Thank you very much EF

16:08 2019-05-23

I samarbete med EF så står jag utanför skolan och ser väldigt pillemarisk ut. 

Så var dagen kommen då jag tänkte sammanfatta mina tre veckor engelskakurs med EF!

Lite kul att jag senast i förmiddags var i en butik och behövde hjälp med att hitta en grej (ja det var Antons födelsedagspresent så tänker inte avslöja vart än) och butikspersonalen pratade engelska OCH JAG KOM PÅ MIG SJÄLV TYCKA ATT DET VAR KUL?

Det har alltså aldrig hänt tidigare. Att jag sett fram emot att få prata engelska? Och det är ju de här tre veckornas förtjänst. Att jag fått övat och övat och övat.

Tänkte att vi kunde lista tre sammanfattande punkter kring vad som faktiskt hände på kursen som gjorde att det ”släppte” och jag blev totally amazing på engelska (nåja nästan iaf):

 • Odömande klimat. Kanske är det bara här i Sverige vi är så jävla dömande och noga med uttal och hundra procent korrekt engelska, för redan första dagen kände jag hur vänligt och hjälpsamt klimatet var mellan lärare och studenter. Aldrig blev man rättad av en annan ”elev” och istället tyckte jag hela tiden människorna jag omgav mig i skolan var väldigt inkännande och lyssnade tills jag pratat klart eller gjort mig förstådd.
 • Engagerade ämnen. Var ju i princip OMÖJLIGT att vara tyst när det skulle diskuteras moraliska frågor. Tyckte det var rätt smart i kursplanen ändå, att vi hela tiden behandlade allmängiltiga ämnen men som alla elever hade helt olika ingångar i. Tex ”what’s a good life?”.
 • Lagom mycket. Man kan ju förstås välja olika längd och mängd på lektionerna men för mig passade upplägget med ca 3-4 h per dag perfekt! Lagomt mycket för att hinna lära sig nya ord men också möjligt att vara ”ute bland folk” och faktiskt öva på det man läst under lektionerna. Nu menar jag inte att jag gick fram till vilt främmande människor och bah ”how you dooooing?” men att man började snicksnacka lite med folk i barer eller butiker etc.

Slutligen vill jag poängtera hur GLAD jag är att EF ville göra det här med mig och hur mycket det faktiskt kom att betyda! Att bli säkrare och mer bekväm i ett språk – som att öppna dörren till en helt ny personlighet?! En personlighet jag aldrig kunnat uttryckt utanför svenskan tidigare :-)

Tack EF! Och känner ni att ”men guuu vad kuuul det låter” så kan ni läsa mer här.

Cheers!

10 kommentarer | “Thank you very much EF”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Karin skriver:

  Vad kul att du känner att du utvecklats! Så inspirerande att ta tag i och våga lära sig/utvecklas i vår ålder. Känner oftast att allt sånt är för sent, men det är det ju inte!

  Måste bara dela med mig av en så sjuk grej som jag blev påmind om när du berättat om Meaningful discussions i podden. Jag gick en språkkurs i spanska på en skola i Buenos Aires för massa år sedan. Det var jag, 20 år, och fem amerikanska killar i 25-30 års åldern i klassen. Den manliga läraren sa att vi skulle ha en diskussion där vi blev tilldelade olika roller/åsikter. Diskussionen skulle handla om porr och jag skulle ”spela” porrskådis som skulle försvara varför jag jobbade med det. Killarna ”spelade” porrkonsumenter respektive några som var emot porr. Det hela blev en så störd situation där en av killarna kallade mig puta upprepade gånger och jag försökte ”försvara mig” på stapplande spanska. Det hela pågick som tur var inte så länge eftersom läraren insåg att det hela inte riktigt ”flög”……………

  1. Hanapee skriver:

   HAHA uuuuur säääääk TA?????? sjuk uppgift

 2. jessica skriver:

  Tycker det verkar så jäkla kul att plugga i ett annat land under en kortare period. Om du inte hade gjort ett samarbete, vad hade det kostat för dig att plugga 3 veckor i Toronto?

 3. Johanna skriver:

  Men herreguuuud vad kul att åka på kurs!
  Jag har dock en undran.. har för mig att dy skrev att det fanns kurser för 25+ ålder, men hittar icke det på sidan? 🙈

  1. Sofia skriver:

   Hittade inte heller först men om du scrollar ner så finns det en lista där 25+ står :)

 4. Anna skriver:

  Uschäkkkta Blair Waldorf på bilden!!!

 5. Sanya skriver:

  Hanna❤️ Hör kanske inte hit men lyssnade precis på kukruta och blev så himla tröstad/insiktsfull/inspirerad/glad över den lilla frekvensen du pratade om att du och A haft det tufft. Förstår helt att du inte vill prata om det mer men behövde liksom höra precis bara just detdär. Varit ihop med min kille i fem år och för några månader sen hade vi det svårt och det har väl varit lite skakigt sen dess men vi har tagit oss förbi det värsta nu och jag är så himla stolt för trodde inte jag kunde klara av något sånt här men nu står jag här och känner att fan, jag har lärt mig så mycket och det ÄR svårt med tvåsamhet.
  Det kändes som det blev rörigt men ville säga tack! Ha en fin fredagskväll! Nu ska jag dricka bubbel i en centraleuropeisk stan i solskenet!!

 6. Filippa skriver:

  HANNA HJÄLP MIG MED MIN KLÄDPANIK. Ska på konferens till Frankrike i september på en gård! Väl där kommer företaget ha en gala och behöver således ha galaklädsel, därav min klädpanik! Gillar inte öppna ryggar på klänningar och vill se cool och feminin ut men inte alltför feminin… Behöver tips för vad jag kan ha på mig på konferensresan i allmänhet och på galan i synnerhet.

  *faller på knä framför dig*
  ”Snälla klädguden, hjälp mig!”

 7. Lisa skriver:

  Behöver också klädhjälp från stilexperten! Ska på avslutningsfest i en gammal borg med min klass på universitetet inför att vi alla väljer olika fördjupningskurser till hösten, och vet inte vad jag ska sätta på mig. Gillar din stil! Klädkoden är sommarfin (vilket jag känner inte hjälper mig det minsta)! Hjälp???

  1. Håstad skriver:

   Ses på Skansen Kronan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla