Bokmässan dag 3! Mingel!

3:09 27 Sep 2015

Hej Festivalbloggen! High Five! Det känns sorgligt att skriva detta! Det lider mot sitt slut! Allt blir inget! Allt jag inte minns! En annan aktuell boktitel! Jag sitter inte bland sladdar i ett pressrum och vaktar någons telefon! Jag sitter på tåget hem! Min skalle är på bristningsgränsen eller vad man säger! Tur att den inte är på Bokmässan och tittar på Håkan Hellström som ”jammar” med Jan Lööf (så förutsägbart)! Då hade min skalle sprängts! Eller kräkts lite! Kan en skalle kräkas?! Nu ska jag försöka mig på en pedagogisk genomgång av gårdagens bästa mingel-moments! Jag älskar pedagogik! Det här med bilder och kursiverade sofistikerade bildtexter blev en sån oväntad succé, så det blir en repris på det! Ska bara bjuda på mina anteckningar från mobilen först, läs det som en Bokmässan-dikt-remix direkt från golvet, ”lejonets kula” (eller hoppa över, mingel är också poesi):

 

Ser du människan? Jag ser två! / Jag drömde inatt att jag åkte en massa bergochdalbanor / Daniel Sandström är Khemiris livvakt ( och det är en svag spaning eller ett skrivet skämt?) / E-cigg / Skamfyllt att hicka? / Lämplig läsning, mycket snömos / Ska vi bråka om litteraturen? Det tycker jag / Alkberg skriker kuken över rummet / tänker på min konceptuella vision om att börja ställa en fråga (när det öppnas upp för frågestund) och aldrig sluta prata / Sexig poesi äta rebus / Det krävs ett stort upplysningsarbete / Modernista favoritar allt jag skriver på twitter, vilken genomskinlig avundsjuka, eller ärlig/härlig / Mysteriet Claes Malmberg och cylinderhatten / kämpa Wikipediakämpar / Ser en sexig rökruta / Thatcher höjde polisernas löner / Storlek 44 i skor / En bok som är noga med detaljer men där platser inte nämns vid namn / Parasiterar på verkligheten som om jag vore en oskäligt ointressant historisk roman / det läcker i taket / vi rostade varandra / det spelas lugnande musik på toaletten  

 

Nu kör vi bilder! Den gudomliga komedin! Baklängeskronologi idag! Lördagen:

Vad är väl en blöt kväll på Park i dödsskuggans dal?! (Dödsskuggan = Krister Henriksson i beige). Här är en fin bild på internetpoeten Malte Persson och den sårade divan Nelly Saxfors (aka Anna Axfors)! Malte tyckte det var ”härligt awkward” att mingla med oss! Han berättade att han hade middagskonverserat med Reinfeldts livvakt! Nice!

 

 

Broder Daniel var på Bokmässan! Och Broder Daniel Redgert i tjusig kavaj från Our Legacy! Jag bad om ursäkt över att jag inte svarat på hans mailförfrågan om att göra något med Alex och Sigge i Nöjesguiden! Jag kunde ju i alla fall ha svarat på hans mail! Jag tror Daniel blev genuint besviken när jag berättade om hur lite redaktionell makt jag har! På bilden syns också spillevinken och litteraturkritikern Mats O. Svensson! Eller ”Matso” som han vill bli kallad! Han har någon sorts ”ålderskris”! Jag tycker han hanterar det med stil! 

 

Personer som har DET dras tydligen till varandra!? Kul när det händer! Tecknaren och geniet Kristina Ullberg och slackerpoeten Henry Song fick panik när dom insåg att ryktet om att ”garderoben var stängd” var sant! Kristina har för övrigt skrivit en diktsamling med den bästa titeln jag hört: ”Saker ni pratar om som är tråkiga”! Håll utkik! 

 

Saker ni pratar om som är tråkiga! Expressens Victor Malm och Norstedts-förläggaren Håkan Bravinger! (Vilken är den bästa vingen? Höger vinge! – klassiskt Mircea Cărtărescuskämt). Jag tror att Victor säger nåt i stil med: ”Jag har pratat med Jens Liljestrand och han säger att Augustpriset går till Tom Malmquist, det är inte ens en match i år”! Eller så avslöjar han att han har Ibsen och Anne Carson som bakgrundsbild på mobilen! 

 

Rutinerade som vi kände oss tänkte vi minsann inte upprepa ”debaklet” med Natur & Kulturs middag! På Norstedts-middagen skulle vi inte bli utslängda! Catch me if you can-style! En gång bordsplacerad alltid bordsplacerad! Haha.

 

– Jag har kämpat mot torr hud i hela mitt liv. 

Autentiskt Henry Song-citat mellan Karl Gerhard och Lasse Dahlqvist (googla!). Livet är en dikt.

 

Jag är rädd att Henrys nya liv som bloggstjärna stigit honom åt huvudet eller vad man säger! Tur att det här är sista Bokmässan-inlägget för i år! Kort efter att den här bilden togs skrattade han åt att jag skulle läsa Frank O’Haras ”Lunchdikter” på svenska! ”Dom heter ju Lunch Poems”, sa han ironiskt! 

 

Vi stod ett tag och skrattade åt Norstedts bordsplaceringslista! Ganska ”svag” uppställning i år! ”Skadeglädjen är den enda sanna glädjen” som Bob Hansson skulle sagt.

 

Viktigt att fylla på med näring! Litteraturmiddagen blev lökringar! Kristina trodde att jag hade beställt calamares; hon hade aldrig hört talas om konceptet lökringar! Hur sjukt är inte det?! 

 

 

Köpte massa böcker av Elisabeth Grate! Så jävla bra förläggare! Vi är med i Nina Bouraouis fanclub! Gå med du också! Att läsa är coolt!    

 

Cool bild! Roger Wilsons känsla här är min genomgående på mässan! Söt panik!

 

Ludvig ville att jag skulle fota hur han råkat ”greppa” sin ruccola! Sen spelade vi upp en liten sketch om ruccolans (alltså just det här specifika salladsbladet) relation till OEI! Vi var överrens om att Jonas (J) Magnusson var saknad på mässan! Det blev en helt ”okej” sketch ändå, med tanke på vilka små medel vi hade att jobba med! Sen pratade vi om att vi ska ha en egen monter nästa år. Jag tänker att montern ska va lite som Banksys ”Dismaland” eller Drömmen om Herrön. Dom andra tyckte att den ska innehålla en bag in box och en soffa. Och att vi kanske ska ha ett lotteri! Och aniktsmålningar för alla barn! Sen hade jag också en idé om ett litet mindre rum för poesi bredvid rum för poesi där lite yngre poeter kan få läsa en lite mindre dikt eller två! Små poeter har också öron! Ring mig Bokmässan så styr vi upp nåt till 2016! 

 

Lite märkligt panelsamtal i ABF-montern fyllt av snömos om ”Lämplig läsning”, men Felicia Mulinari ägde alla inklusive Göran Greider (som precis upptäckt Yahya Hassan) och Ebba Witt-Brattström!

 

 

Poeten Sigrun Bragadottirs tapas-smak är defintivt sämre än hennes dikter för dom är sjukt bra och hennes tapas-smak är sjukt dålig/konstig!

 

Alicia Hansen och Zara Kjellner presenterade The New Level of Pornography på Syndikalistiskt forums radikala bokmässa! Glada miner!

 

Kjelle Berka från Högdalen ramlar av stolen i Aftonbladets monter! Det kallar jag kultur! Kul kultur!

 

Den här bilden får avsluta Bokmässan 2015 för min del! Roligt var det och fort gick det! Puss och kram! Tack och förlåt!

 

/Elis Burrau, litteraturredaktör 

2 kommentarer | “Bokmässan dag 3! Mingel!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ameliabran skriver:

    ”Appreciate your encouragement! Committed to crafting compelling content that resonates and builds valuable backlinks.”
    barbie jacket

  2. james smith skriver:

    Your prose is a journey, inviting readers to embark on adventures through the landscapes of thought you paint.I Love La Hoodie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg