Jahapp jag älskar denna ”maträtt” (???) så mycket. Jag och Anton försöker sno ihop den ca varannan lördagsmorgon i alla fall. I morse var jag lite wild and crazy och la på lite avokado på mina mackor. Japp jag vet, cray cray på mej mej. Men gött blev det.
Hur gör man då? Jo;
Man köper ett luftigt vitt bröd (typ formbröd) från ett bageri eller bageridelen på typ Coop
Skär brödet i tjocka skivor
Steker brödskivorna i mycket smör (det gör man sist iofs)
Gör en hollandaise-sås (Jonas Crambys är jättebra, den finns i hans bok ”Mackor” mvh hipstern)
Pocherar ägg i stor kastrull med lite ättika
Köper finare rökt skinka (lax, eller ngt veggo funkar också, kom gärna med tips i kommentarsfältet kring detta)
Hackar rödlök
Sköljer babyspenat
Och har ev. lite skivor avokado på detta
…Sen lägger man alltså på alltihopa på de smörstekta brödskivorna!
Och så dricker vi alltid ALLTID en mimosa (hälften skumpa, hälften juice) till.
Se nu till att göra detta på söndagmorgonen? Meddela mig sen hur det gick <3 <3 Lycka till!
Guuud, har faktiskt tänkt göra en vegansk version då jag själv är vegan. Veganska märket Astrid & Aporna har en svingod rökt skinka som bör funka! Vad en kan ha istället för ägg är jag dock lite osäker på?
Tofu funkar jättebra som äggsubstitut! Gör typ en tofu scramble med eller utan grönsaker.
Haha! ”Eller på typ coops bageriavdelning” snyggt försök att vara lite mer lowclass men det misslyckas med tanke på senaste podden om ”vanliga” mataffärer ;)
Men vi älskar dig ändå master!
Alltså MIMOMSA denna gudomliga dryck inget får en på så bra humör! Och eggs benedicts MMmm ca det bästa jag vet. Tacka vet jag USA (iallafall när det gäller detta) där typ varje frukostställe serverar eggs benedict och lite bottomless mimosa <333
Märket Vegginess har nåt som heter ”rökta rutor” som inte ser alls gott ut men som smakar typ rökt skinka och är awesome. Borde funka!
Tips på veg är rökt ost, samma rökighet som skinka. Och extra mycket spenat då.