Festivalen Yard tillbaka vid tre tillfällen

11:30 26 Mar 2015


Yard på Kvarnholmen 2014. Foto: Izabella Englund.

Festivalen Yard, från människorna bakom Trädgården och Under Bron, är tillbaka. Men istället för två sommardagar i rad blir det den här gången tre utspridda tillfällen, ett i april, ett i maj och ett i augusti. Idag släpps de första biljetterna.

I augusti förra året anordnades festivalen Yard för första gången. En mash up mellan Trädgården- och Under Bron-folkets idéer i ett enormt bussgarage på Kvarnholmen i Nacka. Tanken var att det skulle vara mer tillgängligt och i samma prisklass som en “vanlig klubbkväll”.

I år har arrangörerna vidareutvecklat konceptet. Festivalen kommer att vara på en dag i stället för två, och anordas vid tre skilda tillfällen. 25 april, 30 maj och 23 augusti. Platsen som festivalen kommer äga rum på är fortfarande hemlig – precis som vilka artister som kommer att spela. Trots det släpps de första biljetterna redan i dag klockan 12.30.

Det går helt i linje med Trädgården/Under Bron/Yard-gängets vanliga taktik – mystik och spänning.

– Yard utmanar normer och tar ett nytt grepp på festival. I år håller vi även till på en ny, ännu mer magisk plats, hälsar de.

Proffsiga och kreativa. Det ska de ha.


Foto: Izabella Englund.

“Grisen-i-säcken-biljetter” släpps alltså under dagen. Det man har att gå på än så länge är det här: varje festivaltillfälle kommer att presentera två olika scener, länder eller städer i världen och hålla på i tolv timmar – både inomhus och utomhus.

Det kommer även att fokuseras på “konst och miljö för att få besökarna att trivas och umgås i tolv timmar, vilket är ett lite längre tidsperspektiv än de vi här hemma är vana vid”.
– Det finns så mycket fett vi vill göra, men för att undvika att förstöra magiken med gigantiska scener och korta speltider kom vi på att vi kunde dela upp det och jobba på en tydligare helhet per tillfälle, berättar projektledaren Martin Kling som tidigare varit känd som tillhörande Berns men nu alltså jobbar med Yard.

– Jag är superglad att vi har hittat ett sätt att jobba tillsammans och att vi nu äntligen har skapat en drömuppställning i stället för att konkurrera med varandra, säger han.

 

Biljetterna som släpps nu kostar 180 kronor per festivaltillfälle och antalet är begränsade.
– Vi kommer göra det lite mindre i år än förra året, för att slippa tänka på logistiska saker som att man bara ”måste sälja mer biljetter”. Då har vi tid att fokusera på att göra den fetaste helhetsupplevelsen. Och hörni, trust me on this one – köp nu grisen i säcken, säger medarrangören Johanna Schneider.

 

Läs också Greta Thurfjells recension av Yard förra året: ”Varför sa de inte att det skulle vara en drumn’bass-festival?

 

/Jenny Nordlander

4 kommentarer | “Festivalen Yard tillbaka vid tre tillfällen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sandra skriver:

  Heeeej. Alla är så dåliga på att skriva om det är någon åldersgräns på diverse jippon- och i så fall vilken?

  Kram.

 2. P skriver:

  Oj, vilken usel recension från förra årets Yard! Fixa nån annan till i år. Någon som är kunnig om artisterna som spelar.

 3. Jenny Nordlander skriver:

  Sandra: Ska kolla upp detta i morgon!

  P: Greta är fantastisk!!

 4. Ameliabran skriver:

  ”Gratitude for your motivation! I’m dedicated to creating top-notch content for impactful backlinks.”
  Cobra Kai jacket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp