Kylie Jenners ramennudlar

08:00 2 Aug 2017

Här kommer ett stycke information du inte trodde att du behövde: Kylie Jenner har ett litet *knep* när hon lagar ramennudlar. Ett knep som är ganska bra. Kanske till och med bättre än alla knep man får i mamma Kris Jenners kokbok sammanlagt.

När vi nu talar om ramen är det som avses det vi i Sverige refererar till som snabbnudlar, alltså portionsförpackade torkade nudlar med tillhörande smaksättning som adderas till kokvattnet. Somliga nöjer sig med att bara öppna detta tillhörande smaksättningspaket medan andra slår knut på sig själva för att öka aptitligheten på sina nudlar. Själv är jag ganska förtjust i att röra i en tesked gochujangpasta, kanske avsluta med att strössla rostad lök över alltsammans, och ibland om jag får feeling blir det en variant med nerhackad salladslök toppad med några droppar sesamolja och rostade sesamfrön. I det här gamla blogginlägget bekände jag min kärlek för den lika älskade som föraktade plastosten, och fick då tips av en läsare om att testa att lägga en skiva på ramennudlarna precis efter servering. Förlåt denna synd, men det är så vansinnigt fel att det blir rätt! Jag har dock ännu inte hunnit testa själv (någon annan?).

Kardashian/Jenner-familjens yngsta medlem, Kylie Jenner, har alltså även hon ett favoritsätt att tillreda sina snabbnudlar, och den femte augusti 2016 upplyste hon världen via Snapchat att detta involverade smör, vitlökspulver och ägg.

Kylie Jenner postade sitt knep för att laga nudlar på Snapchat

Någon ratio på ingredienserna framgår ej, men vad gör det när man har sunt förnuft och lite fantasi? Jag kan i alla fall avslöja att Kylies nudlar är överraskande goda, för ja, jag har testat. Huruvida hon själv kommer att fortsätta mumsa i sig sagda recept är dock tveksamt, då hon nyligen tillkännagav att hon numera är vegan.

Nu undrar jag, precis som receptmakerskan gjorde i samband med att bomben briserade, vilka era knep är för att hotta upp era snabbnudlar? Känner att vi med varandras hjälp kan bygga något riktigt fint här, en receptskatt för snabbnudelälskaren som är fast i samma gamla hjulspår. Låt oss hjälpa den stackaren. Låt oss hjälpa varandra.

/Slaktarn

21 kommentarer | “Kylie Jenners ramennudlar”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Bootheboo skriver:

  Dutt majonäs och några stänk Tabasco på kyckling-ramen är mumsigt.

 2. T skriver:

  En vän till mig brukar hälla burkmajs över sina! Det är oväntat lyckat!

 3. emma skriver:

  bästa tipset e att inte hälla i kryddorna som kmr med nudlarna och ta egna kryddor i stället. sen gillar jag att ha i en stor sked gräddfil oxå

 4. Emma skriver:

  purjo!! och massaaaaa gurkmeja

 5. natalie skriver:

  stor klick smör o en pressad vitlöksklyfta e så satans gott o bra när man e förkyld (känns d som)

 6. Ella skriver:

  Jag brukar ta ett paket nudlar och ett paket varma koppen, och när nudlarna är färdiga häller jag i bara i varma koppen i vattnen- hur enkelt som helst. Blir såååå gott och krämigt!

 7. Julia skriver:

  Lite vårlök eller purjolök, en näve grönkål och några skivade champinjoner är min favorit (kanske inte alltid allt detta finns hemma dock, men man tar det man har). Sen gillar jag att koka nudlarna i extra mycket vatten så det blir en rejäl nudelsoppa. För att det inte ska bli för svagt häller jag sen i en skvätt av typ varje flaska som står och skramlar i kylen, dvs soja, sambal oelek, fisksås, sesamolja och kanske lite limejuice. Plötsligt känns det nästan som en rimlig middag.

 8. Cecilia skriver:

  Fräser lite grönkål och lägger i botten på skålen, blandar i japansk soja, sriracha och sesamolja i buljongen och steker två ägg till – givetvis med lös gula så det blir lite göttigt krämigt. Dränker sedan äggen i ännu mera sriracha. Detta är min nr 1 bästa mat.

 9. Julia skriver:

  Kokar nudlarna
  Knäcker ner ett ägg samtidigt som nudlarna. Ibland blir det bara mos av allt, ibland blir det perfekt pocherat. Gulan brukar alltid bli bra iaf.+

  Blandar:
  Sesamolja
  Teriyakisås
  Soja
  Kryddpåsen
  Torkad ingefära

  I med nudlar och lite av kokvattnet

  Lite morot och vitkålshack kanske lite lök på toppen.

 10. Johanna skriver:

  Bästa Slaktarn!!

  Jag har två hela kronärtskockor i kylen och vet inte vad jag ska ta mig till med dessa, samt är oerhört rädd att dessa ska förfalla utan att jag gjort bästa möjliga med dem. Vad ska jag hitta på? alla förslag välkomna!

  tack

  1. Kneja skriver:

   Ha rumsvarmt smör (riktigt smör) som du rör lite riven vitlök i. Sen kan du piffa det hela mer om du vill: chili, finhackat bacon, parmesan osv osv. Skär av stammen på skockan. Packa in typ 1/3 av skockan i folie och kladda in kryddsmöret. Släng det på grillen eller i ugnen i typ en kvart. Njut!

  2. Kneja skriver:

   Annars kan du ju köra en klassiker och koka dem och sen doppa bladen i ett kryddsmör. Gott oavsett!

  3. Julia Gummesson skriver:

   Hallå Johanna! Gratulerar till skockorna! Jag föreslår, om du nu inte vill koka dem och dippa bladen på klassiskt manér (älskar att dippa i sardellsmör – hacka ner ett gäng sardeller plus en halv vitlöksklyfta och smält ner alltsammans långsamt i en rejäl blobb smör under omrörning) så tycker jag att du ska ge dig på den här svingoda kronärtskocksdippen (länk). Ansa skockorna innan och koka bottnarna bara, så har du ett bra utgångsläge, istället för de burk-bottnar som anges i receptet. Kram och lycka till, hoppas det blir något gott av de små liven!
   /Julia

   1. Johanna skriver:

    Tusen tack för tipset! Den där dippen får nog bli av ändå, även om jag nu den här gången råkade äta opp skockorna med citronsmör och en lille jävul limoncello till!

 11. Johanna skriver:

  Shit från frysen: ingefära, ärter och koriander! Samt en skvätt kinesisk soja och sesamolja. Känns som om man har ansträngt sig fast det bara är en lögn. Bästa sortens bakismat

 12. Hanna skriver:

  Har ett recept från David Chang´s Mind of a Chef säsong, som är såååå gott men sååå onyttigt. Perfekt när man kommer hem efter en natt ute utan middag med med för många enheter.

  Man kokar upp lite vatten med en större klick smör i, har i typ två matskedar parmesan så det blir typ en ostsås, i med lite svartpeppar och sen krossa i nudlarna. Koka och rör om i nudlarna tills de ”kokat klart”, sen i med mer parmesan, svartpeppar och eventuellt lite mer smör. Strössla på lite persilja eller krossad knaperstekt bacon, vad man nu känner för… MUMS!

 13. Kneja skriver:

  Jag kokar upp massvis med kycklingfilé som jag sen pullar och fryser in portionsvis (det blir 4-5 port på en filé). Sen när jag är hungrig finhackar jag tomat, vitlök och morot, lägger sen det i en skål. I med en fryst kycklingbit och nudlar (ej kryddor, bara ev torkade grönsaker). På med kokande vatten, lägg på lock och låt dra i typ fem min.
  Häll av nästan allt vattnen, tillsätt kryddpåsen, hackad vårlök, torkad chili, shirasha (stavning?), sesamolja, soja, koriander och en dutt olja. Tada!

 14. Majken skriver:

  Gud kan typ inte se detta ske utan att lägga mig i! INTE BURKMAJS! Däremot brukar jag o min sambo dra till närmsta asien-livs en gång i månaden o bunkra upp med noriark (skitgott att ha i), sriracha-mayo (säger sig självt), kimchi (om man inte pallar göra själv), en stor kub silkestofu, pak choi och ngt spexigt t ex den där vita läskiga svampen som växer i sjok. Dessutom! Alltid snabbnudlar fr. valfritt asien-livs o inte icas egna t ex (mycket roligare) eller så köper man bara separata nudlar (udon!) och någon najs buljong o blandar med ovannämnda ingredienser? Alltså, det är ju kul att pussla ihop, allting ska ändå bara på sin höjd hackas o strösslas över.

 15. David skriver:

  Jag brukar köra en ekologisk fläsksida på 45 grader i 14 timmar som jag adderar till mina snabbnudlar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp