Way Out West-enkät: Camila Astorga Díaz om festivalens höjdpunkt Mapei och bindibärande vita på festival

10:52 6 Aug 2014


Med bara ett dygn kvar tills de imaginära portarna till Way Out West öppnas är det svårt att tänka på något annat. För att ytterligare förstärka det ökande pirret i magen (jo, även vuxna råkar ut för detta) pratade vi med ett gäng Way Out West-besökare om deras förväntningar – först ut är journalisten Camila Astorga Díaz, medgrundare av Rummet, musikskribent på Nöjesguiden och boss i största allmänhet.

Vilka akter tänker du se till att inte missa?
– Jag har ju lyckats boka in mig som kvällsreporter på dagstidning den här veckan. Veckans 4-ever fail. Men som tur är finns ju Stay Out West och tidiga akter på festivalen samt lördagen. Men jag peppar oerhört på MØLinda Pira med Ladies First, Lorentz, Marlene och Seinabo Sey. Sedan är det en del film på förmiddagarna och talks som alltid imponerar mer än man kan tro. Men för alla som kan se Mapei? Gör det. Det är festivalens höjdpunkt. 

En festival i USA införde nyligen (och äntligen) ett förbud mot den typen av fjäderskrudar som ofta bärs av icke-amerikanska urinvånare på festival. Vad skulle Way Out West behöva för motsvarande förbud?
– Googla kulturell appropriering. Är du osäker på om du approprierar så ska du antagligen hejda rörelsen från din arm till din panna där du precis skulle klistrat fast en bindi. 

Vilket är ditt bästa festivalminne?
– Jag råkade gå på Secret Solstice-festivalen när jag var på Island med min kompis Mirjam i början av sommaren, då var vi tvungna att gå in i ett rökigt tält för att det var midnattssol överallt men musiken jag hörde var episk. Det var mycket isländskt som man aldrig snubblar över annars. Typ Gervisykur! Kolla in.

Vad saknar du på Way Out West? Du får inte säga kött.
– Fler internationella hiphopakter. Är både glad att jag inte missar så mycket samtidigt som jag verkligen, verkligen trodde att de skulle boka Mobb Deep eftersom de ändå var här förra onsdagen. Hade gärna sett både amerikanska hiphopartister men också typ norska eller isländska eller, ja, ni fattar. Sådana man inte visste att man ville se. 

Hur ser den genomsnittliga Way Out West-besökaren ut?
– 25-30, fridfullt leende men bakom solglasögonen kan man ana en stirrig blick, som nervöst undrar om den missar något nu när den tar en öl i solen. Nej, det gör du inte, detta är också festival. 

Vilken bokning känns absolut tröttast?
– Markus Krunegård. Han får så många chanser men ändå låter det alltid likadant. 

Hur kan det vara så pass omöjligt att som utomsocknes hitta boende i Sveriges andra största stad under festivalen?
– Det är för att bostadssituationen är misär i hela landet. Jag vet folk som åker bort under Way Out West just för att hyra ut sina lägenheter men det hjälper ändå inte. 

Camila kommer även att recensera ett antal akter på Way Out West för Nöjesguidens räkning – håll utkik.

 

En kommentar | “Way Out West-enkät: Camila Astorga Díaz om festivalens höjdpunkt Mapei och bindibärande vita på festival”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. jahaja skriver:

    Exakt vad har världen utanför hellenistiskt-romerska-kristna-anglosaxiska världen bidragit med rent kulturellt? Arabiska siffror och lite ”exotisk” mat? Så åt vilket håll går den sk kulturella approprieringen? Indianer, indier och kineser har helt enkelt varit värdelösa på att skapa något intressent och tidlöst, då får man leva med det näst bästa.

    Om inte bindi hade varit så j-a fult (tänk: tribal) hade jag lätt applicerat en bara för att kränka diverse lättkränkta pajasar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg