Rapport från By:Larm

6:45 6 Mar 2015


Spelschema fredag

Äntligen touchdown i Oslo och den sedan 2008 återkommande festivalen By:Larm. Den startade förvisso tio år tidigare som en ambulerande festlighet, men sedan sju år tillbaka är den förankrad i huvudstaden. Det var lite av ett mankemang att komma hit under rådande pilotstrejk, då vi givetvis var inbokade på Norwegian, men skam den som ger sig. 


Vulkans mathall, där även såväl media som artister checkar in. 

Det feta är emellertid att artisterna spelar inte bara en, utan oftast två gånger under festivalen. Till exempel gör Lorentz (som vi missade igår, men precis skymtade utanför Vulkans mathall) ett andra set ikväll. Vi är även av förklarliga skäl nyfikna på det inhemska bandet KUUUK som också spelade igår, men ger oss en ny chans imorgon. Undrar varför inte fler festivaler jobbar på det sättet? Andra artister på kvällens schema är Sabina Ddumba, Kleerup och Elias. 


Blås baksida

Gled även förbi Blå som kör Psych:Larm ikväll och tjuvlyssnade på ett soundcheck som lät helt brutalt bra. Så ja, vi hamnar eventuellt där med. Den som lever, och läser festivalbloggen, får helt enkelt se. Nu kör vi!

Vid tangenterna: Pelle Tamleht

En kommentar | “Rapport från By:Larm”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Lisa skriver:

    Hej. Dog ni? Ett inlägg på en hel stadsfestival? Vänliga hälsningar, svensk i Oslo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG