Almedalen Dag 1

8:11 1 Jul 2013

 

I veckan är Nöjesguiden (närmare bestämt jag, Björn) alltså på Almedalen i Visby. Politikerveckan. Dagen började helt okristligt tidigt på bussen från T-Centralen 05.45 mot färjan i Nynäshamn. Båtresan över till Visby var hemsk. Gråtande barn, kristdemokratiska pressekreterare, män som pratar drömskt om saffranspannkakor och grillade lamm, PR-konsulter, fler gråtande barn, nån från Timbro. Efter tre timmar i denna skärseld var jag redo för allt. Och tur var väl det.

Visby under Almedalsveckan är ett sanslöst sammelsurium av allt som har med opinionsbildning att göra. Alltså, på många sätt är det som vilken branschmässa som helst, med den skillnaden att alla har som jobb att TYCKA och INFORMERA och PRATA. Så om man tycker att en vanlig branschmässa är lite kämpig pga informationsoverload och säljsnack: de har inget på Almedalen.

En annan skillnad är att det sen i fjol är en hel del outade Sverigedemokrater som går runt och skapar dålig stämning med sina Sverigetröjor. Idag på Sverigedemokratdagen extra much so. Aldrig sett så mycket Jimmy Åkesson i hela mitt liv. Jimmy med TV4, Jimmy med SR, Jimmy med Aftonbladet, Jimmy med Expressen och sen lite senare: Jimmy i en gubbig basker och fyra säpokillar som smyger in i en liten bil.

Det sista var utanför Primes rosémingel, som lyckats etablera sig som nån sorts Visbymotsvarighet till Trädgårdens Day Time Sessions. Av någon anledning  ska man vara där mellan 17 och 19. Jag försökte hustla mig in med mina mad  köhustlingskillz (”amen de sa ju plus två schyrradåå”). Det gick tyvärr skitdåligt, så fick det mobbade straffet att se på Jimmy Åkesson prata om att vi måste välja pensionärer i stället för invandring istället.

Veckans high lights redan nu:

– Alliansen vs Oppositionens DJ Battle på onsdagen. Förra året spelade Mikael Damberg Crazy Frog

– Stå och titta hypnotiserat på Alexander Bards nakna ben när jag mot alla odds tagit mig in på Prime

– Äta lamm och saffranspannkaka

/ BJÖRN

(p.s, lämnar er med denna bild på dagens lunch: BROOKLYN PASTA. Sprängfylld med typiska Brooklynklassiker såsom: grädde, fläskfilé och lök)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg