PRIDE: Expertpanelen

11:59 1 Aug 2013

Prideprogrammet är fullsmockat av aktiviteter – det är hallongrottor, vip-tält och Babsan överallt. Så vad är bra och hur ska man navigera sig fram? Vi valde att fråga några av våra favoritpersoner efter experthjälp. 

Pjotr Jezernitski, dj och klubbarrangör

Vad ska du göra under Pridefestivalen?

– Jag ska fan jobba. Med andra ord se till så att alla fräcka flator och balla bögar har det riktigt, riktigt gött. Jobba, och drömma om hur exotiskt det måste vara att komma från landet till storstan och se typ systrarna Graaf live i ”parken”.

Vad bör man definitivt se och göra?

– Man bör definitivt försöka mygla sig in i parken på torsdag för att se den fantastiske skådespelerskan och tillika komikern Helena Sandström framföra sin specialskrivna Pride-standup! Hon är fantastisk och ett välkommet avbrott i t ex Babsans årliga trams.

Vad bör man undvika?

– Frågar du mig, som just nu sitter inne i min fuktiga etta, redan livrädd för att behöva gå ut i morgon och möta kycklingfrillorna?

Siri Hjorton-Wagner, jobbar med filmproduktion, äger Café Sodom, är medlem i ÖFA-kollektivet och fixar klubbar.

Var kommer du befinna dig under Pride? 

– Jag kommer vara på alla de roliga lebbfesterna som arras i år. När jag började gå ut fanns det typ en lebbklubb under Pride och nu är det minst två varenda dag. Så jävla fett!
 
Vad får man inte missa?
 
– Man får inte missa att tänka på hur sjukt privilegierade vi är som överhuvudtaget kan ha Pride. Att vi har lyxen att ha en huvudstad som översvämmas av queers från hela sverige och världen och att det är tack vare lagstiftningar och många år av hbtq-aktivism som gjort det möjligt. Jag hoppas att många tänker på det som händer i Ryssland och runt om i världen mot HBTQ-personer när vi går i paraden, att paraden kanske känns gammal och onödig för oss nu, men att det syns och ger hopp till alla våra queersyskon worldwide.
 
Vad mer? 
 
– Vår episka tjejfest Girls Gone Wolf på Trädgården efter paraden. Vi har smockat den full med asgrymma DJs, performances och liveakter. Och så lesbiskt quiz och bjudöl. Plus tusen lesbiska. Kan liksom inte bli bättre än så.
 

Christopher Garplind & Sebastian Nowacki, tv-stjärnor och skribenter

Vad ska ni göra under Pridefestivalen?
 
– Förutom att vara konstant salongsberusade (som vilken random sommarvecka som helst, who are we kidding) så spelade vi skivor under namnet ”Olika Bögar” på Humlan igår! På fredag missar vi inte Gaytime sessions på Trädgården där bland annat GUMM4N håller låda och på lördag kommer vi attenda Berns Pride and Premature Ejaculation för det ryktas om att det kommer bli fett. Sebbe har även av någon outgrundlig anledning blivit mycket tagen av Tommy Nilssons post-pundar-skimmer, så förmodligen kommer vi spana in honom när han gigar i Pride Park.  
 
Vad bör man definitivt se och göra?
 
– Det enda man egentligen absolut bör göra är att gå förbi Skånegatan 66 och köpa en Faggot Apparel-tröja. Det är ett samarbete mellan T-shirt Bar och en av våra favoritpersoner Tommie X. All vinst kommer skänkas till Civil Right Defenders arbete för synliggörandet av situationen för HBTQ-personer i Ryssland. Kolla in www.faggot.se för mer info. 
 
Vad bör man undvika?
 
–  Om man är en ”ung kille” bör man undvika Daniel Nyhlén samt alla eventulla drinkar Daniel Nyhlén bjuder på. 
 
FILMTIPS
Mitt liv med Liberace – Steven Soderberghs omtalade film för HBO, om världspianisten Liberace. I rollerna syns bland annat Michael Douglas, Matt Damon, Debbie Reynolds och Rob Lowe. 
 
Pojktanten – Ester Martin Bergsmarks hyllade film om vad som händer när människan gör anspåk på vara något annat än en definerad norm. 
 

2 kommentarer | “PRIDE: Expertpanelen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. lg skriver skriver:

    Experttipset är att fly stan.

  2. Ameliabran skriver:

    ”Thankful for your support! I’m committed to consistently crafting compelling content for effective backlink building.”
    cobra kai red jacket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG