Prata mattrender, häng med Vegorätt-tjejerna och stycka en gris

07:00 13 Maj 2016

Om du har en lucka i kalendern mellan den tjugonde och tjugoandra maj föreslår jag att du gör en utflykt till Brösarp där Skånes Matfestival hålls, ett arrangemang i tre dagar på initiativ av Livsmedelsakademien och Smaka på Skåne.

Vad gör man där då? Jo, förutom att äta massor av rolig och god mat kan man tillexempel lära sig saker, till exempel genom att delta i masterclasses med dessert-esset Joel Lindqvist eller michelinkocken Titti Qvarnström. Vill man inta en mer passiv roll kan man gå på seminarier, som kan handla om exempelvis mattrender eller vad som är nytt i forskarvärlden kategori ätbart. Känner man att man inte fått nog av Vegorätt-tjejerna kan man gå och lära sig hur man gör olika (förmodligen mixade) smörgårpålätt och smoothies av Ellinor och Karoline. Faller det en inte på läppen kanske man vill gå och lära sig hur man styckar en gris, eller lära dig ett och annat om stadsodling.

Ja ni fattar ju. Det finns hur mycket som helst! Hela programmet finns här.

/Slaktarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG