Iceland Airwaves: Fördomar

7:22 29 Okt 2012

Då jag inte varit på Island förut tänkte jag åtminstone försöka förmedla den bild jag under det senaste året lyckats bygga upp. Einstein den galningen skrev: “Det är mycket nedslående att leva i en tid, där det är lättare att spränga en atom än en fördom”. Det håller jag inte alls med om. Mycket pga att mitt vardagstyckande ständigt ändrar form men i synnerhet då jag inte alls vet hur man klyver en atom. I vilket fall, mina fördomslista om Island:

1. Jag ser ön framför mig, ovanfrån. Den är liten, isig och bergig. Kollar man noga kan man se en (1) väg ringla sig för att sluta upp i den enda ljuspunkten på den mörklagda marken, Reykjavik. En stad fylld av små, vindtåliga hus. Ganska mörk. Det är en arbetarstad och de flesta känner varandra, åtminstone i sin åldersgrupp.

2. Det finns apor som badar i de varma källorna. Nångång måste jag ha sett på Animal Planet eller dylikt med denna bild av badande apor som bara njuter och bestämt mig för att det var på Island. Folk runt omkring tenderar att misstro detta. Jag får se.

3. Man går runt i isländsk lusekofta och äter fisk. Inte samtidigt nödvändigtvis.

 

Dagens inspiration:
Woodpigeon – For Paolo
Kwes. – Bashful
Mörkret i Stockholm mitt på ljusa eftermiddagen.

.Gustav Nord

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG