Svenska stjärnor på Coachella

9:09 11 Apr 2015

Det är jättelätt att bli poppis på Coachella. Det är bara att säga att man kommer från Sverige. Under fredagen gör Lykke Li och Alesso succé.

Lykke Li inleder showen med att dra av sig en svartglittrande slängkappa till publikens jubel. På en gång skapar hon en mörk, rockig och teatralisk stämning. Från första stund blir det allsång, alla älskar henne och hennes texter. Det är imponerande att hon lyckas hålla det så ösigt med ett lugnt tempo. Framförandet är avskalat, men samtidigt bombastiskt. Drömskt, men ändå knivskarpt. Det finns ingen annan som kan röra sig lika coolt ut i en utsvängd kostym som hon. Hon jazzar runt på scenen och ser lika vemodig som respektingivande ut.

När hon ska presentera ”Never Gonna Love Again” frågar hon publiken ” You know when your heart is broken and you think you never gonna love again?” får hon ett rungande “YEAH!” tillbaka. Lykke gör en effektfull konstpaus och säger med mässande stämma ”but AMEN you WILL!” och sprider ut de vida ärmarna som en väckelsepredikant. Det här är hennes gudstjänst, och alla, alla i publiken sträcker upp sina armar och låter sig välsignas av hennes smäktande toner.

Allra vackrast blir faktiskt hennes avskalade cover på Drakes ”Hold On, We’re Going Home”. Hon kastar sorgsna blickar ut i publiken där det är gråtfest grande. Den enda besvikelsen är väl att Drake himself inte dyker upp – han ska ju ändå spela på Coachella två dagar senare? Efter varje vers spanar jag ut i kulisserna, är det han? Nej, bara en råddare. Typiskt. Hur som helst lyser Lykke Li ensam och behöver ingen annan stjärna vid sin sida för att ge en riktigt bra konsert.

En annan svensk stjärna som uppträder under fredagen är guldgossen Alesso. Han spelade på Coachella förra året också, men publiken har uppenbarligen inte tröttnat. Tältet som han spelar i är helt enormt, det är Cosmonovastorlek och ungefär samma känsla med alla skärmar överallt. Det är packat med folk och fansen får trängas även utanför tältet.

Alla ville se Alesso. Festivalbloggen ger spelningen tummen upp. 

Alesso gör entré upphöjd på en platå ovanför scenen. Hans bredbenta siluett avtecknas mot ett hav av projicerade eldflammor. Något annat skulle faktiskt kännas ovärdigt. Han tar inte med sig någon jantelag från Sverige direkt. Det är storslaget, spektakulärt och han ger publiken vad de vill ha. ”My name is Alesso. I’ve been waiting for this day!” säger han till massan som nästan redan svimmat. Även här återkommer kyrkotemat; under en lång stund projiceras kyrkofönster och krucifix bakom honom. Han sträcker ut armarna och pumpar taktsäkert med händerna. Publiken verkar befinna sig i något slags delirum, med eller utan hjälp av droger. Det känns sektartat. Mot slutet av konserten mixar han in Tupacs ”Californa Love” vilket är ett jäkla genidrag. Det blir allsång och stämningen höjs om möjligt ytterligare.

Ljusshow under Alessos konsert. 

Idag avslutar  Axwell Λ Ingrosso lördagen. Hemlis: det kommer fler svenskar! I onsdags kväll på Bar Marmont i Los Angeles avslöjade Salem Al Fakir för Festivalbloggen att han kommer att ”köra en liten grej med Axwell och Ingrosso” på lördag, men att det inte kommer att märkas att det är han. Det är svårt att tro att Salem kommer att agera bakgrunddansare, det blir nog snarare ett framträdande till deras gemensamma hit ”Sun Is Shining”? Svaret får vi ikväll. Är du så nyfiken att du inte kan hålla dig till nästa inlägg? Då kan du titta på livestreamingen imorgon bitti 08:55 svensk tid. 

Mer från Coachella 2015: Alla applåderade över de spolningsbara toaletterna på Coachella. Men lyckan blev kortvarig.

En kommentar | “Svenska stjärnor på Coachella”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Infitdel skriver:

  Min bästa vän i hela mitt liv är en lesbisk, när vi var sjutton, hade vi ett hemligt relationer som strikt emotionellt.
  Efter mycket nonsens och 3 år av att inte prata med varandra. Jag är gift (till en man) och hon har fortfarande samma känslor för mig som hon gjorde tidigare.
  Men vi behöver vår vänskap tillbaka och vi vill bara veta hur man gör det möjligt och gör min man bekväm med den. Jag berättade för en vän om det här, Hon berättade om Lord Oduduwa kan hjälpa mig. hon gav mig e-postadressen till Dr.Oduduwa och senare kontaktade jag honom,
  Jag förklarar allt för Lord Oduduwa-e-postadressen, Han lovar att hjälpa mig att lösa mitt problem och göra min man skilsmässa med mig så att jag kan hitta min sanna kärlek.
  jag var bara inriktad på att köpa några små saker som jag gjorde och jag skickade objekten till hans tempeladress i East legon, Accra Ghana. det är adressen till Dr.Oduduwa den stora kärleksspellmakaren.
  några dagar senare blir min man arg på mig och slutar med mig, jag var så glad att jag äntligen fick min frihet. Jag är ute och jag är stolt över mitt beslut, för jag älskar samma kön, jag är lesbisk sedan barndomen, jag har vuxit denna intima inre känsla för mina kompisar. Jag var bara häftig att jag inte plötsligt vänd mig från rak till lesbisk, men blev bara vaken senare i livet till min attraktion för kvinnor. Jag tycker att denna attraktion har alltid varit där men hade varit tidigare otillgänglig, av enskilda skäl till varje situation.
  Många av oss kämpar i åratal och många håller förhållandet med sin man men söker fortfarande ett förhållande till en kvinna.
  Jag är ledsen för smärtan som jag orsakade min man. Jag trodde att jag kunde upprätthålla ett dubbelt liv men det var helt enkelt inte möjligt. Jag är ute och ut för alltid.
  Jag älskar Samma kön och jag vill njuta av mitt liv. ”Dr.Oduduwa Kraftfull stavningskrock hjälpte mig att återställa mitt sanna jag och jag hittade sann kärlek i mitt liv med sin Magic-Love spell,
  denna stavning utfördes inte på nätet, nej det var praktisk offer och brinnande stavar vid Oduduwas tempel, jag kunde utföra det mesta av stavningsförloppet alldeles själv genom att följa hans instruktioner och hjälp under hela charmens process.
  detta är verkliga och sanna svarta magiska kärlekskrefter. Jag skickar honom meddelande på whatsap nummer också. här är personlig email: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG