”Folk är så djävulskt snygga på stadsfestivaler” – Popaganda, lördag

2:59 31 Aug 2014


Så kom Popagandahelgen till slut, trots att vi fruktat vad den betyder för sommarens slutgiltiga, well, slut. 

Det första som slår en på området är att folk alltid är så djävulskt snygga på stadsfestivaler. Jag har inte ens varit på särskilt många tältmotsvarigheter (eftersom jag är och förblir ”miss stadsråtta”), men av det lilla jag inte förträngt står det klart att folk sällan peakar utseendemässigt under dag tre på Hultsfred. Evigt tacksam för stadsfestivaler av denna anledning.


Som man fick njuta av detta framträdande! Zhala är allt, hörni. Scendekoren, kläderna, dansandet, de långa partierna där vår äkta drottning spexar med två glittermaracas (?!) och ej minst hennes absurt mäktiga röst. Att få se Prophet – ärligt, kanske den poplåt jag hört som pekar ett störst finger åt hur en poplåt bör vara uppbyggd –  live var magiskt.


Post-Zhala: Patrick, känd från mer än en produktion på SVT samt internet, övar på sin kända aura i mötet med ett kärleksfullt fan. Och, may I add, lyckas ganska bra.


Sorgen i att tofun var slut! Nu närmar sig festivalsäsongen ju sitt slut, men veganer, hör upp: ser ni denna vagn i något sammanhang så armbåga er fram för att få er share av friterat. Vi veganer får verkligen inte i oss tillräckliga mängder frityr. (Annat vegan-på-festival-tips: Vegan Soul Train har allt oftare vågat sig ut på sista tiden!)


Hanna, vad gör du här? Är du glad och upphetsad över att få prata med några gulliga fans utanför Monki-tältet, eller är det ren skräck som lyser i dina ögon? Svar ombedes.


Boss ass-duon Icona Pop syntes jättebra i verkligheten och ganska dåligt på bild. Fint med tydliga stämmor under I Love It! Kanske hade de mött First Aid Kit backstage och blivit inspirerade.


Men hörni, det är en sak vi måste prata om. Vad håller dessa människor på med? Förvånad över att ingen liten ologisk idealist stod i närheten och skrek om vattenslöseriet, men de kanske var upptagna med att youtubekommentera något liknande på amerikanska c-kändisars ice bucket challenges. Har folk inget bättre för sig på festival än att köa för att få skjuta en kraftig vattenpistol på radioaktivitetsskyltar? Varför tar Lokas läsk-och-vatten-blandning så kraftigt ställning emot kärnkraft? Och: är det verkligen den mest moderna kampen?

Tack för den här helgen, Popaganda. Ses igen nästa år. Om vi överlever vintern, som ju som bekant alltid inleds dagen efter Popaganda.

/Greta Thurfjell

2 kommentarer | “”Folk är så djävulskt snygga på stadsfestivaler” – Popaganda, lördag”

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG