Knapra på det här om ni vågar. Tunt skurna krispiga grönsaker som får smak av gochujang.
Fråga: Vad är gochujang?
Svar: En fermenterad koreansk chilipasta. Har du ätit till exempel bibimbap så vet du nog precis vilken smak jag refererar till.
1. Gör långa tunna strimlor av gurka och morot. Du kan använda en osthyvel eller mandolin för att få till det hela. Skiva rädisor tunt. Ta fram några salladslökar och skär de på längden om de är tjocka. Dela i bitar på sisådär tre-fyra centimeter.
2. Blanda i en ordentlig klick gochujang, börja med ett par teskedar och jobba dig upp till perfektion. Lägg till en liten skvätt ljus soja och en skur torkade chiliflingor.
3. Blanda runt med händerna. Servera till vad som helst. Jag lagade den här salladen idag och åt tillsammans med grillad tunnstrimlad biff från svartådalen, stekt purjolök med rostade sesamfrön och ångkokt rundkornigt ris. Boom.
/Slaktarn
Yummie yummie in my tummie