Ny festival av Live Nation och en av initiativtagarna bakom Into the Valley – Stockholm Love Affair

8:42 2 Dec 2015

I april får Stockholm en ny minifestival inriktad på avancerad elektronisk dansmusik. Stockholm Love Affair arrangeras av Live Nation tillsammans med Segrén Hedlund, initiativtagare till succéfestivalen Into The Valley i Dalarna.

Den exakta platsen för festivalen är fortfarande oklar men kommer att “byggas speciellt för tillfället” och ligga i ”Globenområdet”.

Som arrangörer står Mattias Hedlund och Jens Segrén. Mattias ligger bakom Into The Valley och tillsammans med Jens driver han bland annat Musikaliska Gård och Audiio på Berns. Duon ligger även bakom lyckade koncept såsom F1-6 på Fotografiska och F12-terrassen.

Sammanlagt kommer runt 15 artister att spela på minifestivalen och idag presenteras de första tre namnen: Jamie Jones,  Sven Väth och Anja Schneider.

Varför en ny festival? Och varför i Stockholm?
– Vi har alltid tyckt att det saknas en renodlad festival i Stockholm med just den mer avancerade elektroniska dansmusiken. Vi har också sett att många svenskar reser utomlands för att besöka de absolut främsta klubbarna och festivalerna i världen. Denna genre är en av de som växer sig starkast just nu. Jag har jobbat med den här musiken under hela mitt yrkesliv, så för mig känns det som en naturlig förlängning av det jag har jobbat med innan, samtidigt som det verkligen är något jag brinner för, säger Mattias Hedlund.
– Vi tycker att Stockholm och Sverige förtjänar en plats inom den här scenen, precis såsom många andra storstäder – och vad är vackrare än Stockholm på våren? Stockholm Love Affair blir en kärlekshyllning till vackra vår-Stockholm i klubbmiljö, säger Anders Boström, som är festivalgeneral från Live Nation.

Blir det inomhus, eftersom det är så tidigt i april?
– 
Ja, det kommer vara inomhus i en lokal i Globenområdet. Vi känner att den här lokalen har väldigt stor potential för att byggas om till den upplevelse vi är ute efter. Det ska bland annat byggas två olika scener. Man skulle kunna likna den vid ett blankt papper i nuläget mot vad den kommer vara när vi är klara.

Hur stort område blir det? Hur många biljetter?
– 
Det blir ett område som byggs om speciellt för Stockholm Love Affair. Lokalen kommer bjuda på känslan av både en nattklubb och en festival. Vi kommer släppa runt 3000 biljetter.

Vad blir skillnaden mot Into The Valley?
– 
Skillnaderna är stora. För det första är Into The Valleys musikprofil något smalare, sen är det en sommarfestival på en av Sveriges vackraste platser. Stockholm Love Affair kommer kännas mer klubbigt och intimare, omgiven av storstadspulsen. Och i staden vi alla bakom projektet har varmt i hjärtat, berättar Mattias Hedlund.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp