Relationsakuten med Hanna: ”min kille åker bort”

11:07 2018-02-11

Gachos: HANNA HJÄÄÄÄÄLP ok vet att detta inte är en frågestund men behöver FUCKING RÅD :( Min kille (sambo livspartner älskar honom över allt annat) ska åka på utbyte i Palestina i 6 veckor.. med en snygg tjej från sin klass….. och jag tycker att detta suger så jävla mycket?

Jag vet rent logiskt att okej han älskar mig – jag vet det – och om han skulle glömma mig/bli kär i någon annan osv osv så finns det absolut ingenting jag kan göra åt det. Och 6 veckor går snabbt jag vet det MEN vad gör man för att underlätta när KÄNSLORNA ändå verkligen känns? Att han ska få uppleva en ashäftig grej som han antagligen kommer minnas hela livet – men inte med mig utan med någon annan. Hur dövar man de ändå väldigt starka känslorna det väcker i en? Och hur klarar man sig här hemma i stora tomma mörka lägenheten utan sitt favorit-sällskap?

hjälp

Hanna svarar: Älskade du! Jag tänker lite så här att man faktiskt FÅR vara ledsen, svartsjuk och mörk i tankarna – det är ju piss att den man vill umgås med varje dag ska åka bort. Att bara acceptera att det kanske måste få vara så ett litet tag är ju knäppt nog något som kan underlätta känslorna. Jag tycker du ändå verkar ha nära till logiken i att du ”inte kan göra något åt det” om han skulle bli kär etc. Och kanske är det den acceptansen som också är receptet på att hantera känslorna? Du vet den klassiska sinnesro-grejen: ”ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden”. Att klamra sig fast vid den har hjälpt mig i mina vidrigaste stunder.

Men sen tänker jag att det finns praktiska saker du kan göra för att det ska kännas bättre som att:

– Prata med honom. Berätta hur du känner och att du inser att det är ologiskt och att du är mån om att hans upplevelse ändå ska bli härlig (det skulle ju suga om han inte kunde njuta av resan pga rädd att du är ledsen, SÅNT är ju det verkligt farliga för relationer).

– Prata med någon annan. Visst man ska kunna prata med sin partner om allt yada yada. Men jag är ändå övertyga om att man också ska förskona sin partner från sina mest missunnsamma tankar. De kan man istället ta med sin polare eller terapeut. Typ: ”jag skulle vilja gömma hans pass så han inte åker och jag har stalkat hans klasskompis föräldras hus på google earth!!!!”.

– Uppskatta tiden med dig själv. Lol sorry för lökigt råd, men du snackar med någon som älskar sin egentid efter tolv år i tvåsamhet. Jag gör ju ”events” med min egentid då min kille är borta. Köper svindyrt vin, chattar med massa folk, beställer hämtmat, köper grejer på internet och PLÖJER serier. Just nu finns det nya avsnitt av New Girl på Netflix, typisk bra ångestfri serie att bah PLÖJA. Brukar också sätta på ”yogamusik” (tänk dig delfiner med qigongtrummor), tända ljus och göra jättelångt segt yogapass……………. hahahaha vem är man *namaste*.

– Planera in grejer. Ja, om man känner att orostankarna tar över så är det bra att bryta dem. Planera in middagar med polare, biobesök, LÅNGPROMENADER (världens bästa medicin för hjärnan), krogkvällar, spelkvällar etc etc. Ta dig an ”projekt” som att färgsortera garderoben, sätta upp den där gardinstången som stått i ett hörn i fyrtio år, skriv på boken du haft i hjärnan, gör nya musiklistor på spotify, testa receptet du inte hunnit pröva etc. etc.

– Stå på ditt logiska ben. Tänk dig att din vänstra ben är fyllt med tankar som ”hjälp panik han kommer lämna mig bli kär i nån annan jag kommer inte klara det här”. Stå på det benet och panika loss (alltså rent FYSISKT vill jag att du står på det benet).
Men! Du har också ditt högra ben är fyllt med tankar som ”det är bara 6 veckor, det går fort, fan va fint att han får åka på livets resa, tänk vad fint att jag har en sån älskvärd person i mitt liv och va mysigt det blir när han kommer hem igen”. Så försöker du stå på det högra benet lite oftare. På så sätt blir det väldigt tydligt att man kan ha två tankar och känslor i kroppen samtidigt men att det faktiskt går att välja sida.

Stor kram

Och du, det kommer gå jättebra! <3

 

19 kommentarer | “Relationsakuten med Hanna: ”min kille åker bort””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Therese skriver:

    Vilket fin svar master! ❤

  2. s skriver:

    lägger detta i bokmärken dirr och kommer antagligen kolla på 500 miljarder gånger under den tiden min kille är på utbyte i 6 månader (JA, SEX MÅNADER!!!!!!! orka). svinbra tips, tacktacktack!!!!

  3. Nathalie skriver:

    SÅ BRA råd! Master 4 life

  4. Nelly skriver:

    Åh så bra råd ju!!! Har också ett jäkla dilemma… Jag pluggar i Australien i ett år (jommer hem i December) & saknar killen jag lämnade hemma något djävulskt. Vi var aldrig tillsammans men nån härlig hybrid mellan kk, bra vänner o sällskap som vi lyckades hålla vid liv i ett år ungefär. Vi var nog båda mer kära än vad vi ville erkänna på grund av att jag skulle bort ett år. Vad gör man??? Saknar honom så det värker i kroppen o det stoppar mig från flörta med andra killar för allt jag känner är att ingen är så bra som han.. Hur ska man agera, ska man liksom välla ut allt o skriva nåt långt meningsfullt om hur mycket man saknar honom eller ska man ligga lågt då vi ändå inte kommer ses på minst ett år?

    1. sara skriver:

      Är i en liknande situation men tvärt om typ. Träffade en kille förra året, väldigt intensivt, men väldigt oklart om vi var mer än kk. Visste hela tiden att han skulle åka iväg och studera i ett år. Han åkte i höstas och kommer hem i sommar.
      Ville på ett sätt inte att det skulle bli vi för ville inte ha ett distansförhållande så tidigt i en relation, men samtidigt är det jättejobbigt att han är borta och jag känner som du att det stoppar mig från att se andra killar!
      Så svårt detta!

  5. Rebbe skriver:

    Jag vill rekommendera Savage lovecast, en sex- och relationspodd av Dan savage, en gammal bög som anordnar porrfilmfestivaler etc. Den är jäkligt kul och vettig. Och ni som ska vara särbo i MÅNADER OCH ÅR – överväg att öppna upp relationen omg

  6. F skriver:

    Har levt med en sjöman i många år, under sin studietid hade han en sexmånaderspraktik! Sådär kul, dock utan snygga tjejer :) Men! Tror inte att det är dåligt att vara ifrån varandra, däremot blir det väldigt tydligt om man har byggt sitt liv på sin relation eller om man har en bra balans mellan förhållandet och annat. Om man helt plötsligt blir ensam och utan aktiviteter kanske man har hamnat i fällan ”umgås med hans kompisar/intressen/strukit egna saker för relationen”. Förhoppningsvis finns det typ träning, aktiviteter, vänner, saker som händer även när han är borta och då brukar det rulla på. Sen är det alltid en del av relationen att man skaffar sig egna erfarenheter och tankar, upplevelser som jag tror är hälsosam men det kräver ju mer av alla inblandade… Det kommer nog att gå fint :)

    1. Gachos skriver:

      Du har helt rätt, tack <3

  7. Emma skriver:

    Du är så klok Hanna, sitter här helt PMS-tårig åt ”ditt logiska ben” <3

  8. A skriver:

    Så smart!!! Så fint att ta sig tid att svara!!!!

  9. Frida skriver:

    Så himla fint och vettigt svar!! <3

  10. A skriver:

    Hanna! Kan inte du tipsa om goa ställen i Åre? Mat & öl för en som ska dit med sin sambo samt far…

  11. anna skriver:

    geni

  12. Jennifer skriver:

    Sktibra och konkret råd Päschon! Men du här kommer en att bita i! Jag ska på bröllop i slutet av maj, kläder u know……. Jag har köpt denna http://www.asos.com/asos/asos-ultimate-cami-thigh-split-maxi-dress/prd/8552866
    Trodde detta skulle vara BANGIN’ m starkrosa läppstift klumpiga klackar, många tatueringar på armarna och några blonda slingor i mitt korta hår a nick carter. Men vetu vad? Den stora mängden tyg nere vid fötterna… vill inte känna såhär men ser ju ut som att ingen kan rubba mig från grunden pga så tung nertill och nätta axlar. Blev tokfel som inte ens supersexigalitsarna kunde rädda. Du brukar ju kunna vaska fram guldklimpar på internet! Jag har några önskemål bara
    – Såklart inte vitt, rött eller svart. Men gärna inte *trendfärgen* lila heller usch på helklänning.
    – ”Sexigt” ”Slampigt” är mitt signum – tolka as u like
    – Kanske inte ner till fotknölarna då……. lite anklar eller kanske annan spännande längd.

    Ställer jag för mycket krav för att du ska ta dig an detta?????? Hoppas inte!!!!! Vill va snyggast på bröllis ju!
    Puss till dig master.

  13. Emma skriver:

    Du är så klok du! Jag fyller 30 i år (precis som du soulie) och börjar för första gången i mitt liv få ålderskris. Mest för att jag är rädd att jag kommer leva ensam för resten av livet :( hur skulle du tänkt för att inte få panne (panik)?

  14. Julia skriver:

    Så bra tips! Ska försöka stå på mitt logiska ben lite mer framöver…

  15. Mimmi skriver:

    Ääääääääälskar logiska ben-tipset <3

  16. Ellen skriver:

    Eftersom du ger så bra svar passar jag på att ställa en annan fråga och hoppas du svarar!

    Hade du kunnat förlåta en otrohet? (Första månaderna av en relation) Tror du ”en gång otrogen, alltid otrogen” stämmer?

  17. Gachos skriver:

    Tack bästa ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG