Högt och lågt

00:47 19 Feb 2016

Kort och koncist idag, på grund av stressfesten som är mitt liv!

 1. Älskar korvstroganoff! Åt det idag! Men naturligtvis inte lagad hur som helst. Fräs gul lök och eventuellt blekselleri i panna, lägg till din extremt noggrant utvalda korv och fräs den till någon slags gylleneaktig typ av kulör. Häll på vitt vin, krossad tomat, grädde. Krydda med timjan, salt, peppar, chiliflingor. Tärna ett syrligt äpple, ingrid marie-äpple kanske, och lägg i. Häll i grädde, rör om, puttra tills du inte orkar vänta längre. För veg: Byt ut korven mot halloumi skuren i bitar. I’m telling you…
 2. Mycket viktigare att göra än att laga korvstroganoff: Läs den här artikeln. Den handlar om slaveriet som är regel snarare i undantag i thailändska fiskindustrin. Om företag som använder produkterna i de livsmedel de tillverkar, men som inte gör oanmälda besök hos sina underleverantörer för att se hut det står till, trots att det slagits larm om slaveri. Och maten hamnar på hyllorna på ICA.

Nu ska det sovas. Det måste också ske ibland.
/Slaktarn

5 kommentarer | “Högt och lågt”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. m skriver:

  scrollade och när jag såg stroganoff receptet insåg jag att jag va sjukt hungrig så jag lagar detta as i type. luktar fantastiskt.

 2. Johanna skriver:

  Julia!
  du ljuva, jag ska prova på att göra dumplings på tisdag, och visst finns det recept här och där på nätet men inget känns 100% bra! det är ju trots allt lite krångligt, och jag undrar om du har provat att göra typ dim sum? har du något bra tips på en kick-ass-fyllning eller något annat bra att veta som du kan dela med dig av?
  älskar blogge, den ger mig liv, kram

 3. Sara skriver:

  Kolla in Sandra Beijers New York-guide för massor av toppentips på restauranger. Vi använde den massor när vi var där och var nöjda med varenda ställe. Länk här: http://sandrabeijer.se/2012/01/10/a-guide-to-new-york/

  Sen åt vi också en once-in-a-lifetime-måltid på trestjärniga Eleven Madison Park och det var helt sinnessjukt fantastiskt, om man vill investera i en sån upplevelse.

 4. natalie skriver:

  gjorde korven igår! så jävla göttit

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG