New York #1: Vegansk sightseeing

02:16 9 Mar 2016

Hallå hörni. Vilka toppentips ni förmedlade när jag efterlyste sådana inför New York-resan! Nu är jag på plats i en bekants lägenhet i Williamsburg och har mer eller mindre avverkat dag nummer ett på resan. Den bekante i fråga är vegan sedan många år, och har således guidat oss runt bland närområdets veganska vattenhål.

Vi började dagen med att gå på Matcha Bar. Vi beställde av en tjugonånting-årig tjej med stora svartbågade glasögon som mycket effektivt sålde in konceptet med att hon tidigare ofta lidit av ångestkänslor, men upptäckt att matcha-te lugnade henne på grund av den enorma mängd antioxidanter det innehåller. Hon fick samma känsla som när man äter en stor skål blåbär, berättade hon. Jag själv tyckte som brukligt att det var gott, men den lugnande antioxidant-ruschen uteblev då jag efter att ha slukat hela glaset direkt hoppade in i en bil och istället upplevde ett lätt illamående.

Här är en bok jag hittade på Matcha Bar som upplyste mig om vilken personlighet jag har baserat på min födelsedag. Det var mycket informativt.

Här är en bok jag hittade på Matcha Bar som upplyste mig om vilken personlighet jag har baserat på min födelsedag. Det var mycket informativt.

Bilfärden tog oss till Dun-Well Doughnuts på Montrose Avenue. Jag åt där mitt livs (hittills) godaste doughnut, som var glaserad med jordnötssmör och fylld med hallonsylt. Fluffig och lätt som ett moln, och som sagt – vegansk. Som ni hör gäller inte min antisocker-policy här. Det vore enbart korkat. Och jag vill förstås inte framstå som korkad.

Doughnut x 2. På en bädd av trä.

Doughnut x 2. På en bädd av trä.

Ett stenkast bort nådde vi slutdestinationen på det veganska äventyret, som var Champs Diner. De serverade flottigt diner-käk i enorma portioner, samtliga rätter på menyn veganska. Efter en brunch bestående av tempeh-wings, tofu scrambled eggs, seitanburgare och soysage burritos var vi knäckta av mättnad, och avslutade därmed rundturen.

Champs Diner

Champs Diner

Resterande tid av dagen har ägnats åt en slags nostalgivandring i the village med syfte att återuppliva gamla minnen hos mitt resesällskap som bott där en period för femton år sedan, men inte besökt området sedan dess. Ungefär samtidigt som vädret slog om från extremt soligt och varmt till sen eftermiddag och kyligt avgjordes ett andra parti schack i Washington Square park, och vi packade ihop oss för att vandra hem med en pappmugg linssoppa i näven. Någon gång om inte allt för lång tid ska jag äta någon slags middag. Undrar vad.

Vi hörs.
/Slaktarn

En kommentar | “New York #1: Vegansk sightseeing”

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp