MASTER SVARAR DEL 2

21:24 2017-11-16

Reinard Räv: Eftersom att livet ofta består av platåer: tror du att du och Anton kommer att skaffa barn eller göra slut eller välja ett barnfritt liv (alltså du känns så extremt mycket som mamma-material in denial så har väldigt svårt att föreställa mig alternativ tre)?

Hanna svarar: Var hälsad Reinard Räv! Gu, det där är ju något jag tänker på… varje dag? Vad blir nästa ”platå” (även om just det inte är ett ord jag brukar tänka på annat än med skor). Men vet du, tror min mamma-in-denial börjar luckras upp lite och gå mot mer mamma-to-be? Om man vågar jinxa det. Tror fan jag VILL ha en bebis ändå, även om det känns helt livsomvälvande på ett läskigt sätt.

 

M: Skulle vilja veta hur du hanterar prestationsångest på jobbet… att gå runt och känna sig sämst när man typ är ”ny i karriären”. Har du någonsin känt så? Hur hanterar man såna tankar? Hur blir man snällare mot sig själv?

Hanna svarar: Åh <3 Vet du en sjuk grej, jag har typ aldrig känt så när jag varit I grejerna. Däremot kan jag kolla tillbaka idag och bah ”ha ha ha fan vad jag SÖG på mitt jobb då” men å andra sidan kanske det bara är ett tecken på utveckling. Anledningen varför jag inte känt så mycket prestationsångest är väl för att jag tycker att man FÅR vara dålig på jobbet, man FÅR vara usel på grejer och man FÅR känna sig osäker. Ingen är alltid bra och i början är man ju rätt usel på mycket. Kanske är bästa rådet att vara väldigt förlåtande mot sig själv och andra. <3 <3 <3 <3

Mvh jesus

 

Linnet: hur tror du att ditt liv påverkats efter att du och anton börjat tjäna mkt pengar och lever sweet dink-life? har det också påverkat ditt politiska tankesätt? hur ser din konsumtion ut nu vs hur såg den ut när du typ levde på csn? reflekterar du kritiskt över din konsumtion?

Hanna svarar: Uhhh, de här är ju min akilles häl, att jag konsumerar mkt alltså. Jag är uppvuxen med en morsa som är sjuksköterska och en pappa som jobbade med bygg och även om vi aldrig saknade julklappar etc. så var det ju inte alls en uppväxt av enormt pengaflöde. ÄNDÅ har pengar aldrig betytt så mycket för mig? Har liksom inte förstått värdet av dem och därför alltid alltid alltid spenderat, oavsett om jag levt på csn eller lön. Som vuxen har jag alltid tagit taxi när andra tagit buss, inte kollat på prislappar på kläder etc. Det är som att jag vill spendera pengarna när jag väl har dom. MEN! Har blivit bättre. Dels för att jag i nån liiiiten mån försöker tänka på miljön men också för att jag bygger en buffert för framtida grejer.

Nej mitt politiska tankesätt har inte förändrats iom mer pengar, däremot har det förändrats med mer erfarenhet och kunskap. Fast tja, brinner ju iofs för ungefär samma sak som när jag var 14.

 

Linnea: Vad är ditt bästa ”rycka-upp-sig” tips??? För dagar när man känner sig ful/tråkig/meningslös överlag. MVH en annan som också börjar bli för gammal för att ligga och grina över ens utseende

Hanna svarar: Superbanalt men: ta fula bilder på sig själv och skicka till vänner och skapa en ”karaktär” (jag och Linso är röda och svällda hårdrockskillar när vi är nyduschade t.ex.). Jag brukar också skriva mycket. Och grina. Och springa. Och yoga. Har en gång målat hahahaha hjälpte inte dock.

Kram <3 Och kom ihåg att det går över.

 

Emma: Tror du det skulle finnas en liten (ens pytte pytte pyttenliten) chans att du och Martin skulle kunna dejta om ni båda var singlar? Ni skulle vara så mysiga ihop

Hanna svarar: Ja! Kanske?!?! Men hade ju tyvärr varit ett assexuellt förhållande där vi störde oss väldigt mycket på varann.

 

Sandra: Vad är dina favoriter i sminkväskan? Har du steppat upp din hudvårdsrutin nu i stundande 30 årskris? (Frågar pga been there, tvätta nyllet med tvål i 25 år och nu vågar man knappt rynka pannan) Drömmen vore ju att ha med dig i Kakans podd Under Huden, två idoler<33

Hanna svarar:
1. Vattenfast mascara. Det är det ENDA som inte får mig svart under ögonen och jag insåg detta för… en månad sen?

2. Bobbi Brown solpuder

3. Anastasia breda ögonbrynspenna!!!

Min hudvårdsrutin hittar du här.

Ja, tjata på Kakan! Jag vill va med i podden :-D :-D :-D

 

Ulrika: Tycker du är väldigt bra som programledare, du är väldigt naturlig och har bra timing. Skulle du vilja programleda större program, typ melodifestivalen? Eller känner du att ditt drömjobb mer är bakom kameran, som producent eller så?

Hanna svarar: TACK!!! Blir så himla glad när du skriver så!!! Hm, jag har ju ett drömjobb om att programleda Musikhjälpen. Skulle också vilja programleda ett morgonprogram, synd bara att Svt’s morgonprogram är så nyhetsmässigt numera och TV4 Nyhetsmorgon AVSKYVÄRT (alltså ämnena och stämningen, älskar ju dock programledare som Jenny Strömstedt mfl.).

Just Mello är faktiskt ingen dröm, fast alltså, skulle nån ringa så… skulle man ju…. skrika ja?

 

 

 

16 kommentarer | “MASTER SVARAR DEL 2”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Reinard Räv skriver:

  Tack för svar! I ett parallellt universum hade jag kunnat vara dig, men nu valde jag att skaffa barn tidigare (27) och har nu två. Är högpresterande karriärist måste jag nog erkänna men kan ändå helt ärligt säga att det absolut finaste och viktigaste och mest berikande i mitt liv som alltid ger mig lycka och glädje är mina två mästerverk till barn. Du behöver inte vara rädd! Det är helt underbart att ha barn. Det hjälper dock väldigt mycket att vara med en man och inte en pojke (en pojke är rädd för ansvar och ger andra skulden för sina tillkortakommanden), som min man är och jag bestämt har intryck av att Anton är också. <3

 2. Lovisa skriver:

  Va gullig du var i pp3!!!!!!!

 3. Elin skriver:

  Alltså vilken enkel och fin tanke att man faktiskt får vara dålig på saker och får göra fel, haha. Så lätt att trycka ner sig själv när man känner sig dålig liksom! Ska försöka komma ihåg den tanken i framtiden :D

 4. Ellinor skriver:

  MASTER! Jag vet att det är november så fattar att det är för tidigt haha men tids nog: skulle du inte vilja plocka ihop ett par klänningar/byxdressar/outfits överlag att ha på sig på julafton?? ÄLSKAR när du rekommenderar kläder pga är alltid helt perfekta alternativ.

 5. E skriver:

  Tack för ögonöppnaren angående mascaran, pun intended! Blir att skaffa en vattenfast!
  Du borde också börja promota lillbössan! Såg att den är i rullning redan 💪🏻

  1. Hanna skriver:

   Alltså det här med vattenfast mascara. MÅSTE få rekommendera Loréals (som jag ej kommer ihåg namnet på) men det är en gammal klassiker som är halva vit och halva svart mascara, alltså en tar först på vit mascara och sen *låter torka lite* tar på svart. Förpackningen är dock vit och röd. Den är så JÄVLA bra, har använt den i flera åååååår. Just pga vattenfasta är ju jävulskt jobbiga att få bort??? Men Loréals behövs endast varmt vatten!! (Ej sponsrad)

 6. Josse skriver:

  Tycker det är så himla skönt och befriande att läsa om andra som också har en problematik kring hela barnfrågan (kanske inte är så du känner men har uppfattat det lite så). För alla i min närhet är det så himla självklart och jag känner mest bara, jo, mysigt dom fina stunderna, men tänk allt ansvar, alla uppoffringar som måste göras (livsomvälvande som du skrev), tänk om ungen blir mobbad eller mår psykiskt dåligt av en helt okänd anledning?? Tänk om man inte räcker till som förälder?! För mig är det himla problematiskt och jag har senaste åren sagt att jag INTE vill ha barn och blivit ifrågasatt ständigt. Nu börjar jag kanske känna mig redo för att öppna upp tanken på att eventuellt någon gång vara redo för det..

  1. ellinor skriver:

   har också tänkt så om barn, om hur man hanterar saker som kan hända under uppväxten. nu tänker jag (för att trösta mig själv för jag VILL ju ha barn) att man växer med uppgiften? det börjar ju med basbehov tänker jag och sen lär man sig på vägen. hoppas jag!

   1. Julia skriver:

    Man växer in i det! Precis som du skriver så handlar det ju i början om att ”bara” ta hand om. Alltså ge mat, närhet, kärlek och typ bada barnet ibland. Men ju äldre barnet blir desto mer krav ställs ju på själva uppfostran, men det är ju också då det blir så himla kul!! Jag tyckte bebistiden var mysig men mest jobbigt, men sen! Vid typ 1 år blev det såå mkt roligare. När den lilla minimänniskan blir en egen person som man kan skoja med, som lär sig nya saker och som som såklart är det mest fantastiska man upplevt. Och man lär sig hela tiden hur man är förälder, så våga!

 7. Tale skriver:

  Å så DIGG det er å høre noen si at hey, det er lov å suge på jobben sin, spesielt når man akkurat har startet!
  Jeg opplever at det er et veldig tabu at man har dummet seg ut på jobb, og at det liksom ikke er noen steder å snakke om det.. (bortsett fra avslappede venninner kanskje) Takk!

 8. Emma skriver:

  Du är klok som en bok du! 😘 Så pass bra svar angående osäkerhet på jobbet!

 9. Nike skriver:

  Jo alltså………………. skulle det vara ett AS-sexuellt förhållande, alltså galet sexuellt?! Eller skulle det vara ett asexuellt förhållande som i ”inge ligg whatsoevz”? Okioki försöker inte leka språkpolis, har bara en orimligt stark känsla av att detta är VIKTIGT att reda ut pga påverkar min bild av er tillsammans?!?!?!??!

  1. H skriver:

   Mmm jag tänker exakt samma, oklart varför detta gjorde mig så nyfiken.

   1. Therese skriver:

    Jag med, haha!

 10. Julia skriver:

  Haha Mvh Jesus

 11. J skriver:

  Jag sparar alltid din blogg tills jag är nere (alltså livsångest pms dagen) och så kommer en in här o läser och allt känns oftast lite lättare, lite roligare. Typ som om man äntligen kommer upp till vattenytan och kan andas igen. Ville bara säga tack för universums smartaste, roligaste och mästerliga blogg. Du är bäst! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp