PiP – Snack med Tove Lo

1:20 5 Jul 2013

 

Festivalbloggen mötte upp med Tove Lo som spelade på torsdagseftermiddagen. Tove Lo, vars hit Habits etsar sig fast skrattretande lätt i hjärnan, har precis signat med Universal men skriver också för andra artister, som Icona Pop (vilka hon också delade turnébuss hit med). 

Vad är ditt intryck av Putte i Parken?

– Jag tycker att det känns som en väldigt mysig och varm festival, den är ganska liten och det tycker jag om. Jag har inte varit här innan men det jag alltid har fått höra är att ”det är alltid sol i Karlstad”, så det vet jag inte.

Vad sysslar du med just nu?

– Jag har precis signat med Universal så då har vi gått igenom hela min totala bank av låtar, jag ska släppa en EP i höst och en första singel i september, den jag spelade idag, Out of mind.

Det var väldigt mycket bas under din spelning, speciellt under den låten.

– Vi bara köttade, jag vill att det ska vara hög volym för jag lyssnar alltid på max. så vi håller på att planerar videon till den, vi ska spela in den i sommar. Sedan skriver jag till massor av andra projekt som jag håller på med. Jag är med på Icona Pops platta, sedan är det lite från England; Girls Aloud och Cher Lloyd bland annat. Riktiga popakter som jag tycker att det är kul att skriva till.

Ska du in i ett stort PR-maskineri nu och lanseras utomlands?

– Det är väl såklart att man vill bli stor överallt men framförallt så handlar det väl om att man har sina små delmål hela tiden. Det är andra länder som är involverade i det här nu men det är här jag vill börja, jag vill köra Sverige och bli varm i kläderna.

Du gör dina videos själv eller hur?

– Ja, det är lite samma med den här som kommer. Men nu ska de det vara massa animationer i den så då var jag tvungen att ta in lite andra, för det där har jag ingen aning om. Men det kommer bli fantastiskt. Han som ska illustrera allting, han har fått lite utdrag från dagbok att utgå från. Han måste riva sönder dem och riva upp dem sedan.

Blir det lika privat på EP:n?

– Ja, det blir väldigt rätt på. Men jag kan inte göra det på något annat sätt, det är mig man får så att säga.

Vem är Putte i Parken?

– Nej, jag har ingen aning? Har du?
 

Nej, festivalbloggen letar fortfarande efter denna figur. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG