Det Ständiga Sidoprojektet är numera Vardagsprojektet Som Jag Ägnar För Lite Tid Åt

2:00 25 Okt 2014

Hello folks. Det är skrivarlördag för min del. Det Ständiga Sidoprojektet är uppe i tretton sidor och utkastet ska presenteras för förlag när jag nått femton. Johanna jobbar på bageri, så har ockuperat stället med min dator för att skriva klart.

image

Detta är min utsikt för dagen. Spionerar på Johanna genom fönstret in till bageri-delen när jag inte kommer på något vettigt att skriva.

image

Och en selfie. No blogger without selfies. Hallå, alla läsare! Vad vill ni lära er om mens? Det jag försöker plita ner just nu är hur en gör för att äga mensen. Vad är ERA bästa menstips? Typ att ha mensskydd överallt och att ladda ner mensappar (fast det har jag redan skrivit, alltså). Hur gör ni för att era mensveckor ska bli skönare? Jag är jättenyfiken.

image

36 kommentarer | “Det Ständiga Sidoprojektet är numera Vardagsprojektet Som Jag Ägnar För Lite Tid Åt”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Elsa skriver:

    Jag har laddat ner en menskalenderapp! Där är det bland annat en söt katt som säger t.ex ”klicka på mig om mensen har startat!”. Appen gör så att hela menscykeln blir ett projekt, för man kan skriva in symptom och sånt där. Mensen är ju fortfarande ett helvete, men lite trevligare blir det ju med en app :)

  2. Matilda skriver:

    Menskopp + periodtracker!

  3. becca skriver:

    Låter konstigt men jag försöker att omfamna min menssmärta… typ ”Nej men oj, ser man på! Här kommer lite blod och kramp! Heja kroppen som jobbar som den ska!”
    Inte lika lätt att tänka så när man väl ligger i fosterställning på badrumsgolvet, jag vet, jag vet. Men jag tycker det fungerar, lite i alla fall. Man vet varför man har ont liksom, och man vet att man förtjänar att skicka kompis/mamma/pojkvän till affären för att köpa choklad. Man vet att man förtjänar att krypa ihop under täcket och se film. Det är skönt att veta att fastän man har ont, så är det ingenting farligt och det är okej att ta lite extra egentid när det kommer lite blod och kramp.
    P.S Har mens just nu och har ont men omfamnar det genom att se top model och dricka varm choklad. Inte så illa!
    Puss och kramis

  4. Ofelia skriver:

    Eftersom jag är aldrig använder en väska eller en ordentlig plånbok för den delen och mensen föredrar att komma när man är på språng så har jag stoppat ner tamponger i min pojkväns plånbok. Perfekt om jag får mens eller han näsblod!

  5. Elin skriver:

    vore ju underbart att veta hur man ska göra när man åker utomlands på shopping resa och blöder som en idiot med värk.. Eller vad man ska göra när man håller på att DÖ av chokladberoende, eller varför inte hur man förklarar på skolan att man springer på toa var annan timme pågrund av mensen ” nämen jag trodde jag va kissnödig men jag va inte det förra gången, men nu är jag det! tror jag..” Mens är som att va med barn utan att någonting skriker när det kommer ut.

  6. Becha skriver:

    Alltså verkligen en viktig del av boken det här med hur man ska äga skiten ur mensen! Men själv så behöver jag inte tänka så mycket på det, jag har nästan alltid lite kramper första dagen, men sen är min mens så diskret att jag glömmer bort att jag har mens!! Har hänt mig flera gånger att jag stigit upp på morgonen, gått på toa, klätt på mig etc. och sen först på väg till skolan har jag insett att ”ja just de, jag borde kanske bytt tampong i morse…. och tagit med mig nåra till skolan…” Så för alla yngre ickemenstruerande tjejer som läser bokens skull hoppas jag att du nämner det att aallaaa mår inte skitdåligt….
    Men jaa-a, skriv att man kan aldrig ha för mycket mensskydd! Det kanske kan hamna i nåt annat kapitel, men seriöst, ha alltid med dej – om inte du själv kan en kompis behöva, och har du riklig mens så körhårt med både tampong och binda om du ska ut på äventyr där toaletter kan vara sällsynta.
    Ja och som du säkert redan skrivit och andra nämnt, så är ju mensen ett friskhetstecken, och för alla unga tjejer: att det är väl i allmänhet jobbigast de första åren, men sen så vänjer man sej och hittar sitt egna bekvämaste sätt att se på det hela…

  7. Elin skriver:

    Jag har en mensapp, för då vet jag när jag ska vara beredd. Plus så kan man skriva in alla symtom o sånt, gillas skarpt! Den heter P-tracker. Gratis. Skitbra och funkar som en smärt, den säger tillochmed till någon dag innan du ska ha mens. Sen har jag alltid 3 tamponger i väskan, liten, mellan och stor.

  8. Virgo94 skriver:

    Jag kör också stenhårt på p-tracker! Jag kan tyvärr inte använda varken tampong eller menskopp längre så jag kör på bindor. Tyvärr är det så att vill en ha bra bindor som är mjuka och följer kroppen så kostar det en slant extra. Jag testade billiga bindor (coop, ica, freestyle) för att jag är lite snål. MEN. Vilket misstag. Bindan ligger som ett ritpapper i trosan och följer inte kroppen för fem öre, vilket resulterade i läckage. Mina tips är att ta en värktablett så fort mensen kommer, lägg en extra slant på bra bindor (tamponger köpte jag alltid billigaste som fanns), fosterställning och för guds skull VÄRMEKUDDE.

  9. anonym skriver:

    Jag brukar ”spara” saker till mensen. alltså typ om jag hittar en bra bok så väntar jag tills jag har mens med att läsa, eller så skippar jag fredagsgodis och kompensationsäter när jag har mens hahaha. då har man något att se fram emot och förknippar mensfanskapet med något bra istället!

    1. anonym skriver:

      Den idén tänker jag ta :D

  10. anonym skriver:

    För att jag ska må bättre under mensen, så brukar jag tänka på hur många som har det samtidigt som mig. Exempelvis, det går 2000 elever på min skola, hälften är tjejer. Om vi antar att alla tjejer har mens regelbundet (alltså en gång i månaden) och att mensen varar ca en vecka, så innebär det att varje vecka har ca 250 stycken i skolan mens samtidigt. Då brukar jag inte känna mig lika ensam när jag vet att 249 andra också har mens och helt ärligt så mår jag lite bra av att fler lider… heheh.

  11. Elin skriver:

    Brukar läsa på mensbloggen.bloggplatsen.se Får mig på bättre humör :) Tjejen där sprider också massa tips och glädje tycker jag!!

  12. jenniferpartiet skriver:

    Mens är mitt absoluta favoritämne. När jag har mens brukar jag googla mensskämt och mensbilder (inte då på blodet på bindan) och skratta åt saker som ”LET IT FLOW, LET IT FLOW, CAN’T HOLD IT BACK ANYMORE” eller den klassiska ”PMS jokes aren’t funny. Period.”. Lägger upp mensfakta på instagram för att neutralisera mens, särskilt för mina snoppbärande vänner. Delar också gärna med mig om hur ont det gör och hur kladdigt det är, bara för att alla ska veta att jag har mens. Den 22:a oktober hade jag, liksom 17,3 % (ungefär 334 miljoner) människor mens. Sen har vi klassikerna som får mig att må bättre: gråta lite till Moulin Rouge, äta chokladglass, och kritisera det patriarkala samhället som skapat mens-tabun. Det värvar jag med att dansa fuldans till 90-talsmusik och dricka smultronte med en sked honung i. Alternativt bekämpar mensvärken på bästa sätt: på golvet med benen på en stol. Funkar varje gång.

  13. Johanna skriver:

    Regel nummer 1: INGA TIGHTA (eller ljusa) BYXOR!!!! mjukt och skönt ska det vara. Sen har jag alltid en värmekudde och andra varma saker till hands som man krampaktigt kan hålla emot sin stackars ömmande mage när den djävulska värken kommer.

  14. tilda skriver:

    Något som jag tycker underlättar ENORMT när jag har mens är att det finns en papperskorg på alla toaletter man går på. Det är så fruktansvärt jobbigt o försöka fiffla med sig det använda skyddet hemma hos någon som inte har papperskorg på toaletten. det borde va obligatoriskt att alla ska ha papperskorg på toan :)

  15. Lisa Henricson skriver:

    Jag ser alltid till att alltid ha med mig värktabletter, för det är alltid när värken kommer som allt blir sämst. Så jag har alltid värktabletter och jag vet alltid precis när tabletten slutar verka så jag kan ta en ny. Sedan brukar jag berätta för mina tjejkompisar att jag har mens, det är alltid skönt att dela smärtan med någon annan, för de förstår ju. Sedan funkar choklad ALLTID. Sjukt bra grej det där.

  16. Miriam skriver:

    Själva mensblodet kan man inte göra så mycket åt, vad man än gör så kommer det ju ut i alla fall.
    Men mensvärken(för mej: konstant pain i hela mag och ryggpartiet andra och tredje dagen på mensen) och menshumöret (som i mitt fall innebär en sur mun och en onormal närhet till tårar) brukar jag lindra genom att äta ben&jerrys och se på lost eller roliga youtubeklipp om jag vill glömma smärtan, choklad och sorglig musik om jag vill gråta. Funkar alltid.

  17. Anonym skriver:

    Kanske lite ”ofint” fast tycker inte att det ska vara det så skriver det i alla fall: Att våga onanera, förslagsvis i typ duschen. Att tillåta sig själv att ha det skönt fast man har mens liksom. Plus att det lättar på mensvärken himla mycket när man slapnar av efter.

  18. Amanda H skriver:

    Jag låter mig vara nere och irriterad och sitta inomhus en hel dag (ibland tre) bara för att det faktiskt är okej. Inga måsten bara ta det lugnt.

  19. Rebecca M. skriver:

    Bästa menstipset: Överlev! Kämpa! Snart kommer du få en ca 3 veckors pause från blodflödet från dina nedre regioner!
    Nej men. Ha mensskydd i mängder, alvedon, ett varmt mysigt täcke och choklad. För har man mens får man äta så mycket choklad man vill. Punkt. Och berätta för din omgivning att du har mens, för då får du bete dig precis hur du vill! Det blir acceptabelt att vara lite extra arg! Och det hjälper faktiskt mot mensen att skrika av sig lite!

    Om man ska ta det hela seriöst så har du extrem mensvärk så du ligger och kräks och gråter i sängen i minst 1 dag så uppsök en gynekolog! Får du minipiller som mig slipper du inte bara mensvärken nästan helt utan har du även tur så har du mens ca 1 gång om året!

  20. bella skriver:

    Har man mens eller veckan innan eller efter att mensen varit så är det okej att unna sig massvis med gotta. Dvs en hel månad får man unna sig, nästan.

  21. Ida skriver:

    Om jag inte ligger i sängen och mår dåligt över mensvärken, vill säga. Då drar jag på mig ett par mjukisar och knallar ner till närmsta Ica och köper allt jag är sugen på, för jag har blod i min fitta så jag kan får äta vad fan jag vill:)

  22. Emma skriver:

    Jag säger bara en sak – VETERKUDDE på magen då.

  23. Lisa skriver:

    MENSKOPP! Det är det bästa som hänt min lilla mentruerande kropp. Jag behöver ju inte stressa över att inte ha bindor i väskan eller tillgång till toalett för menskoppen tömmer jag bara på morgonen och på kvällen och så är det klart! När inte min livmoder har dödskramper kan jag faktiskt glömma bort mensen ibland.

  24. Nea skriver:

    Ett ord: P-piller. Tackar fan alla gudar som finns för detta. Pre p-piller tiden var ett sju jävla helvete att leva med, men efter p-piller tiden gör mensen bara aningen opraktisk. Hallelujah jag kan leva igen!!!!! Sen är ju choklad, mag-pajjande och allmän rätt till att gnälla lite extra helt okej.

  25. Josefin skriver:

    Inte mensrelaterat men Halloweenrelaterat :) Misslisibell tag:ade dig att göra Lussettispumpatag så jag tycker du borde spana in hennes och sen göra den du med :) Förstår ju såklart att du redan sett Simon och Emmas men vore ju skoj om du ville fortsätta kedjan :) Kanske köra på mens-tema, vad vet jag? ;) Här är hennes video i alla fall och tack för både en toppenbra youtube-kanal och blogg. Puss och liknande!

    https://www.youtube.com/watch?v=fsCSNBiFcko

  26. M skriver:

    Jag brukar snacka om det för att göra det bättre, och så blir alla killar som fortfarande är sådär 13 år och uneducated mentalt bli helt ”OMG!!!!!! WHAT!!!!! ARE!!!!! YOU!!!! SAYING!!!! MENS?????” och då blir det ju kul så då glömmer man lite hela grejen att det forsar blod.

  27. RMCK - en skönhetsblogg skriver:

    Gud vad kul att ditt projekt är igång! Och underbart att läsa alla menstips i kommentarerna. :)
    http://rmck.for.me

    1. Vilms skriver:

      Jaah, det gör min natt :)

  28. Sara skriver:

    Nu har jag inte haft mens på väldigt länge då jag äter minipiller, men vetekudde (eller en flaska med varmvatten) på magen är bra när man har ont. Vet inte hur det är nu för tiden, men när jag gick i högstadiet och mellanstadiet fick man sy vetekudde på syslöjden om man ville (de är ganska dyra att köpa, så om ni får möjlighet, utnyttja syslöjden!)

  29. Alexandra skriver:

    Äter allt jag kommer över med extremt gott samvete och har en stooor petflaska med varmt vatten att lägga på magen när det är som värst. Samt en mjuk säng, ett varmt täcke och allra helst en katt som en kan gosa med (men det har jag ingen sån…än)

  30. mensVECKOR? har mens i två dagar. störs inte av det. alls.

  31. N skriver:

    Menskoppeeeeeeeeeeeeen!!!! <3

  32. mens4life (literally) skriver:

    CHOKLAD. Och typ unna sig massa saker eftersom ”jag har mens”. Den kommentaren är så sjukt respektingivande man kan komma undan med typ vad som helst. Och så kan man skylla på PMS varje gång man råkar vara lite otrevlig mot någon. Haha jag gillar mens!!

  33. Hanna skriver:

    1. MENSKOPP (jag har köpt från Ruby Cup – vid varje köp får en flicka i Kenya en menskopp så att hon kan gå i skolan!)
    2. Pojkvännen (men kan likväl vara någon annan snäll själ) masserar mensmagen samtidigt som han/hen läser högt hur Harry Potter. Jag ligger ihopkurad under en filt bredvid och dricker te

  34. Maja skriver:

    Jag har en mensfråga!
    jag fick mens när jag var 10 och tyckte det var lite krångligt att hålla reda på när det var dags… men jag drömde om mens typ två nätter innan det var dags VARJE månad. Felfritt. i typ 4 år. så jag behövde liksom inte hålla reda på veckorna, skitbra!
    Jag kan inte tänka mig att jag är ensam om detta, mänskokroppar är ju rätt smarta. Men jag har aldrig hört nån annan nämna det.

    såeeehh… ja frågan är väl egentligen om du känner igen det här, eller om du hört om detta från nån annan…eller ja… :)
    Länge leve mensen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG