Dagens roast

14:51 22 Sep 2015

Från det ena (världens vidrigaste matbilder) till det andra: Vita bönor. Att ha bönor i konservburk hemma är som att ha en svag SSRI i systemet. Det gör mig lite lugnare och lite mer rofylld. Bönor är nämligen proteinrika och väldigt mångfacetterade. Det går att göra vad som helst med en burk bönor, inklusive bygga en burktelefon.

En sak som du kan göra är att baka dem i ugnen.

Häll av en burk vita bönor och spola lite vatten över dem. Slå ut de små rackarna i en ugnsform, klicka lite smör över eller en skväll olja, och så rostar du dem i ugnen på 200 grader tills skalen börjar spricka och de fått lätt färg. När du tar ut dem kommer de vara krispiga på utsidan och mjuka på insidan, och dofta nötigt och hemtrevligt istället för prutt, som de gör precis när man öppnar burken. Detta kan du äta vid sidan om en bit pocherad fisk, eller som tillbehör till en drink (exempelvis den här). De kan kryddas upp på alla möjliga vis för att bli perfekta ackompanjemang till det du serverar dem med. Mina favoriter är fänkålsfrön, rökt paprikapulver, färsk rosmarin eller bara en fet nypa flingsalt.

Tackohej,
/Slaktarn

En kommentar | “Dagens roast”

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp