, såg inte sändningen själv) Lär och gå vidare och fortsätt inspirera oss andra. Kram

 66. Malin skriver:

  Du är så himla bra och duktig och COOL! Du gjorde ett jättebra jobb och jag är så imponerad av dig! Hoppas att du inte blir för nedslagen av alla dumma människor, för du är ju bäst Master!

 67. Carin skriver:

  Ps: Jag har startat en kärleksbombning på twitter under #hanapee

 68. Hanna skriver:

  DU VAR FANTASTISK!

 69. Jennifer skriver:

  Blir lite irriterad på folk som vill lyfta Hanna genom att kalla de andra i studion för stiff eller tråkiga, vad är meningen med det? Matilda, att du säger no offense innan du säger nåt taskigt gör det inte mindre taskigt. De var där som experter och har mycket kunskap, det var det de skulle göra och såvitt jag kunde se gjorde de det bra och inte alls tråkigt. Det är väl bra om man kan tillgodose många personers behov gällande nåt så stort som Oscarsgalan.

 70. Charlotta skriver:

  Men hallå! Du var asbra!!!!!!! Tyckte upplägget var bra med experterna och din mer lättsamma roll. Man orkar ju inte titta hela natten om det är för tungt. Hade inte du och Johanna varit med hade jag somnat betydligt tidigare.

 71. Erica skriver:

  Men åååh Hanna! Fick så HIMLA ont i magen av att läsa detta. Du är ju så jävla bäst!!!<3 kram

 72. Anna skriver:

  Du är bäst Hanna! Jag blir så ledsen att du får ta emot så mycket skit från idioter som bara vill trycka ner och hata. Kärlek till dig <3<3<3

 73. Karinb skriver:

  Jag blir så fruktansvärt illa berörd av detta! Instämmer till fullo med Marcus här ovan. Själv är jag inte ett dugg filmintresserad, men jag förstår om människor som verkligen gillar och har stor kunskap om film, blir irriterade om de upplever att årets största händelse ”skojas bort”. Men det är inte ditt fel! Du har jobbat med SVT förut, de vet precis vem du är och det var för att de ville ha DEN DU ÄR som du fick jobbet! De anställde inte dig för att de ville ha en superseriös filmexpert – det hade varit jättekonstigt. Precis som du skriver, måste det ha varit så att du blev anställd för att vara en ”rolig person” eller en ”vanlig filmtittare” eller whatever. Och precis det är du! Du gjorde det jobb som du blivit anställd för att göra på ett helt fantastiskt sätt! Kommer det kritik mot produktionen, borde den riktas mot SVT och inte mot dig.

  Och: det handlar om kön. Inte den sakliga kritiken, men den fullkomliga shit storm av kränkande, förnedrande ord som anspelar på att du är kvinna. Ingen kan säga någonting annat?! Ja, Filip och Fredrik kan få kritik för att de skojar till det, men det HÄNDER inte att det blir fullkomligt ramaskri på twitter om att de är jävla torskar/kukhuvuden/kåtbockar eller vad nu motsvarigheten hade varit. Det är för att du är kvinna, som detta händer. Det är en del i ett strukturellt förtryck och alltså heller inte ditt fel.

  Detta är ju jättevanligt för kvinnor inom media. Det finns inte utrymme för misstag (inte ens för någon annan (SVT) att göra misstag som berör en, vilket var fallet nu), för då hugger flashback-trollen. Det gör mig så jävla rädd, för det riskerar att tysta halva befolkningen. Vem orkar synas, om man ska behöva utstå det som du får utstå idag? Det är ett enormt demokratiproblem.

  TA HAND OM DIG Hanna! Hoppas att du får stöd av din arbetsgivare och att de backar upp sin personal när sådant här händer (allt annat vore skandal)!

 74. Olle skriver:

  Hej Hanna, jag är så otroligt trött på alla vidriga inlägg och trakasserier oavsett forum. Man kan givetvis ha åsikter om fokuset under sändningen men idag är utbudet så mycket större och man kan hitta ett format som passar bättre genom en enkel sökning på Google. Hoppas du kommer att bidra till ett mångfacerat mediaflöde framåt!

 75. Malin skriver:

  Fy fan för att kvinnor alltid ska förväntas vara smarta, pålästa, proffsiga, roliga (på rätt sätt då!!!) i tv annars är man en hora som hör hemma i helvetet. Liksom va???? Pallar ej detta mer.

 76. gabriella skriver:

  oavsett åsikt. jag blir fan chockad över att det finns så mycket hat där ute. även om du varit oförberedd etc. om det blivit nåt missförstånd. om de inte förstod din humor eller var nöjda. så skulle jag vilja påminna dem om att DET INTE HANDLAR OM LIV OCH DÖD (ursäkta skrik) här, och att ingen förtjänar massa skit på det här sättet _oavsett_anledning. ok om du mördat nån under direktsändning hade jag fattat besvikelsen och tittarstormen. men det här?
  jag drar slutsatsen att samtliga – och det är ju inte få – som känt att de behövt häva ur sig något elakt egentligen mest själva behöver en kram. de borde gå och sätta sig i en stol nånstans och bli lyssnade på. kanske gråta lite. jag blir ledsen av att deras problem så himla lättvindigt översätts i aggressivitet mot dig. det är tamejfan (ja jag tänker svära) helt galet.
  mvh, en som förstår din himla ångest just nu, som du inte förtjänar.

  till alla som stör sig även på min kommentar: mer kärlek, tack.

 77. Elin skriver:

  Men nej nej nej! Jag tittade inte inatt så startade min morgon med att kolla insta pch såg hur mycket HAT ni fick i hashtagen, jag startade ändå er sändning och förstod INGENTING?! Jag tycker du gör ett bra jobb! Särskilt som du kunde läsa dessa sjukt onödiga kommentarer i livesändning. Fy fan. Blir så jävla less på folk. Stå på dig! Du ska inte behöva ta på dig detta! Anser att du med bravur gjorde ditt jobb såsom SVT anställt dig inför detta!!

 78. Axel skriver:

  HANNAH: Spännande att du kommenter vad jag sagt utifrån mitt kön. Att jag kritiserar hur oproffsigt en offentlig person sköt en uppgift avfärdar du som att ” spä på det här hatet”. Lite som att man inte kan kriterier henne utan att vara en haters. Jag är enligt dig ”gubbe lilla” och borde ägna mig åt snickeri eller ar bygga muskler. Jag hoppas du inser hur fel det hade varit att uppmana flicka lilla att ägna sig åt sömnad och matlagning. Sexism är fel, oavsett vem som söker det, mor vem.
  Så HANNAH, du är med dessa kommentarer så långt ifrån jämställd som man kan komma. Du gör skillnad på individuella baserat på deras kön.
  Önskar fler vore queer, världen aktie bara bättre och man skulle kunna framföra kritik utan att avfärdas pga sitt kön.

 79. Vicki skriver:

  Men AXEL! Din helvetes jävla…. MMmmpppffhh! VARFÖR, människa, VARFÖR kollade du på programmet? VARFÖR?! Det var på FLOW just för att det var FRIVILLIGT att kolla på, ett alternativ för OSS som inte ville ha det gamla vanliga, utan något NYTT. SVT valde Hanna antagligen av den simpla anledningen för hon är hon?! En person med härlig humor som får många människor att skratta och känna sig underhållna. Hon gjorde alltså sitt jobb, utförde sitt uppdrag som det var tänkt. Om du tyckte att programmet var så jävla dåligt kunde du ju
  1. Stänga av
  2. Mejla SVT om önskemål att det kan också finnas något på flow som passar dig till nästa gång
  3. Haft en Oscarskväll med dina kompisar och visat hur man kommenterar Oscarsgalan PÅ RIKTIGT
  Istället för att ha en jävla PINNE I RÖVEN OCH HATA PÅ NÄTET :))))
  Hanna! Jag kommenterar aldrig just för såna här äckliga kommentarer. Har fanimej inte ens FB, instagram eller blogg för jag skulle aldrig orka med så mycket hat som rådet på nätet nu för tiden. Det finns och kommer alltid finnas egocentriska idioter ploppar upp här och där. De kommer alltid tro att det är så viktiga och de kommer alltid känna något slags tvång att kasta ut sig skit och sen kalla det ”kritik”. Du är modig och duktig som vågar och kan göra sådana här uppdrag. Sluta ALDRIG med det! Att SVT väljer dig och att vi följer dig är just för du är en sådan härlig person som man vill se mer av! Du lär dig mer och mer för varje gång och man märker att du börjar bli avslappnad framför kameran. Det här är bara början och jag hoppas att du en dag leder en stor gala så alla bajsnödiga ”kritiker” får en slap in da face! :) Puss och kram, och fu alla ni som gnäller och använder äckliga sexistiska glåpord

 80. Anna skriver:

  Kollade imorse i slutet av sändningen, Hanna du är bäst!! Tyckte det var härligt att du inte var sådär perfekt kunnig och sa det man själv hade sagt!! Massa kramar till dig! Tack för en blogg som liksom gör dagen lite roligare, å en podd som förgyller veckan! Lyssnade typ hela sommaren på er podd (ca ett år av avsnitt)! <3

 81. Lovisa skriver:

  Kämpa Hanna! Jag tycker att du gjorde ett bra jobb! Klart att det blir en nästa gång, Du är begåvad och modig som tackade ja, det är genom att ta plats som vi får bort gubbväldet! Det sticker i ögonen på vissa, men de får väl skaffa solbrillor.

 82. Axel skriver:

  HANNAH: Spännande att du kommenter vad jag sagt utifrån mitt kön. Att jag kritiserar hur oproffsigt en offentlig person sköt en uppgift avfärdar du som att ” spä på det här hatet”. Lite som att man inte kan kriterier henne utan att vara en haters. Jag är enligt dig ”gubbe lilla” och borde ägna mig åt snickeri eller ar bygga muskler. Jag hoppas du inser hur fel det hade varit att uppmana flicka lilla att ägna sig åt sömnad och matlagning. Sexism är fel, oavsett vem som söker det, mor vem.
  Så HANNAH, du är med dessa kommentarer så långt ifrån jämställd som man kan komma. Du gör skillnad på individuella baserat på deras kön.
  Önskar fler vore queer, världen aktie bara bättre och man skulle kunna framföra kritik utan att avfärdas pga sitt kön.

 83. Karin Holmberg skriver:

  Blir på riktigt ledsen nu….
  Tycker du är grym och som många redan kommenterat; kritiken bör riktas till SVT och inte dig personligen!
  Älskar att du även ”besvarar” kritiken på ett moget och bra sätt.
  Stå på dig Hanna <3

 84. anja skriver:

  Hej Hanna!
  Vill bara säga att ja, jag kritserade er i går. För mig var det mycket tråkigt att lyssna på er i studion och i mina ögon så förstörde ditt flams och generellt panelens ointresse för filmerna (det kändes som om det enda researchen som hade gjorts var vilka kläder och smink som kvinnorna hade på sig).

  För mig är Oscars heligt, och jag ville verkligen att SVT skulle byta panelen mitt i sändningen. Men jag tyckte lika dant om Filip och Fredrik förra året. Jag är ledsen att folk kallar dig/er för saker som slyna, hora och liknande. Det är inte rätt och de som sa så förtjänar att lida alla helvetets kval.

  Men även om jag är tjej så har jag blivit mycket trött på all denna feminismen som hela tiden klagar på allting: ”Det är för många nominerade män” ”Bara vita män” ”För få kvinnor” etc. För mig känns det fel att köns & ras kvottera e sådan här tävling. Akademin ska titta på filmerna och på prestationerna och de ska inte tänka på om en regissör är man eller kvinna, utan ska titta på det jobb som denna regissören har gjort. Jag bryr mig inte om ifall det är en grön asexuel marsian som får priset eller om alla som vinner är ett gäng genetisk modifierade uttrar eller bara vita män, så länge som priset är befogat för den insatsen som de har gjort.

 85. Josefine skriver:

  Jag tyckte du va jättebra genom hela programmet! Fattar inte kritiken du fått alls. Hade er i bakgrunden under hela arbetspasset inatt och jag tänkte flera gånger ”proffsig Hanna är!”, haha. Skulle utan tvekan kolla nästa år igen! :)

 86. Isa skriver:

  Såg inte galan men vill skicka all kärlek och pepp till dig! Du är bäst master!!

 87. Axel skriver:

  VICKI:
  För att svar på din fråga. Eftersom jag betalar för att se på svt och eftersom jag ville, som varje år, se galan. Då är det klart jag tittar. Då är det inte bara att stänga av, däremot kan man framföra kritik och hoppas på bättring nästa år.
  Men med kommentarer som ”ha en jävla PINNE I RÖVEN OCH HATA PÅ NÄTET” så bevisar du att du inte är ett dugg bättre än alla haters där ute.

 88. kön oviktigt skriver:

  det var minst lika många tjejer som tyckte er insats var bedrövlig igår & då är ändå alla i den diskussionen vi förde feminister försök inte fösa över din dåliga prestation på att du är kvinna det är fucking ovesäntligt

 89. Gutterflower skriver:

  Åh fy faan vad ledsen jag blir att du råkat ut för det här! Jag är helt säker på att du gjorde så gott du bara kunde med de förutsättningar som fanns och många tycker ju uppenbarligen att du var fantastisk. Man kan inte göra alla nöjda liksom, men helt jävla orimligt att folk skriver sånna där fruktansvärda saker! Inte första gången heller kvinnor i media/offentligheten drabbas av samma sak…

  Ta hand om dig tills det lugnar sig! Och försök hålla det här ifrån dig fast jag förstår att det är svårt. Hoppas du får bra stöd och uppbackning från SVT också. Kram till dig!

 90. Johanna skriver:

  Det finns så mycket ”hemskt” att klaga på i detta land så de är fan inte klokt. 90% av problemen vi har och som är rubriker och trådskapare i forum är ju ooootroligt viktiga för hälsa, miljö och fred. Pls typ hela Sveriges befolkning, åk som volontär i något u-land eller något och se sen vad som egentligen är ett problem. Det är en fakking tv-show. UNDERHÅLLNING. Alltså. Näe. Jag tröttnar.

 91. Hannah skriver:

  Åh, så lägligt, Axel, att när könshat & sexism drabbar en man så är det plötsligt relevant. Jag skrev så för att göra en poäng, och du bevisar den ytterligare genom att ta åt dig av just de två kommentarerna som hade med ditt kön att göra, istället för den konstruktiva kritiken jag gav dig. Förstår du hur det känns nu?

 92. Johan skriver:

  Du var i alla fall tio gånger bättre än de trötta ”filmvetarna” som satt mitt emot. Du försökte ju i alla fall liva upp stämningen men inte lätt i det rummet! För att ge lite konstruktiv kritik så märktes det dock att du höll på att somna, så lite mer förebyggande sömn och ett par koppar kaffe hade inte skadat :)

 93. Marcus skriver:

  Anja: Akademien som bestämmer vem som vinner består till 94% av vita personer, 76% är män och de är runt 63 år i medelålder. Oberoende på vilket val de gör så är det ett subjektivt personligt val baserat på en smak som antagligen en genomsnittlig 63-årig vit filmälskande man tycker om. Det är likt annan bedömningssport en subjektiv sanning, inte som t.ex. att springa 100 meter som är en objektiv sanning. Det du anser vara att babbla om kvotering, anser andra är att vilja ta bort kvotering.

  Detta är helt relevant att diskutera under en Oscarssändning. Hade du haft invändningar om hur det togs upp så håller jag med dig helt, eftersom det var korta inlägg med subjektiva åsikter utan någon tyngd, vilket inte håller när man inte är känd. Det finns massor av infallsvinklar man kan ha på det hela – speciell dubbelmoralen att Akademien ser ut så genom internrekrytering, när Akademien själva anser sig vara de liberala förspråkarna av diversitet gentemot den konservativa politiken som de facto är mer diversifierad i USA.

  Men kvoteringen finns med all sannolikhet redan där och det är män som gynnas av den. Det är bra att det belyses.

 94. Axel skriver:

  HANNAH: Det är alltid relevant! Men vi är alla individer och jag är inte en representant för andra bara för att vi råkar ha samma kön. Jag har på inget sätt kommenterat könet eller könets relevans för hennes bristfälliga framträdande, men ändå behandlas min kommentar utifrån vilket kön jag har. Ogillar man att bli bemött baserat på vilket kön man har, så ska man inte själv bemöta folk olika baserat på vilket kön de har. Men det är som vanligt när jag framträder med mitt maskulina namn, jag bli påhoppad och kritiserad om jag kommenterar saker som har med jämställdhet, kön eller sånt att göra.
  Hon gjorde ett uselt arbete, och det är oavsett hennes kön. Men nu är det bara hennes kön som diskuteras. Det är ett bakslag för jämställdheten. Hon förminskas till sitt kön och hennes kompetens diskuteras inte.

  (för övrigt anser jag att det är helt sjukt att vi ens ska dela upp folk baserat på hur de ser ut mellan benen)

 95. Linnea skriver:

  Fina bästa Hanna! Jag vet att det är svårt, men försök att inte lyssna på den elaka kritiken. Jag tyckte du var jätteduktig och härlig och proffsig! Du fick en chans att göra detta roliga uppdrag, du tog den och gjorde en strålande insats :) Det kommer alltid finnas kritiker som uttrycker sig elakt och hatar men skit i dem ärligt talat. Du är grym vännen!!

 96. Linnea skriver:

  Hej!

  Såg på galan igår och följde samtidigt aftonbladets chatt. Folk överreagerarade helt klart. Vill försöka ge lite vettigare kritik. Jag håller med en annan kommentar om att SVT borde veta hur du är som programledare och satt ihop ett team som passade bättre ihop för som det var nu så kändes det bara jobbigt att se er (pga ingen kemi). En kan väl tycka att ni borde ha sett ”de viktiga filmerna” för att kunna kommentera bättre men du ska inte heller ha en filmexpertroll ju! Iaf, kändes jobbigt att du såg alla elaka kommentarer eftersom programmet gick, en såg (tyckte jag iaf) hur det bröt ned dig.

  Men allt som allt så var det ingen katastrof!! Du är rolig och en bra programledare men det fungerade inte med detta upplägg, en kan tycka att experterna kanske ska bytas ut efter nån timma så blir lite nytt blod.

  Älskar eran podd! :)

 97. Daniel Fransson skriver:

  Att du tar det här till en fråga om ENBART kvinnor/män visar på otroligt dålig självinsikt.
  Titta igenom din egen sändning från igår och om du inte då och då vänder bort din blick i skam (som vi gjorde inatt) så bör du hitta ett nytt jobb.
  Nattens sändning var katastrofalt oprofessionell.
  Vi filmälskare, som du bevisligen inte är, hade sett fram emot den natten länge och ni hade inte respekt nog för tittarna att inte prata i mun på varandra eller se filmerna. Du hade inte kunskap nog för vad du tog på dig och behandlade i och med det oss som har det här som passion totalt respektlöst.
  Kanske lite som en man skulle göra om han ledde ett program om kvinnors lika värde i samhället utan att veta vilka problem som finns och därmed ingenting om vad han borde fråga sina experter om så programmet går framåt i rätt riktning.

  Jag förstår att du vill försvara dig men titta igenom ditt eget program och säg att det var bra. Jag vill höra dig säga att du tycker att din insats igår var acceptabel…
  Tycker du att den var det? Tycker du att vi filmälskare blev respektfullt bemötta när ni satt och pratade i munnen på varandra så mycket inte kunde höras och du inte hade vett nog att läsa på ordentligt eller ens se eller lära dig vad filmerna handlade om?

  Det där var katastrof och kan du inte erkänna det så är jag ledsen att säga: Du bör sluta arbeta med TV. Där måste du kunna acceptera kritik fölr vad den är och ha någon självinsikt som överbryggar faktumet att även om många tar det till en könsfråga så VAR din insats under all kritik i alla fall…

 98. Hannah skriver:

  Axel: Eh ja, hela originalinlägget handlar om det hat Hanna får ta i sin roll som kvinna, inte som programledare. Inlägget handlar om hur mycket det suger och hur hemskt det är. Ändå väljer du att dra upp programledar-kritiken, som Hanna redan bemöter i originalinlägget på ett sätt som visar att hon har förstått den kritiken till 110%, ÄNDÅ ska det tjatas om igen, och förklaras igen, som om hon inte förstod det redan. DET är mansplaining.

  Hej då!

 99. Åsa skriver:

  Jag såg ej programmet men antar att du i vanlig ordning kickade!! Din blogg och er podd är grym och är verkligen impad över dina programledarinsatser på Svtflow. (Att filmfolk är bajsnödiga är sen gammalt;))

  Kram från ett fan:)

 100. Hej Sonja skriver:

  Daniel Fransson: 

  ”Ungefär som om en man skulle bla bla bla… ” jämför du det, helt seriöst, med OSCARSGALAN? 

  HAHAHAHAHA

  get over yourself och ert självförträffliga intresse för Oscarsgalan! 

  Hanna var INTE där för dom med storintresse, hon var där för amatörerna! Typ dom som slog på tvn och hade insomnia. 

  Sen tycker jag att det är jävligt lågt att försöka få nån att skämmas för det den gjort. Typ ”se på dig själv och VIK UNDAN BLICKEN AV SKAM” (som Daniel Fransson skrev). Hur mår man när man försöker få en annan människa att känna skam över sig själv? 

  För är det själva insatsen man vill kritisera så kritiserar man insatsen så får personen själv bestämma om den ska känna skam eller inte. 

   

   

   

   

 101. Josefine skriver:

  Haters gonna hate, men vi älskar dig!!

 102. Vicki skriver:

  Jag betalar också. Det är inte bara du! ;) Eller tror du att just ditt bidrag till radiotjänst gör att alla program måste göras efter vad du tycker? Du kan som sagt föra önskemål till SVT istället för att gnälla på ett program som uppenbarligen inte var gjort för dig. Har du svårt att förstå att det inte bara är du som tittar på tv?
  Att du har en pinne i röven antar jag för dina bajsnödiga kommentarer. Jag brukar vanligtvis skita i saker som jag fattar att jag inte behöver kommentera. Jag tror inte världen kretsar runt mig utan jag förstår att finns olika slags program för alla slags människor och skulle det inte passa mig kan jag ju alltid som sagt ha önskemål eller söka efter något annat istället för att bete mig som en barnunge.

 103. Axel skriver:

  HANNAH: och min första kommentar var kring det faktum att jag tycker det är tråkigt att kompetensfrågan hamnar i skuggan av könsfrågan och att jag upplever det som att Hana medvetet väljer att vifta bort frågan om bristande kompetens för att lägga fokus på könsfrågan. Tittar vi nu i olika sociala medier så är det i huvudsak två läger, de som anser att hon var okompetent och de som anklagar de andra gör att vara gubbar, sexistiska och haters.
  Hon har på ett snyggt sätt lyckas flytta fokus från hur hon inte förberedde sig, inte tog ansvar och inte levererade till at handla om mobbning av kvinnor i media.
  Det är ett jämställdhetsproblem att det är allt för sällan vi pratar om hur bra/dålig en individ är på något om det är en kvinna. Istället pratar vi om den individen som just en kvinna. Hon blir så att säga sitt kön först, och kompetens i andra hand.
  Skulle önska vi kunde avfärda alla haters, men att inte anklaga alla som säger något vi inte gillar för att vara haters, det är att göra det lite för lätt för sig.
  Hanna är inte sitt kön i första hand, det får vi inte glömma. Och de som kritiserar hennes kompens är inte heller sitt kön i fösta hand.
  ”ändå ska det tjatas om, och förklarar igen” det är inte hennes kön som avgör hennes kompetens.

  Queer vid tangenterna.

 104. sofie skriver:

  -> Alex

  Alla blogginlägg måste inte behandla precis alla ämnen på en och samma gång och i lika stor utsträckning. Det här inlägget handlar främst om att många kritiker valde att fokusera på hennes kön och använde ett sexistiskt, kvinnohatiskt språk istället för att sakligt kritisera hennes prestation. På vilket sätt är det intellektuellt ohederligt att fokusera på detta?

 105. Hej Sonja skriver:

  Alla män som förnekar att Hanna drabbas extra hårt pga sitt kön kan ju gå och bajsa sig själva i sina ansikten. 

 106. Hannah skriver:

  Axel, vilken värld lever du i? Ser du inte själv hur olika män respektive kvinnor kritiseras i sina roller, oavsett vilken roll det är? Sluta leka genus-försvarare, för du har helt missat poängen här.

 107. Chelsea Long skriver:

  Hejsan Hanna! Nu blir jag så ledsen. Du ska ju aldrig be om ursäkt för att du gör ditt jobb bra!? Du som är så fantastisk, ta tillbaka din ursäkt! Du blev ju ombedd att göra det du gjorde plus att du gjorde det så himla bra! Sedan går du och mår dåligt och ber om ursäkt för att några väldigt omogna, arroganta, sexistiska svin (som inte är kapabla att ge konstruktiv kritik) nättrakasserar dig? Jag hoppas med hela mitt hjärta att du fortsätter att göra precis det du gör nu, det vill säga ditt jobb. Du lyser upp så mångas vardag varje dag och är ett stöd för alla de som följer dig och uppskattar det du gör. Nu går du bums och tar tillbaka en helt illegitim ursäkt! HANNA SKÄRPNING FÖR FAN! Jag hejar på dig! Vi alla hejar på dig! Hoppas du mår bättre snart! // Tröstande (och peppande!) kramar från syster från en annan livmoder xx

 108. Nettan skriver:

  Marcus, Axel och Anja, några av de enda vettiga kommentarerna på denna tråd. Resterande personer som kommenterar här verkar inte ha något intresse för film och är extremt subjektiva i sina stöttande kommentarer till dig. Hat ska aldrig accepteras, men kritik är alltid befogat. Och faktum är att gårdagens mellanakter med er som kommentatorer var riktigt dåligt och det var en väldigt märklig stämning. Att folk kallar dig oprofessionell har inte med nått jäkla kön att göra, det har att göra med att du säger vad du hör i snäckan, du frågade ”får man säga så, får man säga så”, du droppade kommentarer som inte hade med sammanhanget att göra. Det är inte hat, det är konstruktiv kritik som du borde ta till dig till andra sammanhang. Och självklart blir man som filmälskare arg när hela produktionen känns oseriös.
  Hur som haver tycker jag att du, istället för att må dåligt över den befogade prestationskritiken (sjävklart är hat aldrig befogat), kan titta på din prestation och reflektera över den. Om du har förmåga till självkritik kommer du att förstå vad kritiken handlar om. Och till kommentarer i denna tråd – vad är grejen med könssnacket? Känns precis som att feminism bara handlar om att man ska hata män för vissa (som genusvetare är det befängt). Som några redan nämnt, Filip och Fredrik fick också mycket kritik för deras extremt misslyckade insats, och det borde visa att kvinna som man, en dåligt prestation är en dålig prestation. Filmälskare och kulturmänniskor bryr sig inte om kön utan om kvalitet.

 109. Hej Sonja skriver:

  Nettan: 

  Nu var det inte denna kritik som det syftades på utan ord som hora och kärring etc osv . Att du kommer in här och börjar prata om ”befogad kritik” hjälper tyvärr INGENTING i det här sammanhanget.

 110. maria skriver:

  Vad ledsen jag blir när folk ska hålla på så här. Vill skicka dig en stor kram och hoppas att du inte glömmer att jag och de allra, allra flesta andra som vet vem du är tycker att du är fantastisk!

 111. Axel skriver:

  VICKI: Självklart är jag medveten om att fler betalar licens. Trodde du på riktigt att jag inte var medveten om det? Då säger det en hel del om dig. Gjorde du verkligen det?

  Att en offentlig person, som har en offentlig blogg i nöjesguiden får ta emot blandade kommentarer och att jag ville vädra min frustration över det dåliga upplägget och hur nonchalant programledaren skötte sin uppgift i en av årets största tv händelser lär väl knappast vara något provocerande. Att kommentera den bristande kompetsensen gav dig dock viljan att börja prata om bajsnödiga kommentarer och pinnar i röven. Undra vem som är en haters och vem som inte kan acceptera att vi alla har olika åsikter.

  Jag tyckte att Hanna fullständigt misslyckades, att hon inte skötte sin uppgift och att hon flamsade bort hela svt´s sändning. Om det inte kan accepteras att jag tycker så, utan jag måste få höra att jag är en haters, en ”lilla gubben” som borde snickra och gå på gymet, att det är hennes kön som är avgörande osv så säger det mer om er.

  Hur som. Hoppas du, Hanna, i framtiden slipper könsrelaterade kommentarer och att det går bra för dig, men håll dig borta från områden du inte är insatt i och ska du någon gång leda ett program igen så då för f*n till att göra rejäl research, sov ut innan programmet och var seriös.

 112. Sophie skriver:

  Självklart är de männens fel att du inte är varken påläst eller insatt. Självklart är alla hatare män. Självklart är alla kvinnor fantastiska. Orka skapa så mycket hat mellan könen som du gör. Vi vet vart du står politiskt liksom övriga vänstertv:n oj förlåt menade SVT… SÅ det kommer ju inte som en nyhet Hanna, att det är männens fel. Det kan ju absolut inte vara ditt fel eller någon annan kvinna inom svt´s media svär. Det är ju patriarkatet som är felet. Vi vet ju det…

  Ryck upp dig, inse att även du kan göra fel och ha fel. Om man inte kan något om film och dessutom inte ens sett de nominerade!? Hur ska man då kunna göra ett bra jobb!? Vart är kompetensen, intresset och själen!? Film är kultur, film är en konstform som bör tas på alvar. Det är som att jag skulle gå till mitt jobb och vara helt oförberedd och sen när jag får skit av mina kollegor/gäster – ja då är det självklart deras fel och speciellt den manliga del av de klagande.. Hör du inte hur dum du låter!?

 113. Mette skriver:

  Jag tycker du gjorde ett strålande jobb! Orkade inte se hela sändningen, men wow! Ju större och bättre du blir, ju tyngre uppdrag du får och mer medial uppmärksamhet du får desto större måltavla kommer du troligtvis bli. Men det betyder bara att du behövs mer! Att du har mer makt/möjlighet att förändra och det skrämmer dessa haters/troll. Fy fan, jag fattar att man är självkritisk, och det är ok, gött att du lärt dig något till nästa grymma jobb du får (ej som gåva utan för att du förtjänar det!) men låt inte detta förstöra för dig!! Du är grym!! Ta en paus, ät massa bullar och klappa om dig själv för ett job well done. ❤️️❤️️❤️️

 114. Hanna skriver:

  Lyssna inte på de elaka mailen Hanna, jag älskade din insats! Fuck alla som säger ”åååh va joooobbigt med fruntimmer som KACKLAR så mycket” för det är bara lite patriarkat som slängs i ditt ansikte 2015. Haters gonna hate och du är finast i världen! Kram

 115. frida skriver:

  jag har kollat på heeeela nu i efterhand och jag tyckte du gjorde ett jättebra jobb. fan ta alla snubbar.

 116. Malin skriver:

  Jag var uppe hela natten/morgonen och kollade på er, jag tyckte att ni gjorde ett fantastiskt jobb och jag var väldigt nöjd med hur ni förde er och de diskussionerna som ni hade. Visst, alla var inte lika insatta i alla aspekter av själv industrin men det var ingenting som störde överhuvudtaget. Jag är sjukt imponerad av er insats och jag tycker att du ska skita i alla negativa-Nissar därute som känner sig hotade och underlägsna en sändning som för oss andra var jävligt fräsch. Jag tycker er insynsvinkel var intressant och mångfacetterad, man kunde relatera till dig som en person med intresse för filmer medan de andra bidrog till en expertsyn på Oscarsgalan. Snälla känn ingen ångest över något som du gjorde bra, be inte om ursäkt för något som du inte behöver be om ursäkt för, man kan alltid göra något mer, läsa på mer, vara roligare osv osv, men det viktigaste i mina ögon är att du sätter ett stopp för dig själv. När du kommer till det stoppet så får du klappa dig själv på axeln, säga att nu har jag gjort mitt bästa som jag förmådde och lyssna på de rösterna som gör dig stark. Så lyssna här, du rockade Oscarsgalan Hanna, tack för att du äntligen serverar Oscarsgalan på ett sätt som gör att man orkar vara uppe hela natten och ändå känner sig nöjd när man är trött runt 6. Det var SÅ uppfriskande att se detta, fortsätt på det här sättet i framtiden, jag förstår att det kan vara tungt att vara bland de första som går genom snåren som är Sveriges norm idag, men även om du blir riven och får trycka dig fram så har din insats fördjupat den stig som har börjat trampats upp, så tack för det HanaPee, förebild, stigtrampare och programledarextraordinär!
  /Malin

 117. mb skriver:

  Sorry har inte ens sett sändningen än. Men… är helt jävla hundra på att om det hade varit filip, fredrik och någon skön snubbe till praktikant i rutan så hade det låtit annorlunda. Då hade kommentarerna varit ”fan vad kul med lite nytänk! kul med praktikanten också, jävligt skön twist” OCH ANDRA SNUBBERIER. Men nu var ni 3 kvinnor. Och därför kom trollen fram. Och det är ju jävligt tråkigt.
  Sen har jag som sagt inte sett sändningen så det kan mycket väl vara så att du verkade oinsatt och oseriös… men… det var ju hela poängen? Du skulle representera tittaren och inte experten. Så.. Hanna. Jättebra att du vill vara mer förberedd osv, men sån skit ska du inte behöva förbereda dig på. Du ska inte behöva oroa dig över hatkommentarer osv.

 118. Ann skriver:

  All kärlek och pepp till dig!!! Haters gonna hate. Du är bäst, ingen protest! <3333333

 119. ah skriver:

  Hanna! Filmsverige hatar inte dig. Jag som inte läst film vetenskap eller är kulturtyckare tycker det är skönt med en frisk fläkt (du) i sändning! Och dessutom- vad du nu inte lyckades röra i kritikernas hjärtan är SÅ obetydligt jämfört med vad du gör för tjejer och genus genom din blogg. Roger Wilson må vara plågad av er sändning
  Men hur mycket har han egentligen gjort för samhället i sitt jobb som filmkritiker? Sedan jag började se film med feministiska och antirasistiska glasögon bland annat tack vare dig har jag fått sjukt mycket bättre perspektiv än innan. Jag är också filmsverige och jag tyckte ni gjorde ett fnt jobb. Styrkekramar till master ❤❤❤❤❤❤❤

 120. Alma skriver:

  HEJA DIG jag tycker att du är skitgrym!! KRAM!

 121. Johanna skriver:

  Brukar icke kommentera men vill bara skriva att jag tyckte du var toppen!(!!!!!) Du vågar vara dig själv och du gav en mys-känsla över det hela. :’) KRAM på dig

 122. Viktor skriver:

  Tycker du var toppen under Oscarsgalan. Att du satt där och livade upp stämningen gjorde att jag ville fortsätta titta och fick hela programmet att kännas mindre dammigt. Hoppas att du fortsätter köra ditt race och inte viker dig för kritik. Synd att fler män inte sa att de uppskattade din insats i programmet. Jag är övertygad om att jag inte är ensam. Tyckte mig inte se ett spår av att du skulle haft panik under programmets gång, proffsigt gjort!

 123. chrissy skriver:

  nää. vad ledsen jag blir hanna. FY FAN. det här ska du inte behöva ta. jag kollade själv och tyckte du var så enormt kul. tänkte flera gånger under sändningen typ ”gu vad skönt att de tog in hanna för det här!! hade cirka somnat annars”. men tänk på det så här: DET ÄR MÅNGA MÄN SOM ÄR UPPRÖRDA, inte pga dig personligen eller vad du sa eller gjorde, utan FÖR ATT DU NÅDDE UT TILL SÅ MÅNGA KVINNOR SOM UPPSKATTADE DET DU GJORDE. jag tror 100% på att du får all denna hatmejl enbart för att du som kvinna var där och var rolig och tog plats, trots att du inte är ~*oscarsexpert*~. det var flera kvinnor som gillade dig, och det är ingen tillfällighet. män blir på riktigt hotade. EN KVINNA PÅ TV SOM JAG INTE KAN RELATERA TILL 100% TILL??? SKANDAAAL! vrålar dem med chipssmul i mungipan där hemma i soffan. någon kuvad kvinna bredvid dem plockar upp chipsskålen från golvet som de i sitt ilskeutbrott dragit ner. hon säger ”men hon är faktiskt ganska rolig…” killen ser RÖTT, tar fram mobilen och skriver något hatiskt till dig. ENBART FÖR ATT DE ÄR HOTADE I SIN ROLL SOM MAN. för liksom. filip och fredrik har också gjort det här. filip och fredrik har också gjort oscars-snack med mer fokus på deras kufiska jag än filmerna. fick de mängder med hatmejl? blev de kallade för hora för att de skämtade om sig själva? nä just det.

 124. soffie skriver:

  jag tyckte inte direkt att problemet var att du inte kunde så mycket filmerna utan man fick en känsla av att du inte tog det så seriöst. skrattade bort saker och kanske ”ville vara lite rolig/tokig” men tyckte inte helt att det låg på dig, det var ju generellt ganska dålig kemi i studion. under röda mattan-sändningen kändes det bättre men det kanske berodde på att ni kunde mötas bättre i det samtalsämnet :)

 125. Marcus skriver:

  Daniel Persson:
  ”Kanske lite som en man skulle göra om han ledde ett program om kvinnors lika värde i samhället utan att veta vilka problem som finns och därmed ingenting om vad han borde fråga sina experter om så programmet går framåt i rätt riktning.”

  Genom att sätta det i motsats till vad som hände igår så menar du indirekt på att en man hade varit med lämplig att leda filmgalan eftersom det är motsatsen? Och samtidigt har mage att påstå att det inte är en könsfråga? Hela sättet du skriver meningen framstår ju allt som en könsfråga och att filmälskare = man, när med all sannolikhet än Emma Grey Munthe eller Ida Johannesson skulle läsa lusen av dig i filmkunskap.

  Kvinnor granskas hårdare, det är ett faktum. Och med varje rad saklig kritik så kommer det lika många rader ”fitta” tyvärr, vilket gör att människor med saklig kritik t.o.m. kan dra sig för att framföra den för att hatare hoppar på tåget, samtidigt som kvinnor inte vågar yppa sig som KarinB skriver bra om ovan. Det finns ingen som tjänar på det förutom folk som är så misslyckade så att de vill sänka alla till sin egen nivå.

  Jag syftar inte på dig med det, men det du skriver är varken saklig eller bra kritik, speciellt inte i en tråd som handlar om att hon faktiskt ber om ursäkt för delar. Vad är meningen att trycka ner ännu hårdare då?

 126. julia skriver:

  så skönt det är med sobra, rationella Axel här i kommentarsfältet som kan styra upp oss hysteriska kvinnor. Tack Axel för att du med din myndiga stämma kliver in och skapar lite ordning i denna östrogenkladdiga sörja. Upplys oss MER, snälla, vi kan. inte. få nog. Min högsta dröm skulle vara att sitta kring ett bord med dig, Freud, Nietzsche, Sigge Eklund och Clint Eastwood och att vi hade ett samtal som varade i sju timmar, där jag var konstant tyst, medan ni inledde allt ni sade med ett: ”OK – såhär ligger det till” följt av långa, långa utläggningar som redogör för olika, ej diskuterbara SANNINGAR. Vi snurriga kvinntimmer på oseriösa Hanapees kommentarsfält kan inte tacka dig nog för att du tar dig tid, Hanna respektive alla andra okunniga, löjliga fittbärare behöver verkligen veta hut – börja skärpa oss. Fokus! Fortsätt vara du Axel – du gör världen bättre.

 127. Fredrik skriver:

  Jag tycker att du inte skall bry dig om hatkommentarerna
  för du är så mycket bätttre än dom alla tillsammans.

  Ps. Jag är inte feminist men stöttar alltid kvinnor i alla väder. Ds.

 128. Olivia skriver:

  Jag kollade enbart för att jag tycker att du är en sån härlig filur och gör dig riktigt bra i tv. Jag är inte heller en filmälskare i världsklass, utan tycker att röda mattan typ är det roligaste. Om filmerna har jag ju ändå min egen åsikt och har känt att jag och juryn inte delar riktigt samma åsikt. Däremot var det en lite stel stämning i rummet, men du och johanna gjorde ett jättebra jobb med att hålla det lätt och flytande. Keep up the good work! Alla tycker olika. OCH JAG ÄLSKAR DET DU GÖR. <3

 129. Emelie skriver:

  Jag blir uppriktigt ledsen!! Ibland känns det bara som ett enda stort djupt svart hål, som att gå i ständig motvind. Fy fan för detta jävla kvinnohat!! HEJA DIG HANNA! Och heja alla andra kvinnor som ständigt går i motvind! Jag älskar er alla!!!!!!11!!! <3

 130. J skriver:

  Film är ett av mina största intressen och jag såg därför galan. Ett stort problem med den svenska sändningen är, och har varit i många år, att det inte framgår om den är tänkt nischad eller populärkulturell. Därför kommer det alltid finnas två förespråkare, de som vill ha glada, socialt skickliga programledare som du som lättar på stämningen och som gemene hen kan relatera till. Därtill det kommer också finnas de som har film som genuint intresse och därför vill ha filmkunniga programledare. Det går inte att göra något åt, och det är faktiskt produktionens fel. Både SVT och 9:an före dem körde på den mer populärkulturella linjen. Tyvärr drabbar det dig nu, och det förtjänar du inte!

  Det intressanta i detta drev är att liknande påhopp aldrig drabbade t.ex. Filip & Fredrik,som hostade för något år sedan, i samma utsträckning eller grovhet trots att de inte heller visade något vidare stort filmdjup. Det sticker mindre i ögonen på folk om en man är skön och oinsatt än när en kvinna är det.

 131. Erik skriver:

  Tragiskt när folk beter sig på det viset, jag såg inte själv det hela och du kanske var helt urusel på det hela, haha, det vet jag inget om, men oavsätt hur dålig man är på något så är det ingen ursäkt att hålla på med såna fjantiga påhopp. Folk (mestadels män i det här fallet) borde lära sig vad konstruktiv kritik innebär eller bara hålla käften. Trams är vad det är, trams!

 132. Alexander skriver:

  Vem får egentligen för sig att göra ett ”brett program” som går mellan 01:00-06:00?? Det är väl gissningsvis endast (nåja 98%) de som är absolut mest insatta som stannar uppe och kollar på detta?

  SVT-redaktionen misslyckades TOTALT!

 133. Sarah skriver:

  Jag är kvinna och jag är en av de som bashade på twitter igår. Dock inte med värre ord en fjortis, för det var precis så som du framstod genom rutan. Är dock glad att se att du tagit åt dig av kritiken och säger att du borde förberett dig mer. Som väldigt filmintresserad tjej blev jag väldigt besviken och förolämpad av svt’s val i er två som tydligen inte kunde något om filmer alls. Att ni var ovetande om att det var Good Morning America’s programledare som har röda mattan, vilket de haft i många år med Robin Roberts i spetsen, en kvinna som är en av USA’s mest kända programledare/nyhetsankare, kändes för mig helt absurt och säger mig att ni aldrig sett galan innan. Jag kan inte nog beskriva hur förolämpad jag blev, för det är verkligen känslan jag mest känner. Detta var enda live feeden man fick tillgång till i Sverige och så väljer man att ta in personer som inte i insatta i film för industrins största gala? Så det är inte ditt fel att du blev tillfrågad, den tabben ligger helt på SVT. Men som du säger borde du haft en annan approach och fokus mer på filmerna. Du framstod bara som väldigt oseriös och som att Oscars var något att skratta bort, något jag återigen tar som en förolämpning då jag är väldigt filmintresserad.

 134. Frankie skriver:

  HEJ HANNA! Såg dig i princip hela natten igår och tyckte verkligen inte det var ett problem att du inte var *filmexpert*, tyckte snarare att du lättade upp stämningen med din juice och björkklänning<33333 Lite sorgligt att dessa snubbar mst ta allt så himla seriöst och ej kunde fatta lite skämt... FÖRTSÄTT VARA DU!!! Oroa dig inte för snubbarna<3

 135. Elin, Sthlm skriver:

  Hanna,
  Jag har ingen åsikt eller uppfattning om vad du gjort innan eller varför du fick uppdraget att leda gårdagens program. Helt objekttivt så var produktionen och underhållningen under all kritik. Gudarna ska veta att jag snackade up er i samtal med andra och jag tänkte ÄNTLIGEN får vi se något annat än en Filip och Fredrik- name droppande Oscarssändning som tidigare år men nej så blev det inte. Det är synd att du får ta mycket av skiten. Vi har ingen insikt i hur mycket tid och pengar som lagts ner på produktionen
  Men vad vi helt objektivt borde få uttrycka är om vi gillade det eller inte. Gör inte detta till en diskussion enbart om kön. Visst sexismen är tydlig i de exempel du nämner, och det ska ingen behöva ta, men flams och oskärpa var verkligen inte vad publiken, däribland jag, hade hoppats på. #askhermore handlar om att bli bedömd för sina prestationer och inte som person eller för sitt utseende. DIN prestation igår definerar inte vem du är eller vad du har att ge i andra situationer utan bara att det här inte var rätt gigg för just dig.
  Lycka till med dina andra projekt.
  /Elin

 136. Fredrika skriver:

  skit i alla taskiga jävla misogynistiska kommentarer! Jag tycker du var störtskön och gjorde ett svinbra jobb och jag gillar att det inte är en massa jävla nördande – det är det ju ändå alltid!? Jag älskar film och kan nörda detaljer på massa andra håll om jag vill det. Allt måste inte vara samma och jag vill skicka värsta styrkekramen till dig för din insats! Fucking BRA JOBBAT var det.

 137. Alexander skriver:

  Bästa Hanna!

  Det är med beklämdhet jag läser om de sexistiska kommentarer som folk har gett dig för gårdagens sändning. Även jag tillhör en av dem som inte fann gårdagens studiosändning särskilt lyckad. Det fanns i ärlighetens namn mycket att klaga på; bristen på research, dålig kemi mellan de medverkande, osäkerheten kring vilka ämnen som ens skulle avhandlas i pauserna, ytliga kommentarer och knappt någon intressant fakta om själva FILMERNA.

  Av just dessa skäl finner jag det högst beklagligt att så många kritiker, i detta fall män, valt att lägga krutet på dig som KVINNA. Ett mycket skevt fokus som inte tillför det minsta när det kommer till att analysera vad som gick fel. Liksom flera andra i denna tråd väljer jag att lägga det slutgiltiga ansvaret på SVT, i mitt tycke var deras val av sändningsupplägg ett långfinger till alla som de facto bryr sig om film.

  I den mån kritiken mot dig är saklig och legitim (jag följde snacket på de sociala medierna och kan konstatera att fördelningen mellan könen där var desto jämnare) råder jag dig att ta till dig av denna. Men som sagt, detta undanröjer inte SVT:s ansvar i det hela.

  Ta hand om dig och lycka till!

 138. Maja skriver:

  <3 Usch vad ledsen jag blev av att läsa detta. Hoppas vi att vi fans kan love-bomba bort allt hat du blivit utsatt för. <3

 139. Johanna skriver:

  Tyvärr kunde jag inte se programmet då jag bor utomlands men är HELT övertygad om att ni var underbara! Älskar både dig & Johanna i podd- och bloggform så ni måste varit fantastiska! Passade det inte alla (tråkiga) smaker kunde de väl bara skippa att titta då? Jag blir så trött på folk.

 140. Krille skriver:

  Hej,

  1, om jag förstår saken rätt blev du tillfrågad om tjänsten. Det är ju faktiskt upp till den som frågar att ha lite koll vad den tillfrågade kan leverera. så du behöver typ inte be om ursäkt.

  2, i en perfekt värld består samtalsgrupper av personer med kunskap och intresse på olika nivåer, det breddar diskussionen och höjer nivån på deltagarna. rena elitgrupper/grupper med låg kunskap tenderar att inte komma någon vart med något.

  3, det är aldrig motiverat med mord på en person som inte är allvetande inom film. För övrigt spyr jag galla på er som bara gillar jälla pretto-filmer. att spy galla är inte i samma division som mord, så det borde va ok.

  4, The Big Lebowski Forever.

  5, du är ju typ rätt ung, att vara ung innebär att man inte behöver kunna allt. det är många ute i världen som har lite svårt att greppa det, både lovers and haters.

  6, idag lurade jag min polare att temperaturmätaren i en bilmotor sitter under reservdäcket. men det var bara jag som förstod skämtet. jag kan ju inte hata honom för det. vi skrattade som fan åt det. (temperaturmätaren för motorn sitter i motorn, typ)

  7, jag såg inte din prestation i rutan inatt, är typ noll intresserad av den galan. jag är väldigt intresserad av musik, men jag ser aldrig några musikpris-galor heller, det är ju föfan fullständigt ointressant att bedöma folk på det sättet. folk tycker alltid olika. men folk i allmänhet har ett jälla stort behov av att bedöma andra människors prestationer. jag undrar om det beror på att vi själva mår bättre när vi får racka ner på andra.

  Peas.

 141. B skriver:

  Jag mår faktiskt riktigt dåligt av att läsa detta. Såg inte sändningen sjäv för SVT visade den inte i utlandet, men hade gärna sett den då jag gillar din avslappnade programledarstil!

  Blir så himla ledsen och faktiskt livrädd när jag läser om hur du blivit bemött. Det finns verkligen ett sådant enormt kvinnohat därute. Det är en sådan hetsk stämmning med en våldsam underton som får mig att rysa av obehag. En inser liksom hur utsatt en är fortfarande som kvinna.

  Hoppas att du vet att du har ett enorm stöd bakom dig även om dem hårda orden oftast känns mer. Du är grym och jag precis som så många andra diggar dig så otroligt mycket. Du gör så mycet bra saker och är otroligt bra på det du gör, du sprider power och fortsätter att kämpa åt dem som inte orkar och det betyder så mycket! <3

 142. Makein skriver:

  Ganska talande att majoriteten av de som försvarar gårdagens sändning med ”är helt övertygad om att ni var grymma” osv, inte ens har sett sändningen.

 143. Sandra skriver:

  Jag tillhör väl målgruppen som programmet skulle ”breddas” till, eftersom jag är måttligt intresserad av film (typ medelsvensson-insatt) och mest ser på Oscarsgalan för kläderna, framträdanden och SHOWEN. (Vilket jag tror ca 80% av USA:s befolkning gör också.) Jag såg första timman och tyckte ni var GRYMMA! Blev superimpad av vilka proffs det satt i studion (Petra och Agneta) och hur sköna du och Johanna var, något flera programledare hade haft problem med. Vilket jag även skrev ett blogginlägg om. Så kudos, grymt grymt grymt jobbat!
  Nu har jag sett all skit du/ni fått utstå och vilka vider till människor som hatar här, när en människa i princip har hjärtesorg (MAN GÖR INTE SÅ) så ville jag bara säga att jag tyckte du var grym Hanna. Fo realz. Kom ihåg det!

 144. jossan skriver:

  Blir så ledsen av att läsa detta. Jag (och väldans massa andra) tycker du är superbraaaa!!!

 145. matilda skriver:

  Jävla idioter.. Jag tyckte i alla fall du var lysande Hanna som vägde upp nörderiet. Om du vill göra det igen så hoppas jag det blir du igen nästa år. Kram på dig! ♥

 146. Em skriver:

  Har tänkt länge att jag ska skriva till dig och berätta hur mycket du och din blogg hjälpt mig. Men du vet hur det är, en skjuter på saker, glömmer och tar inte tag i. Nu behöver du pepp så nu tänker jag ge dig fett med beröm.

  På riktigt så ligger du (i princip) ensam bakom mitt feministiska uppvaknande. Jag kommer från ett borgarhem i en borgarkommun där den enda politik vi pratat om är skattepolitik.
  I en kommun där folk ”inte är rasister men” inte vill ta in en enda flykting i kommunen. Där dom ”självklart tycker homosexuella är lika mycket värda som vanliga människor” men ingen vågar komma ut. Där en ”såklart är för lika löner”, men ingen vill kalla sig feminist. Där det anses värre att vara sosse än rasist.

  Jag började läsa din blogg för kanske 5-6 år sedan. Och ditt sätt att förklara, diskutera och argumentera för feminismen fick mig att börja förstå. Du öppnade mina ögon för sexismen, klassföraktet, transfobin, homofobin, rasismen som jag liksom var stöpt i. I bakhuvudet tackar jag dig varje gång jag har modet och numer även kunskapen att stå upp för och med mina medsystrar. Att du öppnat mina ögon för patriarkatet så jag kan vara med och krossa det. Att jag hittade mig själv i feminismen, hittade andra qtbh-personer i den och i och med det och tillslut vågade komma ut.

  Att vara del av den feministiska rörelsen är kanske det jag är mest stolt över i livet. Jag tror inte att jag haft det utan dig och din blogg. Så tack. Tack för systerskapet. För att jag vågar hålla min flickvän i handen. För att jag ser mina privilegier. Att jag numer inte längre skyller övergreppen på mig själv.

  (Vidrigt att du ska behöva utstå det där sexistiska hatet. Och du ägde förmodligen sönder den där jävla galan.)

 147. Linus skriver:

  Hanna, du är grym, ni var grymma!

 148. Axel skriver:

  Oj vad många haters det finns där ute. Det är tråkigt att de många här som klagar på haters själva beter sig som sådan.
  Men utan att ta den diskussionen, utan att öppna upp för fler påhopp och ironiska kommentarer så vill jag hålla mig till ämnet och lyfta en enda fråga.
  Givet att män kan vara bra/dåliga, kompetenta/okompetenta.
  Givet att kvinnor granskas hårdare än män i media.

  Är det möjligt att en kvinna är okompetent/dålig?

  Det är en seriös och uppriktig fråga. Jag är nyfiken eftersom det verkar som att om en kvinna säga vara okompetent/dålig så blir det genast prata om hennes kön. Ja, hon kanske granskas hårdare för att hon är kvinna. Ja, hon kanske får ta emot en massa skit från sexsister. Ja, hon kanske försökte så got hon kunde och hade goda intentioner. Ja, hon var säkert bättre än vad vilken random man skulle vara. Ja, hon har många vänner och följare som ”okritiskt” upphöjer alt hon gör till skyarna.

  Men detta till trotts. Kan hon vara okompetent/dålig, trotts att hon är en kvinna?

  Väl medveten om att jag är en man och att det oftast är den saken som kommenteras och inte det jag skriver så vill jag igen understryka att jag inte inte ute för att trolla, jag är genuint, uppriktigt och seriöst intresserad. Alla som försvarar henne gör det utifrån hennes kön och menar att hon får all kritik pga hennes kön. Då antar jag att de tycker att hon gjorde ett bra jobb. Låt oss till om med anta att hon gjorde ett bra jobb. Låt det vara en allmän fråga om kvinnor i stort.

  Kan en kvinna vara dålig/okompeten????

  det verkar juh inte så när man läser här.

  Ps: rekommenderar detta: http://www.svt.se/tittarservice/tyck-till/dialog/729709#svtTSComment-1610370

 149. Agnes skriver:

  Usch fyfan. Blir arg ledsen och så jävla DEPPIG av att det här är sant. Att det här inlägget är på riktigt.
  Älsklingshanna, vi är många som har din rygg. Kom ihåg det <3

 150. Tr888 skriver:

  Även män kritiseras http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article14287091.ab.

  Men att kvinnor alltid verkar utsättas för denna skit, det är bara sjukt.

 151. Daniel skriver:

  Alltså Hanna. Vet inte hur många som skrev såna vidrigheter till dig, men jag beklagar verkligen. Ingen ska behöva höra sån skit. Jag tillhör nog dem som tyckte det hela osade nollbudget, som det mesta från SVT Flow. Men det ger INGEN rätt att kalla dig sådana saker. Antingen komma med saklig och konstruktiv kritik eller hålla käften, det är vad jag tycker.

  Dock ska folk ge fan i att komma med generaliserande kommentarer om att alla män är näthatare osv. Det gör er bara till hycklare och det om något är patetiskt.

 152. Andreas Lindqvist, Danderyd skriver:

  Jag skäms över att vara man när jag läser detta. Tycker du var sjukt duktig och är jävligt snygg, även om det sista egentligen är helt ointressant. Lycka till!!!!

 153. Jenny skriver:

  .. sen finns det såna som jag som aldrig, aldrig, aldrig hade sett programmet om SVT inte velat bredda och tagit in dig. tack SVT och tack till dig!

 154. Maria skriver:

  Jag blir bara mer och mer upprörd över detta desto längre dagen går. Var tvungen att kolla på lite mer av ert studiosnack som jag missade igår, och fattar verkligen ingenting!!! Du och Johanna var jätte härliga, det pratades väl visst film!! vad klagar folk på??? Det går väl inte och bara sitta och analysera varje filmscen utan att nämna nått annat???? Att helt skippa att prata om kläder, kändisar och skvaller vore ju toltalt tjänstefel ändå när det kommer till Oscarsgalan, eftersom det handlar minst lika mycket om det. Blir seriöst förtvivlad av detta.

 155. Cosmo K. skriver:

  Som i egenskap av man, självutnämnd filmvetare och fantast (med iaf några års studier och tillräckligt med högskolepoäng inom ämnet för ge mig själv nån sorts uppbackning), och utan någon direkt förkärlek till varken dig eller någon annan av personerna i studion, så tyckte jag att ni gjorde en fantastisk insats. Första intrycket var väl lite campy men ni växte med tiden, kompletterade varandra bra i era nästan schablonartade roller, ni fick mig att skratta ett flertal gånger, arbetade med vad ni hade och utefter vad jag kan tänka mig ganska jobbiga omständigheter; höll ni ändå skeppet flytande med värdighet. Jag tror inte jag var ensam om att känna sig som ett vrak efter sändningen, jag mådde ungefär som Keith Richards ser ut,
  Tycker ni var jäkligt modiga som vågade ställa upp och gjorde helt rätt i den avslappnade, klacksparks-aktiga inställningen till sändningen, för vad är Oscarsgalan egentligen? det är ju ett jippo, en öppen firmafest, ett spel för galleriet. Lyckligtvis räddas galan av många fina tal och kompetenta kommentatorer som kunde lyfta dessa i mellansnacket. Så nej Hanna, varken du eller någon annan är hatad av filmsverige, möjligen oförstådda av den lilla skaran ”filmälskande” människor som tänker mer på hur vida någon har skor på sig eller inte än att ta till sig det politiska budskap som kvällens gala försökte uppmärksamma, eller hur Birdman inte kunde vara nominerad för bästa klipp. Vi andra välkomnar er tillbaka med öppna armar om ni fortfarande vill ha oss som publik, om inte är det också förståeligt.

 156. Jennifer skriver:

  Hanna, jag tycker du är himla bra! Det folk skriver säger så jävla mycket mer om dem själva än om dig. Tragiskt att det ser ut som det gör. Kvinnor som tar plats är ju det mest provokativa som män någonsin skådat. SVT gjorde ett bra val att välja dig. Inga ursäkter!

 157. Linnea skriver:

  Hanna, du är grymt duktig på allt du gör och en så bra förebild!!! Sluta aldrig jobba med det du gör!!

 158. Alicia skriver:

  Jag kollade inte, men du var säkert lika grym som i MVH och mellosnacket. Detta visar bara än en gång att vi behöver feminismen och du får inte tappa tron på dig själv! Du äger <3

 159. Sara skriver:

  Hanna! Jag har aldrig kommenterat här men har läst din blogg hur länge som helst och efter att ha läst om reaktionerna angående oscars-sändningen känner jag att nu får det fanimej va nog! Jag tycker du är superbra och jag är glad att du finns och tar plats på områden där unga kvinnor (tydligen) inte får ta plats. Fortsätt kämpa och programleda!

 160. Liza skriver:

  TA INGET SKIT :) Eller, bryt ihop och gå vidare!! Detta är personlig utveckling (även om det kan vara svårt att tro i stunden). Jag har inte sett/hört sändningen, men tycker det är en kanonrolig idé av SVT och de som inte uppskattar denna idé borde framföra sin klagan till SVT, inte dig. Hate the game, not the player. men det är många saker som ‘borde’ göras i denna värld. DU är grym, fortsätt med det du gör (så många fler som gillar än hatar!!!). KRAM

 161. c skriver:

  Låt inte detta dra ner dig! Förmodligen lättare sagt än gjort men kom ihåg att du har en otroligt stor flock hängivna fans som stöttar och försvara dig i vått och torrt! <3

 162. Anton skriver:

  Fortsätt göra din grej och hoppas du stärks av alla som står bakom dig!

 163. RICHARD LANE skriver:

  ÖPPET BREV TILL PROGRAMLEDAREN HANNA SOM LEDDE OSCARSGALANS MELLANSNACK INATT

  GÖM INTE INKOMPETENS OCH BRISTANDE ENGAGEMANG BAKOM ENSKILDA IDIOTERS BEKLAGLIGA OCH TRAGISKA PERSONANGREPP MOT DIG OCH DET FAKTUM ATT DU ÄR KVINNA

  Jag fördömmer med all kraft alla angrepp på dig som har med din person eller kön att göra och jag skäms över alla män som behandlar kvinnor illa, även fast

  jag ej är deras far. Jag tillämpar nolltolrens mot sådant beteende när jag exponerats för det och har själv erbjudit mig att sänka min lön till hälften av

  skillnaden med en kvinnlig kollega med exakt samma arbetsuppgpift som mig på en skola 1997 vilket ledde till att den kvinnliga chefen höjde min kollegas lön

  till min lönenivå. I mitt eget bemanningsföretag 2002 såg jag med flit till att ha endast kvinnliga chefer. Men alla anställda fick mer ansvar än vad

  deras arbetsuppgifter initialt innebar.

  Givetvis är jag inte utan fel och har säkerligen medvetet och omedvetet behandlat kvinnor felaktigt hela mitt liv och försöker ständigt att förbättra mig.

  Så precis som du skriver i ditt blogg inlägg så är detta en kväll många KVINNOR och MÄN i alla åldrar ser fram emot varje år.

  Personligen är mitt intresse för sport nästintill noll. Så för mig är det amerikanska presidentvalet mitt fotbollsVM och Oscarsgalan varje år mitt Hockey VM.

  Jag föredrar kvinnor i nästan alla om inte alla sammanhang i livet på alla samhällspositioner med alla arbetsuppgifter.

  Jag upplever kvinnor som överlag mer seriösa, mindre prestigfyllda och mer resultatinriktade rent yrkesmässigt.

  Vad jag inte uppskattar är t.ex. när man längtat i ett år på i detta fall min tv höjdpunkt på året, Oscarsgalan som handlar om FILM, skådespelare, manus, regissörer,

  och andra filmarbetare, att man får det mellansnack som var. Mest flams och trams. Få anekdoter om de aktuella filmerna och tidigare filmerna.

  Du har säkert sett Actors studio med James Lipton som har intervjuat mer än 250 skådespelare och regissörer genom åren. Det är en dröm för mig med

  sådant mellansnack som samtalen i Actors studio.

  Den producenten för ert program inatt skall aldrig mer arbeta med tv alls. Jag har emailat SVT:s VD och beklagat mig. Hela programmet igår med mellansnacket

  visar på ett i bästa fall en oförståelse för tv tvittare som uppskattar film och i värsta fall ett totalt förakt mot SVT:s tv pubklik, den delen av oss

  som älskar film. Och visst är smaken hos oss alla olika, personligen får jag ångest av Bergman och Noren, men älskar svensk film i övrigt.

  Jag mår fysiskt illa av allt vidrigt många män och killar har skrivit till dig och DE BORDE ALLA SKÄMMMAS som skriver saker som inte har med din arbetsinsats

  att göra. Du borde dock förbereda dig inför nästa arbetsuppgift i framtiden om den innefattar ett programledarskap för t.ex. Oscarsgalan.

  INGEN kan förväntas sitta inne med all information eller ens stora kunskaper om film. Men ambitionen vid en sådanhär tvsändnimg en gång om året måste ju ändå vara

  att man förbereder sig i veckor innan. Skriver lite roliga fakta om de nominerade filmerna, skådespelarana, regissörerna, övriga filmarbetare samt de nuvarande

  och tidigare Oscars gala värdarna så som Neil Patrik Harris, Ellen, Whoppi, Billy, Bob Hope, Johnny Carsson, etc. etc.

  Kanske lite roliga anekdoter om varför David Letterman och James Franco misslyckades så totalt med sitt Oscarsgalavärdskap.

  Varför inte intbjuda in 2 dramtenskådisar som t.ex. Marie Göranzon och Jonas Karlsson med 2 Hollywoodsvenskar som Noomi Rapace och Stellan Skarsgård, och en

  filmvetare som t.ex. Orvar Säfström eller Hans Viklund och så kunde du och Stina Dabrowski kunnat vara programledare tillsammans.

  Man skall ALLTID sträva uppåt och framåt men om inte producenten har vett att komma med en konstruktiv programide eller lyssna på förslag

  då kan det finnas skäl i att tacka nej till jobbet. Jag betalar faktiskt för detta via tv licensen.

  Och har dessutom inget val som konsument i Sverige ett val att se detta program i en annan svensk tv kanal. Mellansnacket skall kritisera, rosa och risa, kommentera och därmed lyfta

  Oscarssändningen

  och är inte en självförverkligande excercis för fem personer, män som kvinnor som är så totalt frånkopplade från ämnet film, kunskapsmässigt att jag undrade

  om man panikringt in, någon av producentens vänner för att hela ursprungsgänget som var tilltänkt hade hoppat av 2 timmar innan.

  Samma sak med Mellon i år och förra året.

  Man låter de största tv händelserna bli en experimemtverkstad för amatörer. Se Sissela Kyle i Guldbaggegalan 2014, se Tina Fey och Amy Pohler på youtube

  i Golden Globe Galan 2014 och 2015 eller Neil Patrik Harris öppningsnummer i Tony Awards 2013, där har ni skolboksexempel på hur det kan vara. Ni nämnde ju
  a
  själva det numret i början av sändningen. Jag har en allergi mot Filip och Fredrik men jag tror jag var utomlands det året annars hade jag skrivit ett

  långt brev till det tv bolagets vd också som släpper fram sådana byfånar till Oscarsgalan.

  Det är ett djupt förakt mot oss filmintresserade med folk som er i natt och Filip och Fredrik, när det bara finns EN Oscarsgala om året. jag tappade sugen

  och Oscarsgalan blev inte en lika rolig tillställning på grund av er inatt. Tack och lov att jag slapp Filip och Fredriks sändning.

  Jag har aldrig sett dig i tv förut och jag betvivlar inte att det säkerligen finns ett medialt utrymme och en framtid för dig. Och smaken är ju olika.

  Det finns många som tycker om riksbyfånarna Filip och Fredrik också. Och på ett personligt plan önskar jag dig, och Filip och Fredrik all lycka till i yrkeskarriären

  från djupet av mitt hjärta.

  Så hoppas du tar till dig kritiken om att förbereda sig kunskapsmässigt inför programledarskap och slår i från dig alla hemska sexistiska angrepp.

  När du ringde din far så tyckte jag att det var riktigt fint och gulligt och mycket rörande, han kan vara STOLT OCH LYCKLIG som har en sådan kärleksfull

  dotter. Men förbered bättre inför nästa prisgala.

  Vore jag förälder till de som har förolämpat dig för vem du är så skulle jag skämmas. Men kritik gäller din arbtesinsats inget annat.

  Bästa och varmaste hälsningar

  Richard Lane

 164. linnea skriver:

  Du var bäst ju. Du var det som gjorde att det var värt att se. KRAM.

 165. LinnWw skriver:

  Skit.i.asen! Love love x

 166. Cecilia skriver:

  Alltså: fy fan va strongt att köra trots ångestattack – så jävla bra är du!!! Såg inte programmet men oavsett – du är en grym människa, programledare, bloggare, poddare, förebild osv osv osv och det är ju rent ut sagt förjävligt att du ska få ta så jävla mycket skit för att du gjorde ditt jobb. Inte rättvist nånstans! Och kritiken är ju bara så sjukt sorglig (precis som de som skriver den). Usch & fy fan alltså vad ledsen detta gjorde mig. Stå på dig Hanna du är bäst & du behövs i mediesverige idag som en motvikt till alla medelålders gubbar som får ta upp så jäkla mycket tid i rutan med en massa blajprogram. Kram <3

 167. M skriver:

  Hoppas du får någon slags debriefing av SVT efter det här. Det är ju inte du som ska ha kritik, utan SVT såklart! Alltså, jag bryr mig inte så väldigt o oscar, blev dock mer pepp när du o swanberg skulle leda, o nu blir jag ju tvungen att titta pga allt detta..
  Sen kan jag väl bara kommentera själva innehållet, o det jag tänkte på var att det väl startats nån hashtag om att man inte bara ska fråga kvinnor om deras klänningar. O ja, då är det ju lite trist att ni gjorde det så mycket. Men! Inte det heller var erat fel (antar jag). MEN oavsett hur bra/dålig man tycker du var så är det såklart INTE okej med den här skiten du får. O ja, vill man kritisera upplägget så är det väl snarare SVT man ska vända sig till. Så du ska inte behöva ta nåt av detta! KRAM

 168. Marcus skriver:

  Axel: Ja, en kvinna kan vara totalt inkompetent. Problemet är att i dagens samhälle så får hon inte bara var inkompetent, utan en slyna, fitta och hora samtidigt.

  Jag skulle göra gissningen att de flesta feminister t.o.m. slåss just för rätten att ”bara” få inkompetensförklas eller ”bara” få vara en idiot utan all skit som kommer därtill.

  Och tills den dagen kommer så är det faktiskt grymt att det finns människor som stödjer den som får osaklig kritik, oberoende om det är online eller familj. Alla behöver det – antagligen inte minst de som skriker högst som antagligen känner sig osedda.

 169. Saga skriver:

  <3

 170. Cecilia skriver:

  Om filmsverige hatar dig nu så hatar jag filmsverige. Du är fantastisk.

 171. Emmy skriver:

  Stor kram och mycket pepp till dig för ditt oerhörda mod, inte bara här och nu utan alltid, varje dag. Såg dig inte, men din insats är faktiskt helt oväsentlig i detta sammanhang, det minsta man kan förvänta sig av folk är en grundläggande respekt till andra människor och att man inte ska behöva ta emot rena hatkommentarer pga sitt kön. När det blir jobbigt eller läskigt håller vi varandra i handen, och vi är många som håller dig i handen idag <3

 172. Kristin skriver:

  Älskade Hanna. Jag har inte sett andra kommentarer än de från de som skrivit i detta kommentarfält. De kallar sig konstruktiva men säger bara att du inte ska syssla med det du gör. Jag såg inte dig på Oscarsgalan och jag hoppas till viss del att du inte läser all skit här i kommentarerna och därmed missar min kommentar, men jag är helt övertygad på att du gjorde ett bra jobb inatt. Och om du läser allt, och därmed även detta hoppas jag att du tar det till ditt hjärta och begrundar det. Älskar dig, älskar alla tjejer som tillåter sig pröva någonting de redan kan till 100%. Hur ska man annars kunna lära sig? All kärlek.

 173. Daniel skriver:

  Fruktansvärt lågt med dessa påhopp och förolämpningarna mot dig som kvinna!

  Med det sagt, det är över 100 inlägg på SVTs tittarsida. Uppskattningsvis hälften av dessa inlägg är skrivna av andra kvinnor. Inte i ett enda inlägg har jag sett personangrepp som hora/slyna. Endast saklig kritik i alla inlägg. Och alla som skriver där har samma uppfattning. Att sitta som en hösäck på stolen, prata i mun på de två kunniga kvinnorna mittemot, säga att man slängt sina papper och inte vet vad nästa kategori är, se sjukt trött ut (på Twitter några timmar tidigare skriva att man festat till halv fem och är förstörd), säga saker som att filmerna bara handlar om ledsna män och fråga om Selma också gör det? Varpå obekvämt gästerna får svara att det handlar om Martin Luther King, upprepade ggr säga att du ska försöka hålla dig vaken, när detta är ett enormt hedersuppdrag och prata om vilka som ångar sin livmoder istället för filmerna och dessutom helt missa man tagit steget från ytligheten i år i USA och försöker låta intervjuerna handla om filmerna och insatserna och inte om mode!

  Ett axplock av saker som gjorde att man som kvinna blev superbesvikna. De får gärna ta en en ung bloggerska och tjej nästa år med! Men då en som tar sitt uppdrag på allvar. Den massiva kritiken har ingenting med ditt kön att göra! Ta till dig detta och förbättras så kanske du får leda nästa år med :)

 174. Sofia skriver:

  Massa kärlek!! Du är bäst på massor av saker!

 175. Laffe skriver:

  Hej Hanna.

  Först vill jag säga att jag är genuint ledsen att du fått ta emot en massa okvädingsord, hot och sexistiska tillmälen. Det är naturligtvis inte ok. Jag urskuldar dem inte, de är skrivna av papphattar och infantila puckon. Nu kanske du förväntar dig ett ”Men..:” och det kommer, men inte riktigt än.

  Jag tycker det är coolt att du ”gör din grej” och man behöver visst inte ha sett alla filmerna i förväg, lite svårt som du säger när inte alla haft premiär i Sverige än. Det var också en massa tekniska problem som förmodligen inte du kan lastas för, som t.ex. att studiomickarnas ljud ibland låg på under Oscarsgalans sändning.

  (Nu kommer Men-et).

  Men jag tänker på när du skriver ”Det är väldigt många som inte har någon aning om vem fan jag är. Jag kommer från blogg- och poddvärlden. Min målgrupp består av 24-åringar utan något stort filmintresse. Det kanske var ett feltänk gällande målgrupp från början.” Men vilka trodde du egentligen skulle vara de som sitter uppe en söndagsnatt och tittar på galan i direktsändning OM INTE filmnördarna? De som månader i förväg läst in sig på vilka filmer och skådespelare som nominerats, vad de gjort innan, om de vunnit något tidigare osv? Du behöver inte kunna allt det där eftersom du har experter med dig i studion, men låt då experterna komma till tals istället för att pladdra om annat (som du gjorde) eller till och med ringa och väcka din stackars pappa mitt i natten (pinsamt). Det är ju ungefär som att jag som är omusikalisk och tycker att det inte gjorts någon bra musik sedan 60-talet skulle leda Melodifestivalen; prata om en massa filmer jag sett och sen försvara mig med ”Ni vet ju inte vem jag är och vilken målgrupp jag har”.

  Ni hade ju guldchans att diskutera t.ex. alla feministiska utspel som ”Ask her more” eller ta upp vad t.ex. Patricia Arquette pratade om i sitt tacktal om lika lön för kvinnor om du nu inte ville prata om filmerna i detalj. Men nej. Det blev hår och smink och klänningar och klädbyten. Visst, galan är ett visuellt spektakel och det förtjänar också sin tid, kanske, men ni spenderade ju en timme innan galan med att prata om det. När ni inte försökte scrolla runt bland instagrambilder på en iPad vill säga.

  Jag hoppas att du kan bortse från alla sexistiska kommentarer och ta till dig av den relevanta kritiken, för det behövs verkligen. Jag hoppas att du inte bler nedslagen och deppar ihop helt, för jag har försökt vara konstruktiv. Men snälla, slå inte bara ifrån dig allt med att det är kränkta män som klagar, för det finns några filmfantaster som inte har något emot vem du är, bara hur du skötte dig.

  Gör om, gör rätt, och kom tillbaka nästa år igen!

  Hälsningar en okränkt man som gärna ser fler kvinnor ta plats i rutan.

 176. tissel skriver:

  Cecilia sa det bäst: Om filmsverige hatar dig nu så hatar jag filmsverige.

  Såg en stund in och tyckte som vanligt du gjorde ett bra jobb!! Kändes det inte skitbra eller du har fått (konstruktiv)kritik är väl det okej det med även fast det suger just nu. Karin Af Klintberg den uberstjärnan ville inte ens prata om en av sina första TVjobb på en nyligen gjord intervju pga pinobert. Det är OKEJ att göra mindre bra jobb och du är fan ung som få. Att du ens fick chansen är amazeballs. Du kommer ta revansch, det är jag säker på.

  Och männen. Ja dom får vi jobba på tillsammans. Det är helt åt helvete. Stäng av lite för nu, ät nå gott och drick nå starkt.

  KÄRLEK

 177. Jakob skriver:

  Du är fantastisk!

 178. Ida skriver:

  Har inte sett sändningen än eftersom jag inte klarade av att vara uppe så sent. Har dock tänkt se den i efterhand då jag trots allt är intresserad (framförallt av dig om jag ska vara ärlig). Är redan nu övertygad om att du kommer göra allt mer sevärt för mig. Vi är trots allt en hel del som uppskattar när det är lite mer avslappnat och inte en massa experter som pratar om saker man inte förstår. Det borde alltså vara en bra balans och jag förstår verkligen inte hur man kan bli så upprörd över en sändning…

  Kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste vara att utstå hatkommentarer, när de dessutom är av den sorten som du beskriver, ja då blir man fan förbannad. Jävla rövhattar. Det blir så tydligt att världen behöver fler som du, bästa Hanna! Ta hand om dig och glöm inte att det INTE är ditt fel att sändningen inte föll alla i smaken!

 179. Ida skriver:

  Du den där Axel som kommenterar. Eftersom du verkar tycka dig ha rätten att att klaga på någon så oerhört ingående och säga EXAKT vad hon gjorde fel och borde göra bättre… då borde jag få ha rätten att klaga på dina kommenterarer.
  Detta har att göra med att du verkar tro att du att du är bättre och vet bättre än andra. För det första – och ta verkligen till dig denna konstruktiva kritik – du verkar köra med något som kallas ”mansplaining”. Om du inte vet vad det är googla.
  Du verkar också helt oförmögen att ta till dig kritik när andra skriver att dina kommentarer inte är bra. Du försvarar dig själv, går in och dissikerar de kommentarer du får och tar upp hur varje grej är orelevant och fel och bara en dum kommentar.

  Ta till dig detta – dina kommentarer är orelevanta och dumma och det är Hannas chefer, som betalar hennes lön, som ska ge henne konstruktiv kritik. Bara för att du betalar för SVT så är du inte chefen över de som jobbar där. Berätta för SVT att du var missnöjd med programledarens insats men ta av dig ”allvetarhatten”.

  Och ja nu kommer du skriva att denna kommentar är orelevant etc och du får skriva vad du vill och du vet bäst. Men det bevisar ju bara min poäng ytterligare.

  Och Hannah, du gjorde ett bra jobb och om någon har åsikter om det kan de ta det med SVT istället för hela jävla nätet.

  Kram!

 180. Emma skriver:

  Hanna du var sjukt bra! Blir så himla ledsen för drevet mot dig. Vill ge dig en jättekram och ett mega stort tack för allt du gör! Du har definitivt öppnat ögonen på mig på många sätt samt gjort att jag vågar ta mer plats. Första gången jag kommenterar din blogg (eller ja någon blogg faktiskt) trots att jag följt dig sen 2011. Fortsätta med allt du gör för du är så jäkla grym! Längtar efter podden!

 181. Din favorit skriver:

  Kära Hanna..!
  Jag har inte sett din sändning än, tänkte kolla i efterhand. Men jag känner bara att det är viktigt att en sak är tydlig (hoppas det inte landar fel så att säga), nämligen: det är okej att vara dålig på grejer! Det är okej att vara kass, att suga riktigt rejält, och att vara i princip oduglig. (Nu tror jag inte att det är fallet, det ska också vara tydligt.) Det är även okej att misslyckas, att det inte blir som man tänkt och att inte vara ”perfekt”. Hur ska man veta vad som är rätt och fel för en, om man inte provar? Självklart var detta en sjukt cool grej att få göra, och kul att svt ville satsa på dig, men de hatande människorna du skriver om får ju ta ett chill pill – en himla galasändning liksom?! Ta det lugnt?? Starkt jobbat av dig!! Oavsett hur det egentligen gick. Så otroligt modigt och coolt. Det jag försöker förmedla är en massa kärlek. Alla vi som älskade dig innan den här sändningen älskar dig fortfarande..! Hoppas att du inte grämer dig över detta allt för mycket. Om tio år är detta ett minne blott, och innan dess kommer du alldeles säkert ha utfört ännu fler stordåd av olika slag. Den här himla könsnedvärderargrejen är ju förjävlig, men vi får jobba på den – ihop! Känn stödet!! <3 Kramar

 182. Mattias skriver:

  Jag följde nästan hela galan live och skäms inte för att säga att jag är missnöjd. Det jag skäms över är dock hur många kritiker som inte försöker se helheten utan bara gör personangrepp. Det är inte rättvist att du Hanna får ta all skit och absolut inte genom så personliga påhopp.

  …men kom ihåg att det här inte är hela världen. Det var en tv-sändning, inte en fredsförhandling om gazaremsan. Vi som gnäller kommer ganska snart att glömma det här och jag hoppas du kan lämna den menlösa kritiken bakom dig.

  Som man blir jag förbannad på männen som gör påhopp mot dig. Det är de som gör att det blir omöjligt att leva i ett samhälle där alla får vara individer och inte roller/grupper.

 183. Elisabeth skriver:

  <3

 184. Mattias skriver:

  Jag följde nästan hela galan live och skäms inte för att säga att jag är missnöjd. Det jag skäms över är dock hur många kritiker som inte försöker se helheten utan bara gör personangrepp. Det är inte rättvist att du Hanna får ta all skit och absolut inte genom så personliga påhopp.

  …men kom ihåg att det här inte är hela världen. Det var en tv-sändning, inte en fredsförhandling om gazaremsan. Vi som gnäller kommer ganska snart att glömma det här och jag hoppas du kan lämna den menlösa kritiken bakom dig.

  Som man blir jag förbannad på männen som gör påhopp mot dig. Det är de som gör att det blir omöjligt att leva i ett samhälle där alla får vara individer och inte roller/grupper.

 185. M skriver:

  Bry dig inte ett dyft. Har de inget vettigare för sig än att sitta och hata på dig? Sätt nåt fashionbefriat jävla nättroll och kommentera ELLE-galan eller dylikt, man gör väl sitt bästa… Luktar män som hatar kvinnor i media också.

  <3

 186. Christine skriver:

  Hallå vill bara skicka så himla mycket pepp och nätkärlek. SKITSAMMA om du inte var någon slags gudagåva till självutnämnda filmexperter som sitter hemma och kliar sig på pungen. DU är en fantastisk programledare på så många sätt och jag blir så jäkla glad när vi tjejer vågar tacka ja trots att en inte är någon himla expert. För män gör det varje dag. Och det behövs att kvinnor gör det också! Tack för att du är en ständig inspiration och allmänt queenig. <3

 187. H skriver:

  PUSS OCH KRAM. all cyberkärlek och styrka och gött skickas till dig. Jag gillade det!! Kanske för att jag inte egentligen gillar film (jag vet borde ej kollat?) men du fick det att bli kul. Folk (män) på internet är :((((( puss igen. Dont let the bastards get u. Och gråt för bövelen om du behöver. Det är det bästa för själen. Tycker jag

 188. Lisa skriver:

  Hej!
  Jag såg inte programmet men tycker du är GRYM annars! Hatet har ju som vanligt inte med den som blir utsatt att göra men att bli kallad hora känns, alltid! Det är sjukt att det går att kränka straffritt på nätet!!! Skickar massa pepp och kärlek till dig och hoppas att du vet att vi är MÅNGA i kampen mot alla sexist loosers!

 189. My skriver:

  SJÄLVKLART ska man kunna film för att kommentera en filmgala! Skvaller och mode? Pinsamt! Snacka om att cementera könsfördomar!

 190. Johanna skriver:

  Fan alltså bry dig inte om sånna onödiga kommentarer! Vem bryr sig om filmnördarna inte fick sin nördiga expert utlåtanden?!?! DU ÄR GRYM!! glöm inte det!!

 191. Henrik skriver:

  Hej! Fy fan för mina könsfränder ibland. Men strongt av dig att våga visa dig sårbar, och ja, det känns garanterat värre nu än det är. Det var bara en jäkla oscarsgala, du kommer få fler chanser. Lycka till!

 192. Amanda skriver:

  Har inte sett programmet men blir så himla ledsen av att höra detta, precis som andra redan poängterat ska ingen behöva utstå den här sortens drev oavsett hur bra/dålig prestationen var. Ville mest skicka massa massa massa pepp och kärlek; du är en sån himla stor inspiration och gör så mycket bra grejer, glöm inte bort det! <3 <3 <3

 193. inte alla män skriver:

  Skäms över mitt kön då jag läser vad män skriver om dig och kvinnor i allmänhet så fort någon får plats i offentligheten. Vill bara påpeka att vi är massa män som kollade i natt, och hade svinkul!
  (mitt inlägg är på intet sätt ett försök att försvara män i allmänhet, utan ville bara berätta att även män läser/tittar på det du gör och tycker du är grym)

 194. Tobias skriver:

  Jag tyckte det här formatet för oscarsgalan var jättebra. Så trist att hänga ut folk som uppenbart inte gjort misstag som spelar någon egentlig roll. Vad spelar det för roll?? ALLT kan korrigeras. ALLT kan bli bättre. Måste finnas ett bättre sätt att få fram kritik utan att hänga ut folk så här. KRAM HANNA DU ÄR FANTASTIC

 195. Philip skriver:

  Satt så länge jag orkade med ert intressanta jävla kacklande, i väntan på galan, med twitterflödet uppe. Såg oerhört mycket kritik mot både dig, dina ”experter” och svt. Dock inte någonting som skulle vara sexistiskt. Själv reagerade jag på att ni är fem kvinnor, men inte en enda man. Jag kan ju föreställa mig vilket jävla ramaskri det skulle vara om det satt fem herrar där och pratade om vilka kvinnor som såg snyggast ut etc. Herregud, det hade varit upplopp på gatorna i dagens tragiska statsfeminism vi lever i.

  Kritiken på twitter, som jag följde med glädje handlade absolut inte om sexism. Självklart finns det alltid stolpskott, (det kommer alltid att finnas, och kan du inte hantera det så är offentligheten det innebär att jobba med tv inte din grej, tyvärr) men generellt så var kritiken befogad mot dig i din roll, dina totalt ointressanta vänner i soffan, och mot SVT i stort. Det var den sämsta tv-produktionen jag någonsin sett. Vilket jag långt ifrån var ensam om att tycka. Men det får jag inte tycka, för att jag är man? När denna usla produktion utfördes av kvinnor? Då ska det direkt gråtas om sexism och förtryck? Du sitter dessutom i public service, som skall vara politiskt befriat, och propagerar för feminism med grundlösa påståenden och egna åsikter som framförs som om det vore fakta. Högst olämpligt. Du tar upp ett citat som ”Vad är det för jävla kärringar som sitter i soffan?”, och kopplar direkt det till något sexistiskt och nedvärderande. Spännande. Från folk med din ideologi så hörs ”Gubbslem” och liknande för jämnan, och låts passera. På vilket sett är inte det sexism, isåfall? Jag har aldrig sett dig eller hört talas om dig tidigare, och jag tror att jag ska lyckas rätt bra att undgå dig i framtiden också. Inte för att du är kvinna, utan för att du var totalt jävla värdelös i din roll som programledare igår, och därmed inte bör få så många fler chanser.

  Jävligt tråkigt att du fått ta emot hot och sexistiska påhopp. Jag tar avstånd från allt sådant. Men du ska fan inte tro att du är immun mot kritik, bara för att du är kvinna. Vilket du och dina radikalfeministiska vänner vill göra gällande. Som sagt. 99% av kritiken på twitter handlade inte om kön. Det handlade om prestation. Majoriteten av kritiken kom dessutom från kvinnor.

  Ha det fint, Philip

 196. Emy skriver:

  Heja Hanna, all pepp och kärlek till dig. Skit i alla kränkta män!

 197. Elin skriver:

  *Styrkekram*

 198. Elin skriver:

  *En till styrkekram*

 199. Filmnörden skriver:

  Nästa gång kanske du bör fundera över vad man bör göra som programledare i studion vid oscarsgalan.. ska man prata film eller ringa och väcka sin pappa? Pinsamt… Det borde vara en självklarhet att man inte gör något sådant.. sen satt ni ju bara och skvallrade, den ”kunskapen” ni gav va fel.. att bredda är okej, men det finns ju gränser herregud. du säger att vi inte förstår din humor men ni skämtade ju inte eller va skvallret skämten, klädbytena?. Det borde vara självklart att det är de filmintresserade som sitter uppe och följer en filmgala hela natten och då är man inte intresserad av att sitta och lyssna på massa nonsens. Jag förstår inte hur du kunde tacka ja och sen inte förbereda dig…

  Det är faktiskt inte så att det är vi filmnördas fel detta.. undrar om de som skriver att du är grym och så vidare har suttit uppe i natt… Jag tror säkert du kan vara grym i vissa program, men i går va du tyvärr inte det. Jag hatar inte dig men ni som sitter i tv studion bör leverera, vilket ni VERKLIGEN inte gjorde i natt..

  så ett tips inför framtiden. om man blir tillfrågad att ta ett jobb, då bör man göra vara påläst så att man kan leverera.

 200. Annika skriver:

  Tycker du gjorde ett skapligt jobb (av det jag såg) och förtjänar absolut inte detta verbala gatlopp som verkar ha uppstått!
  Däremot kanske sammansättningen av er fyra inte var den mest genomtänkta. För mig som tittare verkade de som satt på andra sidan bordet tämligen snorkiga, kanske ointresserade av sitt uppdrag. Kanske kunde SVT blandat upp med några av sina filmkritiker (jag tänker på han som sitter varje torsdag fm och recenserar i morgonsoffan, men glömt namnet på!), men de kanske inte var tillgängliga?
  Nåväl, se det som en erfarenhet och så var du söt i svanklänningen. :)

 201. Nina skriver:

  Hanna <3 <3 <3

 202. emma skriver:

  Det känns som att alla har svårt att skilja på saker här. Hanna, du är superfestlig, och rolig och en strålande person och programledare. Men jag personligen hade gärna sett ett mellansnack med mer fokus på film och själva galan som den var. Men det borde ju vara uppenbart för alla att det inte är du som bestämt vilken inriktning svts program ska ha.
  Jag tycker dock också då att det är viktigt att hålla isär de sjuka sexistiska hatarna och faktisk kritik. Jag tycker att programmet förtjänade kritik – inte du som person – men hur det var upplagt och ordnat. Däremot är det förstås helt sjukt hur män spyr ur sig hat för att de känner sig så jävla hotade av kvinnor som tar plats.
  Du är fantastisk – oavsett kvalitén på just det här arrangemanget.

 203. Caroline skriver:

  Hanna, Hanna, Hanna. Jag är så ledsen för din skull. Jag avslutade precis ett samtal med min kille som orkade igenom hela galan. Som ytterligare en *mediatjej* (även jag med ångest inför stora grejer) så känner jag med dig något enormt. Jag förstår vad som hände och ibland faller det sig inte så väl ut som i planen. En felbedömning av målgruppen blir min rubrik på det hela. Jag önskar så att jag kunde ta dig under mina svanvingar (hehe) ett tag och diskutera saken från olika vinklar. Jag tycker att du verkar ha totalt koll på läget. Det jag funderar mest över är vilket stöd du fick i produktionen. Till slut vill jag tillägga att jag beundrar ditt sätt att våga ifrågasätta olika former. Det är ett av dina sigill och trots att det här blev så knas så hoppas jag verkligen att du fortsätter att våga. Jag har din rygg. Kram!

 204. Axel skriver:

  Intressant att notera. När jag uppriktigt och seriöst ställer en fråga så blir jag igen uppläxad för Mansplaining.
  Vidare är det ingen som vill svara på frågan, undra varför.

  Jag gör ett nytt försök. Utan att säga något om hur något är, utan att säga att jag vet vad som är rätt eller fel, utan att sitta på höga hästar. En enda, enkel, fråga.

  Givet att män kan vara bra/dåliga, kompetenta/okompetenta.
  Givet att kvinnor granskas hårdare än män i media.

  Är det möjligt att en kvinna är okompetent/dålig??

 205. Filmnörden skriver:

  jag ska bara tilllägga att jag är KVINNA!!

  Att säga att kritiken är från män är inte helt sant.. men jag tar helt avstånd mot de som skriver personangrepp på dig…

 206. E skriver:

  Hej Hanapee! Du är bäst ingen protest. Herregud, vi är ju massa icke-nördar som tittar vi BEHÖVER DIG! Finns inga dumma frågor, bara dumma män. Love you.

 207. Linn skriver:

  Skit i dom! Jag tyckte du var grym Hanna <3

 208. michelle skriver:

  Asså guuud, blir så arg på alla dessa jäkla människor som sitter i tvsoffan och spyr hat! Om det nu är så jäkla viktigt med ”rätt” programledare på Oscarsgalan kan de väl leda själv?! Nä, du var fanimej bäst igår och gjorde att jag för första gången orkade kolla på galan som jag annars tycks känns lite, överklass? Nja, vet inte hur jag ska formulera mig riktigt.
  Oavsett så är du bra på så himla himla mycket och du har ju gjort något som skitmånga tydligen VILL göra, hur coolt?!

  Du visar dessutom sjukt bred kompetens inom andra områden. Typ feminism/allas lika värde. Kanske där filmsnubbarna borde lära sig lite av dig?

 209. Therese skriver:

  Du är härlig, rolig och underbar och förtjänar verkligen inte något hat!! Som jag såg några andra skrivit så behövdes du för oss som inte är såna filmnördar..

 210. Lisa skriver:

  Hej Hanna! <3
  Har inte sett sändningen, men det spelar ingen roll, tycker fortfarande att det är helt FÖRJÄVLIGT att du fått sådana sexistiska kommentarer. Så vidrigt!!!!! Förstår att det måste kännas tungt och så nu, men du ska veta att vi är så många fler som står på din sida. Du är inte dålig, du är SKITBRA oavsett vad några stiffa film geeks eller sviniga män säger, så det så!! Massa love från mig! PUSS

 211. alicia skriver:

  Du är grym!
  Kollade bara snabbt men jag tyckte det var trevlig stämning!

  Fattar att folk kan ge kritik när man själv kastar sig ut i något nytt… men gjort är gjort och jag hoppas du återkommer i annat format på tv snart, för jag gillar i princip allt du gör :)

 212. Julia skriver:

  Alltså FAN vad folk suger. Alldeles för ofta män. Vet att en fjuttig kommentar från mig aldrig kommer väga upp allt hat men jag vill bara KRAMA DIG. Mata dig med falukorv och få dig att inte lyssna på dom.

  Puss och kram från en som sett och förstått hur jävla grym du är.

 213. Betts skriver:

  JUBLADE av glädje när jag såg er fyra tjejer i rutan. Glädjen la sig lite efter en stund då jag måste instämma i kören om att det kanske inte sköttes som en gammal oscarsräv hade önskat. Men vafan, det var ju inte som att ni babblade på under tacktalen som Filip och Fredrik gjorde tex. Alla som kommenterat oscarsgalan har fått skit, tyvärr är det lite på ”modet” att uttrycka sig rent ut sagt fördjävligt illa om sina medmänniskor så länge man är anonym. MEN KÄMPA PÅ! Vill se er i rutan nästa år igen, då bättre förberedda! <3

 214. honeyiscool skriver:

  när fredrik och filip gjorde liknande sändning(alltså inte filmnördade och pratade lite utanför ämnet) oscarsgalan hyllades dom, och du(ni) får skit. samhällsstrukturerna i dess fulaste form.

 215. Hilda skriver:

  Började nästan tjuta när jag i morse kollade twitter och såg vad vissa skrivit. Hur kan man va så elak, why? Pratade med mina kompisar om de, vi alla var supereniga. Vi tycker du är bäst och att fölk som skriver så jääävla taskiga grejer kanske ska tänka om lite.
  Fan vad jag tycker om dig och det du gör. <3

 216. Daniel skriver:

  Kan inte ni som sen tidigare är stora fan av Hanna sluta skriva att hon ska skita i alla kränkta män? Det är ju extremt förolämpande för alla oss som faktiskt har åsikter som inte är baserade på kön. Kolla in svts tyckarsida och ni ser att hälften av alla besvikna inlägg är skrivna av kvinnor. Dessutom ser jag inte ett enda sexistiskt inlägg där heller. Inte på aftonbladets chat heller.

 217. Marcus skriver:

  Honeyiscool – Nej, deras Oscarsgala var unisont illa omtyckta av alla, de fick befogad kritik, men var än hatade och blev dessutom hotade till livet:
  http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/oscarspubliken-rasar-mot-filip-och-fredrik/
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article14287091.ab
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article12629290.ab

 218. Malin skriver:

  All kärlek till dig Hanna! Oavsett vad man tycker om programmet så finns det inga, överhuvudtaget inga, ursäkter till att framföra kritik på det sättet alla dessa jävla nättroll gör. Att överhuvudtaget anse sig vara så övermänskligt viktig att man har mandat att t(r)ycka till andra människor hur som helst är bara patetiskt och säger bara något om dessa människor, och egentligen inget om insatsen de uttalar sig om. De som har genuin och saklig kritik är säkerligen de som för fram det på ett konstruktivt sätt, övriga är bara idioter (varav ingen hade kunnat göra ett bättre jobb än du och dina kollegor). Du är GRYM, låt dem inte få dig att tro något annat!

 219. G skriver:

  Det jag skulle vilja att SVT (och alla andra som sänt Oscarsgalan i Sverige senaste tiden) inser är att de människor som sitter uppe hela natten och tittar på Oscarsgalan är de allra mest filmintresserade ”nördar” som finns. Tänk dig om Melodifestivalen började 02.30 på natten och höll på till 06.00 på en söndagnatt, tänk dig vilka personer som skulle sitta uppe och titta på det. Inte skulle det vara medelsvensson som annars kanske tittar och t.o.m. röstar, nej, det skulle endast vara de allra mest Melodifestivaltokiga, folk som längtar till nästa års show så fort sändningen är slut. Så vi som är uppe 02.30 och tittar på Oscarsgalan är folk som sett det flesta filmerna och har ENORMT stort filmintresse. Film är vår allra största passion. Vi är sådana som kräver att de personer i tv-rutan har samma brinnande intresse och kunskap som oss, så när vi erbjuds ”amatörer” (jämförelsevis) som inte sett filmer, kan regler, osv. så blir vi ganska lätt upprörda och besvikna (som du märkt). Visst vill vi också bli underhållna, men SVT måste också förstå att vi som sitter uppe hela natten är seriösa filmälskare också som har mycket högre krav än vad tittare på ett vanligt nöjesprogram har.

  Att det sedan finns en massa stackare som har ytterligare problem och känner behovet att säga hemska, sexistiska och kränkande saker utöver det är minst sagt beklagligt. Visst kan jag tycka att det var en miss att bara ha kvinnliga deltagare i studion eftersom det lätt blir tjejsnackigt (precis som det lätt blir grabbigt när det bara är män, vilket inte heller är bra), men jag tror nog de allra flesta av oss som varit kritiska (men kanske inte skrikigt högst) är det just för att panelen inte var tillräckligt pålästa eller har samma brinnande intresse och kunskap som oss. Jag tror ingen av oss äkta filmnördar som klagat hade några problem med Agneta Perman deltagande t.ex. just eftersom hon faktiskt kunde sin sak.

  Om det är någon tröst så var ni trots dessa problem klart bättre än när Filip och Fredrik var värdar eftersom dom tenderade att prata under galans gång, mitt under vinnartal t.o.m. samtidigt som dom inte kunde någonting alls.

 220. Philip skriver:

  HONEYISCOOL 2015-02-23 19:20
  när fredrik och filip gjorde liknande sändning(alltså inte filmnördade och pratade lite utanför ämnet) oscarsgalan hyllades dom, och du(ni) får skit. samhällsstrukturerna i dess fulaste form.

  Och vilken jävla värld lever du i? Herregud. Denna tokfeminism är minst lika farlig som och hjärntvättande som den gamla nazismen Det värsta är att den är så legitimerad av samhället, där manshatet bara flödar ut fritt. Filip och Fredrik blev rejält jävla sågade vid fotknölarna. De tog det och gick vidare. Utan att gnälla på ”samhällsstrukturer” och annat trams. Ställer samma fråga som AXEL gjort tidigare i tråden.

  Är det möjligt för en kvinna att vara inkompetent? Kan en av alla trehundra radikalfeminsiter i denna diskussion svara på det?

 221. Emma skriver:

  Å bästa du! Nätkärlek och kram på dig! Du är grym!

 222. Bor I Sverige skriver:

  Att titta på Public Service är som att gå på restaurang och kyparen försöker att få en att beställa något annat därför han/hon inte gillar det man beställer.

  Måste ni kladda ideologiska resonemang på ALLT? Låt oss få titta på TV som vanligt, många av oss är inte med i era partier, bokklubbar eller organsationer.

 223. elin skriver:

  Hanna!! <3<3<3<3<3
  Nu har inte jag sett ditt program pga hade kursstart idag:( MEN!! jag är övertygad om att du var helt underbar och rolig så som bara du är! Har man två experter i studion behövs väl inte en till? Det är väl bättre att ha med en person som kan programleda och vara lite underhållande att titta på istället för att bara lyssna på massa tråkig filmfakta. vem bryr sig och tråkiga regissörsgubbar.palla!

 224. Sofia skriver:

  Nej Hanna var inte ledsen!!! Asså även om du inte hade full expertis så är det så LÖJLIGT av dessa upprörda människor att ta Oscarsgalan på så blodigt allvar, herregud det är en kommersiell underhållningsbransch och inte livets mening. + att även om man är töntig nog att man tycker att Oscarsgalan är livets mening och inte gillade ditt deltagade så får man såklart ÄNDÅ INTE komma med såna jävla skällsord!!! Tycker du är fett duktig och modig som var med. Puss!!!

 225. Malin skriver:

  Och hur fan kan något intresse vara så heligt att det är okej att säga till en annan människa att denne borde dö, bara för att denne person inte är lika insatt som en själv i ämnet? Hör man inte själv hur befängt det låter? DET är väl den viktigaste frågan i detta, snarare än att man som ”filmälskare” (btw: alla kan älska film, alla älskar dock inte oscarsfilm, men kan vara lika mycket filmentusiast för det) blev besviken på sändningen. Istället skall vissa in här och härja med härskartekniker för ”kritik är alltid befogat”, även i sammanhang där personen utsätts för dödshot. Helt sjukt.

 226. Linda skriver:

  Usch. Började gråta när jag läste detta. Kan inte ens föreställa mig hur det känns för dig. Men tänk så många du har som backar dig, vi älskar dej <333333 *skickar cyber-korg med hundvalpar*

 227. Roland skriver:

  Att kalla någon slyna eller något annat som är kvinnligt nedsättande etc är inte ok på något sätt.
  Dock var det faktiskt bland det värsta jag sett på TV på väldigt länge. Utan vidare den sämsta rapporteringen från Oscarsgalan nånsin. Det är ju ingen förutom filmintresserade som sätter sig och tittar sex timmar på natten. Hur detta kunde gå förbi SVT övergår mitt förstånd. Uppenbarligen tycker SVT och HanaPee att film är något helt trivialt som ingen bryr sig om.
  Nån annan förklaring kan inte finnas.
  När jag läser kritiken på forum så verkar könsfördelningen vara jämn. Dvs anledningen till kritiken är inte för att det var en kvinnlig programledare utan för att det var genomuselt.

 228. Mattias skriver:

  Jag tog ledigt för att följa galan vilket jag gjort sedan tidigt 90-tal(antingen spelat in, kollat live eller laddat ner från PB). Ni förstörde mellansnacket. Jag säger nu som jag sagt till andra på Facebook och som jag kommer att säga i lunchrummet där jag jobbar imorgon: Det är extremt barnsligt och omoget att sitta och ringa ens föräldrar mitt i natten om det inte är krisläge. Ni frågade också varandra hur många gånger den och den vann eller annat om statistik. Ni har ett kontrollrum, hur svårt är det att ha någon med wikipedia eller Oscarsgalans egna hemsida öppen och ge er statistiken. ”Vet inte vad man ska säga nu” är något som tyder på dålig påläsning. Ni förstörde för mig genom att ha det på flow för jag kunde då inte följa twitter och liknande då jag kopplade datorn till teven. Förresten var ert upplägg diskrimering mot män då det inte fanns någon man med i programmet. Det här var den sämsta svenska sändningen jag sett av en Oscarsgala med tanke på er förvirring. Om ni kört statistik tidigare får ni göra som Vacchi gjorde i Tour de france: Säga att det blir upprepningar senare.

 229. Amanda skriver:

  Hej Hanna! Har sett Oscars nu och tycker ni gjorde ett toppenjobb!!! <3 <3 Jag UPPSKATTADE verkligen att det var avslappnat - hade INTE tittat om det var en massa filmkunniga snobbar som satt där. Försök låta hatet rinna av dig - de är riktigt vidriga de som säger så. Och egentligen är det nog mest synd om dem, som har så unken världsbild.

 230. Annika skriver:

  Du är grym Hanna! <3 massa kärlek till dig

 231. M skriver:

  Men fy fan vilka människor det finns? ALL pepp till dig! Heja heja! Hoppas du lyckas strunta i dom <3

 232. Ellen skriver:

  Axel: Hej! Jag svarar gärna på din fråga! :)
  Jag tycker absolut att man kan vara både bra och dålig oavsett kön, och Hannas prestation var inte på topp den här gången. Men alla förtjänar att ta emot kritik och få en andra chans. Tycker generellt att du hållit god ton i din kritik och hade hoppats att fler gjorde det. Är feminist och står ofta på Hannas sida, men det känns som att fler skulle förstå och hålla med om man bara lyssnade på varandra och tog kritik sakligt och moget.

  Ha en bra dag!

 233. Dregh skriver:

  Fy fan, gör så ont att läsa. Människor alltså.. Vill skicka hundra miljarders varma cyberkramar och lika många ”du är bäst”-plåster. För det är du. Puss!

 234. Agnes skriver:

  Jag måste börja med att påpeka att jag aldrig har sett dig tidigare, varken läst din blogg eller hört din podcast, så min åsikt är endast baserad på det jag upplevde inatt..

  Jag har sett varenda Oscarsgala sedan ett antal år tillbaka, och såg som vanligt fram emot den. Men jag måste säga att denna sändning var t.om sämre än när Filip och Fredrik (2013) var kommentatorer och pratade SAMTIDIGT som värden (Seth MacFarlane).
  Så otroligt oseriöst, flamsigt och intetsägande som denna sändning har jag aldrig varit med om.
  Det var ett hån mot oss som faktiskt väljer att sitta uppe en hel natt, för att se sändningen live och för att vi har ett genuint filmintresse. Det kändes som att SVT hade panikslängt in praktikanter med noll koll, och endast 2 timmars förberedelser.
  Jag har inget emot att det diskuteras klänningar och smink under röda mattan, men detta är en filmgala, och ingen modegala, så jag förväntar mig att de som kommenterar iaf ska ha SETT de nominerade filmerna, eller åtminstone gjort någon sorts research före. Att inte ens veta att detta var den 87:de galan är bara helt otroligt, en check på http://www.oscars.org, och ni hade haft koll på något iaf.

  Både du som faktiskt var programledare, och inte minst SVT borde förstå att vi som aktivt väljer att vara vakna och se galan live är intresserade av filmerna, och inte skvaller och smink.
  Jag hade aldrig valt att vara vaken en hel natt för att se Fotbolls VM, men OM jag hade varit intresserad så hade jag krävt att kommentatorerna hade ett genuint intresse av fotboll.

  Jag tycker att det är synd att du har valt att göra detta inlägg till en debatt om feminism, jag har följt sociala medier hela natten, och jag har inte sett ett enda inlägg där de klankar ner på dig endast för att du är kvinna. De inlägg jag har sett är av besvikna människor som tar detta som ett hån mot vårat intresse.
  Jag beklagar om du har fått skit för att du är kvinna, det är inte rätt.
  Men detta är min åsikt, och den är inte baserad på ditt kön, den är baserad på din insats inatt och inget annat.
  Jag hoppas att du tar åt dig av kritiken och nästa gång du blir erbjuden ett liknande jobb, GÖR RESEARCH före, och känner du att du inte klarar av det, tacka nej!

  Det är också väldigt intressant att 90% av alla som försvarar din insats inatt här på bloggen inte ens har sett galan. Jag skulle vilja veta hur ni hade reagerat om en av era favorithändelser som bara inträffar en gång per år blir totalt massakerad av ett gäng svamliga, ointresserade och okunniga kommentatorer. Jag gissar att ni inte heller hade varit nöjda.

 235. Lina skriver:

  Ta ingen skit kära Hanna! Må så vara att du ej sitter superkompetens inom film men då är det inte ditt fel att SVT väljer dig som programledare. Du gjorde ett asbra jobb utifrån förutsättningarna du hade, kram <3

 236. En av grabbarna skriver:

  Det är aldrig OK att kasta in könsord i kritiken mot dig och mot programmet. Jag hoppas att du tar åt dig av den konstruktiva kritik som redan har presenterats och att SVT tar sig en riktig jävla funderare inför nästa års upplägg.

  I vissa lägen kanske det är det bra att ‘bredda’ programupplägget mer – men att låta en grupp människor täcka Oscarsgalan utan någon kunskap om film är helt åt helvete.

  Sämre än Filip och Fredriks oscarsvaka..

 237. Björn skriver:

  Så mycket kommentarer här, vet inte om du läser alla Hanna. Vill egentligen bara säga en sak, jag är en trogen följare av din blogg och post, trots att jag är väldigt långt från din målgrupp. Jag tycker du är grym, men du är inte mer än människa och det här var ett bottennapp (och det är inte bara ditt fel).

  Ibland skiter det sig, det är naturligt och man går starkare ur det. Deppa inte ihop över det här, det är bara att bryta ihop, komma igen och gå vidare. Vi älskar dig ändå.

  /Trogen podcastlyssnare och bloggläsare långt från din målgrupp

 238. Petra skriver:

  Världens bästa master, skickar massa cyberkramar <3

 239. Johan skriver:

  Hej bryr dig inte om vad de säger! tyckte du var skön och rolig inatt, kunskapen kanske inte riktigt var där men jag tyckte de som satt bredvid dig var för torra och det gjorde att det inte blev så underhållande, det gäller att ha olika personligheter i en panel, men tänk inte så mycket på detta ibland går allt bra och ibland går det mindre bra, det är bara fortsätta att kämpa och göra det du älskar!

  Alla ni som inte visar respekt och alla ni som svär är nollor!

 240. Emma skriver:

  Hej Hanna!
  Såg inte sändningen pga trött själ som inte orkade vara vaken men hade jag kollat hade jag förmodligen föredragit ert program över den ”vanliga” sändningen. Jag hade verkligen uppskattat just den roll du beskriver. Jag kan ungefär ingenting om film och det är så tröttsamt att en alltid ska straffas om en inte har stenkoll. Det är väl SUPERBRA om någon vågar ta rollen som den som inte kan allt, istället för tvärtom. Och hur missnöjd en än är, är det så tröttsamt och tragiskt att folk inte kan presentera saklig konstruktiv kritik utan går till personangrepp. Jag är ledsen för vad du får utstå nu. Du har många på din sida! <3<3 Massa kramar och kärlek från troget fan!

 241. emma b skriver:

  <3<3<3

 242. Mia skriver:

  Drick en öl, köp en påse godis, skolka imorgon, åk till ett badhus, lek med en liten hundvalp, köp en ny tisha, för något för dig! Men framförALLT ge dig en stor klapp på axeln, nej en bamsekram och flera pussar!! Du är grym i alla lägen, min idol och yngre förebild!! Unna dig ALLT fint i världen!//Mia

 243. Jenny skriver:

  Jag förstår inte. Det är frivilligt att titta på tv,stäng av om det inte behagar?
  Master, jag hoppas du inte låter dig påverkas allt för mycket av detta, du är en fantastisk
  person på alla sätt och vis och helt underbar och kika på i rutan!

 244. Johanna skriver:

  Har varit inne på både AB och SVT:s tyckarsida och sett kanske EN PROCENT sexistisk gubbkritik – resterande kritik är helt befogad och jämnt fördelat mellan könen. SÅ VAD SNACKAR NI OM? (Och ja, den procenten är hemsk men sluta överdriva och flytta fokus!)

 245. Johanna K skriver:

  Jag såg inte programmet. Men ditt hanterande av responsen – både den positiva och den negativa – din självrannsakan, och ditt tålamod, är superprofessionella. Tack för att du orkar påpeka vilka sexistiska uttryck mycket av den s k kritiken tar! Fint att en skitjobbig läxa om arbetsbörda och förberedelser också blev en ”teachable moment”.

 246. sanaz skriver:

  Jag och min kompis här i kanada uppskattade sååå mycket att ha en mer laid-back oscarsbevakning. vi tyckte du var så BRA, resten av gänget i soffan skötte ju det mer seriösa snacket så det var ju en bra balans. allt behöver inte vara dödsseriöst.

  hoppas du återhämtar dig mer, dessa män som kommenterade skiten är inte värda ett jävla piss.

  kram

 247. Tess skriver:

  SÅ JÄVLE SPÄNNANDE ATT ALLA SNUBBAR FORTSÄTTER KASTA SKIT! Synd för er ba era jävla crybabies att VI inte lyssnar cuzzz Hanna rocks <3

 248. P skriver:

  Det handlar inte alls om att vara expert (eller i det här fallet ha sett filmerna) men när en programledare är tramsig/flamsig/oproffsig så kommer man självklart att få kritik för det. Minns jag rätt så kasta programledaren kasta sina papper bakom soffan, hur tror man att det kommer uppfattas…..?? Hur vill man uppfattas??
  Det är väl rimligt att anta att en stor del av tittarna, som under flera timmar vid den här tidpunkten ser på tv, är intresserade av film och innan man tar ett sånt här jobb har man väl koll på vad som tidigare kritiserats.

 249. amanda lindqvist skriver:

  Jag tyckte du var SUPER! Endast pk-pretto-människor som tycker annat. Omedvetna människor som håller hårt i kulturelitism och därmed sin tillskrivna status. Fortsätt i samma stil för det behövs någon som DU som bryter dessa mönster! :)

 250. Lovisas skriver:

  Jag brukar ALDRIG kommentera, någonstans överhuvudtaget på internet. Men det här alltså. Du blev tillfrågat av SVT, de vet precis vem de frågade, vem du är, vad du kan osv. BE INTE OM URSÄKT. Om vissa inte gillade urvalet av moderatorer, borde de isåfall höra av sig till SVT och lämna dig THE FUCK ALONE. Du har ingenting att be om ursäkt för. Det är dom som inte har bättre för sig än att sitta och hata på kvinnor som ska be om ursäkt. Punkt.

 251. Ingrid skriver:

  Till alla er som läst kommentarer på SVT, Aftonbladet etc. Jag följde rapporteringen i realtid och den såg helt annorlunda ut då. Hoten/kränkningarna och de direkta personangreppen tycks ha plockats bort.
  Jag tyckte att sändningen var bra, Hanna levererade energi och ställde frågor som gjorde att snacket bara gick över huvudet på mig. Enormt ledsen över vad du får utstå nu Hanna, men ditt sätt att sakligt ta till dig av kritik imponerar (som vanligt). Kram

 252. Karin skriver:

  <3 Master, har inte själv sett sändningen så ska inte uttala mig om er prestation, men älskar all kärlek jag ändå ser här och hoppas att du tar åt dig av den, det må även finnas konstruktiv kritik att ta del av. Ge fullständigt fan i alla bittra klagonissar som älskar att klaga och framförallt alla IQ-befriade som endast kan ge kritik genom att skrika saker som slyna etc. De kunde enkelt ha valt att följa andra sändningar. Fokusera på dig själv nu, tänk på hur förbannat bra du är, på din familj, Fjanton, dina vänner, på falukorv och annat vackert. Ibland blir det fel men vad fan gör det i det låååååånga loppet? Du är fortfarande vår master <3

 253. My skriver:

  Tack för att du finns Hanna!

 254. Sofia skriver:

  Hej Hanna, vill bara påminna dig om att du är bäst!!

 255. christine skriver:

  Jag tycker att du gjorde ett BRA jobb och fortsätt va den härliga person som du är!! (älskade såklart din klänning!!!!!)

 256. Magdalena skriver:

  Fy fan vad deppigt att läsa och att du tar åt dig av skitsnacket (fast såklart, vem skulle inte ta åt sig!?). Du förtjänar så mycket mer än det!
  STOR KRAM!!!!!

 257. Josef Lindqvist skriver:

  jag tyckte fan du var skitbra.. alla var bra.. kändes som jag kunde relatera till hur ni tänkte och vad ni sa

 258. Maria - Dreams of skriver:

  Åh blev så ledsen när jag läste det här. Du är så bra, försök glömma de idioterna även om det såklart svider. :(

 259. tess80@telia.com skriver:

  Helt sjukt med de som kommenterat så! De kan inte ha något liv alls. Att kritisera konstruktivt tycker jag är helt ok så jag syftar bara på de idioter som skriver nedsättande ord, kränkande saker och rena hot. I mitt tycker var ni sååååå mycket bättre än Filip & Fredrik! Det är MITT tycke, så ni som läser och reagerar och tänker skriva tillbaka att jag har ”fel” ni kan bara lägga ner. ALLA har rätt till ett eget tycke (så länge man har det utan att som sagt skriva nedsättande, kränkande och/eller hotande). Ni visade min systers katt förresten ;-) Jag anser att du var en sammanhållande värd som ställde frågor till de övriga, precis som en värd ska göra. En värd behöver inte vara expert på något annat än att kunna detta. Som jag skrev i det tidigare inlägget så var det enda tråkiga det med personen som ogillade Benedict för hur han ser ut. Oprofessionellt att prata på det viset, man ska prata på deras PRESTATIONER. Så trist att du fått så många tråkiga kommentarer. Ta åt dig av de positiva!

 260. pelle skriver:

  Tjaba. Har tittat i efterhand (det mesta) och du – har inte ett ont ord att säga om din insats. All heder till dig fan.

  Fortsätt sparka rövva.

 261. Erik skriver:

  Så trist att vissa kommer med personangrepp! Om man har valt en programledare som inte är expert får man en annan sändning än om en filmnörd får leda. Och även jag tyckte att det fanns förbättringspotential. Men det är inget skäl att hota och hata. Trött på kvinno-objektifiering och troll!

 262. Elin skriver:

  Åh, fy fanken vad tungt. Jag blir uppriktigt ledsen. Du är grym! Kram!

 263. Emman skriver:

  Du va fantastisk tycker jag!!!! Fina Hanna! <3

 264. klara skriver:

  Har ännu inte sett sändningen men funderar på vad det innebär om den inte är bra? Själv är jag en person som vill vara omtyckt och vill göra bra ifrån mig. Det leder till att jag undviker att sticka ut hakan och att jag aldrig försöker något jag kan misslyckas med. HannaPee är ju en inspiration för att hon vågar ta ut svängarna, vara spontan, vågar synas samtidigt som hon är smart, feminist, sårbar, öppen, humoristisk. Hoppas att Hanna kan fortsätta vara en förebild genom att resa sig ur kritiken och fortsätta våga göra nya saker! KÄMPA!

 265. Julia skriver:

  Fy vad ledsen jag blir! :( Tycker du är grym!

 266. Filippa skriver:

  Du gjorde ett superjobb! Det var allt.

 267. David skriver:

  Du gjorde ett bra jobb. Låt inte några högljudda individer med dålig attityd ta det ifrån dig. Du hade kunnat haft den mest inbitna filmnörd som finns med dig, de som vill hata hade ändå hittat något att hata över. Jag hoppas du får en ny chans nästa år, och att du vågar ta den.

 268. Lina skriver:

  ÄLSKADE FINA SMARTA HANNA!
  Du är QUEEN H, låt dem inte trycka ner dig.
  Puss <3

 269. Lovi skriver:

  <3 heja Hanna!

 270. Daniel skriver:

  Hanna, jag tycker du gjorde ett jättebra jobb! Det var härlig go stämning, jag följde hela sändningen med stort nöje!
  Det är inte ditt fel att det finns en jävla massa kräk därute framför sina datorer.
  Keep up the good work!!

 271. Myran skriver:

  Sluta gnäll! Jag är glad att SVT sände galan och på så vis gjorde det möjligt för mig att följa den live. Tjejerna gjorde så gott de kunde och förtjänar inte en massa skit. Dessutom var det galan jag var intresserad av så vad panelen sa och gjorde var mindre viktigt. Bättre än flamsiga Fredrik o Filip som snackar sönder Oscars sändningen!

 272. Hanna skriver:

  Hanna!

  Fy fan vad arg jag blir när jag läser detta. Jag blir så arg att så mycket ”saklig” kritik är jävla sexistiska påhopp och jag blir så jävla arg över allt hat och alla äckliga och hemska jävla människor. Usch. Vad som än händer och hur du än mår hoppas jag du kommer ihåg att det här är glömt snart och ditt värde som människa inte sitter i hur denna sändning gick, även om det känns jobbigt nu.

  Och om någon har något att klaga över när det kommer till sändningen, herregud kan ni bara maila SVT? Det är de som ansvarat för produktionen, vilken programledare och vilka experter som skall bjudas in. Det är dem som bedömt Hanna som en passande programledare, och det är dem som bedömt detta format som passande. Utifrån vad jag kunde se gjorde Hanna sitt jobb ett avslappnat och roligt sätt, med viktiga aspekter som t.ex. genus, och personligen något jag tycker är jättehärligt att se (men smaken är som baken antar jag)! Hon gjorde det hon blivit anställd för att göra, och ansvaret för detta ligger inte på Hanna som individ, det ligger på produktionen och SVT.

  Hanna – du är så jävla underbar och jag ÄLSKAR att du får ta plats i media. Hur du än mår så hoppas jag att du vet att du har stöd och att vi älskar dig <3 Och alla sexistiska rövhål - dra åt helvete. Och alla med saklig kritik - maila SVT.
  Det var allt. Kram! <3

 273. Frida skriver:

  Hanna! Du och enbart du var anledningen till att jag och min sambo för första gången orkade ta oss igenom galan i år. Du var precis den ”bro” jag behövde och bidrog med energi, humor och värme och var som alltid så fantastisk som bara du kan vara. Du är en evig inspirationskälla och jag hoppas att du snart kan se över de negativa kommentarerna och vara stolt över det du gav mig och så många andra som annars helt skippat Oscarsgalan. Kram!

 274. Anna skriver:

  AXEL! Du skriver att Hanna gjorde ”ett uselt arbete” och ”Du skötte inte din uppgift”. Vad vet du egentligen om det? Vad vet du om vad producenterna gett henne för uppgifter? Vilken roll de ville att hon skulle spela i programmet? Vilket format programmet skulle ha? DU Axel, fick inte det DU ville ha, men det betyder inte att Hanna helt och hållet misskötte den uppgift hon fått. Sändningen blev kanske inte superbra och hon har del av det ansvaret (något hon ju inte alls frånsäger sig!) men det är ändå hennes arbetsgivare som bär det största ansvaret. Det är SVT som uppenbarligen inte tänkt igenom programmets upplägg eller gjort tillräckliga förberedelser. Om man är missnöjd kan man rikta sig till dem med konstruktiv kritik (som jag antar att du gjort). Jag har svårt att förstå varför det också är så himla viktigt att gå in på Hannas blogg och kritisera henne här. Det känns inte särskilt välvilligt utan mer som en chans att få trycka till henne och samtidigt få framhäva sin egen förträfflighet.

  Du skriver förresten ”Du väljer att flytta fokus från det faktum att du på inget sätt skötte ditt jobb”. Axel, blogginlägget handlar framför allt om orimligheten i den kritik hon fått… Hon har uppenbarligen tagit åt sig av den konstruktiva kritiken och ber till och med om ursäkt! Dessutom skriver Hanna inte att hon INTE mottagit kritik från kvinnor! Hon skriver att majoriteten av de grova kränkningarna kommer från män! Jag förstår inte hur du lyckas missförstå det.

 275. Anna skriver:

  Och Hanna, massor med styrkekramar till dig! <3

 276. Cecilia skriver:

  Åh fina Hanna blir så jävla ledsen att just underbara du ska bli få en massa skit på dig. Blir extra jävla ledsen och sur över just orden som används, ännu ett bevis till att kvinnosynen inte är rätt på långa vägar.
  Tyvärr såg jag inte just denna sändning, men har sett väldigt många av dina andra program och liknade du gjort. Din och Martins podcast är också en STOR favorit!!! Så att ditt jobb under detta program skulle varit så ”uselt” är ju knappt möjligt när det var du som gjorde det! Jag lovar dig att du var skit duktigt, även fast jag inte såg programmet, för det är fan inte många som ens pallar sitta ner så lång tid som sändningen var.
  Förstår att situationer som dessa är riktigt jobbiga, men jag hoppas verkligen du inte låter alla dessa trycka ner dig och att du snart bara kan ”strunta” i detta och lägga det bakom dig. För Hanna du är så himla duktig, du har gjort mig glad så många gånger och fått mig tänka tankar som verkligen är värda att tänka. Och du har även lärt mig mycket, snart är du fan uppe i förebilds nivå där just nu bara min kära pappa befinner sig. Att du ens vågade, orkade och gjorde detta var riktigt starkt och bra gjort av dig. Massor av kärlek och styrka till dig bästa och fina du!

 277. Linda skriver:

  Åh jag blir så arg och ledsen..
  Du är fantastisk Hanna, på alla sätt, glöm aldrig det <3

 278. Korv skriver:

  Fy fan att du fått (får) utstå detta, det ska ingen behöva göra. Men kvinnor som du behövs!!! Och resten av oss (alltså inte de där vidriga männen) är så sjukt tacksamma för det du gör, don’t let them break you! Du är grym.

 279. kim skriver:

  Både jag och min kille tyckte att du var bäst igår! Vi tyckte du var skön, rolig och avslappnad. Du är relaterbar och då är det mysigt att kolla och lyssna. Skit i alla som är elaka, nästa oscarsgala tycker jag du ska sitta helt själv och vara hur avslappnad du vill och bara sitta och snacka eventuellt ha valfri kompis med dig så det blir lättare att myssnacka! Kramar!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla