4 netflixtips

07:32 2020-02-04

UTGÅR från att ni sett dessa fyra netflix-tips men om någon där ute missat så känner jag att det typ är min plikt att informera om dem? Jag hinner se så mycket serier nu när jag dragit ner på mitt festande (såg att ngn i kommentarerna lagt märke till det). Va ska jag säga? Vin framför en serie är plötsligt mer lockande än vin på Riche? I alla fall för tillfället. Vänder med all säkerhet snart.

Nåja. Mot tipsen!

CHEER
Under sista avsnittet satt jag upp på kanten på soffan och SKREK rakt ut av spänning. Anton blev tom arg av mina skrik. Men det var ju så sjukt spännande!??! Alltså helt otroligt. Och när man ser första avsnittet är man så typ ”hur fan ska det här hålla för sex timmar och bli spännande?” men jo det gör det. Helt TOKIG i karaktärerna Jerry och Morgan. Också tokig i hur starka, viga och snabba de är. Väldigt imponerande – och farligt.

Kort om serien: reality där du får följa ett cheerleaderlag mot en viktig tävling.

DOLLY PARTON – HERE I AM
Obs inte att förväxla med den där Dolly Parton -serien som också finns på Netflix. Det här är alltså DOKUMENTÄREN. Älskar det kompromisslösa och rättframma med Dolly Parton. Hon ber inte om ursäkt, ältar inte, kör på trots en vidrig mansdominerad musikbransch (och värld!) och lyckas med stort intellekt och musikalisk begåvning bli en av världens absolut största låtskrivare och musiker som dessutom kompromisslöst lyfte in sina *kvinnliga perspektiv* i en musikvärld där det inte varit tillåtet. Älskar Dolly. Men sista delen om hennes karriär inom blue grass genren kunde de skippat, mycket mer intressant om hennes barndom och uppväxt.

SEX EDUCATION 2
Jaaa säsong 2 va ju nästan bättre än säsong 1 som man älskade gränslöst?! Störde mig ca tusen ggr mer på Otis denna säsong men  älskade, inte helt oväntat, hela sidestoryn (huvudstoryn?) om tjejerna. Det här är en sån tidlös serie där man inte riktigt fattar vilket årtioende eller ens stad det utspelar sig i – vilket också är seriens stora styrka. Det är relationerna som står i fokus och de håller verkligen hela vägen och åt alla håll.

MISS AMERICANA
Håll i er nu för här kommer hyllningarna. Jag visste att jag va ett Swift-fan sen jag hörde Blank space och inte kunde värja mig. Men sen har hon, precis som med många andra, stört mig stundvis. Kanske för att jag är en manstillvänd idiot med patriarkal hjärna? Jag tror det. Jag har tyckt hon varit lite töntig, nu inser jag att den enda tönten varit jag. Att va töntigt är bra, för det gör Taylor äkta och nära – vilket hon verkligen är.  Den här dokumentären fick mig att bryta ihop flertalet gånger, varför berättar jag i gårdagens podavsnitt. Men det här med besattheten av okända människors gillande som drivkraft träffade mig rakt i magen. Mycket starkt med hennes politiska uppvaknande, ätstörningar och vad offentligheten gjort med henne.

Och helvete vilket musikaliskt geni hon är, gåshud på så många scener då hon skriver hits. Herregud. SE DEN!!!

16 kommentarer | “4 netflixtips”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. elsa skriver:

  jag störde mig så mycket på otis i första avsnittet på säsong två av sex education att jag tänkte sluta kolla, men när du säger att den är bättre än säsong ett trots (eller kanske för?) att man stör sig på honom får jag väl ge det en till chans.

  1. Bella skriver:

   Se ändå!!! Otis är inte serien behållning. Det är så många andra att älska och bry sig om<3

   1. Sofia skriver:

    Jag slutade kolla på s01 för att jag störde mig på Maeve :(

    1. Hanapee skriver:

     Hon är ju underbar!

 2. YanggggLisa skriver:

  Sååå snygga tjejer på bild nr tre, önskar att jag såg ut sådär, vill också ha sån där mun och sådana tänder!!!!!!!! 👵🐝🧠

 3. Anna skriver:

  Då måste du ha sett konserten med Taylor på Netflix..? Reputation tour. Kolla in den.
  Och, gillar du cheerleadingserien, kolla in ”last chance u” på Netflix. Ja, det är amerikansk fotboll, men hade kunnat handla om vilken sport som helst. Så bra, och lite samma stuk som Cheer.

 4. A skriver:

  Såg miss americana efter ditt tips på insta och WOW!!! Så otroligt bra och älskar Taylor så mycket nu <3333 håller även med ovanstående om Last chance u, den är såå bra pga karaktärerna (inte sporten)

 5. Erica skriver:

  ÄLSKAR Dolly!! Och Sex ed.

  En annan sak jag älskar är sneakers. ”Tyvärr” är mina Stan Smiths och Gazelles helt slut och jag behöver köpa nya. Jag vill investera i ett par riktigt bra och snygga och ROLIGA. Praktiserar atm på ett danskt arkitektkontor och vill ha något som lyfter mina looks. Såg att du pinnar en massa Nike Jordans men vad är grejen, är det det man ska ha nu? Hade förut stenkoll på sneakers men nu är jag så lost i sko-djungeln! Vad är dina bästa sneakers SS20?

  1. A skriver:

   Undrar också!

 6. amanda skriver:

  älskar dolly<333 älskar sex education<333 på tal om netflix, alltså NEXT IN FASHION JAG ÄR BESATT otrolig serie älskar tan älskar alexa älskar alla deltagare vill bli mode-nånting nu direkt

  1. MK skriver:

   Jaaa älskar också next in fashion och såg klart igår!! Det faktum att de deltagarna hjälper varandra även i finalen?! Älskar dem allihop

 7. Johanna skriver:

  uuuuursäkta jag lyssnade på livepoddis häromdagen och ba HERRE MIN JE har Hanna låtsas INTE kunnat sjunga förut?????? du har liksom nynnat falskt ibland i podden och ba gömt undan en sångröst? smsade min syrra som höll med. sen lyssnade jag på senaste avsnittet och ba oj man kanske borde säga något. så: hanna du sjunger fint! kram!

  1. Hanapee skriver:

   hahahaha blir så JÄVLA glad hahahhahaha

  2. Rebbis skriver:

   +1!

 8. Rebbis skriver:

  Mmmm gillar du Cheer lär du Äääälska Dancing queen på Netflix. Vi följer Justin, som är känd som drag drottningen Alyssa Edwards (du kanske känner igen Alyssa från Rupauls drag race?). Justin driver en framgångsrik dansskola i Dallas och arbetar samtidigt som turnerande queen. Mycket hjärta i serien, Vi följer små tjejer och tonåringar som arbetar hårt med dansen, obehagligt engagerade mammor och flera känd drags som är med i olika avsnitt!

  1. Hanapee skriver:

   Sett den! Älskade den! :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla