Rostade rökiga kikärtor

Rökiga rostade kikärtor

11:11 21 Sep 2017

Torsdag, en utmärkt dag att lära sig laga rökiga rostade kikärtor! De passar nämligen mycket bra som snacks till den lilla drink du kanske planerar att ta dig imorgon kväll, och blir det några över rekommenderar jag att du lagar en tomatsoppa till middag på söndag och toppar med dessa + en åttiotals-drizzle syrad grädde.

Det var nämligen precis vad jag gjorde när jag gav mig på att laga dessa *smokey chickpeas* (bra bandnamn?) första gången, och de som blev över sitter jag nu och smäller i mig medan jag ägnar mig åt den fantastiska aktiviteten repetition av gymnasiematte. Det gör jag alldeles rätt i, för de är svingoda, och fördröjer dessutom lunchhungern på ett för matematiken mycket positivt vis.

Rostade rökiga kikärtor

Ugnsrostade rökiga kikärtor

1. Här jobbar vi kikärtor på burk. Ta fram så många burkar du vill, häll av spadet (eller spara och gör veganska maränger) och skölj kikärtorna noga.

2. Lägg i en stor skål och blanda ner kryddorna (följande mått avser en burk kikärtor, dubblera för att passa din mängd): 1 tesked rökt paprika pulver, en tesked vanligt paprikapulver, en nypa cayennepeppar, en stor nypa flingsalt, en matsked honung, lite vegetabilisk neutral olja. Blanda runt ordentligt.

3. Lägg ut på en bakpappersklädd plåt, kör i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. När du tar ut dem ska de ha hårdnat, fått en mörk nötig färg, och framförallt smaka amazeballs. Låt svalna och använd till vad än ditt hjärta behagar.

Älskar rökigheten i kombination med honungen! Det kanske du också gör, men det viktigaste du kan ta med dig från detta recept är själva bastekniken, och att dessa kikärtor går att smaksätta med precis vad som helst. Citronskal och rosmarin, klibbig barbecuesås, kummin och korianderfrön, eller bara olivolja, chiliflakes och flingsalt.

Good luck and good bye,
/Slaktarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp