GVFÖ EP05: ”Åh nej Jannica är precis som jag”

20:41 2019-03-18

Läs tidigare recension här.

Herregud. Det var som att titta sig i spegeln i dagens GFVÖ. Och det var inte en enbart härlig syn. Jannica är ju precis som jag. Det slog mig hårt i magen och i slutet satt jag bara och gapade. Om detta måste jag berätta:

1. Kommunicerar kärlek genom att ställa massa frågor och säga fina saker etc. medan hennes partner kommunicerar genom handling. Tro mig, har gått i solig terapi kring just denna kommunikationssvårighet/olikhet :-)))

2. Vill bli full på fest. ”Åh jag längtar jag ska bli full!” (ok detta kanske inte är jätteovanligt).

3. Skämtar bort saker som egentligen är svåra, och pikar hänsynslöst sin partner på ”roliga sätt”.
”Tror du att du kommer ställa fler frågor till de andra paren än vad du har gjort till mig på två veckor?! Hahaha!”.

4. Börjar bråka med sin partner på fyllan. ”Jag drar!!!!”.

Så givetvis förstår jag henne och tycker hon är kul/härlig (ja jag gillar tydligen mig själv). Samtidigt tycker jag att hon har mycket större tålamod med Magnus än vad jag eventuellt skulle ha. Man fattar PRECIS vad hon menar med Magnus ”Miss universum-svar” – det känns ju som om han tittar på sig själv utifrån heeeeeela tiden! Rädd om hur han ska uppfattas och DET GÖR MIG GALEN!!!!!!! Men ändå inte lika galen som när han blundar samtidigt som han pratar, men det kan man nog inte rå för.

Han känns som en sån som tycker han är smart men dessvärre inte är det. Jag blev typ förvånad för att han fattade hennes självklara Anders Borg -skämt, vilket säger mycket om bilden jag fått. Blev dock positivt överraskad när de var hos porr-frisyr-terapeuten där man fick iaf lite mer substans av Magnus.

Fast vänta. Jag kommer inte ens ihåg vad han riktigt sa nu när jag tänker efter? Och jag är rädd att det säger mer om honom än om mig.

Fan, fick dåligt samvete nu som vanligt. HAN ÄR SÖT OCH HAR MKT FIN MUN.

Men låt oss inte stanna vid mig, förlåt jag menar Jannica, och Magnus. Vi har ju fler par att prata om.

Det är väl inte bara jag som sitter som på nålar så fort Daniel är i bild? Hjärnan går på högvarv och pendlar mellan ”Pjuh! bra Daniel snyggt skött!” eller ”nej nej nej” och ”aj aj aj”.

Ett sånt ajajaj-moment var piruetten i köket och Malins vänliga men underliggande äcklade blick hahahaha. FAN vad jag älskar Malin. Hon är så jävla mogen och går in i saker så bra. Jag tror nästan jag… älskar henne? Men framförallt; oj vad jag vill ta henne därifrån.

Återigen ställer jag mig frågan varför en 50-årig kvinna behöva anpassa sig på det här sättet? Med porr-frisyr-terapeuten fastslår de ju att hon ”alltid gett upp sig själv för andra” och ÄNNU EN GÅNG TYCKS HON VA TVUNGEN ATT GÖRA DET? Hon vill inte ligga med vråla-i-skogen-Daniel, låt henne låta bli för guds skull.

Nu till paret vi tror mest på (för visst gör vi?).

Även om Niclas har en återkommande störig lägga-huvet-på-sned-blick mot underbara disneyprinsessan Miah så växer han på mig. Han sa två saker som jag fnissade rakt ut åt i det här avsnittet 1. när de var i köket i det där gemensamma huset och han tittade ut genom fönstret och sa på kul småländska ”vaaaaee ärreee föreeen eeenaaar??”.  2. När han skämtade med Miah om att han ”inte hade dejtat Jannica”.

Ok jag är överlag lite lättköpt här, men jag tycker han är lite lustig. Plus att jag började grina på återblicken av deras förhållande och Pinks hit Pretty pretty please och vill därför att det ska funka för dem nu.

Jag själv hade ju snörat på mig löparskorna och sprungit rakt ut ur rummet om någon hade tittat på mig som Niclas gör på Miah och sagt ”jag vill skapa familj med dig och förverkliga vår dröm”, medan hon verkar vara med på det helt och känna precis samma sak.

Älskade Miah. Och fuck you Magnus som ghostade bort vår disneytjej efter en 45 minuters dejt i Gamla stan.

40 kommentarer | “GVFÖ EP05: ”Åh nej Jannica är precis som jag””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Lisa skriver:

  VADÅ PORRFRISYR… tänkte jag och gick tillbaka in på play för att spola tillbaka i avsnittet. Fattar PRECIS nu.

 2. Kajsa skriver:

  Hahah detta är så kul!! Mitt i prick ännu en gång!

 3. Malin skriver:

  Hahaha, älskar detta!

 4. Anna skriver:

  HAHAhahahha exakt mina känslor angående detta avsnitt. Mitt i prick ja!!!!

 5. Amanda skriver:

  Detta är höjdpunkten på veckan!!! Dina recensioner är alltid så sjukt spot-on.

 6. Alva skriver:

  Hahaha klockrent

 7. Emma skriver:

  Alltså såå spot on varenda gång i dina GVFÖ-recensioner!!

 8. Julia skriver:

  Drömmen att precis har sett klart avsnittet och din KLOCKRENA recension ligger uppe som ett perfekt eftersnack. Tack!

  Blir toookig på Magnus, varför kan han inte sluta pussas och STÄLLA FRÅGOR om han nu är så intresserad av (underbara) Jannica??? Så störig och så mycket KILLE.

 9. Paula skriver:

  Hahaha dina recensioner är bättre än programmet i sig <3

 10. Hanna skriver:

  hahahah skrattar högt!!!! Tycker d va så jääävla kul att Magnus och Miah hade varit på en *45 minuters dejt i gamla stan* (lovar att de va en överdrift, den var säkert 3 timmar lång på yasuragi), att de båda sökt till programmet men inte blivit matchade med varandra hahha, TÄNK OM de hade blivit matchade? Hade gjort allt för den blicken vid altaret.

 11. Merima skriver:

  SPRINGER till din blogg direkt efter jag sett programmet. Tack!!!!!

 12. linn skriver:

  Gillar Jannica mkt!! Tyckte det var konstigt att Magnus inte direkt berättade att han och Miha gått på dejt? Skrattade rätt ut ang blundar när han pratar….. Meen också…. är det bara jag som tycker han är lik Ryan Gosling?

  1. Hanna skriver:

   Jag tycker han ser ut som Ryan Goslings och Sylvester Stallones kärleksbarn!

 13. Anna skriver:

  Älskar dina inlägg om gvfö! Mitt i prick. Hoppas så på Miha och Niclas och jag började gråta när han sa det där om att skapa familj med henne. Så modigt och fint sagt ju. Magnus är såå tråkig och stel, han kommer att få kalla fötter. Typisk ghostare.. Jannica behöver någon roligare och öppnare kille.

 14. Isabell skriver:

  Alla GVFÖ-älskare! Missa inte aftonbladets podd Gift vid första ögon-casten. Inte lika roliga som Hannas reflektioner men en älskar ju att höra folk prata om programmet 😍

 15. Ellinor skriver:

  Älskar detta program och dina recensioner!! Håller med om så mycket. Blir mer och mer irriterad på Magnus och känner mer och mer igen mig själv i Jannica för varje program som går :’) tycker också att Magnus mer och mer blir lik ett ex till mig som var ”snäll”, snygg, skåning och också en miss universe :/:/

 16. Elin skriver:

  Bara jag som tycker Magnus är lite lik Jimmy Åkesson? Skåning. Glasögonen. Håller inte Jimmy på och blundar sådär också? Hmm nånting är det

 17. Linda skriver:

  Så spot on, precis som vanligt!!!

  MEN, nääär ska vi alla börja prata om hur mycket Jannica tagit över Magnus dialekt?

  1. Hanapee skriver:

   HAHAHA JA

  2. Ann skriver:

   Jannica ÄR FRÅN DALARNA och det har hörts EXAKT NOLL GGR genom serien. Hon är förmodligen som jag och tar till sig av andra dialekter men jag stöööör mig.

 18. A skriver:

  Gud jag tror vi tycker rätt olika faktiskt! Jag har stört mig på både Jannica och Magnus från första början, tycker de är stela båda två och att de beter sig som tonåringar typ. De känns liksom inte så mogna. Typ att han är så stel och Jannica bara ska skämta bort allt.

  Malin stör jag mig på som fan. Hon har ju själv valt att vara med i programmet! Det känns som att hon inte vill vara med eller som att hon ångrade sig direkt. Hon kan ju inte gå med på att gifta sig med en annan person och sen inte vilja ge nånting av sig själv.

  1. Anonym skriver:

   Håller med om att de känns som två tonåringar. Framför allt Jannica som känns som en osäker högstadietjej, vilket förstärktes i detta avsnitt när hon ville få det till att hon och Magnus var det coola paret. Samt när hon struntade i huruvida Niclas visste om att Miha och Magnus och ville göra en grej av det medan det andra paret verkligen ville ta hänsyn till hennes eventuells känslor kring det hela.

   1. Malin skriver:

    Exaaaaaakt!!!!!!

   2. E skriver:

    Exaaaakt så! Kunde inte instämma mer i detta! Det kändes så taskigt att hon ”ville göra en grej av det” inför de andra, medans resten av de inblandade försökte tänka på de andras känslor!! Har med andra ord inte alls fått samma feeling för Jannica som många andra verkar fått, hon känns typ.. omogen, svår och jaa… osäker?

    Men då ska vi inte tala om Magnus, förstår. Jäklar så svår.

   3. Sara skriver:

    Håller också helt med! Tack för du satte ord på mina tankar.

 19. Maja skriver:

  Men hallå! Ingen kommentar på att dom hånglade på tantrafest?

 20. Caroline skriver:

  Haha jag var på en date med Magnus för ca 2 år sen!! Försöker komma ihåg vad mitt intryck var av honom då men minns knappt..?

  1. Maja skriver:

   Åååh vill höra allt!!!

 21. Mattis skriver:

  Haha spot on recension!

  Är det bara jag som älskar tantra-Daniel!? Han känns så genuint fin och helt rätt för Malin.
  Älskar när han gömde sig i sin jävla hängmatta och Malin såg på, -jaha!

  1. Elsa skriver:

   Nej jag sitter också på nålar när Daniel är med i bild! Vill liksom att han ska BETE sig framför den vuxna, seriösa Malin som verkar så äcklad av honom :-((

   Men samtidigt kan jag också tycka synd om Daniel, han sökte ju för att finna kärleken också. Kunde inte han fått någon annan yogi som kunde uppskatta honom för den han är? Nu behöver ju både Malin och Daniel kompromissa in i oändlighet för att inte störa sig på varandra.

   Fint dock att dom hånglade. Allt kah tänker på dock är Daniels kåthet och Malins behov av att få ta det långsamt.
   Blir stressad av att veta om det!!

 22. Moa skriver:

  Men Näe så mycket skit Magnus får!!
  Kan SÅ relatera till att bli lite mumlig och stel av att bli totalt UTFRÅGAD.
  Tycker inte det är ett naturligt sätt att lära känna varann?? ”Vaaad gör du med din lediga tid??? Svara!!!” Gaah, jag vet inte?!
  Chilla för fan, prata på så kommer ju sånt fram. Ta ett glas vin och berätta nåt. Blir as-stressad för Magnus skull.
  Jag anar tvärtom funny bones hos honom! Nåt han kved när nån efterrätt var god i den där badtunnan, sätter han liksom hånar sig själv efter att han sagt nåt…
  Kul!!
  Anar däremot mörker hos Nicklas. Nåt som inte stämmer där.

  1. Hanapee skriver:

   Du har fel.

  2. P skriver:

   Jaaaa Moa, exakt! Så totalt onaturligt sätt att lära känna varandra på, hade också fått panik. Vad svarar man ens på det? Är ”inget särskilt” ett accepterat svar? Jag hade typ bara skrattat bort frågan antagligen, sjukt krystat att sitta och rabbla grejer som svar. Ba chilla och PRATA med varandra så kommer konversationen leda till allt sådant. Med det sagt så gillar jag både Jannica och Magnus, men det är uppenbart att det skär sig i kommunikationen och sättet att ”föra sig på”. Jag tror de kan gilla varandra, kanske inte så troligt att de börjar kärleksgilla, men iaf tycker de uppenbarligen att den andre är snygg, vilket såklart gör allt lättare, och vissa nöjer ju sig med att ha närhet med någon snygg och bygger upp något fungerande bara från det, men om de hade träffats via Tinder vet jag inte om det hade gått på särskilt många dejter innan de hade givit upp. Jannica behöver en mer öppen och spontan kille, som bara kör, och Magnus kanske inte ska ha en tjej med känslorna på utsidan som förväntar sig samma sak av honom, han känns lugn och trygg och försiktig, tror de skulle kunna driva varandra till vansinne. Tror hon mest bidrar med dramatik som han inte behöver i livet, och han kommer nog inte kunna ge henne den bekräftelse och se henne på sättet hon behöver. Detta kommer från jordens mest bekräftelsetörstande kvinna. Haha.

   Vad tycker ni btw om Jannicas reaktion när hon inte vet att Nicklas vet om daten, att det vore kul att säga det och skapa drama och skratta åt honom? Har lite svårt att bestämma mig för om det bara var taskigt i en, för det andra paret, eventuellt känslig situation, eller om det var kul. 😂 Tror jag tycker både och faktiskt. Taskigt men kul. Men taskigt. Men erkänner att jag hade velat se Nicklas reaktion i ett sådant scenario.

   För ja, ang. Nicklas! JAA Alltså, håller med ovanstående! Är så orolig för Miha. Känns som jordens osundaste matchning. Är genuint rädd för vad han döljer. Han känns som en man som är världens finaste så länge solen skiner, men min magkänsla säger att han möjligen inte hanterar eventuella problem, tex svartsjukeproblem (anar också att han möjligen kan ha nära till sådana känslor, gillade inte hans reaktion på att hon dejtat Magnus, även om han skrattade bort det) särskilt väl, och att Miha är så fysiskt liten och även tenderar att bli undergiven ger mig otroligt ont i magen… Hoppas verkligen att jag har fel, men vibbarna jag får är inte bra, alls. Sällan jag fått så dåliga vibbar av en person. Kanske aldrig.

   Men ja Hanna angående de ”gamla paret”, exakt mina tankar, snälla låt kvinnan vara för guds skull! Den här pressen på henne att vara ”öppen” ger mig en riktig kräkkänsla. Tyvärr fick jag känslan av att det var till hans fördel att han klagade på hur hon gröper smör och slänger handduken, hon verkar ju alltid dragits till killar som trycker ner henne och som hon måste jobba för att duga för, och jag känner igen tjejtypen för har vänner som reagerar exakt så, tror attraktionen hos henne växte när han påtalade hennes ”brister”… Även om man själv hade bett killen fara och flyga om han så snart börjar gnälla om så triviala saker. Och man vill ju att hon ska hitta en man hon attraheras av utan att han ska vara överlägsen henne, att hon ska ha någon hon tycker är het trots att hon blir upplyft i relationen istället för tvärtom.

   Inser att jag inte sagt så snälla saker om alla deltagare här nu,

   1. Moa skriver:

    Haha TACK!! Ja exakt, skratta lite nervöst och ba ”jamen du har ju dina blommor o så jag har inget så specifikt…”
    Varpå Jannica tänder till direkt o ”mina blommor?? Som om jag bara går runt o vattnar blommor?!”
    Luuuugn det var du som drog igång detta!!

    Men jag gillar också Jannica egentligen, är lik många av mina kompisar i det att hon är rolig, svinhärlig kompis, trygg MEN blir osäker,vass och lite skämtigt oskön med killpersoner hon gillar.
    Tror ändå de kan få det väldigt fint ihop om de accepterar varann och Jannica chillar lite.

    Tror precis som du är Nicklas är sjukligt svartsjuk. Och Miha har fått sin värsta tänkbara matchning då hon är en pleaser.

  3. Linnea skriver:

   Håller sååå med om mörkret i Niclas!!!!! Han har ju själv beskrivit att han har ett ”häftigt humör” och att han har upplyst sin chef om detta och ”om jag tappar humöret så får chefen ta mig åt sidan och säga till”, så dåliga tecken. Vem behöver bli upplyst av sin CHEF för att förstå att ett beteende går över styr? Blir nervös för Miahs skull!

 23. Eli skriver:

  Som en person som i princip alltid får sitt efternamn felstavat måste jag bara så vänligast som det går göra ett litet inflik att disneytjejen heter Miha och inte Miah.

 24. Emma skriver:

  Hurra för dina recensioner av programmet! Merameramera.

 25. Carina skriver:

  Tips, gå med i gruppen ”vi som vill diskutera gift vid första ögonkastet” på FB, sjukt bra analyser folk gör där! O rena detektivarbetet ibland. Mkt intressanta saker snappar man upp där.

 26. Mia skriver:

  Åh Hanna, kan du inte skriva om punkt 1 mer? Det där med att kommunicera kärlek på olika sätt. Vad har du lärt dig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla