Mot tjejklassikern

13:00 2017-11-15

Tycker alltid att det är svårt att veta hur och OM jag ska skriva om träning här för jag vill inte hetsa någon men vill samtidigt ”inspirera” (lol). När varenda liten medial källa säger att ”träning är bra” så känner jag att det tar emot att vara en del av hela den cirkusen.

Samtidigt skriver jag ju om mitt liv här och har under 2018 bestämt mig för att köra Tjejklassikern och då kommer träning vara en stor del av mitt liv.

Varför?

Jo, för att min ångest reducerar grovt av träning. Jag blir dessutom glad, mår bra, känner mig snygg, får förhoppningsvis leva lite längre och tycker framförallt att det är KUL (obs inte jämt men då väger allt annat över).

Nu har jag skaffat mig en COACH inför klassikern också! Vilket är så jävla roligt, hon heter Ulrika och tycker hon är så härlig! Första gången mätte vi mig på nån slags specialvåg som visade att min kroppsliga ålder var 15…. skrek till? Finns ju tusen olika pt:s och coacher såklart men jag har bokat via pt365. (OBS ingen betalar mig för att skriva det här).

Idag var första ”riktiga” passet och det såg ut så här:

Ulrika kör lite kettle bell svings bah! Själv stod man och darrade vid sidan av efter mjölksyra. Såhär såg själva passet ut:

 

Kunde inte göra push ups, alltså armhävningar, INTE ENS PÅ KNÄ? så de fick vi stryka. Men resten klarade jag! Jägarvilan och plankan i 1 minut gör man alltså mellan varje övning som ”vila” (…).

 

*Nöjdis*

 

 

 

 

 

12 kommentarer | “Mot tjejklassikern”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hanna skriver:

    Tycker de doftar lite reklam här? hmmm…. *luktar hetsigt med näsan i luften*

    1. Hanapee skriver:

      Haha ja sorry, får inte betalt för att skriva om detta FÖRSTÅS, var på riktigt ett tips! Lägger in det i inlägget

  2. Rebecca skriver:

    Askul!!

  3. Sanna skriver:

    Tycker du skriver väldigt okomplicerat om träning. Blir inte hetsad bara peppad!

  4. Sonia skriver:

    Ska bli roligt att följa dig under denna resa!! Coolt!

  5. Ebba skriver:

    Hallå ditt inlägg = inte hetsigt!!! Varför skulle det vara mer hetsigt att skriva om lite styrketräning än något annat, alla triggas ju av olika saker och det betyder ju int att du borde sluta skriva om ngt!! (Så länge du en inte shame-ar såklart!) + tack för ”träningsprogrammet” ska testa <3

  6. Anna skriver:

    Börja göra armhävningar mot vägg så bygger du upp styrkan. Alltså stå en bit från väggen med händerna på väggen. Luta dig fram och gör samma rörelse som en armhävning.

  7. Martine skriver:

    Har du prøvd Barry’s Bootcamp? Det er kjempegøy! :D Både løping på tredemølle og styrketrening! Mørkt rom, høy musikk og gode instruktører!

  8. Emilia skriver:

    Jag blir iaf sjukt inspirerad att också göra tjejklassikern, toppenidé ju! Ser framemot att följa dig under denna resa! Tjo!

  9. elsa skriver:

    jag tycker det ska bli jättekul att följa din resa mot tjejklassikern, så kör på mer träningsinlägg! :) blev inspirerad av passet du la upp, ska försöka köra något liknande själv. din coach/pt har ju definitivt koll på detta, men om nån annan vill ha tips för att bli starkare i armhävningar: börja med att bara göra ”push-up” steget, alltså bara lyfta upp sig själv från golvet. sen när man känner att man orkar många såna kan man börja med nedsänkningen också!

  10. Ida skriver:

    Fasen vad roligt att följa din satsning! Så kul med ett tydligt mål och syfte med träningen utöver dom lite mer diffusa anledningar som du listade i inlägget. Hoppas på fler träningsinlägg framöver :)

  11. Lisa skriver:

    Gjorde detta ikväll (minus ”vilan”…) och höll seriöst på att dö. Benen vek sig när jag försökte gå efteråt pga förstörda lårmuskler. Fick låsa knäna som en häst och gå jättebredbent :((

    Men lite mysigt också. Kan du lägga upp en bild på varje pass? Så en får suga musten ur din PT eftersom en inte har råd med en egen..? JAA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp