Nomas nya koncept

06:10 21 Sep 2015

Extra extra breaking news! För några dagar sedan kom den här videon där René Redzepi, ägaren till Noma, berättar om resan från starten av restaurangen till hur det ser ut idag och kanske viktigast av allt, hur Noma kommer att se ut i framtiden. Senaste året har det hänt både det ena och det andra på denna (enligt Guide Michelin) världens bästa av restauranger. Först flyttade hela personalstyrkan till Tokyo för att pop up-restauranga där, och efter det var det Sydney som stod på agendan. För en vecka sedan gick René Redzepi ut med att Noma som vi känner det inte kommer att existera längre efter december 2016, utan byter skepnad till något han kallar för en ”urban farm”. The heck?!

Noma hit och Noma dit. Läs alla Nöjesguidenpublicerade Nomanyheter här.

Videon ovan, som kom för tre dagar sedan, bringar klarhet i oredan. Det mest spännande är att höra om hur menyn kommer att utformas efter etableringen på det nya stället (som ser helt flippat ut! Bild nedan). I enlighet med tidigare kommer de fortsätta att fokusera på det nynordiska köket. Menyn kommer att förändras radikalt tre gånger per år, i samklang med säsongerna. Under vintermånaderna kommer Nomas meny att vara full av skaldjur och fisk. Under den gröna säsongen, vår och sommar, blir Noma helvegetariskt. Hösten innebär ännu en förändring av menyn, och då blir det fokus på allt vad skogen har att erbjuda, med tyngd på viltkött.

Detta verkar för min del innebära att:
1) Jag måste äta på Noma innan de stänger och byter skepnad, för jag har aldrig varit där (läs: har aldrig haft råd)
2) Jag måste äta på Noma efter att de bytt skepnad (läs: måste skaffa mera pengar)
3) Jag måste äta på Noma tre gånger på ett år efter att det bytt skepnad?! (läs: måste sälja allt jag äger)

/Slaktarn

3 kommentarer | “Nomas nya koncept”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. ester skriver:

    det trista är bara att det är en av de få ställena runt refshaleön och christianshamn i köpenhamn som fortfarande kan användas av alla till större arrangemang, det där huset har huserat hundratals tillställningar med och utan alkohol. men det är väl en del av gentrifieringen och oundvikligt…::CC

  2. Julia Gummesson skriver:

    Ester: Verkligen. Känns ju ganska typiskt också att det ska bli just en ”urban farm” där kreativitet och ekonomi ska frodas i samklang. Gentrifiering i ett nötskal.

  3. Emma skriver:

    Skulle absolut kunna tänka mig att vara +1 på den

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp