Inlägg taggade: mat

9:51 26 Okt 2016

Gomörra bloggen. Hur mår ni idag?

Jag sitter på tunnelbanan mot SVT-huset. Ska in och spåna lite Mello. Känns fortfarande så himla avlägset, det här med att stå i feta klänningar och skrika ”nu kör vi”.

Hade förresten världens mysigaste dag igår! Mitt slappeschema fortsätter, har fortfarande max två jobb inplanerade om dagen så kan lalla runt bäst jag vill större delen av dagarna. Så igår lallade jag runt på Coop och köpte musslor. Jag, Johanna, Asta och Astas kille Anton firade löning och lagade moules frites. MOULES FRITES! Musslor och pommes! Helt egna, i ugn och i gryta! Hur jävla kulinariska är vi?!

Och det var gott. Så jävla gott. Bättre än någon moules frites jag någonsin ätit ute. Antagligen för att vi lagat det själva. Så jävla duktiga. Klapp på axeln.

En annan sak jag gjorde igår: var hos sångpedagog. Aaahhhh!!! Jag stod framför en främmande kvinna och sjöng Regina Spektor?! Var så jävla blyg och obekväm? Tycker inte om att ba *sjunga nåt* inför andra människor? Men hon var snäll och sa att jag hade fin röst och lät mig bubbla i ett glas med ett sugrör för det skulle vara bra för halsen och magstödet. Tydligen. Så jag var glad ändå. 

Har nästa träff hos henne om en vecka och ska ta med ett par låtar att sjunga. Hjälp tack! Poplåtar som är görbara? Alltså inte typ Adele’s Hello? Utan mer… Håkan, Veronica, Robyn, etc?

Anyway. SVT nu. Vi hörs.

12:19 10 Jan 2016

Hej blöggy. Vad händer. Sitter på tåget mot Gbg. Är så taggad på att föreläsa på Ingrid Segerstedt imorgon!!! Världens bästa gymnasieskola. Blir varm i hela hjärtat.

Igår fyllde mi amigo André 24 och hade TACOBUFFÉKALAS. Jag vet, visst känns detta som en person som en verkligen vill vara vän med. Jag och Anton bidrog med tortillabröd och hemmagjord picklad rödlök till buffén.

Ja. Ni hörde rätt. Rödlök. Picklad. Hemmagjord.

Jag är inte bra på matlagning. Däremot är jag bra på att pedantiskt följa recept. Och därför blir jag så jävla lycklig när jag recept inte är svåra alls. Typ som igår, när jag trodde att picklad rödlök var typ rocket science, och så var det inte det.

image

Detta behövs:
– Lite rödlök (jag tog 3 men det var nog lite väl för det blev helt sjukt mycket picklad rödlök)
– Lite lime (typ lika många som lökarna. Jag tog 3. Borde dock haft en till.)
– Lite flingsalt

Gör såhär:
Skär rödlöken i strimlor. OBS skär dig inte. Det gör nämligen skitont att pressa i all lime efteråt i så fall. För det är nästa steg. Squeeze dat lime. Rödlöken ska helst bada i limesaft. Sen slänger du i lite salt. Efter behag. Har inga exakta mått, men salt är gott. Snåla inte, alltså. Och så blanda runt. Och så förslut, typ i en kvargburk, och ställ in i kylen tills löken börjar bli rosa, säg 20-30 minuter.

Ta fucking da!!! Ät till tacos eller typ pulled vegpork, skryt för alla du känner att du gjort den själv och njuuuut.

image

12:21 29 Sep 2015

Jag är tillbaka från Bokmässan!!! Aaahhhh. Herregud. Det har varit en sån himla overklig helg.

Först bokmässans längsta kö genom tiderna. Sedan en nästan lika lång kö på den extrainsatta signeringen dagen därpå. Sedan tog böckerna på mässan slut. Alltså helt slut. Finns bara ett fåtal kvar i hela stan om jag förstått saken rätt.

Så, ja. Overkligt är väl ett passande ord.

image

Denna veckan kommer att bli lite lugnare. SKÖNT. Ska alltså bara jobba typ en vanligt arbetsdag på åtta timmar per dag. Vilken lyx.

Jaha, och ni då? Vad gör ni? Hur mår ni? Jag äter lunch. Korv med bröd.

image

Min nya favoritmat. Verkligen. Så himla gott. Och går snabbt! Steker sojakorvarna medan jag mikrar bröden, toppar med mango chutney. Äter. Är nöjd. Sojakorv är mitt livs bästa föda.

Hälsningar, ungkarlen.

Ps. Kolla på mig i Vardagspuls ikväll! TV4, ingen aning om tid meeeeen typ 17 kanske? Slå på tvn ba.

image

12:01 11 Jul 2015

Idag är en sån dag när en försöker motstå att blogga om sin frukost men slutligen faller för insikten att DET GÅR INTE.

Detta är vad som strax kommer säga hej till min magsaft:

image

Titta. Se på det. Beskåda min hemmagjorda chiapudding. Chiafrön med mandelmjölk och lite kardemumma. Nötter. Frön. Gojibär. Hallon. Hand i hand, förlovade i min tallrik, gifta på min tunga, döda när jag krossar dem med tänderna och begravda tillsammans för evigt i min magsäck.

image

Sedan hällde jag på lite mer mjölk och blandade runt. Ser inte riktigt lika aptitligt ut. Jag är ingen som äter med ögonen.

Hoppas er frukost inte var lika god för det hade fått mig att känna mig bra. Goddag.

image

1:02 21 Maj 2015

Okej, vänner, without further ado hoppar jag rätt in i dagens ämne och ger er

LIVETS BÄSTA LINSSOPPA!!!

Suitable for alla. Jätteveganskt och asgott. Receptet kommer från cafekedjan Condeco, som tydligen inte finns i Stockholm vilket är värdelöst, men som jag tagit mig friheten att ändra lite eftersom det är jobbigt att köpa massa nya kryddor som en aldrig använder annars.

image

Du behöver:

2 gula lökar
1/2 msk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1 burk kokosmjölk
2 burkar finkrossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl röda linser
Salt och peppar

Hacka lökarna. Häll lite olja i en stekpanna. Släng lökbitarna i stekpannan. Plocka upp allt som hamnade utanför i ditt lite för brutala kast och lägg försiktigt ner i pannan. Häll över kryddorna och fräs en stund. Häll graciöst över tomatkross, kokosmjölk och buljongtärningar. Om du tycker det är roligate att hälla slarvigt än graciöst så gör det istället. Koka upp och låt puttra i tio minuter. Skölj de röda linserna, häll i dem på valfritt sätt och fortsätt småputtra till linserna är mjuka. Det tar typ tio minuter till, linser är rätt lättlagat. Mixa skiten ur allt med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Tadaa. Svingod matig soppa som det blir massa matlådor av. Varsågoda!

image