Sthlm Fields/Metallica: ”Metallica by request är hårdrockens familjeträff”

2:34 1 Jun 2014

I fuktigt väder, trotsade 50 000 hårdrockare lera och regn för att uppleva Sthlm Fields 2014. Med växande ölköer återstod bara att ringa in ”beerbulance”.

Sthlm Fields 2014 har gått av stapeln och stoltserade med en stjärnspäckad line-up frontad av ingen annan än Metallica. För många innebar dock detta att det inte var en festival. Det var en Metallica-konsert, med ovanligt stora förband. Precis som vid The Big 4 2011 på Ullevi.

Skillnaden denna gång är att det är vi i publiken som fått bestämma setlisten. Metallica by request – och den kavalkad av hits som vi fått levererade är helt enkelt de mest eftertraktade låtarna bland fansen. Att en sådan metalklassiker som ”The Four Horsemen” får stryk av en Rockklassiker-misshandlad dänga som ”Whisky in the Jar”, är något vi motvilligt får acceptera en kväll som denna helt enkelt.

Trots att kvällen gästas av spontana besök från duggregnet, är både publik och band på oförskämt gott humör.

Kanske kan Lars Ulrich tempoföraktande trumspel rent av förklaras med glädjeyra och pepp? Att det emellanåt går både för fort, för långsamt eller hackigt verkar inte riktigt bemöda någon. James Hetfield presterar däremot en fantastisk vokal insats i sina nya sjömanstappningar, med en aning av ungdomens tenorpipa. Något som framgår tydligt i kvällens bästa nummer, ”Ride the lightning”. Aggressionen och precisionen är fortfarande på plats trots att skivan fyller 30 i år.

Med en setlist fylld av klassiker som i förväg blivit verifierad av fansen är det dock svårt att bygga upp en större förväntan. Bandet och publiken stortrivs i en familjär känsla. Så pass att fans får på scen utropa ett par låtar. Det är charmigt, om än lite kudde för ögonen-skämmigt.

Speciellt när en kille från Malmö blir (ironiskt) utbuad, då det klargörs att han är en skåning.

Metallica by request är hårdrockens familjeträff – gemytlig och trevlig. Det serveras lagom kryddade klassiker på tallriken. Inte speciellt överraskande, men väldigt trevligt.

/Christoffer Bertzell

En kommentar | “Sthlm Fields/Metallica: ”Metallica by request är hårdrockens familjeträff””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ameliabran skriver:

    ”Thanks for motivating me! Dedicated to producing top-tier, engaging content for impactful backlinks.”
    johnny lawrence red jacket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg