Med andra ord, hej chokladen, boosta mina serotonin-nivåer nu tack

9:34 23 Jan 2015

Klockan är tjugo över nio, det är måndag morgon, jag har med största sannolikhet gått upp en timma för tidigt (idag skulle vi filma hemma hos mig och de sa att de skulle komma tjugo minuter innan, vilket jag trodde var 0840, men icke) och jag blev precis mindblown.

image

I förrgår kväll åt jag upp halva mitt kylskåp. Eller inte kylskåpet, men innehållet. Jag var så brutalt hungrig. Knappt ens hungrig, bara sugen på något. Och med något menar jag halva kylskåpets innandöme.

Igår satt jag på bussen till set och mådde dåligt över allt. Stressad över boken, ilska över hatkommentarer, prestationsångest över inspelningen och vanlig ångest över cirka allt annat i mitt liv.

Igår kväll smsade jag med en person och stämde träff till idag. Personen var så motvillig, så irriterad. Det märktes så himla tydligt i sättet han skrev att han verkligen inte vill träffa mig. Vem väntar liksom sju minuter på att svara när jag själv svarade på tre? Han hatar mig.

image

Idag vaknade jag med samma ångest och motvilja inför allt jag ska göra idag. Och då bara slog det mig.

Jag har PMS.

image

Har inte haft PMS sedan innan jag började med p-piller (som jag började med för att minska min pms-ångest. Och sen slutade med för att jag fick allergiska reaktioner). Eller ja, inte mer än att vara lite svullen och trött i alla fall. Men det blev så självklart i samma sekund som jag insåg att jag har mens nästa vecka. Jag har PMS. Jag är en PMS-tant.

Så nu har jag ångest över exakt allt, utom att ha ångest över ångesten. Det är skönt i alla fall.

image

17 kommentarer | “Med andra ord, hej chokladen, boosta mina serotonin-nivåer nu tack”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Rebecca skriver:

    Amen Sister!
    Jag blir alltid typ skitsur på allt precis innan mens (tmi vem bryr sig?) och så i veckan så kramade min pojkvän mig o sa ”Kan du inte bara mensa av dig snart så du blir glad igen?” JAHA. JAHA?! VA! iallafall. Tror jag sa något i stil med ”flytta ut om det inte passar!” men nu är jag avmensad och glad! WOHO. haha åh. #mittlivsomtjej ellernått.

    För övrigt, du är en sån jävla trooper!

    Ps, flyttar till göteborg i sommar. WOHO ses där! JÄ JÄ

    1. Clara Henry skriver:

      Hahaha! Älskar att så fort mensen börjar så blir en så jävla glad?! En är ju tönt deluxe under pmsveckan. Tack!!!! Ses i gbg när jag är hemma hos familjen dårå!!

  2. Emma H skriver:

    Aw. Kram! <3 Vill kärleksbomba <3
    Folk som sysslar med hatkommentarer alltså, vilka idioter.

    Jag har också mens idag, och ont i magen som tusan. Men nu fick du mig just att bli glad över att jag i alla fall inte är så där sur/ångest/panikslagen av oklar anledning, vilket händer ibland. Tack för att du förgyller min sega dag på jobbet!! pöss

    1. Clara Henry skriver:

      Åhh tack. Sisters in mens. Kärlek till dig <3

  3. Emilia skriver:

    Hej Clara!
    Jag har också PMS och mens just nu. Och min mensvärk är verkligen brutal + att jag kan inte tänka klart och koncentrera mig på skolarbetet. Har du några tips på vad jag kan göra? :(
    Kram på dig Clara och hoppas du mår bättre snart!

    1. Clara Henry skriver:

      Aldrig upplevt sån mensvärk att det rubbar min vardag, men värmekudde + värktabletter!!!!! Kötta. Kram på dig!

  4. Em skriver:

    Det är fredag idag…eller va?! :O

  5. tine skriver:

    Den där killen kan ju slänga sig i väggen för vafan, jag hade då stämt träff med dig på fem röda!!! skit i den bajskorven och tänk på alla mysiga personer som faktiskt VILL träffa dig!! :D Du e best å smart <3

    1. Clara Henry skriver:

      Men näää haha jag tycker ju om människan! Det var ju bara min pms-hjärna som spökade. Hehe. Kram!!!

  6. Disa skriver:

    Men du är väl ändå ingen tant Clara? /Taco hej, det var allt för mig!

  7. Shanelle Normark skriver:

    Åhh, jag har typ PMS 1,5 vecka innan jag har mens och när jag har mens har jag ångest och blir sååå jävelusiskt lätt ledsen. Som idag! I feel ya

    1. Clara Henry skriver:

      We’re all in this together *dansar runt i cheerleaderdräkt*

  8. Linda skriver:

    Clara! Jag bara måste tipsa om den fantastiska appen P-Tracker. Den håller koll på ens menscykel så att en vet när mensen ska komma ungefär och när en har ägglossning osv.
    Sen så kan en fylla i olika symptom en känner (Typ ömma bröst, huvudvärk, sötsug, osv) och humör för varje dag.
    Det har hjälpt mig supermycket och har nu fattat att jag ALLTID blir jätteledsen och trött på livet när jag har ägglossning och jävligt arg ett par dagar innan mens. Så mycket lättare att hantera! Tips tips tips!

    (Ursäkta mitt ramble men detta är typ det bästa som hänt mig sen jag upptäckte menskopp)

    1. Clara Henry skriver:

      Linda! Jag har redan appen! Den är sååå sjukt braaaa!!!

  9. Louise skriver:

    Hej Clara! Du är ju drottningen utav mens, och by default allt runt det (typ som PMS!). Jag undrar om du kanske hade kunnat prata lite om/väcka lite uppmärksamhet kring PMDD, den mycket mycket svårare versionen utav PMS. Det är en sjukdom som inte riktigt är så well known än, och man blir ofta considered lite galen när man påstår att man har det. Det var bara tur att jag träffade på en ny barnmorska som kände igen alla mina symptom, och som var påläst om ämnet. Jag har lidit utav detta sen jag började få mens, men eftersom inte mycket forskning är gjort blev jag istället behandlad för svår depression hela mitt tonårsliv, en feldiagnostisering som gjort att jag tryckt i mig mycket onödiga tabletter i mitt liv. Nu får jag rätt behandling, och har äntligen fått lite rätsida i hur det är möjligt att jag kan gå från att ha en svår depression en dag till att må som vanligt en annan dag.

    Hur som helst, förlåt för wall of text, om du undrar något mer så får du gärna mejla mig! Kram!!!

  10. Maj skriver:

    Åh herregud känner igen mig!! Trots att man bittert blir medveten om att man kommer få mens inom en vecka (yazz) så är det så skönt när man inser att man INTE är deprimerad/ens liv suger utan bara PMS-galen.

  11. Cassandra skriver:

    Åh Clara tack!! Nu fick jag ett sånt AHA-moment. Jösses vad jag känner igen mig! Alla normala tankar bara blåser bort när jag har PMS och allt är skit, i feel you! Thanks God för din blogg då! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG