Sammanfattning av By:Larm

10:56 11 Mar 2015

I helgen besökte vi den norska musikfestivalen By:Larm som sedan ett antal år tillbaka håller till i Oslo, här följer en sammanfattning av våra intryck. Festivalområdet är egentligen sympatiskt utspritt på samtliga krogar, men de större scenerna är centrerade till Youngstorget mitt i stan. Såhär såg det ut. 

 Ett stort plus var att ackrediteringsstationen låg uppe i Vulkanområdet, och närmare bestämt i Oslos Mathall med massor av trevliga alternativ för dinering. 

 Något bättre än festivalområdets utbud. 

 Det vill säga. 

  Gällande scenerna blev det väldigt tydligt hur många bra mindre venues Oslo har, jämför med exempelvis Stockholm. Vi räknade till åtminstone ett tiotal ställen med kapacitet för cirka 100-200 personer. Det ledde till att det var bra med folk på de flesta klubbspelningar vi besökte, dock låg vissa av artisterna kanske lite skevt.

 Praktexempel var Kleerup fredag 01:30 på Redbull-stage (ovan). Kön var inte nådig. 

 Något som däremot var enormt trevligt var att hela stan stämmer upp kring By:Larm och alla i festivalen deltagande ställen (och en hel del till) var utsmyckade med grafiken ovan, alltså samma färger som festivalens kommunikation i övrigt. Jag tycker personligen att stan borde låta dessa sitta kvar året runt. 

Helhetsbetyg Oslo och By:Larm: 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG