Lösningen på problemet

14:59 23 Aug 2017

För några dagar sedan ägnade jag några timmar av min afton åt att laga köttfärssås. Det är, om man har tid, en mycket trevlig syssla, och när just tid adderas till ingredienslistan brukar just köttfärssås bli väldigt gott.

Klipp till idag, lunchtid. Endast en halv portion köttfärssås kvar, men två hungriga munnar att mätta. En dumbom skulle kanske tänka ”åh nej, nu får vi bara en matsked var, men okej, sånt är livet”. En smart jävel som jag har dock en annan lösning på problemet, och lösningen stavas grädde.

Ett tips så enkelt att det nästan inte ens borde vara ett tips, men här har du: Ta din ynka mängd sås, skrapa ur burken ordentligt, ner i en kastrull. Häll på dubbla mängden grädde, salta och krydda eventuellt upp lite om det behövs, rör om och låt bubbla upp. Ös i pastan, stjälp upp på tallrik, garnera med valfritt gott pynt. Hugg in och känn självbelåtenheten blomstra inombords.

spaghetti med gräddig köttfärssås

Fungerar mycket bra på just köttfärssås, men gäller princip alla tomatbaserade såser och ett gäng icke-tomatbaserade också.

Varsågod och adjö,
/Slaktarn

4 kommentarer | “Lösningen på problemet”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Felicia skriver:

  Hej Julia!
  Har nyligen hittat till din blogg, och fan så bra den är!
  Älskar att du ofta refererar till gamla inlägg så att man kan klicka sig vidare och vidare tills man kommer till ett för gammalt inlägg och länk-bonanzan tar stopp :(

  Har ett tips till dig. Vet inte hur stor del ketchup har i ditt liv, men; Coop Änglamark ketchup! Har du provat? Så god! Den smakar liksom, ja som ketchup fast gott på riktigt. Som ketchup utan skam.
  Det är den enda som riktigt skiljer sig smakmässigt från det övriga standardketchup-sortimentet, mycket mer än vanliga favoriten Heinz.
  Förtjänar ett litet inlägg tycker jag.

  Tack för bloggen (som är inspirerande trots att jag nästintill aldrig lagar mat längre)!

  1. Julia Gummesson skriver:

   Hej på dig, och hurra för att du hittat hit! Vad kul att du gillar! Angående ketchupen – så sjukt, jag köpte den för första gången för sådär ett halvår sedan, och reagerade också över hur god den var. Mer tomatig typ, mindre söt? Kändes också som att den hade mer textur än vanlig ketchup? Den, och ketchup överhuvudtaget, förtjänar definitivt ett inlägg. Tummis på det. Kram /Julia

 2. Kawa skriver:

  Skulle väldigt gärna vilja veta hur du lagar din köttfärssås. Jag tycker selleri är ett måste. Och vin, både rött och vitt funkar. Nöt- eller blandfärs? Så många frågor!

  1. Julia Gummesson skriver:

   Ja jisses, nu har jag dragit ut på köttfärssåstexten alldeles för länge. Du har helt rätt! Köttfärssåsen är en kul grej, alla har sin egen variant och är alla är envisa med att just deras är den vinnande. Gillar också att köttfärssåsen får vara köttfärssås och inte bolognese, för även min version som jag tror drar mer åt bolognese-hållet än många andras kan absolut inte kallas för bolognese, den har för många suspekta twists i sig. Jag gjorde en köttfärssås med Mifu i för ett tag sedan och skrev om det (länk här), där finns en del nertecknat gällande hur jag resonerar när det gäller köttfärssåsmakande. Utlovar inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg