2014 – stora årsresumén

01:08 2015-01-03

Beskriv året med tre ord.
Händelserikt, utvecklande och roligt (ok skrev först ”liberalt” här men ångrade mig då jag insåg att någon snabbt kunde missta det för sympatier för Jan Björklund eller Annie Lööf).

Så gick det med *karriären* under året.
JAA BRA!!! Om det ska få ett betyg får det fan MVG+. Har gjort radio med Tänk Till i P3, spelat in två intervjuserier med Nöjesguiden, lett Stockholmspriset, spelat in massa pod och dessutom avancerat från redaktör – producent – programledare på SVT. Har dessutom haft så otroligt jävla roligt på jobbet. Herregu. Och i januari ska jag vara röda-mattan-reporter på Guldbaggen!!! TJOHOOOO. Tror jag börjar ana vad jag vill göra framöver. Jobba med tv är roligare än vad jag nånsin tänkt. 
.10727258_1550924681792763_1995526230_n.jpg

Ison och Fille älskade verkligen mig……………….

Så gick det med relationerna under året.
Blandat. Fan vad svårt det är med den här balansen. Att försöka förstå vad en vill och hur en ska hålla relationerna vid liv. Både jag och Anton har jobbat extremt mycket hela året och dessutom på olika orter. Och jag måste vara ärlig och säga att det sliter på oss. Att leva parallella liv tror jag verkligen kan bli en göra-slut-grej om en inte passar sig dvs. vågar prata med varandra om det jobbiga. Tur att vi orkat hittills. Tur också att Anton är en sån jävla vettig, varm, klok och förstående person. Eller så är det inte bara tur, utan också en massa jobb. Om ni bara visste alltså. AJA, gällande familjerelationer är det väl samma sak där. Knappt hunnit se min familj, men nu i jul känns det som om vi kom varandra närme. Speciellt mamma och pappa, älskar dem så att det gör ont i bröstet. Mitt gäng har hållt ihop som vanligt, även om ”partners” (??) har kommit och gått rejält det här året så har vi verkligen bestått. 

Nya personer i mitt liv.
Ok, inte nya personer i mitt liv, men två som jag verkligen kommit nära under året är min chef Klara och Parisa. Tycker om dem som otroligt mycket. Men en helt ny person som jag förälskat mig i är Josefin och Martins Bo som kom den första juli i år. VILL TA TAG I HANS HUVUD SAMT INÅTVÄXTA KNOGAR OCH BITA RIKTIGT RIKTIGT HÅRT.

10895383_618984368207872_700846059_n.jpg10853086_754942264582352_2072180767_n.jpg

Bästa resan.
Amsterdam i juli med Anton. Så otroligt mysig stad och asbra hotell som NI tipsat om! Eller Barcelona i augusti med hela släkten. Fast jag fick ju mitt livs värsta svampinfektion i Barcelona………. kunde liksom inte bada pga brinnande sköte………………….. :-D :-D Lite synd bara att det aldrig blev något San Francisco i år, eller USA överlag. Men vafan, att ens kunna resa är en jävla ynnest så jag är glad att det funkat. 2015 ska jag dock till USA. Åh detta ljuvliga land med personer som förstår vikten av att vara falsk-trevliga <3

 

Härligt minne.
När jag äntligen kunde bada en liten stund i Barcelona med Anton. Eller när jag kom ner för den svarta backen i mars i Åre. Wow. Tänk att jag fixade det alltså. Min födelsedagsmorgon i september då Anton köpt enTudor-klocka och gjort eggs benedict till mig (ok skrev först ”i mig” ….. hade varit ohygiensikt). När Fi fick mandat i EU-paralamentet! Way out West!

1739446_662639063800434_134610015_n.jpg1737304_309418532571033_288625933_n.jpg

Jobbigt minne.
Orkar inte måla upp något spedifikt men; Ångest. Jobbigt med förändringar och flänga på sommaren från Stockholm till Sundsvall och inte vara helt nöjd med något. Vakna nätter med jobbiga tankesnurror. Tvivel på allt. Bakfyllor. Vem är jag? Vad vill jag? Varför finns jag? Och framförallt; en ständig känsla av att ”NÅGOT MÅSTE HÄNDA!”. Har också druckit alkohol när jag velat råda bot på känslan = inte slutat bra. Jävligt jobbigt dagen efter valet också…….. grät på bussen till jobbet och lyssnade på Seinabos Younger.

Bästa köpet.
MIN CYKEL. Varför har ni inte sagt att cykel är vägen till lyckan? *hoppar på sadeln och trampar hetsigt iväg mot ljuset*

Min stora musikalista upptäckt.
Lorentz. Alltså. Ursäkta. Är ju inte ensam om den här upptäckten och kan väl hålla med om att hajpen varit orimlig….. eller NÄ, det kan jag faktiskt inte. Lyssnat på skivan i säkert 400 timmar det här året, vilket också lett mig in på annan ny svensk bra musik. 
10623704_329573290541039_1637390778_n.jpg
”Vad sa du Hanna… ska vi inte bara putta ner allt detta från sängen och idka älskog medan jag sjunger i ditt öra….????” 

 

Det såg jag på.
Äh. Det gamla vanliga fast nya säsonger: Girls, House of Cards, GOT. Bubblare i tv-världen: Gifta vid första ögonkastet, alla Kobra och Paradise Hotel. 

Det borde jag gjort mer av.
Legat med Anton, rest, lagat mat (har under det här året kanske lagat mat hemma ca 25 gånger) och varit mindre hård mot mig själv överlag. Sparat mer pengar borde jag också ha gjort, ops.

Det borde jag gjort mindre av.
Druckit vin…………….. kanske……..

10617114_500552176746593_596136313_n.jpg

Största insikten under 2014.
Att få saker i det här livet är svart-vita och enkla. Det är vettigt att släppa på principer, vara snäll mot sig själv och försöka förstå istället för att döma. Och att tja, det känns att va människa och det är rätt ok ändå. 

Det tar jag med mig in i 2015.
Massa mod inför livet. Mod att ifrågasätta, stå upp för rättvisa och mod för att känna. Hoppas ni är med mig för….. NU KÖR VIiiiiiiiii oh oh oh oh yeah yeah yeah *ingjuter livskraft i alla som läser denna mening*

9 kommentarer | “2014 – stora årsresumén”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Johanna skriver:

    Haha alltså heter det älskog?? Har alltid trott att man säger älgskog??!!*drar täcket över huvet*

  2. Ellen skriver:

    haha är det någon som kan utlova roliga listsvar så är det verkligen du alltså! man blir aldrig besviken hihi

  3. Tinis - en blogg som vill göra dig glad! skriver:

    Åååååh vad kul att läsa:D:D:D *wihoo*

    Och ja, känner rent spontant att relationer ibland kräver SÅ HIMLA MKT jobb, men i slutändan är det värt det. När jag har haft det krisigt i min relation så har jag tänkt att visst, man kan göra slut, det kan kännas lite bättre, sen bli ihop med en annan längre fram. Men då är sannolikheten väldigt stor att jag går igenom jobbiga saker med den personen också. Och då väljer jag min kille, för är det är den enda jag är beredd att gå igenom svåra saker med.

    Kramhej!

  4. Emma C skriver:

    Slog på Lorentz när jag läste om honom här å kände fan livspepp å livskraft precis som du skrev!! woopwoop!!! pepp pepp!!! !! !! :-* ………… *ännu lite mer pepp!!!!!!*

  5. Kristina skriver:

    Mmm bästa årsresumén i bloggosfären <3

  6. Linnea skriver:

    Apropå att känna att det måste hända någonting… Vet inte om du vet vem trubaduren Loke är, om du tycker om/inte tycker om honom (isf ber jag om ursäkt för att jag länkar en dålig låt) eller om du kanske inte hört talas om honom. Men han har en låt där han sjunger typ (ur mitt minne…): ”här går jag och väntar på en bomb, vulkanutbrott, en tromb. Vad som helst som vänder världen upp och ner. Revolution och hungersnöd, en strid på liv och död. Någonting stort, någonting sant, någonting mer.” Och så kan jag känna ibland. Jag har lyssnat på hans låtar många gånger när jag känt att livet inte riktigt går som jag vill… Och ja, detta blev ju som någon slags reklam, men iaf…

    Länk till låten iaf…: http://youtu.be/yL7q5TLnWKQ

  7. ByeByeYou skriver:

    Tror kanske jag snor din lista och svarar på samma frågor hos mig. Alltså älsk på att det är nytt år. Så. Trött. På. 2014.

  8. Cornelia skriver:

    Men asså JAAA cyklar är ren glädje nergjuten i … cykelform… försöker förklara detta för folk men ingen verkar fatta helt. Att röra på sig ligger väl typ längst ner på min åhvaroligt lista men BLIR SÅ GLAD av cyklar!!

  9. Malin skriver:

    Alltsåååå TACK för att du bloggar! <3 Tycker allt du skriver är så fantastiskt jävla härligt, ärligt och roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg