Min nacke blev mjuk, vilket betyder att min kropp tydligen vill ha fem gånger fyra spray saltvatten om dagen

3:45 26 Aug 2016

Igår gjorde jag det antagligen konstigaste jag gjort i hela mitt lilla liv. Jag var på en kinesiologi-undersökning. Vad är kinesiologi? Ingen aning. Men kommer förklara mer strax.

Först åkte jag buss i en och en halv timma ut i ingenstans. Såg precis ut som Tahult. Kände mig som hemma.

20160825_121724

Var lite tidig så tog en promenad i skogen. Tog selfies. Tänkte att selfies är alltid bra att fylla ut med sen när jag ska blogga om detta och inte har en enda bild från behandlingen.

20160825_123900

Anledningen bakom besöket var att jag blir sjuk hela tiden. Alltså förkyld 24/7. Jag kan inte göra någon form av ansträngande fysisk aktivitet utan att dra på mig en förkyldning som varar i tre veckor. Det är helt sjukt, bokstavligt talat, och har tänkt att det kanske berott på en immunförsvars-nedsättning eller kanske någon vitamin- eller mineralbrist. Men så, i radioprogrammet i somras, träffade jag äventyraren Aron Andersson som berättade att han lidit av exakt samma grej – tills han började gå hos en kinesiolog. Som, i kombination med rätt kost och vitamintillskott, på något sätt bara löst allting. Så jag blev hänvisad hit och tänkte att om jag åtminstone kan få något så litet som en placebo-effekt så är ingen gladare än jag.

Okej. Nu ska ni få höra.

Först fick jag lägga händer och fötter på små plattor, och med sladdar på klisterlappar i pannan. Redan här kanske ni lolar, och tro mig, det gjorde jag med, inombords, men bare with me. Detta var nån form av helkroppsskanning som på något jävla vänster satte fingret på exakt allt som jag har problem med – trötthet, dåligt immunförsvar, stress, till och med ett konstigt tryck bakom vänster öga. Här kände jag YAS. I like this. Jag kan gå med på detta. Detta är fan coolt.

Sen gick allt i en rasande fart åt… jag vet inte. Andra hållet. Här följde en timmas lång undersökning där läkaren tryckte på min arm, gjorde mönster med fingrarna, kände på min nacke och lade små provrör på min mage för att se om min kropp ville ha innehållet i dem. Det hela hade någonting med magnetfält och energier att göra, och slutade med att jag gick därifrån med ett grönt pulvet, en burk med selen-tabletter och en saltvattenspray som tydligen ska göra mig frisk om jag käkar dem fyra gånger om dagen.

Jag vet inte. Jag är förvirrad. Jag har ingen aning. Om inte annat förlitar jag mig på placebo. Varsågoda för min kinesiologi-upplevelse.

tacohej

 

4 kommentarer | “Min nacke blev mjuk, vilket betyder att min kropp tydligen vill ha fem gånger fyra spray saltvatten om dagen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Fredrik skriver:

  Då är de bara att hoppas de ska gå bra då, allt som gör dig frisk är bra eller?
  Lycka till nu då, var rädd om dig

 2. Isabel skriver:

  KÄRA CLARA! Skriver inte detta för att skrämmas eller leka viktigpetter MEN vad du beskriver ovan låter som vad jag kände för två år sedan när jag jobbat skiten ur mig själv en längre tid och helt enkelt stod på vippen till en hederlig utmattning. Försämrat immunförsvar, orkeslöshet, ljudkänslighet och koncentrationsstörningar var några av grejorna som jag upplevde, som läkaren inte kunde koppla till någon ”vanlig sjukdom man kan ta lite medicin för att bota”. Vet inte allt för mycket om dig och vill inte komma in med en pekpinne, men kanske värt att kolla upp? Gjorde en vlogg om det (https://www.youtube.com/watch?v=x-RfrUpcFCc) om du vill ha informationen lite lättsmält och inte så fackmannamässig som på Vårdguiden. Hoppas du mår bättre snart!

 3. Evelina skriver:

  Jag har också hört dem som blivit hjälpta av det, bland annat en kvinna som efter ett liv med katter blev allergisk, katterna var hennes allt och hon provade detta. Det visade sig att hon var känslig för en rad med saker och då de hittade dessa och hon kunde utesluta vissa allergener så klarade hon av katterna igen. Inget som ett vanligt allergitest hade visat!

 4. Alice skriver:

  Alltså jag går till en naturläkare för min benhinneinflammation som jag haft i ca 5 år och det låter som någon liknande behandling. Läkaren blandar lite olika lärarkonster från hela världen och hokus pokus så blir folk friska (min syster är en av dom som den vanliga sjukvården inte kunde hjälpa). Tänker mig att människan ska ha någon inre balans och om hon inte har det så blir det knas. Det visade sig ganska snabbt att mitt problem inte satt i benen utan i matsmältningen… Får se om det blir bättre av alla örter och tabletter jag fått! :)

  Hoppas att det blir bättre med förkylningarna :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp