Första fem femme-akterna klara för Malmöfestivalen

10:04 3 Apr 2014


Klara och Johanna Söderberg (First Aid Kit)

Länge, länge har line-upen till Malmöfestivalen stått tom. Nu har den äntligen fyllts, eller åtminstone börjat fyllas, med spridda artister från spridda genrer. Alla är dock, till vår glädje, av samma kön.

Dragarnamnen är två av landets största artister. Klara och Johanna Söderberg kommer att spela systermusik som First Aid Kit på Stortorget i sommar – passande, eftersom deras tredje skiva kommer i juni. Samma scen kommer intas av elektropop/multiplatinaduon Icona Pop, som en avrundning på deras Miley Cyrus- och Katy Perry-drypande 2014-halvår.

Andra klara akter är kanadensiska folkindieskottet Basia Bulat, och brittiska Charli XCX som var med och skrev Icona Pops I Love It. Dessutom kommer amerikanska Warpaint. Totalt bokar festivalen 80 artister till stadens fyra stora scener. Utöver dem ska 800-900 programpunkter finnas.

Malmöfestivalen pågår mellan den 15–22 augusti. Läs (gärna) mer här.

En kommentar | “Första fem femme-akterna klara för Malmöfestivalen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. GLii skriver:

    ”Alla är dock, till vår glädje, av samma kön.” ja, men oj vad jämlikt och bra då!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp