3:37 9 Maj 2012

Det är maj och det betyder som ni vet att det är dags att skrapa fram alla mynt och sedlar man har och ta med ut på stan för att skänka till Operation Dagsverke. Visste du inte det? Well, tillåt mig upplysa lite:

Operation Dagsverke är ett fantastiskt bra projekt som går ut på att elever hjälper elever. Alltså, elever i välbärgade länder (flera europeiska länder är med) går ut från skolan en dag och samlar ihop ett dagsverke, till exempel genom att jobba på sina föräldrars jobb en dag, skramla bössa på bussen eller spela lite musik på stan. Sedan skickas alla insamlade pengar till ett tidigare bestämt projekt i ett mer utsatt land. Projekten har alltid med utbildning att göra. Alltså: Elever hjälper elever.

När jag var yngre (12-20 år) var jag superengagerad i Operation Dagsverke, jag var först med och arrangerade på min egen skola, sedan i hela Göteborg och till sist var jag med och jobbade nationellt och fick till och med åka på en internationell konferens och berätta om hur vi jobbade med OD i Sverige för att få andra länder att haka på. Ni fattar, jag bryr mig verkligen om det här. Nytt för i år är att det inte bara är en Operation Dagsverke-dag utan hela nästa vecka, även om jag redan sett att flera skolor har tjuvstartat, bland annat Rålambshovsskolan – på bilden representerade av 6:orna David och Gabriel som jag träffade på bussen idag. Så ni har flera dagar på er att skänka.

I år går pengarna till att bygga klassrum och ungdomsgårdar i Centralamerika. Ni kan läsa på mer här.

11:39

På tal om mat! Jag hörde på Gomorron Sverige här om dagen att om man vill att sparrisen ska hålla längre så ska man behandla den som snittblommor = skära ny snittyta, ställa i ett glas vatten i kylen (vilket ju vore superkonstigt om man gjorde med det fång rosor som Romeo kastar upp för balkongen varje kväll). Och sen var det någon på boklubben som sa att istället för att skära av den sega delen längst ner på sparrisen innan man börjar tillaga ska man bara bryta den, då går den av på rätt ställe av sig självt och man slipper råka få den där äckliga, trådiga överraskningen mitt i maten..

Så, nu har jag fått ur mig det här. Nu ska jag gå och vara ungdomlig och ställa mig bredvid en skateboard eller nåt. Hejdå!

9:26

Vaknade av mardrömmar strax efter kl 06 imorse. Jag drömde att jag stod i en stuga mitt ute i skogen och hade köpt ingredienser till en broccolisoppa som jag gör rätt ofta. När soppan nästan är klar och jag står och rör runt i grytan märker jag att det har bränt fast i botten och det börjar flyta upp mörkbrun beläggning till ytan. Och eftresom jag är ute i random skogsstuga kan jag inte bara pipa ner till affären och köpa fler ingredienser.

Jag inser nu när jag skriver ner det här att det egentligen inte kan klassas som en mardröm, men det kändes så när jag vaknade. Så här mycket älskar jag mat! Och det här är anledningen till att jag ALLTID handlar lite mer av ingredienserna till maten jag lagar, bara ifall att något skulle hända… Hur som, panikkänslan lade sig inte riktigt så jag gick upp av bara farten och drog till gymmet och tränade. Kände ändå att jag vann mot den där jävla broccolisoppan när jag var klar strax innan 08-tiden!

Här är förresten receptet på mardrömssoppan om någon vill ha:

500-800 g fryst broccoli
1-2 gula lökar
6-7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 pkt Kelda Pastasås Mild ost

Skala och hacka löken rätt grovt. Fräs den i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp. Lägg i den frysta broccolin och låt den koka ca 5 min. Mixa broccolin och tillsätt såsen. Låt soppan koka upp.

Jag brukar ”lyxa” till med en rejäl kub fetaost som jag lägger i botten på skålen innan jag häller över soppan. Tycker man inte att soppan mättar kan man hälla i lite röda linser och koka en stund innan i lökvattnet man häller i broccolin.

6:30 8 Maj 2012

.. vem det var som nynnade liite för högt till den här låten på Friskispassets stretching idag så var det jag.

Mvh Cool tjej -83

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer