192.5 Syna svinen

21:45 2017-10-16

NYTT STARKT, SPÄNNANDE (OCH ARGT!) AVSNITT! Vi missade 188 så nu får detta avsnitt heta 192.5 helt enkelt.

Den här gången snackas det om

Martins tandläkarskräck och Hannas skräck för sig själv. Rädslor, föreläsningar utan grund och hur ska man egentligen hantera rykten om svin och vad har Timell, Virtanen och Weinstein gemensamt?

Ni hittar det där poddar finns. Har du halsböld, dricker fil och går med myrslok i koppel? Tryck play nedan:

14 kommentarer | “192.5 Syna svinen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. emma skriver:

    Herregudarns vad jag gillar er podd. Finns inget annat som piggar upp en students vardag så mycket i höstmörkret, ni är bättre än fredagspodden & alexochsigge och hela bunten med hästlängder!!! Fortsätt sprida er glädje och ärlighet och smarta funderingar <3

    1. Hanapee skriver:

      WOW! Vilken himla fin kommentar! Vad glad jag blir!

    2. Sofia skriver:

      Instämmer!

  2. Sara skriver:

    Älskar er podd så enormt? Har i åtminstone två års tid somnat till den, lyssnar på gamla avsnitt om och om igen och känner sån ro! Har också insett att jag gör som när man läser en bok, du vet hur man ser scenerna utspelas för sitt Inre Öga. Lyssnar på er och ser framför mig hur ni ser ur, ert minspel, hur ni rör er när ni pratar etc. Alldeles nyss hade jag pausat podden och använt en annan app och sen när jag tryckte play igen upplevde jag en sekund av ”men vart tog videon vägen??” Haha gud hoppas jag inte låter som ett psykfall? I alla fall, ni är bäst, tack för allt master<3

  3. victor skriver:

    Du har så bra podd, lyssnar alltid på den innan jag ska sova! Ni tar också alltid upp så intressanta och aktuella ämnen :)

  4. hej skriver:

    Det finns så många män som får fortsätta med det dom gör trots att ”alla” vet hur dom beter sig. Det kan handla om övergrepp, våld eller vanligt hederligt vidrigt beteende. Det är sådana dom är egentligen, men framställer sig själva på ett helt annat sätt. Och vi alla låter dom hållas

    https://blogg.ng.se/hanapee/2014/11/tsknas-avsnitt-ute-nu-med-mig-hurra

    https://blogg.ng.se/hanapee/2014/11/fortsatter-fly-sondagsangesten

    1. Hanapee skriver:

      Fick höra ryktena om S*r*n för ungefär ett och ett halvt år sedan, har aldrig hört någon förstahandsberättelse men har sett hans namn i MÅNGA forum där han målas upp som ett svin mot kvinnor. Har sedan dess fått frågan att vara med i podden flertalet gånger men såklart tackat nej, eftersom jag inte velat stötta OM allt jag hört varit sant. Jag tycker det är svårt att veta hur jag ska förhålla mig till infon då jag inte tycker vi ska leva i ett rättssamhälle där vi hänger ut varandra utifrån rykten Å ANDRA SIDAN; sexuella övergrepp verkar vara så jävla svåra att komma åt på annat sätt? Vet inte hur jag ska göra med det jag hör helt enkelt, förutom att stötta tjejerna på forumen och tacka nej till att ens beblanda mig med männen.

      1. hej skriver:

        Jo, som länkarna visar fick du 2014 kommentarer om vad hans ex (förstahandsuppgift) skrivit om på twitter, det är enkelt att kolla upp om man velat ta det på allvar. Det är inte rykten, det är någon som berättat sin historia och ingen har lyssnat på henne. Som jag skrev, vi alla låter dom (om det är rätt män) hållas, vi låtsas som ingenting, viftar bort det.

        ”Jag tycker det är svårt att veta hur jag ska förhålla mig till infon då jag inte tycker vi ska leva i ett rättssamhälle där vi hänger ut varandra utifrån rykten”

        Infon om S***n eller info rent generellt om män som är svin? För i podden berättar du om vad Cissi och Lulu skrivit på sociala medier, deras historier, du namnger M**** och F*****. Du säger att det borde lyftas upp. Än så länge är det här också enbart rykten och anklagelser.

        ”Det är superallvarliga anklagelser, men å andra sidan så är det också superallvarliga handlingar” säger du i podden. Och jag håller med

        Män behandlar kvinnor som skit på många olika sätt: en hängs ut, men en annan kommer undan. Svin som svin tycker jag, synd att alla inte behandlas på samma sätt. Se bara hur Aftonbladet och andra större medier hanterar just den här historien, tänk bara på hur det här med S**** sopats under mattan. Hur rykten har gått, men ingen bryr sig om att prata om det, att säga ifrån, ingen lyssnar på kvinnorna som berättar medans männen fortsätter med sina liv och karriärer som inget har hänt

        1. Hanapee skriver:

          Ja, vad ska jag säga, mer än att jag helt enkelt inte ”faktakollade” personen eller klickade några länkar så tidigt som 2014. Ev. uselt och naivt men samtidigt inget jag kan göra ogjort såklart. OM jag hade fått höra det jag hört nu hade jag självklart aldrig varit med i ett av hans podcastavsnitt.

          Jag syftar på information om enskilda personer, i podden vågar jag vara mer frispråkig och namnge de som andra namngett eftersom det är en mindre publik och krävs lite mer av mottagaren att ”ta sig igenom” en podcast istället för en enkel googling. Vill gärna inte hamna i finkan för att ha skrivit om att personer begått saker jag tyvärr inte personligen kan bevisa.

          Anledningen varför Aftonbladet, DN etc. inte publicerar namnen handlar mycket om pressetik (i Weinsteins fall var det tillräckligt många kvinnor som berättade vilket gjorde att media till slut TACK OCH LOV vågade gå ut med informationen). Pressetik ÄR ju i grunden en bra grej och något att vara rädd om men som sagt kan man ju fråga sig när och var gränserna går.

          För som sagt; det är ju superallvarliga handlingar.

          1. hej skriver:

            Jag har inte sagt att media bör namnge någon. Jag syftar på hur det hanteras av media och oss andra som hjälper till att hålla männen om ryggen, hur det sopas under mattan, hur det plötsligt börjas skriva om vikten av att inte namnge, pressetik eller ”ingen är dömd” när det finns etthundra fler möjligheter än så att sätta ner foten. Medans andra behandlas på ett helt annat sätt

  5. Felicia skriver:

    Helvete va vass du var i detta avsnitt Hanna, så klok <3

  6. Anna skriver:

    Ja!! Så bra podd, ni är bäst 😊 😊

  7. Linda skriver:

    Älskar podden! Har lyssnat både på detta avsnitt och förra veckans livepod idag. Fantastiskt <3

  8. Julia skriver:

    Så bra podd Hanna, du gör det här avsnittet riktigt starkt! <3 när jag ändå är här och skriver tänkte jag bara säga att jag gärna ser mer av din hudvård på bloggen, är rejält insnöad på hudvård och allt som har med det att göra och har förstått att du har ett intresse också. Vill veta ALLT. Bästa maskerna? Vad använder du för sheetmasks? Syrar du? Går du på ansiktsbehandlingar? Morgon/kvällsrutin? Mycket ytliga frågor kanske, men känner att jag måste få vara lite i det ytliga för att orka med denna värld med maktgalna män med vidriga beteenden och kvinnosyner.
    KRAM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg