GVFÖ E04: ”Jag är livrädd för Niclas dolda temperament”

21:53 2019-03-10

För fyra avsnitt sedan skrev jag den HÄR recensionen.

Klipp till: jag känner heeeeelt annorlunda.

Jag gillar nästan scarfhängarn Daniel, men framförallt älskar jag underbara Malin! Att jämföra henne med tidigare säsongers golf-kvinna var hundra procent fel av mig, solen (dvs jag) har uppenbarligen fläckar! Jag tycker alltså att scarfhängarn har visat sig lugn, harmonisk och inte alls så självcentrerad som jag först var rädd för? Och faktiskt har han lite ”bra humor” (lol) emellanåt.

Men åter till Malin; hon har visat sig så otroligt genuin och öppen. Hon vill verkligen försöka och det är när man försöker fast man i grunden helst skulle sprungit åt andra hållet som bevisar hur modig man är tycker jag. Jag kände med henne i paniken när Daniel propsade på att dela täcke (och där störde jag mig lite på Daniel, liksom va fan? Säg bara ”ja klart du ska få eget täcke” herregud).

Kved för övrigt i soffan när Daniel skulle ”va i scarfen” 2 sekunder efter att Malin uttryckt svårigheter med att känna attraktion.

KANSKE INTE DET BÄSTA DRAGET ATT KLIVA IN EN SCARF IKLÄDD LINNE UNDER OMSTÄNDIGHETERNA DANEL? :-)

Aja. Också kul med inblick i en mansgrupp som reflekterar och pratar känslor på ett *moget sätt* även om jag rent instinktiv skriker ”neeeeej” inombords så säger min logiska hjärnhalva att det såklart behövs, eftersoooom:

Magnus finns.

Tack gode gud för att de har en genusvetare med den här säsongen som iaf kan PÅTALA det faktum som varit aktuellt i varenda säsong – hur tjejerna tänker, reflekterar, frågar mycket och framförallt investerar i relationerna i högre grad än killarna.

Jag tror att Magnus är en jätteschysst bra person, men tyvärr verkar han också vara urtypen av en kille. Killar behöver inte ställa frågor i samma utsträckning och såklart gör Magnus inte det av ”ondo” utan han har väl aldrig… behövt? Får lite känslan av att han tittar på sig själv utifrån för mycket och i nån sekund tänkte jag att han kändes lite ”nöjd” på ett störigt sätt. Var det kanske när han förklarade att han skulle hålla ett ”webinar” ….? Har tyvärr upplevelsen att killar som är för besatta av sina jobb inte har så mycket personlighet :-(

Men som sagt; tror han bara är supergo (fick dåligt sammis nu), men kanske att han inte helt intelligensmässigt matchar tänkande och roliga Jannica.

För; låt oss prata om Jannica! Hon tappade lite det för mig i avsnitt 3 när hon skulle greja på med det vita vinet(?) och finta stackars Magnus men sen nu i avsnitt 4 har hon steppat upp! Hon ifrågasätter Magnus på smarta sätt inför tittarna  och jag skrattade pga igenkänning åt hennes öppna tankegång hur hon ”gjorde sig söt” inför honom. Hon skulle kunna va min koooooompis (men framförallt skulle HENNES kompis kunna va min kompis).

Nu till vänstermannen med skultuna-ljusstakarna.

Har egentligen bara en fråga: när ska vi få se Niklas ”temperament” som han och experterna tjatat om i fyra avsnitt nu?

Att stå och tjoa framför en fotbollsmatch gills såklart inte. Jag menar, jag skriker ”kuuuukfitttaaaaaa!!!” högt de få gånger jag ser sport och jag tycker inte att mitt temperament är ett jätteproblem? Därför blir jag jättefundersam kring vad som fan väntas från Niklas??!?!?!??!

Överlag är jag MISSTÄNKSAM mot människor som ”förvarnar” och ”pratar om” sitt temperament eller andra egenskaper de har, som att de ser dem som en slags USP. Typ ”jag är så himla slarvig :P” och tror då att de ska få slippa undan konsekvenserna av sitt slarv? Bara för att man förvarnar om sina sämre egenskaper ger det ingen glidfil.

Miah har jag såklart inget ont att säga om, och ja det är väl för att hon är tjej, eller vänta, kanske är hon en disney-ängel? För det är ungefär så hon framställs i programmet. Tycker hon ska få mycket mer tid och fokus på henne, tex vill jag verkligen veta vad en ”litterär agent” gör.

 

Kram alla nu kryper vi in i våra scarfskokonger och väntar in avsnitt 5.

46 kommentarer | “GVFÖ E04: ”Jag är livrädd för Niclas dolda temperament””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Jennifer skriver:

  Hahaha håller med dig i ALLT detta!

 2. Johanna skriver:

  Ä L S K A R dessa recensioner å håller som vanligt med om allt! *mastermind*
  Gillar verkligen Jannica!!!! Å har varit ihop med minst två Magnus å assååå, va lite jävla intresserad! Såna killar känns så osäkra och nästan lite ’rädda’, för att bli lämnade/hånade? Vad vet jag. Men vem som helst fattar väl att man inte kan ha en relation om bara en frågar å bryr sig?!?

  Och ja, också rädd för eventuellt kommande utbrott? Vad har Niklas gjort innan känner jag lite… 😨

 3. Saga skriver:

  Daniels mansgrupp var inte precis lika skön när de var med i opinion live och snackade feminism…

  1. Hanna skriver:

   Hahahah VAAAA, utveckla!!!!

  2. Hanapee skriver:

   Hahahaha JUST JA, såg nåt klipp på det. Stackarna försöker! Kämpelikämpis

 4. Marie skriver:

  Längtar redan till nästa avsnitt! Disney-ängel var en bra beskrivning. Jag tycker att hennes man ger mig lite kalla kårar, obehagskänsla..

 5. Amanda skriver:

  Kollar inte ens på programmet men ääääälskar dessa recensioner!!!! Brb ska kolla ikapp alla avsnitt nu hejdå

 6. Hanna skriver:

  Jaaaa äntligen en recension!!! Håller med, framförallt gällande Niklas. Bara för att en har insett en dålig sida hos sig själv och berättar det för alla, ska de bara va ok då??? Som att det är något Miah bara ska ta och leva med? Och Malin<3 wow. Det RYSER i mig när jag hör/ser alla hennes förklaringar till varför hon inte vill dela säng, varför hon inte vill ha beröring osv. Hon vill ju inte!!!! Men hon försöker, och det är ju såklart fint. Kände dock ett litet obehag när Daniel sa att han inte ”är orolig” över att hon inte vill ha närhet pga han är *så säker* på att hon snart kommer att komma dit, så länge han utstrålar ett lugnt. Öh nej????

 7. Louise skriver:

  Hanna, snälla starta en podd om enbart Gift vid första ögonkastet!

  1. Brommamamman skriver:

   Finns redan en pod – gift vid första ögoncasten! Hanna skulle dock göra det bättre!

 8. Tove skriver:

  Jannicas kompis! Ge henne en egen tv-serie!

  Tycker också att det är elakt att Malin ska behöva ta ansvar för att ”det finns strukturer som säger att kvinnor ska vara mindre än män.” Nu är det ju så hon känner, varför ska hon tvingas gå emot sina egna känslor. Är det inte dubbelbestraffning? Ge henne en längre man!!! Måste ju finnas tusentals som hon skulle passa bättre ihop med. Elakt mot båda två. Även om scarfmannen visat sig vara lugn och tålmodig.

  1. Johanna skriver:

   Enligt Hannas tidigare recensioner var det väldigt få sökande och ännu färre män som sökte till programmet. Meb håller med dig, ge kvinnan en längre man!!!!!

 9. Sofia skriver:

  Hahahhahahahahahahahha men alltså du är så OFANTLIGT smart?????????????

 10. Sarah skriver:

  Skrattade högt ooootaliga gånger, finns ingen som skriver som du, inte ens GVFÖ-recensioner. Håller med om allt och väntar SPÄNT på fortsättningen!

  1. Sarah skriver:

   Hahah orkar inte med mitt syftningsfel, godnatt <3

 11. Frida skriver:

  Älskar detta!! Har haft vilda diskussioner med en killkompis efter varje avsnitt. Jag har påpekat mina ”issues” med den skånska killen (sämst på namn). Han verkar lite… lam? Min käre vän påpekar då att Jannica är väldigt duktig på att påpeka sina tankar för tvtittarna. Frågan är dock om hon berättar de för sin skånska hunk? Känns som att de andra två paren pratar mer om sina tankar, känslor och förväntningar… Jannica gör kanske inte det? Tanken slog mig redan vid andra avsnittet då skåningen försökte sno en klunk vatten till Jannicas stora fasa. MEN hon sa inget! Redan där la ju hon in en liten liten kil mellan de båda. Skåningen hade ingen aning om sitt ”övertramp”. Kräver mer öppenhet mellan de båda.

  1. Hanna skriver:

   Tänker dock att Jannica antagligen tycker att det är ”för tidigt” för att börja ta upp sådana saker? Framförallt då Magnus (den skånska hunken) absolut inte verkar göra det. Hon kanske är rädd för att skapa dålig stämning? It’s too soon??

   1. Hanna skriver:

    Is it too soon*****

 12. Linn skriver:

  OMFG! Håller med om allt. Älskar dina recensioner av mitt TOPP 3 bästa program! Sluta aldrig med dessa? Dom BEHÖVS! <3 Miha alltså. Jävla drömperson. Vill ha henne i mitt liv. Jannica också. Och Malin. Alla kvinnor! Får jag dom samt scarfen att hänga i är nog livet komplett, inbillar jag mig!

  1. Jennifer skriver:

   Hahahaa denna kommentar! <3

 13. Elin skriver:

  Kollade precis på senaste avsnittet och ba: ”JAG MÅSTE KOLLA VAD HANNA TYCKER OM DET HÄR OCH DET HÄR”.

  Kastade mig på tangentbordet för att knappa in din blogg och till min glädje så hade du som vanligt helt klockrena analyser. Njutningen.

  Fortsätt <3

  (Är för övrigt helt orimligt pepp på podden numera, ja nästan mer än innan om det är möjligt!? Tror det har att göra med instakontot)

 14. Brie skriver:

  Vill också veta vad en litterär agent gör !!

  1. K skriver:

   Vi representerar författare gentemot förlag och säljer rättigheter till att ge ut deras verk på olika språk, samt att adaptera deras verk för film och tv. Sköter businessdelen av författarskapet helt enkelt, i korthet. Miha är grym!

 15. Elin skriver:

  Bästa tiden på året när man detta program sänds OCH att få läsa vad du tycker och tänker!! Vill att du ska för göra eftersnack på svtplay efter varje avsnitt, tack

  1. Julia skriver:

   Jaa, håller med. Recensionerna är lika stor behållning som programmen. Du sätter verkligen fingret på allt en känner och tänker.

 16. HS skriver:

  Alltså! Ingen mer som fick lite.. kär-i-sin-vän-som-nu-gift-sig (och därav inte är så nöjd med SITUATIONEN).-vibbar av Jannicas vän? Jag fick det då sannerLIGEN det

  1. MK skriver:

   Men JA!! Jag och min sambo är övertygade om att kompisen är kär, hennes ”skämtsamma” kommentarer känns så himla sorgsna i grunden

   1. lh skriver:

    Haha eller huuuur!? Kände av vibbarna redan på bröllopet och de blev ännu starkare när de hade den där middagen.

  2. HS skriver:

   haha underbart att höra att jag inte är själv i min analys!

  3. Anna skriver:

   JA tänkte samma sak om hennes kompis

 17. M skriver:

  Briljant!!!!

 18. Emelie skriver:

  SÅÅÅ BRA SKRIVET JAG DÖR!😂 håller med om exakt all!

 19. Lynn Jensen skriver:

  ÅÅÅÅH herregud hanna så SPOT ON!!!!
  När Jannica började prata om hur det alltid känns som att det är hon som undrar och frågar förde det mig helt sonika till killen jag dejtar nu, och som jag ändå tycker om!! Hur tar jag upp med honom att det enda vi pratar om är honom??? hur gör man?? är det bara att dumpa och gå vidare?? Nej, det måste finnas ett vuxet sätt att fråga och belysa det. Och är det någon som kan det så är det DU! Hjälp Hanna! <3 /från en kärlekskrank frågare och lyssnare

  1. Anna skriver:

   Hur pallar du? Skämt åsido, du måste säga till honom att han bara pratar om sig själv och att han måste börja intressera sig för dig och dina intressen.

 20. ae skriver:

  Så himla klockren analys! Vill verkligen gilla Magnus för det känns som dom kan passa på något sätt. Men han kan väl anstränga sig lite!! Blir så irriterad på hans webinar och självcentrerade sätt..

  Lyssnade förresten på Birro-avsnittet idag och tyckte det var så satans bra! Du är så proffsig och han verkade ju vettig ändå. Trevlig liksom, verkar ha varit lite missförstådd och ”vill passa in-ig”. Inte alla hade kunnat prata så ärligt om sina dåliga sidor och perioder tror jag. Bästa avsnittet hittills!

 21. Sara skriver:

  haha älskar detta!! Så magiska kvinnor i denna säsong ju, keep up the good recensioneeer :))

 22. Elisabet skriver:

  Så roligt att läsa dina tankar om gvfö!

 23. Sally skriver:

  HAHAHAHAHA!! <3<3<3 Längtar så mycket till kommande avsnitt, 95% längt pga dina efterföljande recensioner

 24. Emilia skriver:

  NJÖT av att läsa din recension av detta avsnitt. Så smart och rolig <3

 25. Linda skriver:

  Disney-ängel ja. Vill också se mer av henne och hennes personlighet! Extremt störigt att prata om en dålig egenskap och ba ”sån är jag”. Håller verkligen med, bara för att man förvarnar är det inte ok. Plus så var hans temperament inte något att varna för under fotbollen. Känns nästan som att han pratar om sitt temperament för att bli mer intressant? Egentligen är han bara en vanlig person med ett vanligt humör som går upp och ner och är engagerad i sport?

 26. Elin skriver:

  Är det inte så att Niklas tycker det är lite coolt att ha ett hett temperament?

  1. Anna skriver:

   Tändstickan! ”Jag är lite eldig och het” *dör*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst Stockholm

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg