De vidrigaste matbilderna jag sett

11:29 22 Sep 2015
Jag vill i förväg be om utsäkt för att jag gör detta mot dig. Du kommer snart utsättas för ett oåterkalleligt trauma, och kanske kommer du inte känna tilltro till antra människor igen, än mindre till maten de lagar hemma när ingen ser. Likväl är det på väg att hända. Nu.
I år har jag samlat in matfoton som skakar mig in i märgen. Nu menar jag inte kategorin dålig djurhållning eller typ smutsiga restaurangkök, utan maträtter som av ett eller flera skäl känns helt orimliga och allra helst äcklande på en ny nivå. Det finns ett fotografi som absolut platsar i denna lista som kommer från ett nyupplaga (med foton!) av en fransk kokbok från 1700-talet, som är så outrageous att jag faktiskt inte kan dela med mig av den. Det är helt enkelt för störande, ursäktad 1700-talsmentalitet till trots. Men resten. De kommer nu.
1. De avlånga äggkorvarna
Dessa är chockerande på ett sätt jag inte kan beskriva. Och de värsta är att de inte är helt ovanliga på kaféer.
2. Köttfärsbäbisen
Köttfärslimpa 2.0 med Baconblöja.
2. Baconsköldpaddan
Kan vara den värsta bilden av alla.
3. Hälsojellon
Lite mindre vidrig än övriga, men tyvärr än mer vanligt förekommande (på sjuttiotalet! Lugn).
4. Banan Hollandaise
Retrorätt på retrosätt.
5. ”Lekfull” spaghetti med korv
Det värsta av allt är att detta förmodligen går hem som inget annat hos små barn. Ska samla kraft för att testa på min systerdotter någon gång.
6. Fingrar
A.k.a. Korvar med mandelflagor som naglar. Förmodligen är usprunget till detta någonting halloweenrelaterat.
7. Havsmonstret kraken?
NEJ. NEJ!? NEJ!
Sitter du inne på egna bidrag kan de mailas till mig, så kan jag spara ner dem i en speciell mapp på datorns skrivbord som går under namnet ”:-(”. Nu mår jag ganska illa. Så jag ska gå och ta en dusch.
/Slaktarn

2 kommentarer | “De vidrigaste matbilderna jag sett”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hateff Mousaviyan skriver:

    Det bör tilläggas att #4 går under det fantastiska namnet ”Bananer i skinkrock” på svenska. Blottarlingo at its finest!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp