Relationsakuten med Hanna ”hjälp jag är kär i en annan!”

13:26 2018-02-16

Elin: Måste fråga dig för du är relationsexpert nr 1. Jag o min kille har varit ihop i ca 4 år, har gått relativt smärtfritt osv. Nu den senaste månaden har jag dock upplevt en riktigt ordentlig crush på en annan person. Jag har absolut haft små ”förtjusningar” förut, men nu snackar vi om något helt annat. Det pirrar i magen och jag tänker på hen hela tiden. Hemma är jag ganska off och vill helst vara för mig själv. Problemet är att en ev relation med min crush skulle innebära ett ganska jobbigt långdistansförhållande. Även ekonomiskt känns det jobbigt att göra slut med min nuvarande, då vi båda studerar och är ganska panka. Fan. Hjälp och råd mottages gärna.

 

Hanna svarar: Först och främst vill jag slå in lite öppna dörrar och påminna om att alla relationer är såklart olika och ingen situation är den andra lik.

Men överlag är ju att känslor är svinsvåra att styra. Att bli kär i nån annan tror jag att man kan bli lite närsom och inte enbart när ens egen relation är ”dålig” som många tycks tjata om. Det kan handla om att man spenderar väldigt mycket tid med någon annan och att det där uppstår känslor man inte *vill* ha. Tycker det kan vara helt ok att gå runt och va lite förtjust i andra, ser det mer som ett tecken på att vara en levande människa men precis som du skriver är det skillnad på förtjust och kär-kär.

Och i mitt eget fall, och som det låter på dig, så har du en tvåsamhet där det inte ingår att man kan vara ihop med flera samtidigt. Och då blir det ju knepigt. För den där KÄRHETEN och FÖRÄLSKELSEN är så satans stark och göra en totalt dum i huvet

Mitt bästa råd är att försöka hålla huvudet kallt och inte agera på känsla, även om vi inte kan styra över hur vi känner så kan vi styra över hur vi handlar.

OOOM du tycker din egen relation är värd det dvs. Och här närmar vi väl oss kärnan på problemet egentligen. Du skriver att ”ekonomiskt känns det jobbigt att bryta din nuvarande relation” och rent krasst tycker jag att det låter som en dålig anledning att stanna i ett förhållande (även om det såklart är piss att va pank).

Försök tänka med huvudet och fundera vad din nuvarande relation är värd för dig. Förälskelser kan övergå snabbare än vad man fattar och då sitter man där och bah ”HUUUUUUUUR kunde jag tro att jag ville va med den där personen?!” och vill spy på sig själv.

Men i andra fall så kanske en förälskelse för någon annan kan vara en väg ut ur en relation man egentligen inte vill eller bör vara i? Eller sin stora själsfrände!

Se bara till att försöka avsluta det du har innan du ”testar” något annat om du nu bestämmer dig för det. Känns så jävla surt att såra nån man älskar men också att du ska behöva gå runt med det på samvetet. Tror du kommer hitta svaret i ditt huvud snabbare än vad du tror.

Stor kram och lycka till

24 kommentarer | “Relationsakuten med Hanna ”hjälp jag är kär i en annan!””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Lotta skriver:

  Dösvårt ämne! Men himla klokt du skriver Hanna, ska bokmärka och spara för dåliga dagar. Tack!

  Mvh, är ihop men blir kär i cirka alla som är snälla mot mig :”(

  1. Hanapee skriver:

   Haha men det är väl HÄRLIGT, jag är lite samma?? Alla mina polare med…. såååaaattteeeeeee

 2. B skriver:

  Händer mig med, vart ihop med min kille i snart 8 år och älskar han mest men ibland sköljer en Crush bara över en och man kan inte tänka klart. Panik i skuldkänslor men har oxå försökt att hålla huvudet kallt och ”vänta ut det” för efter ett tag försvinner det lika fort som det kom. Skulle känslan dock sitta kvar ovh inte ge sig kanske det är dags att tänka annurlunda.

 3. Mimmi skriver:

  Hanna, din blogg är ON FIRE!!!

  1. Karolina skriver:

   Instämmer!!!

   1. Ellen skriver:

    Håller med! Sån bra blandning mellan olika sorters inlägg (och alla sorter är grymma!!).

 4. M skriver:

  Hanna, jag är också in big need av dina braiga relationsråd. Ett ämne som kanske är något mer privat. Men iallafall, igår kom jag på min pojkvän onanera medan han kollade på porr. Och jag kände mig jätte sviken och otillräcklig. Jag har såklart misstänkt att han gör det titt som tätt och inte lagt så mycket tankar i det men igår när jag kom på honom så blev jag jätte ledsen av tanken att han kollar på andra nakna kvinnor. Jag vet att man i en relation har rätt till sin privata tid och jag försöker övertala mig själv om att det inte har med mig att göra. Dock känner jag mig fortfarande så ledsen över att han har det behovet. Hur ska jag tänka??? Vill inte må dåligt av det eftersom porr är något så ”naturligt” idag.

  1. Jag ME skriver:

   Kanske inte mycket till svar men jag mår också SKIT över det. Försöker tänka att jag också gillar porr men ”skillnaden” då enligt mig är att jag mest kollar på tjejer också. Så han har liksom inget att må dåligt över och jämnföra sig med på samma sätt som jag har när han kollar på tjejer med helt annorlunda kroppar än mig.

   Har tänkt på detta massa till och från i 6 år och aldrig kommit till en lösning eller mått bättre över det.

   Förlåt för deprimerande svar men tänker att det kan vara skönt att höra att andra också mår dåligt över det istället för det generiska ”han är med dig för att han älskar och tycker du är snygg” ”porr är bara fantasi” – svaret man alltid får på forum. Kram <3

  2. Sandra skriver:

   Oj vad förvånad jag blir över era svar! Jag trodde att typ ALLA kollade på porr..? Alltså tjejer också. Jag och alla mina tjejkompisar kollar iallafall (och JA porrindustrin är superproblematisk och vi diskuterar det ofta i mitt gäng med både tjejer och killar!)
   Kan dock kanske ändå förstå känslan men hoppas ni löser det❤️
   PS. Prova hitta porr som du gillar – finns ändå något för de allra flesta tror jag!!

   1. Jag ME skriver:

    Fast jag kollar på porr! Skrev ju det i mitt svar. Därför känner jag logiskt att jag inte ”kan” vara svartsjuk eller bli sur. Men jag blir det ändå och det påverkar mig jättemycket.

  3. Hanna skriver:

   Åh vad jobbigt för din kille! var min spontana känsla. Så pinsamt att bli påkommen trots världens vanligaste…

  4. Maria skriver:

   Alltså fattar att det är jobbigt. I min relation nu tittar både jag och min kille på porr, främst han kanske. Jag försöker tänka på det som, precis som du skriver, våran ”privata tid” (även om, som nämnt, porr är sjukt problematiskt men det kanske är en annan historia…). Ibland kan jag känna mig kåt och vilja komma men kanske inte orkar engagera mig i min kille utan mest vill ha det ”överstökat” och då kan det vara nice att onanera och ha det gjort typ. Generellt så tror jag på den klyschiga kommunikationen och kanske framförallt att avdramatisera det typ.

   1. Maria skriver:

    Detta skulle alltså vara ett svar till M ovanför…

  5. Hanna skriver:

   Åh fan vad jobbigt, känner med dig. Hade väldigt liknande känslor med mitt ex (väldigt ung då dock) och kände mig typ äcklad av att han kollade på porr samt otillräcklig och allmänt ful?? Men nu med min pojkvän känns det inte alls jobbigt, just pga vi har en väldigt öppen kommunikation om det, vi typ skojar om det en del, ”haha klittrade till porr innan, de va najs, har du gjort det” lol, vad töntigt det lät i skrift. Men iaf, en får bara tänka att porren är endast till för att den andre ska få komma, inget annat, inte så att han fantiserar om porr när han sen ligger med mig. Samma för mig, den är bara till för att jag kommer lättare och snabbare samt blir väldigt kåt. Någon gång har vi kollat tsm, men det blev mest awkward hahah. Men tips, om du känner det själv, kolla lite porr du med så kanske det avdramatiseras lite? Pga du då inser hur lite porren betyder för dig.

  6. Amanda skriver:

   Blir ledsen av att du känner att du ”borde” acceptera ngt pga av att ”alla andra” verkar göra, och att alla svar uppmuntrar den inställning. Mår du dåligt av det så ska du såklart ta den känslan på allvar och prata med din kille om det! Personligen kände jag precis som du när jag fick reda på att min kille kollade på porr. Han respekterade det och slutade. Tror för övrigt att porr har en destruktiv inverkan på förhållande och sexliv. Så känn inte att du måste passa in i en norm där alla ska va så himla härligt frigjorda, din reaktion är sund och förståelig!

   1. Emma skriver:

    Fast samtidigt, ska man verkligen gå runt och inbilla sig att ens kille BARA ska tända på en själv? Är inte det att leva i en rosa fluffvärld. Då är det kanske bättre att han runkar till porr och okända människor än en bild på nån ni känner? :)

    1. Amanda skriver:

     Nej såklart inte :) Tror dock att han (och jag) har så pass mkt självkontroll att vi inte alltid behöva agera på impulser vi får. Såklart det kan vara väldigt jobbigt att sluta använda porr som en ”utväg” om man är van vid det, det är samma substanser i hjärnan som aktiveras när man kollar på porr som vid andra beroenden. Men tror mkt på kommunikation och kanske behöver man tom ta hjälp utifrån.

   2. MK skriver:

    Håller med dig Amanda! 🙌 Om M mår dåligt över att killen kollar på porr är det inte bara hennes problem utan bådas.

    M – prata med din partner och förklara hur du känner! Såg att det finns en dokumentär som heter ”Porrens drivkrafter” på svtplay som bara ligger uppe resten av dagen (söndag). Kanske kolla på den med din kille så blir det nog ännu lättare att prata om det.

    Du måste inte va den ”coola tjejen” som tycker det är okej med porr och jag är förvånad över hur många som fortfarande känner så, blir ba ledsen av det.. Heja dig M!!❤️

 5. Amanda skriver:

  Master! Orelaterat – men – var är dina oljelampor(?) på köksbordet ifrån?

 6. Frida skriver:

  Hahaha den här kommentaren (Hanna 20.45). Såklart sorgligt också och allt det där, men framförallt klockren.

  https://bloggbevakning.se/2018/02/17/dags-for-mello/#comments

  1. Hanna skriver:

   Hahah de e jag.

 7. Rasha skriver:

  Har ett brinnande behov att diskutera Rita säsong 4. Såg precis klart den. Just sayin om du nu funderar på att skriva något om den. puss <3

 8. Anna skriver:

  Håller med i allt i svaret, men vill också tillägga: Kom ihåg att vara schysst mot din pojkvän!! Han går ju förmodligen runt och tror att allt är frid och fröjd och kärlek. Om du håller kvar på grund att att det vore ekonomiskt jobbigt att lämna, är det så snällt mot din partner? Tänk dig in i hans situation, hur hade du velat bli behandlad om det vore han? Kanske kan ni prata igenom saken?

 9. C skriver:

  Min man och jag har varit ihop i 13 år, och det har såklart gått upp och ner, som det gör i långa relationer. Jag har blivit attraherad av andra killar ett par gånger under den tiden, men har aldrig agerat på det och jag har verkligen inte ångrat det i efterhand. Om man blir riktigt kär så är det ju en annan sak, men jag tycker man ska tänka sig för noga innan man bryter upp ett förhållande på grund av en crush. Fundera på det i åtminstone några veckor är mitt tips.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla