10 saker jag lärt mig av tolv år i tvåsamhet

21:49 2017-08-27

 

1. Allt behöver inte bli en diskussion. Ja, det ÄR störigt när ens partner gör en massa grejer och hen säger den där otroligt störiga saken som du bara visste att hen skulle säga. Men allt behöver inte bli en diskussion eller bråk. Ibland blir jag helt förvånad av mig själv hur min irritation kan släppa när jag inte göder den? Självklart ska man ta upp saker man känner är fel, men ibland är inte känslor/tankar ”sanningar” utan just bara något som känns och tänks i stunden.

 

2. Det är okej att inte vara kär. Det här var min största ångestgrej innan jag förstod vad kärlek och relationer faktiskt är. ”Kär” är ju ett väldigt märkligt begrepp som är så …svårförklarat? Jag brukar därför i min hjärna vända det till ”lust”, typ lust att va med min partner, lust att ses, lust att resa, lust att leva ihop, lust att ligga etc. I perioder i livet varierar den här lusten, vilket måste få vara okej. Det är så jävla ångestfyllt att måla upp tvåsamhet som något maximal lyckotillstånd som ”helar” en. För så ÄR det ju inte, jämt.

 

3. Man får ha hemlisar. En gång i tiden trodde jag att jag var tvungen att berätta v a r e n d a liten tanke för min partner. Vilket är ju otroooooooligt krävande men också så taskigt mot mig själv? Som att bara för att jag älskar och lever ihop med en annan person så får jag inte längre äga mina egna tankar, historia och framtid. Också kul att va ihop med någon vars personlighet fortfarande känns spännande. Man behöver alltså inte berätta allt.

 


4. Hen behöver inte vara allt
. Jag har en terapeut, bästisar, föräldrar och en lånehäst. Min kille får
vara min kille och det är lite orealistiskt om han ska vara…. allt? *tvingar honom att galoppera på äng*. Jag kan ju inte vara allt för honom och kan därför inte ställa detta orealistiska krav tillbaka.

 


5. FÖRSTÅÅÅÅÅEEEELSEEEEEEEE.
Det är inte så jävla lätt att leva jämt. Man mår dåligt, har framtidsångest, funderar på om man verkligen räcker till och vad livet går ut på. Då tycker jag att det schysstaste och finaste man kan göra i en tvåsamhet är att ha förståelse för att båda går och bär på sånt här, att man finns där, ställer upp, peppar, kramar och inte brinner av när andra parten inte alltid kan ”leverera” i livet och relationen. Kanske är det just det som är kärlek i slutändan?

 


6. Svartsjuka är aldrig en komplimang
…bara ens tillkortakommanden och usla självkänsla i vidrig förpackning – det är ju sen gammalt. Ta aldrig sånt av någon annan. Och när man väl känner att svartsjukan komma krypandes så låter jag den finnas men tar till varenda knep i boken för att kväva den, annars kväver jag all lust till relationen.

 

7. Det är inte jättekul att prata i telefon efter 12 år ihop. Tycker jag. Och vet ni? Ibland säger vi ingenting vettigt till varandra på……… veckor? Men det kan vara kul ändå. Tips är att GÖRA grejer ihop (badminton, promenader, serier, kortspel, ligga, laga mat etc.) så får man automatiskt något att snacka om. OM MAN NU VILL DET???

 

8. Titta inåt. Lol, nu börjar ”tipsen” här bli lite väl flummiga men det här är nog den viktigaste lärdomen jag har men tyvärr inte alltid lyckas anamma. Det är nämligen superlätt att granska och leta fel på andra än sig själv. Låt säga att man bråkar mycket, allt blir en diskussion och det tar såklart en massa jävla energi – då behöver det brytas. Vad gör man då? Jo börjar tänka ”om hen bara gör lite mindre så eller lite mer så” osv. ISTÄLLET är det absolut bästa att fokusera på sitt eget beteende och hela tiden öva på att ändra sina reaktioner och beteendemönster. Tro mig, det ger resultat!!! Har ändå 12 år ”forskning ”i bagaget.

 

9. Det behöver inte vara på ett ”visst sätt”. Det finns inga lagar i tvåsamhet, det är ju faktiskt bara jag och min partner som får bestämma över vår relation. Ingen annan. Det finns inga regler hur ofta man ska ligga, prata i telefon, ha nån jävla ”date night” eller äta middag ihop. Man hamnar så lätt i jämförelsesjukan och tron att något är ”fel” fast det kan vara helt rätt för er.

 

10. Man får tycka olika. Och så kan det bara vara så. Ett exempel från en god vän till mig (jag själv): ”jaha du tycker att det är superviktigt att det inte kommer tvättmedelpulver i mjukmedelfacket, okej då kan jag tänka på det men tyvärr kommer det aldrig vara lika viktigt för mig och därför kan det hända att det ibland kommer tvättmedelpulver i det facket FÖR DÄR ÄR VI OLIKA DU OCH JAG”.

 


(11. Va rädda om varandra.
 Livet är kort och allt kan hända).

 

 

 

70 kommentarer | “10 saker jag lärt mig av tolv år i tvåsamhet”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Hanna i Gbg skriver:

  Tack för ett jäkla viktigt inlägg!

  Har levt ihop med min kille i 6 år nu, och på senaste tiden har tankar kring detta dykt upp. Typ är vi rätt för varandra, egentligen? Hur vet man det? Har vi tillräckligt roligt ihop etc. Skönt att läsa om att fler har samma tankar, men att man kan känna att förhållandet funkar trots allt. Att det inte måste eller kan vara happyhappy perfect life konstant!

 2. Sofia skriver:

  Så otroligt bra och viktigt! Heja dig och dina kloka ord <3

 3. N skriver:

  Hej så bra inlägg!!!! Tack.

 4. Sanna skriver:

  Är inte i ett förhållande just nu men ska spara dessa tips, så klok du är master.

 5. Linn skriver:

  Så bra tips master!!!!

 6. Lina skriver:

  Blev så glad av det här inlägget. Håller med om allt även om jag själv inte är veteran på samma sätt som du. Tycker särskilt det där med att vara kär är en bra poäng. Det tog mig också ett bra tag att förstå att allt går lite upp och ner. Betyder inte att jag älskar honom mindre. Å andra sidan skulle man fortsatt HELA tiden gå runt med de där fjärilarna så skulle man ju nästan göra slut av bara den saken, jäklar vad det är jobbigt de nykära fjärilarna är ändå. Sen efter ett tag kommer fjärilarna och går lite. Fast på ett stabilare plan än då man var nykär. Tyckte du sa det ganska bra i en podd för nåt år sen (kommer inte ihåg vilken) att du är såå himla kär i din partner just nu och att det är fint. För just så är det, ibland är man superkär ibland är man något helt annat och det är helt okej. Tack <3

 7. Agnes skriver:

  Tack!!!!!

 8. Ida skriver:

  Tack för bra tankar att tänka!

 9. Hanna skriver:

  Så bra skrivet!!! Hade världens bråk med min partner förra veckan när vi satt på restaurang (var utomlands och spenderade varje minut ihop i en vecka….). Vi hade typ inget att prata om. I 10 min. Fick PANNE pga livrädd att vara ett tyst tråkigt par på restaurang. Började såklart skylla allt på honom:)))) Att vi helt plötsligt inte har något gemensamt och att det inte går att diskutera om ”viktiga” saker med honom (hahhaha vem är jag). Inte ens sanning. Sen insåg jag att fan vad jag jämför mig med andra par och vill att allt (speciellt på semester) ska vara såååå himla bra hela tiden och att vi aaaalltid ska vara kära. Nej man är fan inte alltid kär, och en kan fan inte alltid ha en intressant och rolig diskussion om världsliga saker trots att det värkar som att alla andra par har det. LUST till att diskutera, lust till att hänga, lust till att ha berätta. Det ska jag ta med mig!!!!

  1. Klara skriver:

   Haha åh gud var själv där i veckan. Så sjukt att en ska bry sig om vad andra ska tycka hela tiden! Vi började bråka på restaurangen och sen kände jag ba lol det är väl bara skönt att va så bekväm att en vågar vars tyst när en vill.

  2. a skriver:

   haha åhh gud vad jag känner igen mig!! har gjort typ exakt samma sak och helt plötsligt typ flippat på min kille för JAG panikat över nåt.

 10. M skriver:

  Tack.

 11. Malin skriver:

  Precis så är det! Har snart 11 års relation i bagaget (är 28år!) och kan skriva under på typ allt. <3

 12. Madde skriver:

  Tack, det här behövde jag höra!

 13. Annika skriver:

  Har levt i hop med min boy friend forever i halva mitt liv och håller med om allt. Har två tips att lägga till: om man irriterar sig på nåt den andre gör är det sämsta man kan göra att inleda sitt klagande med ”varför gör du XXX?!” För vad kan man svara på det? ”för att jag är dum i huvet?” ”för att jag är lat” ”för att jag skiter i vad du tycker”? Mycket smidigare att vara mer rakt på sak och säga att man inte gillar XXX och sen vidare till din punkt 8 eller 10.
  Nästa tips handlar om när man inte har nåt att prata om. Kan bli uppenbart när man typ sitter på restaurang eller så, då har jag för vana att fråga BFF om grejer som jag vet han är bra på eller som han kan som jag vill veta mer om. Vi är bra på rätt olika saker, så det brukar bli ganska intressanta och lärorika diskussioner. Också fint att se den man gillar prata om nåt de är bra på eller gillar, de lyser liksom upp!

  1. Sananas skriver:

   Håller med, det är så härligt när folk pratar passionerat om ett intresse!! Vill man inte hamna i ”tjejfällan” av att alltid ställa alla frågor tycker jag också det är roligt att sätta upp olika scenarior typ ”du öppnar dörren och allt du ser är en orm, ett champagneglas och ett sudd” och man berättar hur man skulle reagera eller ”hur ser ditt drömvardagsrum ut” då får bygga upp allt i sitt huvud och samtidigt höra hur sin partner tänker. Men det är inte på riktigt så man kan inte bli arg om personen vill ha krokodilmatta med gula tofsar, men man kan fråga varför! Min kille sa föresten en gång att de personerna han har i sitt liv som han kan sitta tyst med utan att det blir pinsam stämning älskar han mest för då är det aldrig jobbigt. Jag håller med! Dom jag är mest bekväm med blir det aldrig pinsam tystnad med, bara tyst och det är ok att ”bara vara”! :)

 14. En snygg fisk skriver:

  Printscreena detta och skickade till alla mina bästisar, bästa jag läst! Så viktigt och sant! <33

 15. Ellen skriver:

  Är i ett läge i livet där jag verkligen behövde läsa detta!

 16. lina skriver:

  Senaste månaderna (typ 3) har jag haft sååå mycket ångest över att jag kanske inte är kär nog, att det inte var som förut (2 år tillsammans nu), att det kanske är såhär en relation tar slut? TACK GODE GUD för dina tips master!! Speciellt detdär med lusten. du räddar!

 17. Miranda skriver:

  Tack’ blev så glad för detta inlägg. Trots ynka 6 år- visserligen två kids, katt, bostadsrätt och bröllop förra året- behövde jag verkligen den här ”listan”. Du skriver bra. Ibland behöver man påminnas ❤️

 18. M skriver:

  Ååh men fint! Tack! Jag har i stunder fått panik över ”men är jag verkligen KÄR just nu?” och försökt leta inom mig och försökt förstå vaaaad det äär att vara kär och inte fattat.

 19. Nr 1 fan skriver:

  Master! Så bra lista!!

  Kan du inte skriva lite mer om dina tankar på svartsjuka, hur du upplevt det etc. Är det okej att lufta om det med sin partner eller ska det bara strypas direkt? Och hur görs det isf? Märker med mig att det ändå kommer fram på något vis, som att jag blir ledsen eller kall etc utan att min partner förstår varför, och att jag inte vill berätta för vill inte ens förknippas med känslor av avundsjuka eller svartsjuka, som är så inlärda *fula* känslor.

 20. Lisa skriver:

  Tack Hanna för det här inlägget. Började lipa på jobbtoan när jag läste det. Du är BÄST!

 21. Linnea skriver:

  Wow, bara wow. Så klok!! Så viktigt för även mig att läsa

 22. J skriver:

  Himla fint inlägg och en så bra påminnelse om att livet i sig är ju upp o ner, man går ju inte runt och njuter av livet varenda sekund. Så varför vore det annorlunda i en relation?

  Det enda jag inte håller med om till 100% är det där med svartsjuka, jag tycker inte det blir en börda i små doser och behöver kvävas ner. Tycker det är helt okej o istället prata med sin partner om det. För mig är öppenhet viktigt, om något tynger en, prata om det istället för att trycka ner det.

 23. Hanna (ja jag är en namne) skriver:

  HANNA!!!! TACK!!!!! Speciellt för nr 2. Kämpat med det här med att vara ”kär” eller ej i typ 2 år och tänkt att jag måste dumpa min partner för jag inte känner mig kär men det här med lust!!!! JAAA jag har lust för min partner, att leva med min partner, ligga med min partner, lust att prata, resa, kolla film, ALLT!!!! TACK TACK TACK! N

 24. J skriver:

  Tack! Jag och min kille har varit tillsammans i 4 år just idag och något som stärkt oss så mycket är allt vi utsatt vår relation för. Vi har spenderat mycket tid i hans pyttelilla rum hos föräldrarna innan vi hade lägenhet, sen har fick vi en lägenhet och då gick vi arbetslösa i den i ca 1 år (!!) utan pengar och full livsångest och spenderade varje dag med varandra. Vi överlevde allt det? Ibland måste man ha lite jobbiga situationer för att stärka relationen. Men än kommer sugiga dagar och då får man bara CARPA!

 25. Agnes skriver:

  SÅ bra tips!!!

 26. Matilda skriver:

  ÄLSKAR DETTA! Du sätter ord på EXAKT det jag försöker förklara för vänner när de gång på gång blir besvikna över att de inte känner sig ”pirriga” längre när de får sms av partnern. ”Är du fortfarande KÄR?” är också en klassiker. NEJ men JA!

 27. Ida skriver:

  Håller med om varenda punkt! Har också 12 år i bagaget med min karl, och det är ju så att det går upp och ner. När det är ner brukar jag tänka om det är värt att separera, skulle jag må bättre utan honom? Svaret har hittills alltid blivit nej. Jag VILL ju vara med honom, även om det känns tungt ibland och vardagen bara rullar på utan romantik och regelbundna ligg. Sen går det upp igen och vi blir ”kära”, håller handen på stan, ligger och känner lust för varandra. Det är väl när det inte vänder, när lusten inte kommer tillbaka och det lockar mer att separera som en på allvar får fundera på om det är värt det.

 28. Sofia skriver:

  Alltså det där med telefonen, så skönt! Vi har varit ihop i 11 år och det kan faktiskt vara otroligt skönt att inte höras när vi väl är borta från varandra. Vill också säga att ett av dina första poddar räddade typ mitt förhållande. När du pratade om otrohet, kommer inte ihåg exakt men det var så träffande på vår relation då!

  1. Ht skriver:

   Hanna källa säg vilket podavsnitt hon pratar om, vill gärna höra dina tankar ❤️

   1. Sofia skriver:

    Avsnitt nr 2 (!) 47 min in :) Var tvungen att hitta och lyssna om!

 29. Kanoners tankar, helt klart är de sanna. Tack för ett bra inlägg och hoppas ni håller minst 170 år till ;)

 30. Astrid skriver:

  Va fint och va vettigt! Tack för tipsen!

 31. Anna skriver:

  Maj gadd vad klokt!! Lätt en av de bästa relationsrådslistorna jag läst i mitt liv. Och jag har ändå pluggat just detta.

 32. Tove skriver:

  Vilket bra inlägg!

  Min bästa tanke i början när jag tog in mycket åsikter utifrån är att vi är helt med på att alla andra typer av relationer i världen kan vara olika, utan att de ena är bra och de andra är dåligt. Jag har t ex en toppenrelation med min mamma och vi pratar i telefon en gång varannan månad. Betyder inte att de som pratar med sin mamma varje dag har en osund relation. Och inte att de som aldrig pratar i telefon med sin mamma har kass relation heller. Samma sak med vänner, det finns oändligt många sätt att vara goda vänner på. Men i kärleksrelationer finns någon knäppt idé om att det bara finns ett rätt sätt på, och folk blir så himla arga när de känner sig hotade av något påstående och avfärdar istället brutalt alla som inte gör exakt som dem själva.

 33. Malin skriver:

  Så himla kloka och vettiga ord. Tack! Och tack för att du och Martin gör en så bra podd <3

 34. Nicolina skriver:

  Jag är (snart & nästan) 8 år in i ett förhållande nu, varav ca 5 som sambos. Jag älskar honom, den här listan och dig <3 tack den behövdes nog för många!

 35. Asta skriver:

  Började gråta av detta inlägget. För att jag haft en sån usel dag och för att jag haft en period där jag liksom börjat fundera på mitt förhållande och kärleken, inte för att jag är orolig över det egentligen men för att alla målar upp sina förhållanden så jävla drömmigt och perfekt liksom och så ääärrr inteeee livet. Så detta var så viktigt och bra Hanna. <3 Tack <3

 36. Julia skriver:

  Tack för detta inlägg. Precis sådant jag funderat över och nojat över. Behövs sånt här i en värld som påverkas så mycket av det perfekta livet i sociala medier. Detta inlägg behövs också pga den skeva bild som kan finnas om hur ett förhållande ska vara.
  Du är min gudinna. Fantastisk förebild <3

 37. M skriver:

  Är det ”normalt” att inte vara kär jämt efter bara ett halvår? Känns som om vi borde vara superförälskade men är istället ”redan” chillat bekväma med varann. Mer film och soffhäng än hångel på bar…

 38. Moa skriver:

  Så gull att mamma länkade den här till oss barn! Jag ba mamma, jag har läst hennes blogg sen jag var 14. Men så bra text!! Tom min klokaste mamma på 50 bast älskade den. Puss ❤️❤️❤️

 39. Julia skriver:

  BÄSTA JAG LÄST PÅ INTERNET!!

 40. Marie skriver:

  Åttan behövde jag höra. 14 år tillsammans, tack för din reflektion.

 41. Alma skriver:

  Hanna! Har varit ihop i typ fyra år och jag kom ihåg när det hände första gången att jag typ inte kände mig kär och jag ba jaha är det nu det tar slut? Ungefär då skrev du nåt inlägg om exakt det här, alltså att man inte måste va så jävla KÄR hela tiden och det var första gången jag liksom.. hörde det och fattade att det var okej och sen dess har jag tänkt på det så himla mycket när det varit ”dåligt” i min relation. Och ja jag ville bara säga att det på riktigt räddade min relation. Att du skrev om det, för jag vågade tänka annorlunda, att det var okej det jag kände. Så varje gång det kommer en sån där dipp tänker jag på det du skrivit/sagt om relationer och det har verkligen verkligen stärkt mig. Så TACK för det!!!!!!

 42. Hanna skriver:

  Vilket bra inlägg! Jag kan skriva under på allt efter 13 år tillsammans och tre barn.

 43. Linnéa skriver:

  ÅH. Kloka du! Du är bäst.

  Önskad uppföljning: hurhurhur jobbar man med att bli mindre svartsjuk?

 44. Louise skriver:

  Kmr nog aldrig riktigt vänja mig vid att se bilder på Anton???? Får typ hjärtattack och blir helt till mä, ba wow hanapees kille!! Eftersom han var så hemlig förut menar jag.

  Men ville mest bara säga att du är så djävulskt jävla bra!! och klok och allt det där.
  /troget fan

 45. Carro skriver:

  Tack. Tack!!

 46. snellie skriver:

  Det bästa jag läst!

 47. Sofia skriver:

  Du HAR på riktigt räddat min relation med mim sambo sedan åtta år tillbaka med ditt tidigare inlägg om att det e ok att inte vara kär heela tiden. Det minskade min oro och ångest med 100%.

  Tror att många idag ger upp för snabbt, så fort man inte är pangkär varenda sekund längre så tror man att det inte är ”den rätte” och gör slut, kanske är det så att det inte är den rätte, men det vet man ju inte om man inte försöker kämpa för det? (Men självklart ska man göra slut om det inte känns rätt och man tappat lusten!!)

  Jag är iaf så glad över att jag läset ditt inlägg där för några år sedan, det gav mig nytt hopp om vår relation vilket fick mig att vilja kämpa för den, och idag är jag övertygad om att han är personen jag vill leva mitt liv med och skaffa barn tillsammans med :) min person.

 48. CAmilla Å skriver:

  Haha bravo!! Nr 7 ha ha ha. // Mvh 8 års erfarenheter.

 49. Anna skriver:

  Såå klokt och bra inlägg! Och speciellt vill jag tacka för sista punkten angående tvättmedel i sköljmedelsfacket, för det trodde jag var en hang-up jag var ensam om! :)

 50. Isa skriver:

  TACK!!!!!!!!!! Behövde höra detta så otroligt mycket. Ska läsa igen och igen och igen. Tack och kram!❤

 51. Fredrik skriver:

  Bra post. Att förstå hur du tänker om relationer är något som möjligvis gör det enklare för män att förstå kvinnor. Men jag skulle säga att detta inte alls är gemensamt för hur alla kvinnor har det i sina relationer. Och med erfarenhet av två äktenskap på 10år skulle jag säga att en öppenhet och förståelse och visa empati mot varandra är viktigt. Att hålla hemlisar som kan skada varandra kan äta upp en innifrån och förstöra relationen. Det har inget med att vara spännande för varandra att göra.
  Kärlek är väl ändå något som man väljer att ha tillsammans med just sin partner som man valt att leva med. Precis som du skriver ”lust”. Det är väl klart att det går upp och ner i en relation, men om det skulle försvinna helt är det nog läge att omvärdera sin relation och vad man är ute efter i livet istället för att hålla den andra från sig.
  Att ge någon för myclet kärlek kan oxå få den andra att tvivla på om den kan leva upp till den andras känslor och få den att tvivla på relationen.
  Det kanske är så att människan är skapt för att ha ny partner med 10års mellanrum. ;)
  Ta vara på den härliga perioden så länge den varar.
  Over and out! ❤️

 52. Linn skriver:

  Gick tillbaka till det här inlägget i telefon med min kille nyss vilket ledde till en så jävla härligt och bra samtal. Tack Hanna!!!!

 53. Ellinor skriver:

  BEHÖVDE verkligen läsa denna lista. Har försökt att känna efter så himla mycket på senaste, är jag kär? Vad vill jag? Är vi bra för varandra? osv osv. Sen läste jag din lista och kände bara TACK <33<3<3<3. I helgen var han här hos mig och jag var jättekär och vi har snart varit tillsammans i fem år

 54. Hanna skriver:

  SÅ JÄVLA BRA INLÄGG! haha älskar dig!

 55. Jenny skriver:

  Så kloka ord! Jag brukar gå in och läsa detta lite då och då när det blir lite tufft.

 56. Andrea skriver:

  Bästa råden <3 Vet att detta är ett gammalt inlägg, men kommenterar ändå för kanske finns fler som tittar tillbaka på det ibland! En sak som jag har insett (efter visserligen "bara" 3,5 år i förhållande) är att varje gång jag tvivlar på mina känslor för honom, har det alltid visat sig bero på att det i själva verket är jag som tvivlar på mig själv. Det är JAG som just då mår dåligt över NÅGOT ANNAT, som får mig att tvivla. När jag sedan känner mig lite mer stabil och glad i livet någon vecka senare, kommer känslorna tillbaka naturligt. Den insikten har hjälpt mig mycket!

 57. Allie Reyna skriver:

  Hej, jag heter ”ALLIE REYNA” Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa … Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

  Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut … Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val … Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter … Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

  Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter … Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på 7 (926) 512-8701.

 58. Ylva skriver:

  Nu är ju detta inlägget typ två år gammalt men hittade det för ett tag sen när jag gick igenom typ hela ditt bloggarkiv :))) och vill ba säga TACK.
  Varit med min kille i 1,5 år ish och fastnat i nåt tviveltänk som typ förföljer mig. Kanske för att jag inte mår så bra just nu, kanske för att jag har commitment issues, kanske för att jag maniskt jämför mig med allt och alla, kanske pga sån där ”förälskelsen har lagt sig”-kris.
  Känns som att jag ”ser tecken” överallt på att jag inte är tillräckligt kär i honom/borde göra slut/bara är tillsammans för att jag inte vågar nåt annat/osv och det ÄTER UPP MIG. Älskar honom och vill kunna göra det ifred utan att min hjärna överanalyserar.
  Googlar och googlar (inte vågat ta upp med min psykolog än pga rädsla att hon ska säga typ ”gör slut”, vilket jag får ångest av att bara tänka på) och då kommer massa listor på typ Elle upp med ”Så vet du att du har hittat rätt partner”-rubriker > mer tvivel och ångest. Då är det så jävla SKÖNT att gå in här och läsa det du skriver om relationer och kärlek, typ att man inte alltid behöver vara *kääär* dygnet runt hela tiden. Uppskattar verkligen din förmåga att inte se allt svart eller vitt. Du är så klok!!!!!!

  1. Johanna skriver:

   känner igen mig så mycket i det du skriver!!!! har varit/är i exakt samma situation! plz vill typ ha dina kontaktuppgifter så jag kan få prata med någon haha

   1. Emelie skriver:

    Är i exakt samma situation. Kollade på samma artiklar och fick mer ångest (och varför vi skulle göra slut). Men nu när jag läst det här inlägget känns allt mycket bättre.

    Har varit i två långa relationer och man glömmer lika fort i den nya relationen att allting inte kan vara en dans på rosor hela tiden.

   2. Ylva skriver:

    Var inne här igen och såg det här nu!! Kändes så skönt att läsa!! Feel free att slänga iväg ett meddelande på facebook https://www.facebook.com/ylva.hansson.9

 59. Kicki russ skriver:

  ”Tvåsamhet” trodde jag var ett begrepp som byggde på ”ensamhet” var min första tanke….
  resten vart bara ett stort plus 🙏

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla