Iceland Airwaves: Onsdag

12:56 1 Nov 2012

Efter överläggning ger jag första festivalkvällen temat socialt. Det var förstås inte svårt att bryta tystnad med prat om gårdagens stormande. Dock behövde ingen tystnad brytas. Första och onsdagskvällens enda spelning med  Cousins drogs av i en kulört källarvåning på klubben Bar 11. Fick mina tankar att gå mot Seattle. Ensam med foten på en taktfast baskagge till kastig gitarr och nordamerikansk sång. Mycket bra! Detta var alltså Alex oväntade vänspelning och det visade sig att han hänger med sångaren i Purity Ring som spelar ikväll och som definitivt får bli en anledning att gå dit.

Tillbaka till det sociala. På spelningen dyker en annan Halifaxare upp, Lou, en gammal gymnasievän till Alex (jag känner inga), nu utbytesstudent på ön. Vi tar oss till klubben/baren/hostelet KEX. Tydligen populärt vilket känns förståeligt då det är öppet, varmt, bokfyllt och trevligt.

Ett annat tema var Halloween som uppenbarligen tog plats igår. På Bar 11 lade t.ex chewbacca sin håriga ram på min axel. En ytterst hornprydd djävulsfigur visste att han var uppseendeväckande och tog det till sin favör på KEX. Och så var det den näsblödande finnen i vitt som var överallt och ingenstans. Det känns som att festivalen är tillräckligt liten för att vi kommer stöta på alla vi träffade igår igen.

På nästa bar Kaffibarinn fortsatte det sociala med italienare, kanadensare och amerikaner (har inte träffat några islänningar än). Det blev en klassisk interaktion med amerikanskan Carolyn som bara öste och öste ord som ”and I like, and then he like and then I like”. Hon och hennes två omaka vänner är på Iceland Airwaves endast pga radioprataren Jason Bentley på stationen KCRW i L.A. Uppenbarligen tar de in allt denne man säger och fem minuter efter att han nämnde Airwaves var biljetterna bokade. Trevligt.


< Lou, Canadamannen & Alex < > Carolyn med vänner >

Var lite barsnack om korrugerad plåt vs små trähus innan jag begav mig hit. Än så länge ligger trähusen i lä då de allra flesta husen här har färgglad plåt på ytterväggarna. Låter lite schabbigt men det ser bra ut.

Så, förutom uppvaknandet till den asfaltshackande supermaskinen utanför det halvöppna fönstret har detta börjat bra. Inte desto mindra pga Romeo, huskatten där vi bor.


Romeo och Alex.

Då folk verkar gilla och subscriba på vår spotifylista länkar jag återigen med tips på Purity Ring – Ungirthed och Boy – The Promised Land.

Kolla upp: Islänningars tro på älvor. Delvis baserat på detta radioprogram.

Dagens line-up:

.Gustav Nord (tweet me!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg