Laila Bagge och ROT-avdraget

11:39 28 Mar 2015

Jag hade helt missat det här, men så snart som regeringen haft pressträff för att meddela en sänkning av ROT-avdraget så RASADE Laila Bagge i Rix FM över förslaget, som enligt henne är ”bannimej inte okej” och ”jävla skit asså”. Laila utvecklar sitt resonemang såhär: 

”Det är Löfvens jävla påhitt. Han håller aldrig vad han lovar. Vi skulle ha fått nyval. Fick vi det? Nej, det fick vi inte. Han gick i bräschen för att behålla rot, och visst, det har vi gjort, men han har ändrat reglerna lite och sänkt det”. 

Jag tycker det är trevligt att Laila Bagge tar politisk ställning, men det är inte direkt förvånande att hennes hjärtefråga är rätten att få renovera sitt radhus på Lidingö för så mycket skattesubventionerade pengar så möjligt. I kombination med den höjda skatten på bensin och diesel så kommer det faktiskt bli JÄTTEDYRT att ta stadsjeepen in till stan nu. 

Jag vill inte ens tänka på hur mycket dyrare det kommer bli att åka hela vägen till Åre med den höjda bensinskatten! Laila Bagge kommer inte ha råd att lämna hemmet över huvud taget. Laila utvecklar sedan sitt resonemang om ROT-avdraget, och säger såhär: 

Folk kommer inte ha råd. Folk har inte råd att renovera. Jag tycker det är värdelöst. Man sänker det här för att bygga nya bostäder för att det är bostadsbrist. Det förstår jag, men kan man inte hitta den slanten någon annanstans? Det är värdelöst att gå på arbetarklassens område. Det är de som lider mest. Det är de som drabbas mest. Folk med pengar drabbas inte, de har råd ändå.” 

Wow Laila. Okej att du vill behålla ROT-avdraget för din egen del, men att hävda att en sänkning av ROT ska drabba ”arbetarklassen” hårdast är väl ändå lite magstarkt? Det är faktiskt rätt svårt att utnyttja ROT-avdraget om man inte har någonstans att bo över huvud taget, så till att börja med kanske man borde se till att bygga de där bostäderna för ROT-pengarna så att folk får tak över huvudet? Därefter kan vi börja diskutera köksluckor! Själv så föredrar jag mörkt trä, helst valnöt.

Det finns många människor som har det knapert ekonomiskt i Sverige idag, och deras främsta problem är knappast att de inte har råd att renovera kök och badrum vart tredje år för att de tröttnat på sitt kakel. Är det verkligen så katastrofalt att folk INTE har råd att renovera lika mycket som de kanske vill? Jag vill också renovera min lägenhet, men förväntar mig inte att staten ska gå in och subventionera min längtan efter en köksö. De pengarna får jag väl jobba ihop själv om det är så jävla viktigt för mig. 

Jaja Laila, kul att du står upp för arbetarklassen och kämpar för de viktigaste frågorna! Det här var nästan lika illa som när du blev sur för att hemlösa personer hade mobiltelefoner. Kram! 

10 kommentarer | “Laila Bagge och ROT-avdraget”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Peter skriver:

  Jag älskar det här inlägget!

 2. Emmi skriver:

  Fast hon menade väl att det kommer att drabba arbetarklassen på så vis att de kommer att få lägga ner sina byggföretag etc då färre kommer att anlita dem pga sänkningen!?

 3. Sara skriver:

  Lova att du never slutar blogga

 4. inga skriver:

  Du är så rolig och smart Frans. Jag är ditt fan.

 5. Kamrat Kalle skriver:

  Det är ju knappast någon annans pengar Laila använder för att renovera, det är hennes egna som hon betalat in i skatt och får rätten att anställa hantverkare för.

  Både RUT och ROT, bygger ju på att den som använder dem har betalat in minst lika mycket i skatt som den väljer att använda till RUT eller ROT, så det är ju ingen annan som betalar för hennes renovering.

  Däremot så betalar hon en extra slant till, för att betala hantverkarna som på det sättet får en inkomst och själva sedan betalar skatt till samhället.

  Det enda du möjligtvis kan invända mot är att hon får det bättre än andra, eftersom hon har en hög lön. Men hon har ju knappast tagit nått från någon annan.

  Om hon istället för att ta ut lön, valt att ta ut de pengar hon drar in till sitt företag som aktieutdelning, ja då hade vi fått ännu mindre skattepengar. Det är nämligen så att om Laila inte funnits så hade vi alla varit fattigare, för hon betalar fortfarande mer till statskassan än de som är beroende av henne.

  Men det är klart, ta bort alla människor som betalar mer i skatt än de får tillbaka av samhället och försök sedan att få in lika mycket skatt av de som är kvar ;) den ekvationen skulle jag vilja se :D

  Ett land av enbart bidragstagare skapar aldrig någon välfärd.

 6. Sofia skriver:

  Kamrat Kalle: Så skatt, alltså pengar som man enligt lag måste betala in till staten, är fortfarande ens egna pengar? Nej, det är statens pengar. Laila kan inte ”ta tillbaka sina pengar” eftersom det inte är hennes pengar längre. Man ger dem till staten och staten bestämmer sedan vad de vill göra med pengarna, förslagsvis något viktigt som att bygga bostäder så att folk slipper vara hemlösa, det känns som att det har högre prioritet än att subventionera hemmarenovering. Det är även bevisat att byggbranschen klarade sig bra även utan ROT.

  + ”Ett land av enbart bidragstagare skapar aldrig någon välfärd.”? Då kan man väl tycka att Laila ska sluta ta BIDRAG från staten för sin jävla renovering om hon är så emot bidrag.

 7. elin skriver:

  älskar dessa kommentarer ovan, människor som går in på Frans blogg för att debattera. tror ni hamnat fel.
  snälla sluta aldrig blogga Frans, du är ett geni!!

 8. Sara skriver:

  Jag ÄLSKAR att folk börjar debattera, spelar ingen roll var. Hur kan man läsa detta inlägg utan att bli sugen på att kommentera?? Frans du är BÄST och har som vanligt helt rätt!

 9. Anna skriver:

  Haha klockrent! Laila verkar korkad. Jag stör mig på folk som har starka åsikter fast de inte ens orkat läsa igenom budgetförslaget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp